Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

Ще си сменя опаковката, вади ако има останал някой щурец и гледай, много е интересно. След като свърши не го закачай и него храни, и най малкият допир може да е фатален, ако успееш без да закачаш паяка след това махни старата кожа.

Повиши влажността.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Ще си сменя опаковката, вади ако има останал някой щурец и гледай, много е интересно. След като свърши не го закачай и него храни, и най малкият допир може да е фатален, ако успееш без да закачаш паяка след това махни старата кожа.

Повиши влажността.

А трябва ли да мърда да прави нещо.Той е много малък ще има ли някаква кожа за махане

Ми много ясно, че има според теб как ще расте. Хитина се разцепв на гърба и от там излиза паякаь, а старата обвивка остав абсолютно цала.

Паяка наистина си смени кожата.Преди малко беше изцяло легнал по гръб, а след малко вече беше излезнал от старата кожа.В началото помислих че паяка е умрял защото кожата беше цяла с неговата форма а след малко го видях точно до нея.Aquila сега какво следва колко време не трябва да го мърдам.Задължително ли трябва да махна кожата.

Паяка наистина си смени кожата.Преди малко беше изцяло легнал по гръб, а след малко вече беше излезнал от старата кожа.В началото помислих че паяка е умрял защото кожата беше цяла с неговата форма  а след малко го видях точно до нея.Aquila сега какво следва колко време не трябва да го мърдам.Задължително ли трябва да махна кожата.

Аз като казвам нещо значи го знам от собствен опит B)

Не го пипай 3-4 дни, докато не потъмнее хубаво и не вземе да щъка наляво-надясно да търси храна (във никакъв случай не го храни!!!). Не е задължително, но няма да е зле да махнеш старата кожа, защото по нея ще се развъдят гъбички, а паяка сега е много чувствителен.

11 часа е, а информация за доставката още няма.Лягам си щото в четвъртък бях на нощна и много ми се спи.Не мога да чакам повече за да разбера кога е доставката.

danio, колко време преди да почне да си сменя кожата не беше ял? Защото моя е изял 4 щуреца и сега от 2-3 дена не ще да яде!

Ами на ли са от едно люпило, естествено е горе долу по е дно и също време да линеят.

Ами моя още не е започнал да линее! :(

И на всичкото отгоре изобщо не излиза от дупката си! Само там си стои.

Ми преди около 3-4 дена! Ама нещо му става сега - върти се в дупката едно такова нервно - не знам защо! Сега му сложих едно по-голямо памуче с вода и там където е дупката и той се е запотило бурканчето и не мога да го наблюдавам :(

Повиши влажността. Ако не е достатъчно влажно, може да не успее да си съблече кожата и да умре.

Ами не мога да я определя в момента! Памучето, което сложих е с диаметър около 3-4см и е напоено с вода, но не знам дали е достатъчно!

Ако имате пулверизатор за цветя напръскай малко, но гледай да не намокриш паяка или дупката му.

Аз сега извадих кожата на паяка.Той я беше изкарал извън дупката.Моя паяк сам се мърда от време на време.Може ли да му стане нещо.Значи сега два три дена не трябва да му давам храна, а вода трябва ли.

Никаква храна, вода ще си пие от субстрата, така че трябва да е по влажно.

Вече 4-ти ден не е излязъл от дупката си! Условията мисля че са много добри - температура 26-27 градуса, поддържана с червена крушка; влага доста голяма даже бурканчето е леко запотено. Всичко е на ред, а той си стои в дупката, а и от сутринта не е мръднал изобщо! Не знам какво да правя. А почвам да се притеснявам, че нещо не е наред!

Днес разбрах че моя паяк е изял само един скакалец, защото започнах да ги намирам в хола не знам как са излезнали при условие че има мрежа върху терариума.Откакто си смени кожата паяка е станал по космат незнам но ми се струва че е и пораснал доста и още на следващия ден след като си смени кожата изкопа една дупка и само влиза и излиза от нея.Аз доколкото разбрах след сменянето на кожата ще седи мирен поне 3-4 дена.Това нормално ли е

Блазе ти! Пък моя продължава да си седи в дупката! А като имаш предвид,че изял 4 щуреца със сигурност! Два от тях видях как изяде, а другите няма как да са излязли от бурканчето! Много искам и моя да си смени кожата! Сега си мисля,че не го гледам както трябва и за това не си я сменя!

danio, можеш ли да постнеш снимка на терариума как си рзположил всичко вътре?

Снимка няма да може защото нямам камера но мога да ти го опиша.Терариума е с сферична форма(гледал съм златни рибки вътре).Има почва 7-8см.В нея съм сложил онова картоненото от тоалетната хартия разделено наполовина и то му служи като дупка.Няколко пъти на ден му капвам с капкомера вода по почвата.Цял ден държа червената лампа за поддържане на температурата и тва е.Ти да не мислиш че моя обикаля по цял ден из терариума.Не стои си вътре в дупката и рови в пясъка.

След смяната на кожата изчакай поне ден два преди да го нахраниш.

danio през ноща оставаш ли лампата да свети.

Днеска си взех и моя дзвер.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...