Backbone Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Intel® 925XE Express, 925X Express, 915G Express, 915GV Express, 915GL Express, 915P Express, and 915PL Express Chipsets като поддържащи новите 6хх процесори. <{POST_SNAPBACK}> Ето малко инфо по-въпроса онзи ден както се рових из сайта на Асус.Отбелязвам последните 2 дъна те са с и865 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guardian Posted February 26, 2005 Author Share Posted February 26, 2005 zapovqdaite http://www.vr-zone.com/?i=1763&s=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenjay Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 Ima edni procesor4eta koito se doblijavat do idealnoto za momena i te sa:na sistemite G5 na apple i su6to novoto qdro na playstation 3 Pro4etete malko za tq i togava 6te si govorim intel ili amd Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 но аз ще си зема АМD <{POST_SNAPBACK}> Аз няма да си взема новият интел, поне не скоро. Но определено никога вече няма да си взимам АМД. Откакто имах проблем с не един райд контролер а 2 различни (на дъното единият перфорсе май беше, другият на адаптек) и MS SQL server с АМД процесор, а с аналогично дъно но без райд контролер всичко работеше, или пък с друго дъно и процесор - естествено интел а не амд, въобще всякаква друга комбинация работеше. И това което ставаше е че след 4часова обработка просто базата данни беше неизползваема - нямаше нито гърмеж някъде, нито син екран, а в другият случай всичко минаваше без проблем. Това беше последната ми случка с АМД, после докато го сменях и разменяхме процесорите на 2 други дъна (пак с амд) единият някак се прецака та вместо да направим лека размяна трябваше и процесор да купя. Преди това ми се препече един... айде стига с АМД-та, мерси вече. Преди време бях в магазина на ресет и се кефя че имаха лампички на USB, вентилатори същи, викам на човека - абе само мини печки си нямате май, той ми сочи на витрината АМД-тата и вика - е как ще си нямаме - глей ги какви са хубави, пък ако знаеш колко хубаво топлят Интересно ми е защо обаче държите да имате толкова бързи процесори? Че те 99.999% от времето бездействат, освен ако не ги натоварвате с някакви здрави изчисления - 3D анимация примерно или нещо друго което те да го смятат поне два-три часа ежедневно. Аз досега най-голяма файда съм видял от 4те си диска и от РАМ-а. Последното не толкова на колко MHz е а по-скоро какво количество е. С 1G RAM компютъра си работи доста по-добре отколкото с 256. Процесора май го натоварвам най-много когато компилирам или RAR-вам нещо. Останалото време бездейства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Аз няма да си взема новият интел, поне не скоро. Но определено никога вече няма да си взимам АМД. Откакто имах проблем с не един райд контролер а 2 различни (на дъното единият перфорсе май беше, другият на адаптек) и MS SQL server с АМД процесор, а с аналогично дъно но без райд контролер всичко работеше, или пък с друго дъно и процесор - естествено интел а не амд, въобще всякаква друга комбинация работеше. И това което ставаше е че след 4часова обработка просто базата данни беше неизползваема - нямаше нито гърмеж някъде, нито син екран, а в другият случай всичко минаваше без проблем. Това беше последната ми случка с АМД, после докато го сменях и разменяхме процесорите на 2 други дъна (пак с амд) единият някак се прецака та вместо да направим лека размяна трябваше и процесор да купя. Преди това ми се препече един... айде стига с АМД-та, мерси вече. Преди време бях в магазина на ресет и се кефя че имаха лампички на USB, вентилатори същи, викам на човека - абе само мини печки си нямате май, той ми сочи на витрината АМД-тата и вика - е как ще си нямаме - глей ги какви са хубави, пък ако знаеш колко хубаво топлят Интересно ми е защо обаче държите да имате толкова бързи процесори? Че те 99.999% от времето бездействат, освен ако не ги натоварвате с някакви здрави изчисления - 3D анимация примерно или нещо друго което те да го смятат поне два-три часа ежедневно. Аз досега най-голяма файда съм видял от 4те си диска и от РАМ-а. Последното не толкова на колко MHz е а по-скоро какво количество е. С 1G RAM компютъра си работи доста по-добре отколкото с 256. Процесора май го натоварвам най-много когато компилирам или RAR-вам нещо. Останалото време бездейства. <{POST_SNAPBACK}> Ми че то АМД не е задължително да си купуваш, какво се оплакваш. Колкото до това колко греят, явно си доста назад с материала... Еми ние си държим за по-бързи процесори, ама теб никой не те кара да си сменяш 486 -цата нали ??? Як майтапчия си Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Интересно ми е защо обаче държите да имате толкова бързи процесори? Че те 99.999% от времето бездействат, освен ако не ги натоварвате с някакви здрави изчисления - 3D анимация примерно или нещо друго което те да го смятат поне два-три часа ежедневно. Аз досега най-голяма файда съм видял от 4те си диска и от РАМ-а. Последното не толкова на колко MHz е а по-скоро какво количество е. С 1G RAM компютъра си работи доста по-добре отколкото с 256. Процесора май го натоварвам най-много когато компилирам или RAR-вам нещо. Останалото време бездейства. <{POST_SNAPBACK}> Ми че то АМД не е задължително да си купуваш, какво се оплакваш.Колкото до това колко греят, явно си доста назад с материала... Еми ние си държим за по-бързи процесори, ама теб никой не те кара да си сменяш 486 -цата нали ??? Як майтапчия си <{POST_SNAPBACK}> Личните ми наблюдения, главно от сравнение на точки от 3Dmark показват, че наистина AMD са по-добър вариант за игри. За "здрави изчисления" смятам, че процесорите на Intel са по-стабилни и бързи. А тези, новите 6XX определено са най-доброто. Само дето цената им е малко височка, но скоро и те ще са достъпни. Колкото до RAM-а, това е отделен въпрос. За него е в сила принципа колкото повече, толкова по-добре. 256MB вече е малко. И аз съм с 1Gb, но дори така PC-то не е чак толкова бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Личните ми наблюдения, главно от сравнение на точки от 3Dmark показват, че наистина AMD са по-добър вариант за игри. За "здрави изчисления" смятам, че процесорите на Intel са по-стабилни и бързи. А тези, новите 6XX определено са най-доброто. Само дето цената им е малко височка, но скоро и те ще са достъпни. Колкото до RAM-а, това е отделен въпрос. За него е в сила принципа колкото повече, толкова по-добре. 256MB вече е малко. И аз съм с 1Gb, но дори така PC-то не е чак толкова бързо. <{POST_SNAPBACK}> Колко са "най-доброто" тепърва предстои да видим, дано да се представят по-добре от всички по-нови процесори на Интел, че в последната 1-2 години реномето им доста пострада. Колкото до 5хх серия има едно ревю (едно от многото) в анандтек където гледам, че най-бързия Интел (570 - 3,8ГХц) едвам минава най-слабия Атлон 64 (3000+ - 1,8ГХц) !!! А тъй като споменаваш за "здрави изчисления" предполагам нямаш предвид, че в игрите процесорите не изчисляват здраво ? Честно казано освен в мачкането на видео, не виждам къде другаде могат да се представят по-добре Интел, даже и в рар компресиране примерно гледам, че са се променили нещата и интелите пак се представят по-слабичко. И като сложим тотала и видим, че освен всичко друго са и по-скъпи като цяло... незнам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 А тъй като споменаваш за "здрави изчисления" предполагам нямаш предвид, че в игрите процесорите не изчисляват здраво ? <{POST_SNAPBACK}> "Здрави изчисления" е в кавички, защото е цитат от друг пост. Това имам предвид: здрави изчисления - 3D анимация примерно или нещо друго което те да го смятат поне два-три часа ежедневно. <{POST_SNAPBACK}> Не ми се обясняваше и затова го написах така. Освен това темата е "64bit Intel CPU!!!", а не "AMD или Intel". Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 ......това темата е "64bit Intel CPU!!!", а не "AMD или Intel". <{POST_SNAPBACK}> E хубаво, че от време на време някой все пак се сеща каква е темата ама дали ще има ефект от това............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 E хубаво, че от време на време някой все пак се сеща каква е темата ама дали ще има ефект от това............ <{POST_SNAPBACK}> ОК така е съгласен съм, но нали все пак представата за нещо си я изграждаме на базата на някаво сравнение. Е, няма да тръгна да сравнявам процесор - с ябълки и круши нали ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kardozo Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Stiga ste se karali we /off az si karam s moq si slabi4ak procesor AMD SEMPRON 2500+,za kvo mi e intel,az go izpolzvam za surf v internet i nqkoi po malki igri4ki koito 6te mi trugnat(iam 512 DDR RAM).......AMD-RUleZzZZzzzz,pitai kolko hora sa s AMD i kolko sa s INTEL,i teq deto sa s INTEL dali sa dovolni(4uval sam 4e INTEL se ubgreidva samo s INTEL,t-ka 4e SUX-OTVSQKADE(ni6to ne razbiram ~) mnogo off me karate da pi6a (sq sled moito izkazvane 6a ima nqkoi('ti ni6to ne razbira6',za6to misli6 4e intel sa slabi kato ti ima6 takuv slab procesor,a ako ima6e intel 6te6e da kaje6 4e intel sa po dobri')6a ima nqkoi koito 6te kaje ne6to t'koa protiv moq post ama ko da se prai,moi go delnete ako iskate /off /off®®®®®® Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Според мен нито Интел е по-добър oт Амд,нито обратното.Всеки има предимство някъде.За всеки влак си има пътници.Аз примерно ако не дойде тоя Vinice в близките няколко месеца,се засилвам на едно такова чудовище. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Според мен нито Интел е по-добър ит Амд,нито обратното.Всеки има предимство някъде.За всеки влак си има пътници. Мммда, точно и ясно ........(4uval sam 4e INTEL se ubgreidva samo s INTEL,t-ka 4e SUX-OTVSQKADE........... (ni6to ne razbiram tongue.gif~) и идея си нямаш колко си прав, особенно за второто Link to comment Share on other sites More sharing options...
kardozo Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Мммда, точно и ясно и идея си нямаш колко си прав, особенно за второто <{POST_SNAPBACK}> noo qsno,qd li te e? moi6 mi vidi6 avatara,ako iska6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guardian Posted February 28, 2005 Author Share Posted February 28, 2005 Според мен нито Интел е по-добър oт Амд,нито обратното.Всеки има предимство някъде.За всеки влак си има пътници <{POST_SNAPBACK}> az sam salglasen s Backbone. i prestannete da se karate.nqma smisal. tema e 64bit Intel CPU!!!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guardian Posted March 1, 2005 Author Share Posted March 1, 2005 http://www.ferra.ru/online/processors/25785/ http://www.ferra.ru/online/processors/25784/ http://www.ferra.ru/online/processors/25771/ samo 4e sa na ryski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 e leka poleka pochva da se izbisria LGA775 socketa si mislia az :-) ot 478 do 775 pincheta ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.