Krank Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Стига сте се карали нали затова е темата-никой не се е родил научен.За мрежата(предварително казвам-нямам никакъв опит споделям само мнение)бях чел,че паяка не трябва да може да провира краката си през дупките и защото може да падне и да си заклещи крака в някоя дупка и да се получи кофти травма.Иначе терариума ме кефи много-какви са тия растения който си посадил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Стига сте се карали нали затова е темата-никой не се е родил научен.За мрежата(предварително казвам-нямам никакъв опит споделям само мнение)бях чел,че паяка не трябва да може да провира краката си през дупките и защото може да падне и да си заклещи крака в някоя дупка и да се получи кофти травма.Иначе терариума ме кефи много-какви са тия растения който си посадил. Да това е сериозна опасност, не бях се сетил, но като гледам мрежата е доста едра и с гладка, хлъзгава повърхност. Просто няма как да си заклещи крака в дупките, защото са доста по-големи от самия му крак. Най-много ако тръгне да пада и си е мушнал крака в някоя дупка, да му се изхлузи и да си падне нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_Romeo Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 moje li niakoi da si snima celia terarium da go vidia 6toto az Daka za vseki slu4ai da znam kak izglej da nali az tam vuv tva deto za paqcite go vidiah ama iskam da vidia edin gotov koi moje da snima negoviasi i da go pokaje a i stiskaite palci na6ite da se saglasat az o6te gi navivam ai nali bebetata-paqci sa darjut v malko burkan4e a i torf ot kade da vzema? mersi za vsi4koo!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Да това е сериозна опасност, не бях се сетил, но като гледам мрежата е доста едра и с гладка, хлъзгава повърхност. Просто няма как да си заклещи крака в дупките, защото са доста по-големи от самия му крак. Най-много ако тръгне да пада и си е мушнал крака в някоя дупка, да му се изхлузи и да си падне нормално. <{POST_SNAPBACK}> И от една педя да падне пак може да си изпотроши краката, все пак това не е дървесен паяк. И така не можеш да му поддържаш неоходимата влажност от 70-80%, ама ти си решаваш. moje li niakoi da si snima celia terarium da go vidia 6toto az taka za vseki slu4ai da znam kak izglej da nali az tam vuv tva deto za paqcite go vidiah ama iskam da vidia edin gotov koi moje da snima negoviasi i da go pokaje a i stiskaite palci na6ite da se saglasat az o6te gi navivam ai nali bebetata-paqci sa darjut v malko burkan4e a i torf ot kade da vzema? mersi za vsi4koo!!! <{POST_SNAPBACK}> Торф скоро ще имам и може да ти дам. И се гледат в берканче за да си лови по лесно храната, и се чувства по спокойно, по принцип паяците не обичат да им е много широко (изключение правят няколко паяка номади които писледно обикалят). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_Romeo Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 И от една педя да падне пак може да си изпотроши краката, все пак това не е дървесен паяк. И така не можеш да му поддържаш неоходимата влажност от 70-80%, ама ти си решаваш.Торф скоро ще имам и може да ти дам. И се гледат в берканче за да си лови по лесно храната, и се чувства по спокойно, по принцип паяците не обичат да им е много широко (изключение правят няколко паяка номади които писледно обикалят). <{POST_SNAPBACK}> e dobrede ama kade 6te se sra6tem kato nie ne se poznava me puk i az o6te ne sam gi navil na6ite a i takai nikoi ne si snma terarioma plssss koito moje da 6trakne edna snim4icaa plssss Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 И от една педя да падне пак може да си изпотроши краката, все пак това не е дървесен паяк. И така не можеш да му поддържаш неоходимата влажност от 70-80%, ама ти си решаваш. Аз бях написал 5-6см, чети по-обстойно: <{POST_SNAPBACK}> Една педя е към 20-25 см. Не е обективен съвета ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 e dobrede ama kade 6te se sra6tem kato nie ne se poznava me puk i az o6te ne sam gi navil na6ite a i takai nikoi ne si snma terarioma plssss koito moje da 6trakne edna snim4icaa plssss <{POST_SNAPBACK}> Ще се видим и ще ти дам, първо навий вашите Аз бях написал 5-6см, чети по-обстойно:Една педя е към 20-25 см. Не е обективен съвета ти. <{POST_SNAPBACK}> Доста нескопосан начин да се заядеш, вече ще знам да ти препрочитам мненията, че се сещаш да ги редактираш доста късно. Виж колко поста има писани след твоя преди да се сетиш да да го допълнеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Момчета, айде поне тая тема да не обръщаме на пишкомерство и на "ти к'ъв си , бе" !!!!!! Еднакви интереси имаме все пак, а и този тема във форума е да си разменявме съвети и мнения. Едва ли някой от нас би посъветвал друг от нас за нещо, дето е за лошо . Дайте да я караме по-спокойно ! P E A C E !!!!! P.S. SmartBomber, без желание да ти се бъркам бих те посъветвал наистина да смениш картона с нешо друго. Като се овлажни отдолу, един дявол знае какви гадини, или гъбички , или нещо от сорта можеш да завъдиш. Въобще колкото по-малко органика има в един терариум, освен задължителния тофр, дънерче някакво и прочее, толкова по-добре. Иначе пак казвам - супер ти е хайванчето! Да ти е живо и здраво и само шестици да ти носи у вас Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Грешка ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Доста нескопосан начин да се заядеш, вече ще знам да ти препрочитам мненията, че се сещаш да ги редактираш доста късно. Колкото и да се напъваш да се измъкнеш не става, фактите са си факти: This post has been edited by sMARTBomber: Today, 14:08 PM - Дата и час на редакцията на поста ми. <{POST_SNAPBACK}> И от една педя да падне пак може да си изпотроши краката <{POST_SNAPBACK}> Виж си датата и часа. Аз съм ги погледнал преди да го напиша. Не се заяждам, просто ти отбивам неоснователните забележки. @cheese - не знам още се чудя... мисля че картона е добре като топлоизолатор, даже по-добре от стъклото (неслучайно скитниците го предпочитат за завивка ) Пък ако се намокри много лесно се сменя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 А мислил ли си за опасността от пожар?Крушката ти е доста близко до картона.Да не стане беля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 А мислил ли си за опасността от пожар?Крушката ти е доста близко до картона.Да не стане беля. Въх! Това е вече си е реална опасност. Почвам да мисля по въпроса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 Момчета и момичета, току-що си купих десет кила торф, поради липса на по-малки разфасовки. Та ако на някой му трябва, да се обади, давам го по една бира килото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_Romeo Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 Alfa_Romeo пробвай сам да си потърсиш.90% ще намериш нещо.В един от сайтовете които дадохме има точно описано какво ти трябва за един терариум.Останалото можеш да си го направиш по собствен вкус. <{POST_SNAPBACK}> mersi mnogo za saveta az ve4e si haresah -4eliiska roza mnogo me kefi puk i tq bila tamun kato za mene-purvona4alen kurs dam mersi vse pak a puk za ukrasa tuka imam edno spisanie kadeto imam 47 modela za vsqkvi paqci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 mersi mnogo za saveta az ve4e si haresah -4eliiska roza mnogo me kefi puk i tq bila tamun kato za mene-purvona4alen kurs dam mersi vse pak a puk za ukrasa tuka imam edno spisanie kadeto imam 47 modela za vsqkvi paqci <{POST_SNAPBACK}> Кое е това списание? Можеш ли да го сканираш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_Romeo Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 Кое е това списание? Можеш ли да го сканираш? <{POST_SNAPBACK}> za sajelenie mi e ot mnogo ot davna i sami ostanali samo niakolko stranici i ot tiah tezi s kletkite za paqci a i ne moga da go skaniram da je neznam kak se kazva ama pove4eto ukrasi sa s rasteniq i drugi takiva pun4eta i drugi ni6to usobedno a i na vas za kvo vie s malko fantazia i vsi4ko stava kakto si iskate puk i bez tva niamam cifrova da vigo snimam e ni6to de tupo e! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted March 9, 2005 Share Posted March 9, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 9, 2005 Author Share Posted March 9, 2005 Момчета и момичета, току-що си купих десет кила торф, поради липса на по-малки разфасовки. Та ако на някой му трябва, да се обади, давам го по една бира килото <{POST_SNAPBACK}> na men moje da dade6 4e az nqmam i trqbva pak da si kupuvam kato doide6 za akvariuma ako idva6 donesi v 1 torbi4ka Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Моята тарантула откакто си смени кожата не е хапнал и един щурец.Почвам да се притеснявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Колко дни са минали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 6 дена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Пробвал ли сиго да яде? Потъмнял ли е вече? Каква е температерата и влажността? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 От два дена му слагам скакалци.Температурата е 25-26градуса даже и повече за влажността има леки изпарения по стената на терариума.Не знам дали е потъмнял(къде трябва да потъмнее за да разбера че готов вече да се храни) По цял ден седи в картонената дупка.Сега като се сетя не съм го виждал да излиза откакто съм го купил Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Хора, пиша ви по повод картона на SmartBomber и въобще по върбоса за всякаква орнагина в терариумите ! Аз на моите паяци им направих укритие от половин черупка от яйце. Предварително обелих ципата, дето остава по черупката, после черупката я опекох в едно партигрилче за да изгоря органичните остатъци. Мислех, че съм успял, но куквално за два дни почвата в терариумите ми се покри с плесен, като пухлясал хляб. Смених я с чист торф, на паяците (дано не греша, мамка му!!!!) нищо им няма, ама можеше и беля да стани. Та - избягвайте каквато и да е излишна органика в терариумите !!!!! Торфът си е стерилен, той убива повечето микроорганизми, ана останалите неща, дето ги слагаме, не са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.