cheese Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 В магазина в Капана имаше само едно дегу. Така че сега спешно търся още едно, женско. В магазините, в които питах, нямаха. Така че ако някой накъде е виждал, ще ми помогне много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 В магазина в Капана имаше само едно дегу. Така че сега спешно търся още едно, женско. В магазините, в които питах, нямаха. Така че ако някой накъде е виждал, ще ми помогне много.На Аквсентий провери ли? Днес имам път натам и ако има ще ти пратя ЛС. ПП Няма. Щом получат ще пиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekto Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Колко време трябва на отровата на тарантула да подейства на мааааалко по-едро от него животно? И опасно ли е за паяка да му се дава такова (животното е хлебарка и е почти на размерите на паяка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Колко време трябва на отровата на тарантула да подейства на мааааалко по-едро от него животно? И опасно ли е за паяка да му се дава такова (животното е хлебарка и е почти на размерите на паяка)Ако си хванала хлебарката от... някъде, в никакъв случай не я давай на паяка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekto Posted May 31, 2008 Share Posted May 31, 2008 Ако си хванала хлебарката от... някъде, в никакъв случай не я давай на паяка. Хах знам.Купена е от Жоро, но бях забравила че имам още 2 и оня ден ги видях, че шават в кутията.Паячето яде само отбрана храна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Продавам Acanthoscurria geniculata, женска, над 4 сантиметра тяло, скоро ще сменя и Citharischius crawshayi, на възраст е колкото геникулата, но е значително по-малък, пол неустановен. По-късно ще снимам crawshayi-то и ще се опитам да го измеря. Двата паяка се продават заедно за 200 лева, давам ги с терариумите (на геникулата скоро ще и е малък). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 От бабуна да пазиш кожа? Или поне снимка отдолу? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Иве Смитолина отнесе и тва насекомо гадно Абе ти взе ли нейната кожа че съм забравил вече? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Иве Смитолина отнесе и тва насекомо гадно Абе ти взе ли нейната кожа че съм забравил вече? Вкъщи е да, чака да ми дойде музата и да я напълня. То хубаво е папнала пак ама ти и от предния път не даде снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Нямам кожа от него, но ще го снимам довечера. И без това виси непрекъснато по стените на терариума, няма да е трудно да го снимам отдолу. И старата кожа на геникулата затрих, обаче тя скоро ще смени и трябва да се вижда ясно, че е женска, освен ако не съм в пълна заблуда, за това който ще взема паяците трябва да види кожата на място, да не каже после, че съм го запалил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Иве ето малко снимки от смяната на кожа ТУК Всичко друго са много и обемни филми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Иве ето малко снимки от смяната на кожа ТУК Всичко друго са много и обемни филми От смяната гледахме вече, от храненето не сме Rattlebrain геникулатата не ме вълнува, мога да си внеса когато искам. От друга страна рядко се пускат женски краушаита. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekto Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Нормално ли е паяка ми вече 4-ти ден да сменя кожа?!?! Много време мина а той от два дена е наполовина вътре, наполовина вън... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Нормално ли е паяка ми вече 4-ти ден да сменя кожа?!?! Много време мина а той от два дена е наполовина вътре, наполовина вън... А сигурна ли си че е още жив? Защото според мен не е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 И аз мисля че паяка няма да е жив... . Мойта излезе за няма и 30 мин. Между другото какво ще кажете да променя заглавието на темата на "Екзотични животни" с подзаглавие "Въпроси и коментари" ? Формулирана така на мен поне ми изглежда простовато (меко казано). Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekto Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Паяка ми все още мърда, но е искарал само два крака . КАКВО ДА ПРАВЯ ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 5, 2008 Share Posted September 5, 2008 Паяка ми все още мърда, но е искарал само два крака . КАКВО ДА ПРАВЯ ??? Помогни му. Хвани кожата с пинцети и леко я смъкни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekto Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Помогни му. Хвани кожата с пинцети и леко я смъкни. Иво не става така.Кожата е суха и не може да се махне Много се мъчи .....Още е в това положение.... ще издържи ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Какво е вашето менение за нашумелия случай с този, който си хранел змиите с кученца, котенца и зайчета? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Не съм чул за такъв случай, но мисля че змиите по принцип ги хранят със зайци. Какво очаквате? Да ги хранят с карфиол ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 http://vbox7.com/play:e933ab4a Е да, ама с малки кученца и котенца е прекалено. Има си специални животни, които се отглеждат за храна на змии - мишки и зайци. Въпреки, че няма голяма разлика между коте и зайче. Започвам да се замислям дали изобщо е редно всеки да има право да си гледа животно, което се храни с други живи животни. Защото в дивата природа, вярно змиите се хранят с такава храна, но поне там правилата са ясни - съответното животно има възможност да избяга, а в този случай - такава възможност липсва! А този взимал животни от хора, които подаряват, уж да ги отглежда, а ги давал за храна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Най-обикновен комплексиран, извратен, расист, който трябва да се приеме в съответното здравно заведение. За жалост подобни малоумници много лесно могат да ни съсипят хобито(за някои и професия). Започвам да се замислям дали изобщо е редно всеки да има право да си гледа животно, което се храни с други живи животни. Спираме и декоративните рибки, че хирономуса и тубифекса също са живи.Защото в дивата природа, вярно змиите се хранят с такава храна, но поне там правилата са ясни - съответното животно има възможност да избяга, а в този случай - такава възможност липсва!Прасето или пилето които ядеш имат ли възможност да избягат? В белите страни опасни животни могат да се продават само от търговци притежаващи DWA лиценз и то не на когото и да е. В същите тези държави храненето с живи гръбначни е забранено. Но естествено ние сме страна от четвъртия свят и по-скоро ще ни съсипят хобито, отколкото да се приемат закони за подобряването му. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d9thc Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Започвам да се замислям дали изобщо е редно всеки да има право да си гледа животно, което се храни с други живи животни. Обясни ми ти с какво си по-различен от останалите животни освен че прекалено много го мислиш Нарича се хранителна верига и всички сме част от нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Да де, ама змиите не си отглеждат зайците, за да ги изядат после. А ние го правим. Не знам кое е правилното, но определено да даваш котенца на змии не е от най-правилните решения. Аз също съм отглеждал животно, което се храни с други живи животни, така, че и аз съм в кюпа! Aquila е прав, че най-адекватното решение е да се прокара подходящ закон, който да регламентира отглеждането на такъв тип животни. Aquila, тубифекса идва ли като го извикаш? Играе ли си с топка? Даваш ли на всяко червейче име? Изпитва ли болка? Разсъждава ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Ти не отглеждаш прасета и пилета, някой друг ти ги отглежда, убива и предоставя, с домашните хищници, е съвсем същото. Заека също не идва като го викна, не разсъждава, чат пат си играе с топка. Колкото до болката, НИКОГА не съм давал живо гръбначно за храна, това е правилния начин и то не само според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.