sandman Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Като гледах клипчето останах с впечатление, че отровата атакува ЦНС на животното. Прав ли съм? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Като гледах клипчето останах с впечатление, че отровата атакува ЦНС на животното. Прав ли съм?Отровата на повечето вайпъри е хемотоксична. Виждал съм поражения при човек, гадна картинка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Т.е. се свързва с кръвта и блокира хемоглобина като той вече губи възможността си да се свързва с кислород, или причинява кръвоизливи? /едит: Цял живот съм си мислел, че стършела е едно такова огромно черно, а то приличало на оса, само, че по-голяма: http://www.youtube.com/watch?v=HuMS3KDNysM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Зависи вече от змията. При някои кръвта става на желе, при други самите кръвни клетки масово се разпадат, при трети отровата атакува стените на кръвоносните съдове и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Въпрос - помолиха ме да пратя към чужбина двойка охлювчета Achanita achanita.Ще подскажете ли къде мога да намеря, колко струват и как да ги пратя, така че да не пукнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Въпрос - помолиха ме да пратя към чужбина двойка охлювчета Achanita achanita.Ще подскажете ли къде мога да намеря, колко струват и как да ги пратя, така че да не пукнат.На къде ще ги пращаш? Почти в цяла Европа е забранен вноса и отглеждането на целия род, тъй като нанасят чудовищни селското стопански щети. В българия този вид никой го няма, най-лесно може да се набави Achatina fulica. ПП грешно си написал името. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Към Русия ще ги пращам.Е, не бях сигурен за името, както са ми го казали, така съм написал.А за вноса и износа - така и предполагах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Към Русия ще ги пращам.Е, не бях сигурен за името, както са ми го казали, така съм написал.А за вноса и износа - така и предполагах.За Русия и от Русия забрави за животни. Опитвал съм се, толкова документи и разправии, просто не си заслужава труда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 Благодаря ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 poneje temata e baia stara da popitam sabirate li se oshte i ot kade moga da si vzema shturci imam brachypelma vagans na niakolko meseca e oshte taka che sredno golemi tarsia dosega si gi vzimah ot edin priatel v sofia obache zamina izvan stranata :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 Пиши на Aquila. Всеки вторник има сбирка на тераристите в Пловдив, на която се продават щурци и хлебарки. Той ще ти каже заведението и часа на сбирката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 28, 2009 Share Posted July 28, 2009 Колеги, никой ли не иска да си вземе дегу?? Четири животинки си чакат стопанина при мене! http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=79872 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Снимки на Ежо Бежо: СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3 Първи стъпки в The F1 Garden: СНИМКА 1, СНИМКА 2 Сега остава да се надяваме да се адаптира Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 1. Поста ти не е в правилната тема. 2. Слагай по-нормални размери на снимките. 3. Това животно е защитено от Закона за биологичното разнообразие. 4. Да знам, лош съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 1. Поста ти не е в правилната тема.2. Слагай по-нормални размери на снимките. 3. Това животно е защитено от Закона за биологичното разнообразие. 4. Да знам, лош съм. 1. Съвсем в правилната е, защото таралежа не е хамстер или котка. За мен поне е екзсотичен. 2. Снимките са с напълно нормални размери - оправи си интернет връзката и си купи свястна машина със свестен монитор ахахахх. 3. Това животно е с подсигурени грижи и защитена територия занапред, да е живо и здраво. Даже и второ може да се вземе ако се адаптира успешно. Отделно аз първи споменах, че е защитен. 4. Не - мисир си и ела да си вземеш брошурите за обратна осмоза, които Галин остави при мен понеже не му се обаждаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 2848px × 2136px (scaled to 721px × 541px) не мисля че са нормални. Това, че ти е в двора е съвсем същото, като да си го прибрал в клетка в апартамента. Демек от законова и етична гледна точка не е правилно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Може ли през деня да топля леопардов гекон и тарантула с ултравиолетова лампа.Знаех че на гекона не му трябва такава но онзи от зооманията ми я препоръча и я видях чак като се прибрах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.