Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Като гледах клипчето останах с впечатление, че отровата атакува ЦНС на животното. Прав ли съм?
Отровата на повечето вайпъри е хемотоксична. Виждал съм поражения при човек, гадна картинка.

Т.е. се свързва с кръвта и блокира хемоглобина като той вече губи възможността си да се свързва с кислород, или причинява кръвоизливи?

/едит: Цял живот съм си мислел, че стършела е едно такова огромно черно, а то приличало на оса, само, че по-голяма: http://www.youtube.com/watch?v=HuMS3KDNysM

Зависи вече от змията. При някои кръвта става на желе, при други самите кръвни клетки масово се разпадат, при трети отровата атакува стените на кръвоносните съдове и т.н.

• 3 months later...

Въпрос - помолиха ме да пратя към чужбина двойка охлювчета Achanita achanita.Ще подскажете ли къде мога да намеря, колко струват и как да ги пратя, така че да не пукнат.

Въпрос - помолиха ме да пратя към чужбина двойка охлювчета Achanita achanita.Ще подскажете ли къде мога да намеря, колко струват и как да ги пратя, така че да не пукнат.
На къде ще ги пращаш? Почти в цяла Европа е забранен вноса и отглеждането на целия род, тъй като нанасят чудовищни селското стопански щети. В българия този вид никой го няма, най-лесно може да се набави Achatina fulica.

ПП грешно си написал името.

Към Русия ще ги пращам.Е, не бях сигурен за името, както са ми го казали, така съм написал.А за вноса и износа - така и предполагах.

Към Русия ще ги пращам.Е, не бях сигурен за името, както са ми го казали, така съм написал.А за вноса и износа - така и предполагах.
За Русия и от Русия забрави за животни. Опитвал съм се, толкова документи и разправии, просто не си заслужава труда.

• 3 months later...

poneje temata e baia stara da popitam sabirate li se oshte i ot kade moga da si vzema shturci imam brachypelma vagans na niakolko meseca e oshte taka che sredno golemi tarsia dosega si gi vzimah ot edin priatel v sofia obache zamina izvan stranata :smile:

Пиши на Aquila. Всеки вторник има сбирка на тераристите в Пловдив, на която се продават щурци и хлебарки. Той ще ти каже заведението и часа на сбирката.

• 1 month later...
  • 2 months later...

1. Поста ти не е в правилната тема.

2. Слагай по-нормални размери на снимките.

3. Това животно е защитено от Закона за биологичното разнообразие.

4. Да знам, лош съм.

1. Поста ти не е в правилната тема.

2. Слагай по-нормални размери на снимките.

3. Това животно е защитено от Закона за биологичното разнообразие.

4. Да знам, лош съм.

1. Съвсем в правилната е, защото таралежа не е хамстер или котка. За мен поне е екзсотичен.

2. Снимките са с напълно нормални размери - оправи си интернет връзката и си купи свястна машина със свестен монитор ахахахх.

3. Това животно е с подсигурени грижи и защитена територия занапред, да е живо и здраво. Даже и второ може да се вземе ако се адаптира успешно. Отделно аз първи споменах, че е защитен.

4. Не - мисир си и ела да си вземеш брошурите за обратна осмоза, които Галин остави при мен понеже не му се обаждаш.

2848px × 2136px (scaled to 721px × 541px) не мисля че са нормални. Това, че ти е в двора е съвсем същото, като да си го прибрал в клетка в апартамента. Демек от законова и етична гледна точка не е правилно. :P

• 4 weeks later...

Може ли през деня да топля леопардов гекон и тарантула с ултравиолетова лампа.Знаех че на гекона не му трябва такава но онзи от зооманията ми я препоръча и я видях чак като се прибрах.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...