Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Сега имах възможност да снимам паяка и ето една снимка:

paiak.JPG

Сега може ли някой да каже дали не са скъсани предните крайници?

Сега имах възможност да снимам паяка и ето една снимка:

Сега може ли някой да каже дали не са скъсани предните крайници?

Нормално е да изглеждат смалени, последният четвърти сегмент е силно смален и видоизменен, за да носи спермацета.

Можеш ли да го снимаш отпред?

окончателно храната идва в събота

sandman готина снимка :)

Това означава, че ще я вземем в неделя, така ли?

Хм напоследък много се изкушавам да си взема питонче.Спрял съм се на Кралски питон (Python regius).Някой знае ли колко струва едно такова животно и ако може да ми даде координати и подробности относно отглеждането.Благодаря предварително.Намерих едно за 180 лв но искам да разбера дали има по-изгодни оферти.

Хм напоследък много се изкушавам да си взема питонче.Спрял съм се на Кралски питон (Python regius).Някой знае ли колко струва едно такова животно и ако може да ми даде координати и подробности относно отглеждането.Благодаря предварително.Намерих едно за 180 лв но искам да разбера дали има по-изгодни оферти.

Кралски питони -120 лв. Владо Мустакерски - 0888 345 112

За възрастен питон трябва да предвидиш терариум с размери 1.5 х 0.8, височината не е от значение. Помисли и за храната, не е препоръчително да се храни с живи мишки. Още трябва да имаш отоплителна плоча или камък и нагревателна лампа за влечуги.

Аз ги държа в пластмасова кутия от салата с надупчен капак ;) В буркан ми се вижда малко тясно, а и се изпотява и се :censored2: сгомнясва:censored2: вътре след някой друг ден и се вмирисва много бързо.

Имам и малка забележка: Щурците трябваше да са средни, а са напълно пораснали. Не че ми е проблем ама сега зимата трябва да се държат натопло вътре, а не спират да свират (то проблема е на нашите, защото аз заминавам за 3 дена покрай 8-ми)

Каква е тази нагревателна плоча и защо не е препоръчително да се храни с живи мишки.Също така разбрах че това е най-добрата змия за начинаещи която достига прилични размери и не е опасна.Правилно ли съм разбрал или има и по-подходящ вид.

Каква е тази нагревателна плоча и защо не е препоръчително да се храни с живи мишки.Също така разбрах че това е най-добрата змия за начинаещи която достига прилични размери и не е опасна.Правилно ли съм разбрал или има и по-подходящ вид.

Ами трябва им температура 25-30 градуса. Може да я постигнеш и с насочена крушка. Не е препоръчително да се храхи с живи мишки, защото може сериозно да наранят змията. Ако са новородени няма проблем. Не знам какво разбираш под прилични размери за питон след като кралския питон е най-малкия питон. Иначе е най-добрата за начинаещи. Преди да я вземеш и осигури терариум.

И как една мишка може да нарани змия освен ако не е брутален домашен мутирал плъх.

Ами ако си бил на изложбата в природонаучния музей и ако си обурнал внимание на тигровия питон (~3 метра - 6 години) щеше да видиш как може една мишка да нарани питон ;)

Прочети инфото в zoo-info.org и ще си отговориш на доста въпроси

:D Не съм казал прилични размери за питон а прилични размери за змия.Не искам някой гигант който ще удуши кучето на съседа(не че ще е лошо :devil )като избяга.И как една мишка може да нарани змия освен ако не е брутален домашен мутирал плъх.Колко бързо растат въпросните змии и откъде може да се набавя храна за тях.

Прочетох инфото но това не ми помага да разбера откъде мога да и набавя храна в Пловдив

Едит:А змията би ли проявила интерес към храната ако не е жива?Хамстерите решават проблема със храна за възрастен питон но с какво се храни като е малък(Aquila предполагам офертата ти се отнася за малки питони)Във природонаучния видях как хранят по-дребните змии с едни супер мънички мишлета а аз поне по зоомагазините не съм виждал такива само възрастни хамстери.

За начинаещи е най-подходящ някой цветен смок, но ти си решаваш. В Пловдив за храна можеш да използваш само хамстери, а мишки от Варна. Вече ти отговориха за живата храна.

Едит:А змията би ли проявила интерес към храната ако не е жива?Хамстерите решават проблема със храна за възрастен питон но с какво се храни като е малък(Aquila предполагам офертата ти се отнася за малки питони)Във природонаучния видях как хранят по-дребните змии с едни супер мънички мишлета а аз поне по зоомагазините не съм виждал такива само възрастни хамстери.

С дълга щипка движеш мъртвото животно пред главата на змията. Хамстерите не са много подходящи, прекалено са космати, стават но не и за постоянна храна. Казваш в магазина, че искаш новородени хамстери и ти дават нали те ги развъждат.

Офертата е за малки змии разбира се на тази цена какви искаш да са :D

Значи сега казвам, за да го имате предвид.За другата поръчка (не тази събота, а следващата поръчка) ще се поръчва и торф.Помислете колко литра ви трябва и по-нататък като стане време ще кажа и цена и който иска ще ми пише.

Какво стана с тоя торф?

Какво да е станало?При следващата доставка вероятно ще се поръчва.Мисля, че ще е около 50ст на литър.

Цената е добра, но ще е хубаво ако Васил прати и някоя снимка, че от торф до торф има голямаа разлика.

Аз карам сега с една торф за кактуси (че чиста не намерих, а предположих, че щом е за кактуси няма да е много обогатена). Взех я от Бриколаж. За сега (може би месец) нямам оплаквания. 2:1 с пясък и шепа бяла мраморна мозайка за цвят.

Цената е добра, но ще е хубаво ако Васил прати и някоя снимка, че от торф до торф има голямаа разлика.

Ако е като този който ми докараха когато си купих паяка ще е ок.

Нямаш ли мерак да го предложиш на някоя женска поне да го ощастливиш като за последно? :bgrin: В София има един звяр, който мисля, че е на разположение, а може и други да има.

А немислиш ли че първо трябва да стане полово зрял ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...