danio Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 След смяната на кожата изчакай поне ден два преди да го нахраниш.danio през ноща оставаш ли лампата да свети. Днеска си взех и моя дзвер. <{POST_SNAPBACK}> Държа я и през ноща светната не знам дали му пречи нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Ето го дзвера: Утре ще му строя терариума. Днеска имаше наглостта да ме стресне с шумолене зад мен и като се обърнах го видях да се подава от кутията. Беше си надигнал капака сам. Представете си чувството да се обърнете и да видите голям паяк да излиза от кутия зад вас... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Честит паяк, брато!!!!! Да ти е жив и здрав! А за капака - вземи го затисни с базалтова тротоарна плочка, 30 на 30 см. Ей, множим се паяколюбителите, браво на нас P.S. Между другото има би начин паяците да си изяждат манджата без остатък? Щото на моите им пуснах бая щурци, от които не намирам НИЩО! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 7, 2005 Author Share Posted March 7, 2005 ole smartbomber ti si zel bati jivotnoto maina da ti e 4estit Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Човеко, на SmartBomber хайванчето го видях они ден на живо, направо ми падна шапката! Като татарско кюфте беше на размери! Направо се почувствах дребен и нищожен с моите две малки албопилози Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 7, 2005 Author Share Posted March 7, 2005 ostanalo mi e 1 darvo koeto e dosta interesno sas sqkakvi formi ako nqkoi iska 6te mu go dam 6te sedi dobre v nqkoi terarium ne pomna kak se kazva6e darvoto ama e xubavo sa6to imam i 1 malko akvarium4e okolo 20 litra ostanalo koeto sedi v mazeto ako na nqkoi mu trqbva da idva da go zima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_Romeo Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 vie me vdahnovihte 6a ma nakarate da si vzema i az ama kajete mi kvi sa podhodia6ti za 4ovek koito nikoga ne e gledal paqci kajete mi koi vid e nai - lesno gleda6t se i ot kade dasi vzema oba4e purvo triabva da navia na6ite da mi vzemat i da q gledam ole mnogo me kafiat paqcite o6te ot malak super qki sa!!11 a i poneje moje dame kefiat ama ni6to ne znam za tiah [xaxaax]i niakoi vse pak 6te mi kaje li kvo e edin paqk da linee?? mersi za vsi4ko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Ето тук има достатъчно информация http://tarantulas-bg.hit.bg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Бааааси и съществото паяка на sMARTBomber!!!!! Малее, пък мойто е колкото 1 левче с краката! И още го е срам да се съблече! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Бааааси и съществото паяка на sMARTBomber!!!!! Малее, пък мойто е колкото 1 левче с краката! И още го е срам да се съблече! <{POST_SNAPBACK}> Споко, нщи ще станат по големи Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Дано! А сигурни ли сте, че червената светлина е невидима за паяците, защото моя паяк реагира като свтна срещу него! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Не я виждат. Как реагира, може да е от звука или вибрациите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Предполагам, че попита как реагира Ами обръща се странично на стъклото т.е. стъпва с краката срещу светлината, за да не вижда светлината или си завира главата навътре в пръстта! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 имам въпрос: Попадвна ми един торф, на който пише "Новата Еко Почва", обаче в съставките пише, че има Буков и иглолистен тор, дървени въглища, бла-бла и накрая 'ПЕРЛИТ'. Това ме притеснява, защото са едни бели кристални бучки, които ме съмняват да не са нещо синтетично и опасно за паяка. Нека някой ако знае да ме посъветва дали да сложа тази почва или е опасна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Направо ме зарибихте и аз да си взема един паяк. Я ми дайте някакъв списък с наличните паяци и цени ( добре ще е да има и по-големи размери а не само по 1см. ) и ми кажете към кого да се обърна за поръчка pls. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Ето малко пресни снимки на Кошчей от новата му къща: Още го чакам да си "открие" скривалището и да заживее в него, н май май няма да е скоро. Стои си надолу с главата на мрежата и си вее паяжината насам-натам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 имам въпрос:Попадвна ми един торф, на който пише "Новата Еко Почва", обаче в съставките пише, че има Буков и иглолистен тор, дървени въглища, бла-бла и накрая 'ПЕРЛИТ'. Това ме притеснява, защото са едни бели кристални бучки, които ме съмняват да не са нещо синтетично и опасно за паяка. Нека някой ако знае да ме посъветва дали да сложа тази почва или е опасна... <{POST_SNAPBACK}> Перилта е се използва в строителството като влагоемък материал. На паяканищо няма да му стане, но е хубаво малко до го поубереш Направо ме зарибихте и аз да си взема един паяк. Я ми дайте някакъв списък с наличните паяци и цени ( добре ще е да има и по-големи размери а не само по 1см. ) и ми кажете към кого да се обърна за поръчка pls. <{POST_SNAPBACK}> Не се хвърляй на голям паяк, вземи си малък и си го отгледай, това все пак не е играчка. Ето малко пресни снимки на Кошчей от новата му къща: Още го чакам да си "открие" скривалището и да заживее в него, н май май няма да е скоро. Стои си надолу с главата на мрежата и си вее паяжината насам-натам. <{POST_SNAPBACK}> Абе от горе трябва да има 3-4 сантиметра вентилационно поле, а не целия капак да ти е мрежа, как ще поддържаш влажността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 8, 2005 Author Share Posted March 8, 2005 имам въпрос:Попадвна ми един торф, на който пише "Новата Еко Почва", обаче в съставките пише, че има Буков и иглолистен тор, дървени въглища, бла-бла и накрая 'ПЕРЛИТ'. Това ме притеснява, защото са едни бели кристални бучки, които ме съмняват да не са нещо синтетично и опасно за паяка. Нека някой ако знае да ме посъветва дали да сложа тази почва или е опасна... <{POST_SNAPBACK}> poneje cold-as-life e vidql 4e ne mojete da si namerite torf me nakara da napi6a ot kade sam kupil moq taka 4e vijte v negoviq sait v razdel oborudvane Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Хора, в събота мисля да се затътря към пазара в Подуене, ако някои има време и му се разхожда, нека ми се обади, ще си правим компания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Не се хвърляй на голям паяк, вземи си малък и си го отгледай, това все пак не е играчка. ОК, значи този го подарявам и си търся някой 0.5-1 см. Друго си е едвам да се забелязва в терариума. Един въпрос - къде пролича че го ползвам за играчка? Всъщност все още само го отглеждам, а като порастне още малко чак тогава ще го лакирам и ще си играя с него, даже може да му очупя малко краката и да си го направя на ключодържател. Ей че забавно ще е... Не мога да разбера какво му е трудното на големия паяк да се гледа. Моя си щъка из терариума, яде здраво щурци, плете си паяжини и изглежда много щастлив... Единствения проблем засега е, че не ще да си влезе в скривалището, но това не е болка за умиране, защото си яде навън - явно не е домошар а обича да излиза повечко Кажи ми, ако има нещо което ще го убива или ще му пречи, че да го коригирам. Абе от горе трябва да има 3-4 сантиметра вентилационно поле, а не целия капак да ти е мрежа, как ще поддържаш влажността. Над мрежата има капак от картон: Етo ви и малко нощни снимки: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Ти ако мислиш, че тоя картон ще поддържа някаква влажност... А за голям паяк въпросът , че е гледан доста време при едни услвия и по-трудно свиква с нови условия и си е по-голям кеф да си го отгледаш от малък, ти ако си вземеш куче, какво голямо ли ще си вземеш. И гледай, като излезе мъжки и ти живей още 2-3 години, въпреки, че така като го гледам на женски прилича, ако успееш да го снимаш отдолу изправен на стъклото, може да се определи с точност. И не гледай да се заяждаш за всяка моя дума, все пак гледам животни от десет години и имам някакъв опит. Жив и здрав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 sMARTBomber,да ти е честита гадината.Много голяма зарибявка е.Апък аз по принцип ненавиждам каквито и да е домашни любимци и не съм мислил че някога бих гледал нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 И междо другото не е много умно с тая мрежа, ако се ломбурне от горе може да се повреди. Не прочете ли, че земните видове не са големи катераче и не трябва да им се предоставят такива възможности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Ти ако мислиш, че тоя картон ще поддържа някаква влажност...А за голям паяк въпросът , че е гледан доста време при едни услвия и по-трудно свиква с нови условия и си е по-голям кеф да си го отгледаш от малък, ти ако си вземеш куче, какво голямо ли ще си вземеш. И гледай, като излезе мъжки и ти живей още 2-3 години, въпреки, че така като го гледам на женски прилича, ако успееш да го снимаш отдолу изправен на стъклото, може да се определи с точност. И не гледай да се заяждаш за всяка моя дума, все пак гледам животни от десет години и имам някакъв опит. Жив и здрав. Мда, явно точно за това си позволяваш да ми казваш какво да правя със собствения си паяк, че даже и да не съм го гледал ами да съм си вземел друг. Този паяк въобще не е голям, поне това за 10 години трябва да ти лесно за определяне. Acanthoscurria geniculata стават до 20 см с краката 9 см тяло. Моя е едва 3 см тяло - направи си изводи. Преди да го купя съм се консултирал с Васил (пича от Варна) и той ми е казал, че си е млад и свеж паяка. Ти също си му клиент и предполагам знаеш че е точен и не лъже. И да - повече ми е кеф да е леко поотраснал, а не да е тип къщен паяк за който да ме е страх да му пусна щурец по-голям от него, да не би случайно да си сменят ролите на хищник-жертва или да се чудя под кое ли листо е в момента и къде ми е лупата да го видя. Имай в пред вид, че не всички вкусове и предпочитания са идентични с твоите... Гледай да не ми даваш наклон и да летиш на крилата на 10 годишната си практика. Тука всички сме равни, ако ще даваш съвети - давай, със сигурност имаш какво да споделиш, но наредбите си ги запази. И междо другото не е много умно с тая мрежа, ако се ломбурне от горе може да се повреди. Не прочете ли, че земните видове не са големи катераче и не трябва да им се предоставят такива възможности. Ами четох, но прецених, че от 10 см няма да му стане нищо. А освен това той като висне на краката си и разстоянието до торфа се скъсява на 5-6 см, което хич не е опасно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.