mandirimuniak Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 Храни си гуспоицата повече, че след две кожи ще е полово зряла Имах предвид, че на Сандман нали му е половозрял мъжки, а това значи, че няма да сменя повече След две кожи значи напролет Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 Апък аз онзи ден като погалих моя по коремчето взе да се лющи и взе да му пада мъха по гърба.Знам че преди да смени коремчето му става му се лющи и после потъмнява но това му го направих аз и взех да се притеснявам а го погалих съвсем леко.Има ли му нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 Апък аз онзи ден като погалих моя по коремчето взе да се лющи и взе да му пада мъха по гърба.Знам че преди да смени коремчето му става му се лющи и после потъмнява но това му го направих аз и взех да се притеснявам а го погалих съвсем леко.Има ли му нещо. Нищо му няма, аз преди на моя нарочно му махах космите, за да виждам кога ще потъмнее (и ще линее), но после спрях, защото е много грозен с бяло и плешиво дупе Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 12, 2005 Share Posted November 12, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 И аз си мислех, че е мъжки, ама не бях сигурен. Баси Аз искам женска. Не мога да го снимам - нямам фотоапарат. Но има 3 сигментчета и съвсем малка част от 4-ти сигмент - стои като отрязано и няма възглавнички. А да си призная влагата беше доста малко. Някой разменя ли женска за мъжки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Някой разменя ли женска за мъжки? И кой ще този Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Някой разменя ли женска за мъжки? И да му умре след половин година (колкото и гадно да звучи) Не съм много сигурен, но май преди доста време четох, че някой разменя мъжки за малки (неопределени) без финансови условия Другия вариант е да я продадеш на някой незапознат (и да му направиш мръсно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Ами мога да я върна на Васко и той да ми даде също толкова голяма женска с доплащане. Преди време търсеше мъжки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 Ами мога да я върна на Васко и той да ми даде също толкова голяма женска с доплащане. Преди време търсеше мъжки! Той си продава женската пък и няма други, така че... Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Иво, говорихме за бодлокожите мишки и ти каза, че е достатъчно главата им да мине през дадена пролука, за да могат да минат през нея... Спорим тук с едно хлапе... Та... Я повтори коя тяхна анатомична особеност обуславя тази им способност? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Иво, говорихме за бодлокожите мишки и ти каза, че е достатъчно главата им да мине през дадена пролука, за да могат да минат през нея... Спорим тук с едно хлапе... Та... Я повтори коя тяхна анатомична особеност обуславя тази им способност? Съставени от две части ребра, позволяващи сгъването на гръдния кош, силно подвижни ръзки с гръбначния стълб и гръдната кост, също така и особеностите на устройството на гръдната кост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 @Аquila : какво стана с гекончетата Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Днес бях в природонаучния музей и се снимах с питона и направо се влюбих в него. Обаче не запомних какъв точно беше (май тигров) - помогнете ми моля. Също ако ми дадете повече информация (освен тази в zoo-info ще съм ви много благодарен. И ако някой може да ми каже с колко расте годишно(при условие, че е взет 80-90 см). И доколко е опасен като стане сравнително голям. И как става осигуряването на храна-най вече мишки (може би чрез versicolor.net) и колко често (в смисъл какво излиза като разход за храна). Обаче размера му като голям е 4-6 м и май не е подходящ за всеки Какви са алтернативите като се има предвид да е сравнително голяма змия, да е красива, не особено претенциозна и не с космическа цена и най-важното - да е безопасна за държане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 @Snatch пускам рикуест за 10 малки, че моя май ша мре (3-ти месец без да яде)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 @Аquila : какво стана с гекончетата ако искаш леопардов 45-50 лв. Днес бях в природонаучния музей и се снимах с питона и направо се влюбих в него. Обаче не запомних какъв точно беше (май тигров) - помогнете ми моля. Също ако ми дадете повече информация (освен тази в zoo-info ще съм ви много благодарен. И ако някой може да ми каже с колко расте годишно(при условие, че е взет 80-90 см). И доколко е опасен като стане сравнително голям. И как става осигуряването на храна-най вече мишки (може би чрез versicolor.net) и колко често (в смисъл какво излиза като разход за храна). Обаче размера му като голям е 4-6 м и май не е подходящ за всекиКакви са алтернативите като се има предвид да е сравнително голяма змия, да е красива, не особено претенциозна и не с космическа цена и най-важното - да е безопасна за държане. Тигров питон не ти препоръчвам в никакъв случай. Няма да се усетиш кога е пораснал. Скоро преминава от мишки на плъхове, зайци, кокошки и накрая ти. Голям тигров питон си е реална опасност. Ако искаш питон или боа, най-добре си вземи кралски (Python Regius), максимум 1.8 м. ако е женски. Никога нехапе и е сравнително лесен за отглеждане. Струва 120 лв. Друг вариант е боа удушвач (Boa constrictor), но при нея вече не ти гарантирам, че няма да те захапе. Има кротки има агресивни, а като те захапе мнооого боли. Имай предвид и размерите на терариума, дължината трябва да е равна на тази на змията, а ширината наполовината. фотограф: `evil`inside` Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Кралския питон е със супер окраска ама казват, че ставал много дебел (което не е типична черта за една змия) и изглежда малко грозно заради това. И във zoo-info пише, че става до 1,2м максимум до 1,5м. Някак си еднометрова змия, пък толкова дебела...незнам. Имаш ли информация дали има налични на пазара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Кралския питон е със супер окраска ама казват, че ставал много дебел (което не е типична черта за една змия) и изглежда малко грозно заради това. И във zoo-info пише, че става до 1,2м максимум до 1,5м. Някак си еднометрова змия, пък толкова дебела...незнам. Имаш ли информация дали има налични на пазара. И кой ги разправя тея глупости? Покажи ми кой е неестествено дебел. Аз лично ще си взимам чифт лятото. Както казах по-горе цената е 120 лв което означава, че има налични, ако искаш утре ще ти дам няколко телефона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 @Snatch пускам рикуест за 10 малки, че моя май ша мре (3-ти месец без да яде)... И при мен е същото положението. И аз съм силно притеснен. За капак моя се оказа мъжки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 И при мен е същото положението. И аз съм силно притеснен. За капак моя се оказа мъжки! Карай, ще си купим други Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Значи сега казвам, за да го имате предвид.За другата поръчка (не тази събота, а следващата поръчка) ще се поръчва и торф.Помислете колко литра ви трябва и по-нататък като стане време ще кажа и цена и който иска ще ми пише.М/у другото щурците, които ще дойдат утре са по 6ст Невиждам смисъл при положение, че и тук си продават хубав торф. Кажи поне съставките, киселинност и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Карай, ще си купим други Да, ама пак трябва да го чакам 1 година да заприлича на тарантула. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 25, 2005 Share Posted November 25, 2005 Аз ще искам торф, може пък да прояде като му го сменя, знам ли... Каква е цената? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.