Sombra Posted September 15, 2006 Share Posted September 15, 2006 пичове вчера си намерих змийче. някой може ли да ми каже каква марка е, с какво се храни и такива работи? Това според мен е млад екземпляр на Голям стрелец (Синурник) http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...GLR:en%26sa%3DN и http://www.herp.it/SpeciesPages/ColubCaspi.htm - снимките най-отдоло са на млади и дано не е приличащ си младеж на Вдлъбнаточелия смок : http://www.herp.it/SpeciesPages/MalpoMonsp.htm - (също най-долните снимки), който е силно отровен, но отровните му зъби са в задния край на горната челюст и може да убожда само дребни обекти, също и пръсти . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted September 16, 2006 Share Posted September 16, 2006 Чак пък силно отровен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sombra Posted September 16, 2006 Share Posted September 16, 2006 Чак пък силно отровен... Ако го сравняваш с кобрите, тайпаните или някоя африканска отровница - може да се каже, че е безобиден, но сравнено с нашенските пепелянка и усойница - отровата му е по-силна от тяхната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 трябват ми 50-60 щуреца кажете кога ще има доставка или от къде мога да си закупя сега в пловдив също ако няма сега откъде и няма да има доставка айде някой ако има излишни да ми даде 10-тина щуреца защото двете ми тарантули не са яли само от 5 месеца...... ще съм много благодарен 0887791174 ми е номера ако някой може да ми свърши тази услуга да ме стрелне аз ше се обада да се разберем и ще дойда да си ги взема.. даже плащам двойно за услугата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 ебаси маиката къв е тоя паяк уеhttp://www.metacafe.com/watch/234087/video/R/CFD_1002/ Забележете коментарите под клипчето, има някои доста свежи Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted September 18, 2006 Share Posted September 18, 2006 Can't argue with Mother Nature, so all you vegans can just f**k off... Ха ха ха Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Имам проблем с котката в къщи! Значи с две думи. Дадоха ни котка, на една година, с уж изградени навици. В началото нямаше проблем, но от известно време тая котка нещо пощуря, и започна да "протестира" като пикае из къщи. Защото веднъж-дваж отнесе по един шамар заради пекости ли, за друго ли, не знам. Непрекъснато има достъп до тоалетната си, но върши безобразия насам-натам. А знаете как зверски силно мирише котешко напикано. Въпросът ми е - имал ли е някой друг тези проблеми, и ако ги е имал, как се е справил с тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Имам проблем с котката в къщи!Значи с две думи. Дадоха ни котка, на една година, с уж изградени навици. В началото нямаше проблем, но от известно време тая котка нещо пощуря, и започна да "протестира" като пикае из къщи. Защото веднъж-дваж отнесе по един шамар заради пекости ли, за друго ли, не знам. Непрекъснато има достъп до тоалетната си, но върши безобразия насам-натам. А знаете как зверски силно мирише котешко напикано. Въпросът ми е - имал ли е някой друг тези проблеми, и ако ги е имал, как се е справил с тях. Пол? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Пол - мъжки. Акъл - малко. Разглезен - до дупка! Не може да си отваря сам притворени врати, до сега са го гледали като бебе, даже са му давали сладко ... Загубени хора . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 На някои определени места ли пикае или където му падне? Може наистина от глезотия+ново място да ги прави тея работи. Отколко време е при теб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 От три-четири месеца е в къщи. Харесал си е две-три места в къщи, които места препикава периодично.. Първия път, като му ударих един шамар през задника, ми напика кецовете. Това го приех като протест. От тогава насам пикае ту тук, ту там, по ъглите на стаите, няколко пъти се изпика на едно определено ъгълче в коридора, близо до обувките. Последно вчера го направи даже два пъти за един ден, при положение, че през деня тоалетната му я внасяме от терасата и има постоянен достъп до нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 От три-четири месеца е в къщи. Харесал си е две-три места в къщи, които места препикава периодично.. Първия път, като му ударих един шамар през задника, ми напика кецовете. Това го приех като протест. От тогава насам пикае ту тук, ту там, по ъглите на стаите, няколко пъти се изпика на едно определено ъгълче в коридора, близо до обувките. Последно вчера го направи даже два пъти за един ден, при положение, че през деня тоалетната му я внасяме от терасата и има постоянен достъп до нея. Теория: Тъй като е мъжки, по този начин защитава територията си. Препикава обувките ти, ако си минал покрай нечия чужда маркировка навън. Старият ни котарак например редовно душеше и препикаваше гумите на колата, понеже са му миришели на чуждо. Има две възможни решения на проблема: Първото - особено варварско - кастрация. Второто - в специализирани магазини би трябвало да продават спрейове, които нямат ярко изразена специфична миризма, в същото време успокояват котарака за територията му. Не знам обаче дали ги има в България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Един приятел имаше сиамски котарак и той праше така.Само,че при него не го правеше,защото му мирише на чуждо,а вършеше мизерията с пикаенето в убувките като отнесе някой ритник..... Чувал съм,че след кастрация се кротват,но може да има и други средства,за каквито пише Moon Light. Най-добре се посъветвай с ветиринар,защото съм сигурен,че това не единичен случай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 6te ima li poru4ka za hrana skoro daite da organizirame ne6to paqka mi ne e ql ot dosta vreme...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sombra Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 6te ima li poru4ka za hrana skoro daite da organizirame ne6to paqka mi ne e ql ot dosta vreme...... До седмица snatch ще организира (вероятно) доставка от Варна за едри щурци, защото такива аз все още нямам.Тъй като той няма достъп до форума, пишете кой какви иска и аз ще му предам, или направо на ICQ - то му.Надяваме се да се отнесете по-сериозно при получаването им, а не както в последния случай през лятото пред централна поща... cheese, котарака ти ще се държи така докато се почувства сигурен в новото жилище ( да го припознае като своя територия ), а после ще е лошо, ако това му остане навик.Имал съм няколко женски котки, които маркират едни и същи места вкъщи, независимо, че между отглеждането им са минали години, без да съм имал котка.Имах и сиамка, която не маркираше, а го правеше съвсем съзнателно в знак на протест срещу лошо отношение.С една дума - мерехме си инатите, докато жена ми реши проблема радикално - изхвърли я на двора, тя там забременя, роди и си отгледа мелезчетата, а после я откраднаха и проблема изчезна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Имам червенобуза костенурка. Обаче от известно време вече не яде така, както по- рано. Освен това имам чувството, като че ли иска да излезе от аквариума- изправя се на задните си крака в цял ръст (!?!) на един камък, който съм сложил, за да излиза от водата. Преди няколко дни й купих и помпичка, която не пускам през нощта, а само през деня. Относно храненето тук прочетох, че точно това което й давам да яде (гамаруси- сушени скаридки) било вредно! Старая се да подържам температурата около 20 градуса. Дайте ми някакви съвети! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 може би съм в офтопик,но искам да попитам,дали това животно е реално или е някав фотошоп.моля някой ако знае да ми отгожори,защо ми е адски любопитно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Няма лъжа, няма измама. Женска сулифуга е загризала за задника женска от друг вид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Мда тука в Афганистан е пълно с такива.Като ги заклещиш в някой ъгъл и вдигат крака и показват зъби, трябва да ги снимам че гледката си е достойна за някой SciFi Movie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Мда тука в Афганистан е пълно с такива.Като ги заклещиш в някой ъгъл и вдигат крака и показват зъби, трябва да ги снимам че гледката си е достойна за някой SciFi Movie... Големи са изруди, чиста агресия. Хапят много лошо, добре че нямат отровни жлези. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sombra Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Всъщност тия двете дами не са толкова огромни, колкото изглеждат.Ако ги сравните с околните познати по големина детайли от снимката се вижда, че са дълги около 12-15 см.В България в района на Петрич също се срещат, но големината им достига до 5 см. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Имам въпрос относно моя паяк. Снощи го гледах как си направи един пашкул от паяжина, стоя в него по гръб към 1 час и след това излезна от него и започна да рови в пашкула, направи си нещо като дупка и после спря. Някой има ли си идея какво е правил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Имам въпрос относно моя паяк. Снощи го гледах как си направи един пашкул от паяжина, стоя в него по гръб към 1 час и след това излезна от него и започна да рови в пашкула, направи си нещо като дупка и после спря. Някой има ли си идея какво е правил?Колко голямо е животното? Снимка можеш ли да дадеш? Това, което описваш е поведение на полово зрял паяк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Колко голямо е животното? Снимка можеш ли да дадеш? Това, което описваш е поведение на полово зрял паяк. Снимка утре ще мога, иначе паякът е поне на 2 години, женски, не съм го мерил, но като го гледам има поне 20 сантиметра(с краката). Проблем ли ще е сега ако му пусна мишка да яде, че не съм го хранил поне от 5 месеца? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted January 2, 2007 Share Posted January 2, 2007 Снимка утре ще мога, иначе паякът е поне на 2 години, женски, не съм го мерил, но като го гледам има поне 20 сантиметра(с краката). Проблем ли ще е сега ако му пусна мишка да яде, че не съм го хранил поне от 5 месеца?Какъв вид е? Сигурен ли си че е женска? Пускал ли си я при мъжки?По принцип неодобрявам даването на гръбначни животни за храна, най-малкото е опасно за самия паяк. Щурци предполагам скоро ще има големи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.