Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

Ми първо добре дошъл в клуба

Добре ще е първо да кажеш какъв вид е паяка и колко е голям в см.

Не те съветвам да даваш каквото и да е било ядене по-голямо от паяка. Иначе май скоро ще се заформя поръчка и можеш да си поръчаш щурци. Едвали на някой са му останали малки щурци от предната поръчка. Иначе не се притеснявай ако паяка е останал гладен няколко дни. Моя е стоял без ядене до 2 седмици.

По принцип паяка може да яде и мъртви щурци, но зависи какъв му е характера (и колко е гладен).

Ако си чак толкова закъсал пробвай с мухи :bgrin: . Мисля, че ще е много малък още да иска месо. пък и не е много препоръчително.

П.С. А и не трябва да я държиш в голям съд защото може да се стресира и да не яде (но предполагам го знаеш)

Щурците не бързай да ги продаваш, че имат голяма смъртност, а пък и са канибали. Не се знае кога ще е следващата поръчка. Пък ще им вземеш по-малко от 1 лв. , така че не си заслужава. ;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

ОК, тогава, ако някой е много закъсал мога да му продам 15-тина щуреца, на мен явно няма да ми трябвят повече от 5. Гадинката е Grammostola aureostriata и е съвсем мъничка - около 2 см с краката. Днес бях в София и по случйност видях че в Софияленд продават щурци и изрично казах: "20 МАЛКИ !!!" Не ги погледнах (нормално след като са в затворена кутия) и преди малко видях че са ми дали 20 напълно пораснали мазни, питателни щуреца :D

Едно малко момиченце отива в зоомагазина, усмихва се на продавача и му казва:

- Искам да си купя едно зайченце.

- Добре, кое зайче си избираш? Това сивичкото с бялата пухкава опашчица или това черничкото с големите тъжни очички?

Момиченцето се усмихнало и казало:

- Честно казано на моя питон му е все едно!

rofl.gif

Таа значи пратката идва утре, НО аз в четвъртък няма да съм в Пловдив.Не знам как да се разберем ако искате може да се видя с някого да му дам гадините и той да събере парите и после да ми ги даде, за да ги пратя.Това ми се струва най-лесия вариант.Връщам се в събота, но не препоръчвам да чакате.

Нищо неразбрах, кога какво ще идва, кога какво е поръчано :wacko:

Ами има поръчано щото Snatch беше питал преди няколко дена кой какво иска.Пратката пристига утре но вероятно ще си я получиш в неделя ако си поръчал.

10 големи и 10 малки. Хайде да е в 18.30, че съм на упражнения по база данни.

Aquila трябва задължително да дойдеш на срещата защото ти пазя кожа да видиш пола на паяка.

Колко е задължително :P

Моя пък вече 40 дена не е сменял а корема му е бял и няма никакви признаци, че скоро ще сменя

Колкото е по-голям толкова повече време минава. Моите смениха след 57 дни.

А snatch ще го удостоя с честта да ми гледа грамостолата докато ме няма, хаха поне я заведох на лекции :laughing:

Я пак??

Иначе аз пак не успях да си направя терариума и като гледам ще остане за следващата седмица :dry:

Отивам на операция и ще ти дам малкият паяк да ми го гледаш (предполагам, че нямаш нищо против). Днес го бях взел и цял ден съм го мъкнал на лекции, утре пак ще го разхождам.

Междо другото как точно пият вода тарантулите? Питам ви защото съм забелязал на няколко пъти на мойта отдолу където трябва да е устата да се образува бая голяма капка вода (не знам какво друго може да е) и после изчезва (дали я изпива или я пуска незнам). Още няма паничка с вода при нея. Дали по някакъв начин събира вода от торфа и после да я изсмуква. :blink:

Устата е между хелицерите и изсмуква водата със стомаха, независимо дали е от паничка, памук или торф.

То ясно че е така ама ми е интересно че се образува бая голяма капка

Устата е между хелицерите и изсмуква водата със стомаха, независимо дали е от паничка, памук или торф.

За 25-ти ли става въпрос? Бах маа му аз пак нещо не съм разбрал! Кво стана ся и аз не знам. Аз имам ли нещо да зимам? И кога може да стане тая работа, че вече ми става неудобно все аз да съм закъснелия и неразбралия!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...