Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

В Пловдив мога ли редовно да се снабдявам с мишки, 'щото мисля да си взема един царевичен смок, ама искам да съм сигурен, че ще мога да го изхранвам :).
ВМИ, продават всякакви лабораторни гризачи. Също така и в един два магазина има мишки, но не са много сигурни.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Как така си го сметнал, че в неделя ще си вземеш, като не знаеш от къде къде :lol: ?

Исках да кажа от каде да си купя храната а не чиНчилата.

Просто ще получат в неделя 2 чинчили.

Aquila имам въпрос.

Преди седмица попаднах на едно гущерче, което много харесвам, имахме много такива по къщата, но се позагубиха през последните години - какъв му е точно модела?

СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3

Бяхме ги кръстили Пантелейчовци, излизат вечер, през деня се крият. Издават един особен почукващ/писукащ звук, мисля че за да привличат насекомите...

Aquila имам въпрос.

Преди седмица попаднах на едно гущерче, което много харесвам, имахме много такива по къщата, но се позагубиха през последните години - какъв му е точно модела?

СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3

Бяхме ги кръстили Пантелейчовци, излизат вечер, през деня се крият. Издават един особен почукващ/писукащ звук, мисля че за да привличат насекомите...

Ахахахахаххахахах това е токуване, приказват си. Мъжките се карат помежду си или привличат женски :D

Това е балкански гекон (Cyrtopodion kotschyi).

Защо ТУК са го кръстили Mediodactylus kotschyi danilewskii?

Виж вчера на какво попаднах - друг мой любимец:

СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3, СНИМКА 4, СНИМКА 5, СНИМКА 6, СНИМКА 7, СНИМКА 8, СНИМКА 9,

СНИМКА 10, СНИМКА 11

Беше се смушил да спи явно в едни вехтории, но го вдигнах без да искам :devil

След като пренаредихме и сортирахме нещата го пуснах обратно да спи в багажериите :punk

Дадох му малко да ми гризне пръста палавника, много е буен.

Много харесвам тези гущери, хващал съм 2 пъти по-големи като размер, обожавам синьото в окраската им. Кажи ми какъв е точно техния вид. Предполагам пак някакъв Гекон хехехе...

/ОФ - тоя SE K810i го признах като фотоапарат вече - луда работа. Като се поошлайфам още малко няма да се познава че снимките са от телефон

Този гекон има поне 4 синонимни родови имена.

В България има само един вид гекон. Зеленият гущер или е :) зелен гущер (Lacerta viridis) или ивичест гущер (Lacerta trilineata).

Помощ!

Имам мравки по целия терариум. Каквото и да дам на паяка налазват по остатъците преди да успея да ги изчистя.

От онези супер дребните, домашните са!

Май лазят и по паяка и той се шашка, защото са мн дребни и само може да се отръска, докато не го налазят пак...

Иде ми да ги напръскам с RAID-а ама ще си убия паяка доста тъпо :)

Това се случва на прясно сменен торф и идеално почистен терариум.

Отрова за мравки. Унищожи ги в цялото жилище. Другия вариант е да подсигуриш с отрова периметър покрай терариума. А най-хамалският вариант е да сложиш терариума в плитък съд с вода.

да сложиш терариума в плитък съд с вода.

Гениално! :)

Поне докато ги изтрепя в къщи ще приложа това, да ги видя тогава как ще преплуват гадинките малки... :evil

ВМИ, продават всякакви лабораторни гризачи. Също така и в един два магазина има мишки, но не са много сигурни.

Я кажи къде по-точно във ВМИ?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Паяка ми е зле...

Не е ял от месеци, и краката му се подкосяват ето така:

22523_406.JPG

след малко се изправя, но имам чувството че тази поза е от изтощение.

Пускал съм му храна, но не я поглежда...

Има ли нещо, което мога да направя, за да го спася?

Поддържай висока влажност и постоянно да има вода за пиене. Ако можеш донеси го в музея да го погледна.

ПП А защо не е ял от месеци?

Поддържай висока влажност и постоянно да има вода за пиене. Ако можеш донеси го в музея да го погледна.

ПП А защо не е ял от месеци?

Поддържам - затворих го отвсякъде и наръсих яко торфа, сега стъклата са запотени.

Не е ял, защото не ще - пускал съм му скакалци и големи и малки и от любимите му - ония големите зелени с 2 антенки, сочни изяде един и от тогава не е ял. Минаха няколко месеца... Гърбът му е оплешивял и от почти 2 години не е линял...

• 3 weeks later...

Вчера бях на гости на Иво в музея. Имах удоволствието да се запозная с чудесни животни.

Снимки:

СНИМКА 1, СНИМКА 2, СНИМКА 3 - тази тиквеница е силно отровна, но Иво я хваща с ръце, при все че знае че може да го убие, СНИМКА 4, СНИМКА 5 - голям хубавец, СНИМКА 6 - този хубавец е на Иво и е голям симпатяга, освен това е свикнал с хора, СНИМКА 7, СНИМКА 8 - крокодили, СНИМКА 9, СНИМКА 10 - този варан изглежда мързелив, но хич не е така, СНИМКА 11, СНИМКА 12 - този тарикат спеше, СНИМКА 13, СНИМКА 14 :P , СНИМКА 15 - анакондата Кондьо :bgrin: , СНИМКА 16 - гърмяща змия, СНИМКА 17, СНИМКА 18, СНИМКА 19, СНИМКА 20, СНИМКА 21 - и този гекон е на Иво - нахалникът го ухапа докато ни показваше как "лае", СНИМКА 22, СНИМКА 23, СНИМКА 24 - боата удушвач - от на Иво раменете в моята ръка :punk , СНИМКА 25 - отново тя, СНИМКА 26 - много опасна :pirate , СНИМКА 27 - жалко че сниката не е добра - много интересна е китайската кожеста костенурка :)

Препоръчвам на всички да посетите изложбата - много е интересна.

Иво я кажи докога са животните там, аз искам да дойда отново и за по-дълго. Този път ще взема тарантулата в ръка хахахахах. Ще вземем и по-сериозна техника за снимане :punk

ЕДИТ: Моля някой модератор да преименува тази тема на кирилица с примерно заглавие "Екзотични животни" или нещо такова, че Васко като я е правил не знам какво е мислил.....

Видене, ако кажеш и как да видим снимките, цена няма да имаш.

Иначе съм отворил тема за изложбата. Ще е до 20 декември.

Тази събота ще има интересна фото сесия, така че който е мераклия да заповяда, ама с огледални фотощраци, че веднъж ще вадя добитъците, втора възможност може и да няма.

Явно сайта има проблем - омръзна ми все на такива боклуци да попадам :angry1

Нека изчакаме малко да видим ще се оправи ли, ако не - ще търся друго място

Аз си мислех, че само душат. Ми тогава с какъв акъл съм държал питон хиляди пъти? :) Знам, че не се отровни, но все пак е неприятно да те ухапе.

Аз си мислех, че само душат.
Е нали за да "душат", трябва да имат някаква опорна точка и добитъка не си седи ей така, докато змията му се увива.

Aз съм любител на тарантулките и всички видове гадинки. Още преди време исках да си взема тарантула да си гледамв къщи но уви не зная от къде... sMARTBomber би ли ми казал как и от къде си взе твоята и ако може да споменеш и цената. благодаря предварително :happy:

Aз съм любител на тарантулките и всички видове гадинки. Още преди време исках да си взема тарантула да си гледамв къщи но уви не зная от къде... sMARTBomber би ли ми казал как и от къде си взе твоята и ако може да споменеш и цената. благодаря предварително :happy:

Преди някъде 3 години от Васко (versicolor.eu) за 50 лв.

От тогава тя доста порасна и бая нещо изпоизяде.

Скоро не съм я хранил обаче, защото само и купувам и храната умира, а тя не ще да яде. Мисля да направя последен опит и да и взема, а ако не ще - майната и, няма да и се моля я :) Да мре от глад.

Sombra, ако прочетеш това, кажи кога ще ти е удобно да мина да купя каквото ми предложиш за тая пущина...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...