Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

Искам в малко по-голямка да го приместя,защото ми се струва много мъничка тази. То се побърква да обикаля в кръг и си мисля, че ако му е малко по-широчко ще му е по-добре... :wub:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Но то не е много широко-някъде колкото кутия за клечки за уши. Нещо подобно е така че не е много по-голямо.Искаше ми се да му сложа нещо да се катери или някакво миниатюрно скривалище...

Хъх, това е земен паяк, не трябва да се катери. Добре си е в кутията, с която го взе. Нека смени 1-2 кожи пък ще го преместим ;)

Хъх, това е земен паяк, не трябва да се катери. Добре си е в кутията, с която го взе. Нека смени 1-2 кожи пък ще го преместим ;)

Oк. Няма да споря :music

Честито на R_a_p_t_o_R за разкошното смити. Кой кат мен, вкъщи вече ги събрах три такива паюнгелчета :D

Помощ за хамелеони, че съм си поръчал, а почти не знам какво да го права... така де, освен че трябва да го храня със скакалци, друго нищо знам.

Помощ за хамелеони, че съм си поръчал, а почти не знам какво да го права... така де, освен че трябва да го храня със скакалци, друго нищо знам.
Е хубава работа, едни от най-чувствителните и деликатни гущери и да не си запознат с изискванията.

Кой от къде ще ти ги праща? Колко са големи и колко броя? Ако твърдо си решил да си вземеш, по-добре за начало вземи едно. Ще ти изяде ушите, нямат изхранване тея гадове, а храната не е без пари. След няколко месеца се чака още едно люпило, така че до тогава ще имаш опит за още едно, а и ще си преценил дали можеш да го издържаш.

Yorkie, трябва ти:

1. Съд с добра вентилация, а не аквариум. Ако хамелеонът е малък на дъното се поставя домакинска хартия.

2. UV лампа(пура или крушка), която да излъчва 5%-8% UVB. Купува се от зоомагазин, а не от от такъв за осветителни тела.

3. Трябва да поддържаш висока температура в терариума (26-27 градуса), като е добре в единия ъгъл да е по-висока). Това може да се постигне с крушка, но да е добре обезопасена, за да не се изгори гущера. През нощта се използва (moon light bulb).

4. Ако е малък се храни редовно(през ден). Щурците трябва да са с подходящ размер и винаги да са оваляни в добавки за влечуги.

Това е основното.

sMARTBomber пооправи ли се паячето?

Какво ги слушаш тея некадърни кавали. Паякът е женски и състоянието му е най-вероятно от ниска температура и влажност. Тъй като не могат да поемат влага през екзоскелета си трудно се възстановяват от обезводняване, дори може да е фатално. Махни хлебарката да не се стресира допълнително.

Гледай ги какви утрепани само и куки им се привиждат :D

ПП ако обичаш пиши им че паякът е женски и да не се правят на на много знаещи, защото и двамата са ламери(може да ме цитираш ако искаш).

ПП ако обичаш пиши им че паякът е женски и да не се правят на на много знаещи, защото и двамата са ламери

OK, ще им пиша, и почвам да успокоявам в къщи, че тука вече реват, щото явно са се привързали към "домашния любимец", ако може да се нарече така :)

На каква температура го държиш? Пръскай с топла вода (около 30 градуса).

На каква температура го държиш? Пръскай с топла вода (около 30 градуса).

Ами на близо 28 градуса. и стъклата са яко запотени...

*EDIT: За съжаление пяка умря... :(

• 2 weeks later...

Промяна на сбирката. Вече се събираме в "Енфие".

ПП sMARTBomber съжалявам за паячето. Ако още не си го погребал, може да го... "дариш". В музея подготвяме табло с тропически членестоноги.

Тц тц тц - кофти за паяка... Наистина ще е хубаво да се препарира Бомбър - хем така ще можеш да го виждаш от време на време

Ивчооо - днеска се прибираме от София и заварвам момата ТАКА. 4 часа още седя така - как не се уморява хахахахах

Промяна на сбирката. Вече се събираме в "Енфие".

ПП sMARTBomber съжалявам за паячето. Ако още не си го погребал, може да го... "дариш". В музея подготвяме табло с тропически членестоноги.

Ами... погребахме го още тогава. В къщи се бяха привързали много към него и даже държах кратка прочувствена реч преди да сложим един голям камък на гробчето. :laughing:

Днес се върнах от Боровец и прочитам поста. Беше добра идея, ама сега да го разравям... едва ли е останало нещо от него...

• 3 weeks later...

Вторник, 05.02.2008, сбирка от 19:00 в Бирария „Пожарната“.

Резервацията е на мое име, така че ако някой е там преди мен, само го казва. На горния етаж сме.

• 1 month later...

Здравейте хорица аз сам много нов в това хоби 1 прочетох доста инфо за саответният вид (Чилийска Роза) и съм адски очарожан сега само остана 1 вупрос от каде да си я купя ако някои знае моля пишете ми на пм на каквото искате

пс. живея в София

• 1 month later...

Колеги, знае ли някой къде в Пловдив може да се купи ДЕГУ (степна катерица) и на каква цена?

Колеги, знае ли някой къде в Пловдив може да се купи ДЕГУ (степна катерица) и на каква цена?
В една пресечка на малката главна(първата в ляво след подлеза). До магазинът водят животински стъпки, така че няма как да не го намериш. Струват десетина лева.

Едно пояснение, дегуто НЕ е степна катерица и няма нищо общо с катериците.

Така ми го представиха в магазина, по същия начин, предполагам, го представят и по други магазини, за това така си формулирах въпроса.

Благодаря за информацията! Цената актуална ли е, че ми се върти в главата нещо за поне двойно повече?

Така ми го представиха в магазина, по същия начин, предполагам, го представят и по други магазини, за това така си формулирах въпроса.

Благодаря за информацията! Цената актуална ли е, че ми се върти в главата нещо за поне двойно повече?

Актуална е цената. Ако там случайно няма има един магазин на ул. Аквсентий бла бла още в началото на улицата откъм Гладстон. Продават само гризачи, птици, кучета и котки, храни и аксесоари за тях. Съвсем скоро видях там 2-3, но мисля че и цената им беше по-височка.

"степната катерица" са бурундуците (chipmunk).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...