mandirimuniak Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 haide kato ima golemi se obadete, 4e i az da vzema malko Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Какъв вид е? Сигурен ли си че е женска? Пускал ли си я при мъжки?По принцип неодобрявам даването на гръбначни животни за храна, най-малкото е опасно за самия паяк. Щурци предполагам скоро ще има големи. Lasiodora Striatipes е а за това дали е женски ми казаха от терариума откъдето си го купих. Досега не съм я пускал с мъжки, а относно храненето последната година я храня с мишки и досега не съм имал проблем, яде си ги съвсем спокойно http://store1.data.bg/spookye/ - ето и снимки, но не са много добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Lasiodora Striatipes е а за това дали е женски ми казаха от терариума откъдето си го купих. Досега не съм я пускал с мъжки, а относно храненето последната година я храня с мишки и досега не съм имал проблем, яде си ги съвсем спокойноhttp://store1.data.bg/spookye/ - ето и снимки, но не са много добри. Единственото, което мога да кажа, е че са те метнали. Както казах и преди да видя снимките, паякът е мъжки, при това полово зрял. Плетеното на тази мрежа е съвсем нормално и означава, че е готов за чифтосване. Полово зрелите мъжки паяци обикновенно спират да се хранят, но все пак може да го пробваш с някой голям щурец(гризачи НЕ).Ако не е тайна, кой е този "терариум", от който си го взел? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Единственото, което мога да кажа, е че са те метнали. Както казах и преди да видя снимките, паякът е мъжки, при това полово зрял. Плетеното на тази мрежа е съвсем нормално и означава, че е готов за чифтосване. Полово зрелите мъжки паяци обикновенно спират да се хранят, но все пак може да го пробваш с някой голям щурец(гризачи НЕ).Ако не е тайна, кой е този "терариум", от който си го взел? Щом казваш Взех го от Варна и за да са ме метнали трябва и те да са се метнали защото на кутията в която беше паякът пишеше марияна и имаше оня женския знак. А междудругото четох в едни американски сайтове,че тарантулите не са разпознавали между мъжки и женски по външни белези, оня американец гледаше с микроскоп паяците от доло имаха някаква дупка (не помня как се наричаше) и там като ги видеше казваше какви са. Също така показваше много примери за паяци които казват,че са мъжки, а се оказаха женски. А тва с щурците за мен е вятър работа. По-добре мишка. Досега само един два пъти се е отказвал от мишка, но ги е убивал без да ги яде . Единствено преди и след линеене му пускам новородени мишлета. С щурци трябва да го храня много често, а и не им обръща внимание и се налага да ги вадя, а аз хич не обичам да бъркам при паяка, защото е много агресивен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Щом казваш Взех го от Варна и за да са ме метнали трябва и те да са се метнали защото на кутията в която беше паякът пишеше марияна и имаше оня женския знак. А междудругото четох в едни американски сайтове,че тарантулите не са разпознавали между мъжки и женски по външни белези, оня американец гледаше с микроскоп паяците от доло имаха някаква дупка (не помня как се наричаше) и там като ги видеше казваше какви са. Също така показваше много примери за паяци които казват,че са мъжки, а се оказаха женски. А тва с щурците за мен е вятър работа. По-добре мишка. Досега само един два пъти се е отказвал от мишка, но ги е убивал без да ги яде . Единствено преди и след линеене му пускам новородени мишлета. С щурци трябва да го храня много често, а и не им обръща внимание и се налага да ги вадя, а аз хич не обичам да бъркам при паяка, защото е много агресивен Щом казвам значи е мъжки, а Ростислав(от Терариум Варна) не за първи път го прави тоя номер. Колкото до мишките, няма какво да приказвам, всеки си има глава на раменете и щом искаш да рискуваш здравето и живота на животното си твоя воля, но на полово зрял мъжки в никакъв случай не трябва да се дава жив гризач. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Щом казвам значи е мъжки, а Ростислав(от Терариум Варна) не за първи път го прави тоя номер. Колкото до мишките, няма какво да приказвам, всеки си има глава на раменете и щом искаш да рискуваш здравето и живота на животното си твоя воля, но на полово зрял мъжки в никакъв случай не трябва да се дава жив гризач. Добре ще изчакам малко с мишката, но обясни ми как разбра че е мъжки от 3-4 снимки с лошо качество? А паяка ми го продаде едно момиче(май е приятелката на тоя Ростислав) и тя самата ми каза да си взема женски защото живеели по-дълго и били по-големи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Добре ще изчакам малко с мишката, но обясни ми как разбра че е мъжки от 3-4 снимки с лошо качество?А паяка ми го продаде едно момиче(май е приятелката на тоя Ростислав) и тя самата ми каза да си взема женски защото живеели по-дълго и били по-големи. Ами разбрах точно от тази снимка На нея "ясно" се веждат характерните белези на половозряла мъжка тарантула, куки на първия чифт крака и видоизминени педипалпи подобни на бухалки. Колко голям беше паякът, когато го взе и кога за последно е сменял кожа? Мишка недей, обикновенно половозрелите, мъжки паяци отказават въобще да се хранят и може да стане беля. Дай му 2-3 големи щуреца ако откаже не го храни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Ами разбрах точно от тази снимка На нея "ясно" се веждат характерните белези на половозряла мъжка тарантула, куки на първия чифт крака и видоизминени педипалпи подобни на бухалки. Колко голям беше паякът, когато го взе и кога за последно е сменял кожа? Мишка недей, обикновенно половозрелите, мъжки паяци отказават въобще да се хранят и може да стане беля. Дай му 2-3 големи щуреца ако откаже не го храни. Ами при мен е сменил поне 4 кожи може и повече да са не си спомням и последната кожа си я смени юни месец,а август яде за последно.Като го взех ми казаха, че бил вече достатъчно голям за да му се определи пола, ти ги разбираш повече, те ще прецениш на колко кожи съм го взел. А ся като е станал полово зрял какво следва? Да умре след няколко месеца? А да не иска да яде, пуснах му еднодневно мишле още снощи, но не го изяде, при положение че мишлето шаваше точно под него и преди малко го извадих защото ме хвана жал, много издръжливо се оказа това мишле.Върнах го при майка му и тя го почисти, но предполагам че ще го убие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Ами може и да изкара паячето до лятото, но не повече. Не го храни, давай му вода. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Ами може и да изкара паячето до лятото, но не повече. Не го храни, давай му вода. Ами то и без тва от Август е на пост и молитви, ще го пробвам след време пак да хапне ако му се прииска, а евентуално ако се окаже женски ще е супер, в противен случай ще търся да си купя нов с надеждата да не ме излъжат тоя път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Ами то и без тва от Август е на пост и молитви, ще го пробвам след време пак да хапне ако му се прииска, а евентуално ако се окаже женски ще е супер, в противен случай ще търся да си купя нов с надеждата да не ме излъжат тоя път.Съжалявам, че ще го кажа, но няма начин да излезе женски. Ще се пробвам да му намеря годеница, после ще получиш от малките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Може ли някой да даде снимки на кожа на женска албопилоза,защото мисля,че след последната кожа хайвана е женски!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 дай ми mail да ти пратя на мойта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Може ли някой да даде снимки на кожа на женска албопилоза,защото мисля,че след последната кожа хайвана е женски!!! Колко е голяма момата(кожи, възраст, см.). Имам полово зрял мъжки и може да ги запознаем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Може ли да сложиш и снимки на мъжка за сравнение.Хайванчето е на годинка и 10 месеца,не е яло от доста време,малко е мършавичко ама май е госпожица.... 90% сигутност просто искам да видя и мъжко да съм 100% сигурен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Може ли да сложиш и снимки на мъжка за сравнение.Хайванчето е на годинка и 10 месеца,не е яло от доста време,малко е мършавичко ама май е госпожица.... 90% сигутност просто искам да видя и мъжко да съм 100% сигурен.Ами мъжкия просто няма този "зрастък" между дробовете (белите петна). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Ми значи госпожицата вече може да се сдобие с име Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Ми значи госпожицата вече може да се сдобие с име На колко кожи и сантиметри е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Не знам нито едното нито другото Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Подарявам бяла мишка, женска. Беше бременна, малките бяха за храна на паяка ми, но мишката си уби малките и сега не ми трябва. Ако някой я иска да казва, ако не ще я хвърля през терасата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Взимам я! :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 Някой има ли щурци в повече, да ми продаде един да пробвам паяка ми ако случайно реши да прояде отново? Снощи паяка ми се спомина, така че нямам нужда от щурец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Някой продава ли щурци???XMD съжалявам за гадинката ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sombra Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Този четвъртък вероятно от 19 часа ще има среща на паякарите.Колко щуреца ти трябват?Срещите ще са всяка седмица около това време, но май няма да е в четвъртък, че по това време е сбирката на "Зелени балкани".Търси се подходяща кръчма за провеждане на срещите и за евентуално учредяване на пловдивската секция на клуб на тераристите.Това ще стане след учредяването на Национален клуб на терариста.Нещата се задвижват по малко.Коментирайте, ако има желаещи.Как ще коментирате и евентуално заплащане на членски внос и регистрация на животните примерно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Еми не е ял от доста време.Примерно 30 големи.Само да кажеш време и място да ти кажа дали ме устройва.Ако не скоро ще ходя до София и ще се опитам да му взема оттам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.