Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

ми те само спят, когато ги събудя се оглеждат и ако има нещо се завъртат няколко пъти и чат пат ,си удрят по едно жило за добро утро , лудо е когато си заклещят щипките, пак ги забравих на село и ме е яд, а там няма в какво друго да ги държа, тук се надявам да си намеря аквариум и ще го оборудвам само да остискат , то доста си хапнаха мисля , че няма да е проблем , те са лениви , само спят , като се свият и ти трябват 10 мин. да ги размърдаш да видиш живи ли са :(

Къде е РАХАТА" ?

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
ми те само спят, когато ги събудя се оглеждат и ако има нещо се завъртат няколко пъти и чат пат ,си удрят по едно жило за добро утро , лудо е когато си заклещят щипките, пак ги забравих на село и ме е яд, а там няма в какво друго да ги държа, тук се надявам да си намеря аквариум и ще го оборудвам само да остискат , то доста си хапнаха мисля , че няма да е проблем , те са лениви , само спят , като се свият и ти трябват 10 мин. да ги размърдаш да видиш живи ли са :(

Къде е РАХАТА" ?

Рахат тепе.

• 2 weeks later...
Citharischius crawshayi дали е много лош избор за първа тарантула? Колко силна е "доста силна отрова"?
Мнооооооооооооооого лош избор.

какъв терариум да си направя за игуанка , бях решил просто един аквариум да го преработя като му сложа осветление и разни там работи да се крие животинчето и отдолу прочетох че имало и нагреватели , тоест само за овлажнителите не успях да разбера как да го направя но акила ми каза че не можело та ето го и въпроса:

как да си направя терариум за игуана , възможно най-евтино намерих в един форум но с такива размери каквито искам е 700лв............

какъв терариум да си направя за игуанка , бях решил просто един аквариум да го преработя като му сложа осветление и разни там работи да се крие животинчето и отдолу прочетох че имало и нагреватели , тоест само за овлажнителите не успях да разбера как да го направя но акила ми каза че не можело та ето го и въпроса:

как да си направя терариум за игуана , възможно най-евтино намерих в един форум но с такива размери каквито искам е 700лв............

В Пловдив правим терариуми с един приятел, но в момента сме доста заети, а и аз отивам за десетина дни на бригада в Поморие. Другият вариант е София и там дерат кожи, но по малко.

Терариумът трябва да има вентилация(здрава метална мрежа) на капака и на нивото на субстрата. Половината дъно да е воден басейн, направен удобно за чистене. Осветлението е добре да е извън терариума, което означава плексигласов таван(или поне част от него). Отоплението го осигуряваш с рефлекторна крушка или малък халоген, отоплителните кабели не са подходящи в случая. Овлажняването става с всекидневно пулверизиране.

игуана - стотина лева(задължително с документи).

терариум - поне 200 лева

оборудване:

UVB пура - ~20 лева

тяло- ~10 лева

Халоген или рефлектор - 10-20 лева

И вече декорацията евентуално сам си я правиш.

Приготви едно 400 лева и пак ще говорим. Друг е въпроса, че в началото игуаната можеш да я гледаш в значително по-малък съд. Имай предвид, че са много диви, удрят с опашка и бягат. Трябва много свободно време и желание, за да свикне с човек. Затова препоръчвам женско животно.

добре след колко време си свободен и за колко пари ще ми направите терариума с всичко необходимо вътре ? също ако знаеш от къде да си взема такава игуана с документи и това е добре дошло понеже аз моята бях решил да я вземам от гладстон ?

а в 200лв както казваш за терариум какво влиза ?

само съда или слагате и дръвчета и такива работи вътре , и с какви размери ще е терариума ?

a в 200лв както казваш за терариум какво влиза ?

само съда или слагате и дръвчета и такива работи вътре , и с какви размери ще е терариума ?

ami toi e napisal che sam shte si go dekorirash, taka che predpolagam che ne sa vkliucheni klonite i darvetata.

добре след колко време си свободен и за колко пари ще ми направите терариума с всичко необходимо вътре ? също ако знаеш от къде да си взема такава игуана с документи и това е добре дошло понеже аз моята бях решил да я вземам от гладстон ?

а в 200лв както казваш за терариум какво влиза ?

Ела утре на сбирката и ще говориш направо с човека, с който ги правим. Те дръвчетата по принцип са безплатни, така че едва ли някой ще вземе пари за тях :) друг е въпроса, че е по-добре сам да го декорираш, както ти харесва.

А другаде продават ли се щурци, да не чакам до вторник. Или някаква алтернатива, примерно бели червеи?
Обаждаш се на човека и се разбирате, кога и как да си вземеш.

И аз искам, 30 големи щуреца и 5 големи хлебарки. Ако има кажете да знам къде да дойда, да ги взема, че от няколко месеца съм му дал само 2 случайни богомолки...

@mandirimuniak другата седмица като съм по-свободен ще направя снимки и ще постна ;)

@Rattlebrain да той е човека най-добре е да отидеш на някоя от тези срещи да се запознаеш лично с него и да го помолиш да ти даде телефонния си номер така че да можеш да правиш заявки за храна :)

Извинявам се на всички, наистина не бях влизал отдавна във форума, но не съм и имал тези седмици време за интернет изобщо. sMARTBomber, ще измислим нещо. Нали знаеш къде живея. След 19 часа съм си вкъщи. Rattlebrain, имаш лично съобщение. Aquila е дал един линк - там има всичките ми данни - четете профила на Георги Глушков. При искане за оторизация в Skype или ICQ, моля пишете в съобщението за какво става въпрос, иначе може да не ви включа в списъка си (вече е доста дълъг).

Срещата във всеки вторник от 19 часа отново е в бирарията "Воеводите" зад Синдикалния дом на културата на ул "Гладстон". Зазимяваме.

• 2 weeks later...

В Пловдив мога ли редовно да се снабдявам с мишки, 'щото мисля да си взема един царевичен смок, ама искам да съм сигурен, че ще мога да го изхранвам :).

Абе човек, първо - гледам , че на 2 места си писал "чимчила", пише се чиНчила, поправи се да не ставаш за смях и второ - момко, намираш се в интернет, глобалната мрежа, има сумати търсачки, разтърси се малко. Айде от мен да мине: Тук и тук има всичко

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...