Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Aquila,много се изкушавах да си взема 1 вагансче защото тарантулите са мания просто нямах много време тая година да се вманияча достатъчно апък и даже към гадинката която гледах бях немърлив.Отказвам се от вагансчето.....мисля втората ми тарантула да е Grammostola pulchra(просто съм влюбен в тоя паяк)или Avicularia versicolor.За който се чуди да взима няма по добър домашен любимец радвам се че ставаме повече и искам като кажа че си гледам тарантула да не ме гледат като гръмнати :) .А цената е повече от подарък...има едно магазинче в София където си взимам щурци(не стига че ми искат 20 стотинки за щурец)та от там знам как вървят тея хайванчета по магазините(поне в онзи) и бебетата са доста повече от 6 лева.

Aquila,много се изкушавах да си взема 1 вагансче защото тарантулите са мания просто нямах много време тая година да се вманияча достатъчно апък и даже към гадинката която гледах бях немърлив.Отказвам се от вагансчето.....мисля втората ми тарантула да е Grammostola pulchra(просто съм влюбен в тоя паяк)или Avicularia versicolor.За който се чуди да взима няма по добър домашен любимец радвам се че ставаме повече и искам като кажа че си гледам тарантула да не ме гледат като гръмнати :) .А цената е повече от подарък...има едно магазинче в София където си взимам щурци(не стига че ми искат 20 стотинки за щурец)та от там знам как вървят тея хайванчета по магазините(поне в онзи) и бебетата са доста повече от 6 лева.

Цената наистина е добра, а ако по нататък решиш, че искаш ваганс само кажи, 3 бройки имам.

Хубави паячета си решил да взимаш и на хубави цени бих казал :), един съвет, само невзимай нито един от двата на една кожа, много са кекави.

Моя паяк неще да яде :(

Има щурец в терариума, а неще да го погледне. Не е ял от 3 месеца!

Отколко време е полово зрял мъжки?

• 2 weeks later...

Как да предотвратя скакалците да се изяждат един друг.Какво да им слагам да ядат?Кебапчета, кифтета? :bgrin:

Как да предотвратя скакалците да се изяждат един друг.Какво да им слагам да ядат?Кебапчета, кифтета? :bgrin:

Всякакви хранителни остатъци, може и брашно. Обезателно трябва да имат вода, но внимавай много са прости и се давят, сложи в съда с вода памук или дунапрен.

Инцидентно се сдобих с водна костенурка. Червенобузеста, осемгодишна, колкото дланта ми е. Купих й 30- литров аквариум, защото се налага да се грижа за нея неопределен период от време. Но нищо не знам за навиците и живота на водните костенурки, затова всеки съвет е добре дошъл- колко често да я храня, да я вадя ли от аквариума, до къде да го пълня с вода и т.н. ...

А, и един друг въпрос. Като си сложа пръста от външната страна на аквариума, тя се приближава, опира си главата в стъклото и с предните крака започва да вибрира до главата си, все едно ръкопляска :). Това нормално ли е?

ми заведи го на лекар
Браво браво я кажи при кой лекар :angry1 аман от остроумници.

Инцидентно се сдобих с водна костенурка. Червенобузеста, осемгодишна, колкото дланта ми е. Купих й 30- литров аквариум, защото се налага да се грижа за нея неопределен период от време. Но нищо не знам за навиците и живота на водните костенурки, затова всеки съвет е добре дошъл- колко често да я храня, да я вадя ли от аквариума, до къде да го пълня с вода и т.н. ...

А, и един друг въпрос. Като си сложа пръста от външната страна на аквариума, тя се приближава, опира си главата в стъклото и с предните крака започва да вибрира до главата си, все едно ръкопляска :). Това нормално ли е?

30 литра е малко. Трябва да има някаква площадка да излиза на суша, но не е наложащо. Напълниго толкова, колкото да плува свободно. Храни я с гамаруси(в магазините им викат скаридки :bgrin: ) 3-4 пъти в седмицата или с пилешко месо, от всичко останало няма да смогваш да и чистиш. Сложи аквариума така, че в някое ъгълче да пече слънце, но внимавай да не я свариш. А това че ти следи пръста... просто иска да опита дали е вкусен !!!внимава може да ти откъсне мръвка!!!

Това е основното ако има още нещо питай. Успех ;)

Ami ot okolo 4-5 meseca mai.

Е нормално е вече да неяде. Побързай да намериш женска. А направили мрежа за сперматофорите?

Та ако има скоро поръчка за мен 20 големи и 20 средни.

Нали ти казах откъде да вземеш ;)

ми, от доста време си има паяжина на едно местенце, но не знам това ли е. Той и преди си е правил и там вечеря по принцип. Ако някой от Пловдив има женска няма проблем да му дам моя.

ми, от доста време си има паяжина на едно местенце, но не знам това ли е. Той и преди си е правил и там вечеря по принцип. Ако някой от Пловдив има женска няма проблем да му дам моя.

Полово зряла все още няма. Моята ще стане готова след една кожа, дано твоят устиска дотогава.

Поръчката идва днес така че кажете утре(петък) кога имате възможност да се срещнем. В 16:00 на фонтаните удобно ли ви е?Пишете тук дали ще дойдете или не и ако трябва да променим часа.

Поръчката идва днес така че кажете утре(петък) кога имате възможност да се срещнем. В 16:00 на фонтаните удобно ли ви е?Пишете тук дали ще дойдете или не и ако трябва да променим часа.

Аз ще дойда.

Всички с Grammostola aureostriata по възможност да донесат последните кожи.

Ами то тия моите малки щурци са колкото паяка.Как да му ги дам като те сигурно ще го изядат.
Аз затова си продавам моите, почти никаква работа не ми вършат.

Отговорът, който получих и "нямах малки, затова сложих каквито имах" в резултат на което отново имам 40(15 съвсем мъртви) напълно безполезни щуреца и три доста гладни паяка. А да неговорим, че си платих щурците при положение, че имам 200 безплатни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...