PiTT BuLL Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 ми те само спят, когато ги събудя се оглеждат и ако има нещо се завъртат няколко пъти и чат пат ,си удрят по едно жило за добро утро , лудо е когато си заклещят щипките, пак ги забравих на село и ме е яд, а там няма в какво друго да ги държа, тук се надявам да си намеря аквариум и ще го оборудвам само да остискат , то доста си хапнаха мисля , че няма да е проблем , те са лениви , само спят , като се свият и ти трябват 10 мин. да ги размърдаш да видиш живи ли са Къде е РАХАТА" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 ми те само спят, когато ги събудя се оглеждат и ако има нещо се завъртат няколко пъти и чат пат ,си удрят по едно жило за добро утро , лудо е когато си заклещят щипките, пак ги забравих на село и ме е яд, а там няма в какво друго да ги държа, тук се надявам да си намеря аквариум и ще го оборудвам само да остискат , то доста си хапнаха мисля , че няма да е проблем , те са лениви , само спят , като се свият и ти трябват 10 мин. да ги размърдаш да видиш живи ли са Къде е РАХАТА" ? Рахат тепе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Citharischius crawshayi дали е много лош избор за първа тарантула? Колко силна е "доста силна отрова"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Citharischius crawshayi дали е много лош избор за първа тарантула? Колко силна е "доста силна отрова"?Мнооооооооооооооого лош избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 26, 2007 Author Share Posted August 26, 2007 какъв терариум да си направя за игуанка , бях решил просто един аквариум да го преработя като му сложа осветление и разни там работи да се крие животинчето и отдолу прочетох че имало и нагреватели , тоест само за овлажнителите не успях да разбера как да го направя но акила ми каза че не можело та ето го и въпроса: как да си направя терариум за игуана , възможно най-евтино намерих в един форум но с такива размери каквито искам е 700лв............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 26, 2007 Share Posted August 26, 2007 какъв терариум да си направя за игуанка , бях решил просто един аквариум да го преработя като му сложа осветление и разни там работи да се крие животинчето и отдолу прочетох че имало и нагреватели , тоест само за овлажнителите не успях да разбера как да го направя но акила ми каза че не можело та ето го и въпроса: как да си направя терариум за игуана , възможно най-евтино намерих в един форум но с такива размери каквито искам е 700лв............ В Пловдив правим терариуми с един приятел, но в момента сме доста заети, а и аз отивам за десетина дни на бригада в Поморие. Другият вариант е София и там дерат кожи, но по малко.Терариумът трябва да има вентилация(здрава метална мрежа) на капака и на нивото на субстрата. Половината дъно да е воден басейн, направен удобно за чистене. Осветлението е добре да е извън терариума, което означава плексигласов таван(или поне част от него). Отоплението го осигуряваш с рефлекторна крушка или малък халоген, отоплителните кабели не са подходящи в случая. Овлажняването става с всекидневно пулверизиране. игуана - стотина лева(задължително с документи). терариум - поне 200 лева оборудване: UVB пура - ~20 лева тяло- ~10 лева Халоген или рефлектор - 10-20 лева И вече декорацията евентуално сам си я правиш. Приготви едно 400 лева и пак ще говорим. Друг е въпроса, че в началото игуаната можеш да я гледаш в значително по-малък съд. Имай предвид, че са много диви, удрят с опашка и бягат. Трябва много свободно време и желание, за да свикне с човек. Затова препоръчвам женско животно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 26, 2007 Author Share Posted August 26, 2007 добре след колко време си свободен и за колко пари ще ми направите терариума с всичко необходимо вътре ? също ако знаеш от къде да си взема такава игуана с документи и това е добре дошло понеже аз моята бях решил да я вземам от гладстон ? а в 200лв както казваш за терариум какво влиза ? само съда или слагате и дръвчета и такива работи вътре , и с какви размери ще е терариума ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 26, 2007 Share Posted August 26, 2007 a в 200лв както казваш за терариум какво влиза ?само съда или слагате и дръвчета и такива работи вътре , и с какви размери ще е терариума ? ami toi e napisal che sam shte si go dekorirash, taka che predpolagam che ne sa vkliucheni klonite i darvetata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 27, 2007 Share Posted August 27, 2007 добре след колко време си свободен и за колко пари ще ми направите терариума с всичко необходимо вътре ? също ако знаеш от къде да си взема такава игуана с документи и това е добре дошло понеже аз моята бях решил да я вземам от гладстон ? а в 200лв както казваш за терариум какво влиза ? само съда или слагате и дръвчета и такива работи вътре , и с какви размери ще е терариума ? Ела утре на сбирката и ще говориш направо с човека, с който ги правим. Те дръвчетата по принцип са безплатни, така че едва ли някой ще вземе пари за тях друг е въпроса, че е по-добре сам да го декорираш, както ти харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 А другаде продават ли се щурци, да не чакам до вторник. Или някаква алтернатива, примерно бели червеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 А другаде продават ли се щурци, да не чакам до вторник. Или някаква алтернатива, примерно бели червеи?Обаждаш се на човека и се разбирате, кога и как да си вземеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 За кой човек говориш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Днеска, ако дойда ще мога ли да взема 30тина щуреца? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 И аз искам, 30 големи щуреца и 5 големи хлебарки. Ако има кажете да знам къде да дойда, да ги взема, че от няколко месеца съм му дал само 2 случайни богомолки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 За да вземете трябва предния ден да сте си дали заявка на човека който ги развъжда за да ви донесе Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 За да вземете трябва предния ден да сте си дали заявка на човека който ги развъжда за да ви донесе Довърши ли новия дом ? Сложи една снимка да го видим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Добре де, кой е човека дето ги развъжда? Ако става въпрос за Sombra аз съм му писах преди няколко дена, ама той скоро не е влизал във форума, явно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 @mandirimuniak другата седмица като съм по-свободен ще направя снимки и ще постна @Rattlebrain да той е човека най-добре е да отидеш на някоя от тези срещи да се запознаеш лично с него и да го помолиш да ти даде телефонния си номер така че да можеш да правиш заявки за храна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 http://terraristic.net/forum/index.php?topic=193.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sombra Posted September 11, 2007 Share Posted September 11, 2007 Извинявам се на всички, наистина не бях влизал отдавна във форума, но не съм и имал тези седмици време за интернет изобщо. sMARTBomber, ще измислим нещо. Нали знаеш къде живея. След 19 часа съм си вкъщи. Rattlebrain, имаш лично съобщение. Aquila е дал един линк - там има всичките ми данни - четете профила на Георги Глушков. При искане за оторизация в Skype или ICQ, моля пишете в съобщението за какво става въпрос, иначе може да не ви включа в списъка си (вече е доста дълъг). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sombra Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Срещата във всеки вторник от 19 часа отново е в бирарията "Воеводите" зад Синдикалния дом на културата на ул "Гладстон". Зазимяваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 В Пловдив мога ли редовно да се снабдявам с мишки, 'щото мисля да си взема един царевичен смок, ама искам да съм сигурен, че ще мога да го изхранвам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastand Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Искам да науча малко повече за чимчилата,защото в неделя смятам да си взема.тоест:как се гледат,ква храна,откаде да си купя и т.н... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Абе човек, първо - гледам , че на 2 места си писал "чимчила", пише се чиНчила, поправи се да не ставаш за смях и второ - момко, намираш се в интернет, глобалната мрежа, има сумати търсачки, разтърси се малко. Айде от мен да мине: Тук и тук има всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted September 26, 2007 Share Posted September 26, 2007 Как така си го сметнал, че в неделя ще си вземеш, като не знаеш от къде къде ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.