Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

Aquila благодарности за документалните филми ....много са интересни....ако има още някой такива в колибата давай линкове.Бях питал някъде ама не помня къде(може би тук)имаше един филм на discovery-the ultimate guide spiders ако някой го намери ще е супер......

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Е никой ли неиска ваганси? Докога важи офертата, от кой са паяците и колко остават до 10?

Днес смитито ми смени, но го направи без да се обръща по гръб, а както си е на краката се измъкна нагоре !!! :blink: Досега не бях чел някъде, че тарантула може да си смени кожата без да се обърне.

Кога ще идва поръчката, защото може да ми се наложи да поръчам двойно повече, но все още несъм сигурен?

Ами още не е особено голямо (това му е втора смяна !!! откакто го взех есента от панаира в Пловдив с на Жоро смитито), но от това което видях е женско.

Иначе поръчвам 2х20м + 20с

Срещата за щурците ще е в сряда (3 май) на фонтаните от 17:00 часа.

Щурците са по 7 ст. + 50 ст за пътни.

Съжалявам, че не можах да дойда, но практиката в "Чайка Фарма" продължи, по-дълго отколкото очаквах. :(

Алек каза ,че в петък е зает и няма да може, а в събота най-рано в 16ч. ще може. Направо,който не си е получил щурците да му пише на snatch@gbg.bg да се разберете ;)

Писах му два пъти на пощата.Единия път ми отговори.Чакам да ми отговори втори път.Надявах се днес да се видим някъде към 4 часа но май няма да стане.

Скоро време може да има албопилози на по 1 кожа за 4лв.Който иска да казва.

А ваганси неискаш ли :) ?

Тъй като темата е 60 и косур страници и немога да я прегледам цялата искам да питам горе долу колко на месец излиза удоволствието да имаш тарантула за домашен любимец.Също така каква точно трябва да й е "къщата" :).Ако може някой да ми отговори с няколко изречения.

Тъй като темата е 60 и косур страници и немога да я прегледам цялата искам да питам горе долу колко на месец излиза удоволствието да имаш тарантула за домашен любимец.Също така каква точно трябва да й е "къщата" :).Ако може някой да ми отговори с няколко изречения.

Ами с няколко изречения:

Тарантулата е един от най ефтините домашни любимци за гледане (и навсичкото отгоре доста непретенциозен). На месец да ти излезне 3-4 лева, а през лятото може и по-малко ако сам ловиш храната ;)

Относно "къщата" - през първата година (приблизително) ще ти излезне без пари - просто защото ще използваш буркан :), а след това ще направиш терариум - нещо като аквариум, но без вода :)

Ами това е с две думи - ако се запалиш сериозно питай за подробности

Е чак 3-4 лева... 30 дни по един щурец на ден на цена 6-7ст = :)

А като се има предвид размера на паяка, който ще взима, ще сменя кожа вероятно всеки месец и ето ти още 5-7 дни без да яде.

Еми, то се е видяло, че ще взимам :) .Още няколко въпроса.Отровна ли е?Агресивна ли е?Цапа ли много(в терариума)?Мога ли спокойно да я държа в ръката си?Колко живее?И кога трябва да и се вземе терариум?Колко трябва да е голям терариума?

Еми, то се е видяло, че ще взимам :) .Още няколко въпроса.Отровна ли е?Агресивна ли е?Цапа ли много(в терариума)?Мога ли спокойно да я държа в ръката си?Колко живее?И кога трябва да и се вземе терариум?Колко трябва да е голям терариума?

Абсолютно всички паяци са отровни, зависи коя отрова как действа. В това отношение ваганса е напълно безопасен и ако случайно успееш да го накараш да те захапе ще боли повече от механичното нараняване отколкото от отровата. Този вид не е агресивен, леко нервак, но като цяло е добро животно. Можеш да го взимаш в ръка, но изчакай да порасне, още е съвсем мъничък. За терариум имна доста време и не е необходимо да е много голям големите си паяци държа в терариуми с размери 30х25х20. Нецапа, само трябва да отсраняваш остатъците от храна (ако има такива).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...