Aquila Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Тоя спайдърмен от филма има около 300 паяка в къщата си (гледах го преди да почна да записвам, даваха кратко автобиографично за него). И жена му се оплакваше че обичал паяците повече от нея... Но пък може и да е нагласено... <{POST_SNAPBACK}> Той едно от най-големите светила в съвременната арахнология. Открил е около 8 нови вида тарантули.Сама за една година във френска Гвиана е открил 4 нови вида. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 В Практикер имат ето тази торф: Тези говежди фъшкии вредни ли са? Става ли ? Явно ще търся друг. Жалко, тъкмо се зарадвах, че има и по 5 литра разфасовки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 В Практикер имат ето тази торф: Става ли ? <{POST_SNAPBACK}> Трябва да е чист торф, този е с говежди фъшкии. Холандският е най-добър. Аз определено не бих си сложил в терариума тор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Хайде моя се обърна по гръб да сменя.Ох от колко време чакам този момент. Нещо не ми харесва от два часа не се е помръднал.Седи си така по гръб Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Какво става с торфа, нямали някой да вземе, че съм на зор. Днес минах през цветарският на "Гладстон", нямаше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Ми то аз имам нужда от щурци, но ще изчакам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Аз какво друго за храна на тарантулата мога да си поръчам освен щурци.Искам да пробвам да го нахраня с нещо ново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Аз какво друго за храна на тарантулата мога да си поръчам освен щурци.Искам да пробвам да го нахраня с нещо ново. <{POST_SNAPBACK}> Хлебарки, но Васил едва ли има достатъчно запродаване. По едно време скокондрили щеше да развъжда ама... засега само два вида щурци. Ако искаш хлебарки трябва да поръчаш на Ростислав, мисля че бяха 20-30 ст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 А какви са тия щурци два вида.Има ли някакви примерно по големи защото паяка май няма да може да ги намира.А и аз щях да поръчам най много 2-3 хлебарки Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Ами бели и черни. А има и брашнени червеи - пък и са ефтини (30бр (3см) - 1лв). Може би ще пробвам от тях при следващата поръчка. Като има поръчка свиркайте, че и аз нямам манджа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 хахахаха какви са тея бели и черни хаха. Има бананов(обикновенно от него взимаме) и черен, прилича на хлебарка и нескача толкова много. danio паякът ти не е по-голям от моите, а те си папат по един голям щурец през ден и са доволни. Хлебарките са едрички и паяка само ще я заяноса, ще я мачка стиска и накрая ще остане повече от половината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Няма ли да поръчваме щурци скоро.Моя не е ял откакто беше последната доставка.Щурците ми измряха и сега когато почва да яде няма откъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Баси, дайте да измислим начин по който щурците да се запазват живи т.е. да не се ядат, да не се давят, тровят и т.н. Аз нямам решение на проблема. Някой ако има да сподели! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Това ще е бъдещия дом на моя звяр Мрежата е отзад, отгоре по цялата дължина, 4см височина, 2мм плетка. Има място до задната част на секцията, така че няма опасност да се запуши. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Мрежата от задната страна ли се пада?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Нагоре се отваря. 6мм стъкло, само на капака е 4мм. Интересното е че няма никакви панти. Стъклото е хванато само със силикон и стъклара каза че няма начин да се скъса (ще поживеем и ще видим). Стъклара е един квартален (в кичука). Само трябва малко да го поизчиста че е целия в петна (както се и вижда на снимката). Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Я обясни как точно се отваря като е без панти? <{POST_SNAPBACK}> Ами то се вижда, оставена е широка силиконова лента по горният ръб. Наистина кажи цена, че предвиждам скоро попълнения, а за новият апартамент ще има шкаф за гадовете с такива терариуми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Ами аз нищо не виждам на тази снимка ама ти щом казваш... Просто горния ръб на капака е захванат с горното стъкло само със силикон (и то учудващо малко и напрактика няма никакво разстояние). Цената е голяма - 20 лв. и обяснението на стъкларя беше, че стъклото е 6мм. ама аз настоявах да е толкова, за да е по здраво.Поне ми беше близо до нас и не съм се занимавал с транспорти. Размерите са 40х30х24(във високата част и 10 отпред) Ами силикона има някаква гъвкост все пак. Капака мога спокойно и без никакви усилия да го обърна и да легне върху горното стъкло. Стъклара каза че няма да се скъса. Най вероятно ще се занимавам с пяната ама следващите десет дни имам изпити и няма да правя нищо. Като има някаква промяна пак ще дам снимки. Утре ще се опитам да направя хубава снимка да видите как точно е хванат капака (не че има какво да се види. За всеки случей съм си взел и панти ама не знам с какво лепило се лепи метал за стъкло. Ако не с пяна ще го направя с декоративни камъни (но си нямам идея от къде да намеря такива). Декорацията ще е на задната стена до нивото на решетката а по дължината на цялата решетка смятам да сложа изкуствено пълзящо растение така че да не се вижда самата решетка. Камъка с крушката трябва някакси да го слея с пеизажа. Ама ако е с камъни и не са запълнени фугите между тях ще имам проблем с щурците. Ако пък замажа фугите малко си губи ефекта от камъните. Абе като ми остане време ще се занимавам. Междо другото някой да знае къде има ефтини искуствени растения, че последно гледах едни пълзящи, 50 см = 16 лв. ако не се лъжа (внос от Гърция) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GHOST Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 Пичове, имам си едно много малко паяче, а си купих едни щурци които са по-големи от него. Има ли някой, който има желание да ми даде по-мънички, а аз да му дам тези ? Или ми дайде съвет - да му ги давам ли на части ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.