sMARTBomber Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 100% сигурно черна вдовица Такава ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Да.Бях чувал, че се среща из най-южните части на България, ама не ми се вярваше.Пък и селото ми не е толкова на юг.Надявам се да няма други там, защото баба ми доста се мотае, а като я знам - тя разлика между паяците не прави, ми направо с ръка ги трепе.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Напълно е възможно да е бил Черна Вдовица! По-добре, че не си се опитал да го ловиш Щото аз какъвто съм тъп - това щях да направя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 1, 2, Help me, he's MAD! Очаквам развръзката скоро... засега само се обикалят и съвсем за малко се сбиха но се пуснаха. BTW записах 2 яки филма за тарантули от Animal Planet. Има доста добри макро кадри. По-нататък ще ги енкодна и ще ги кача някъде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 1, 2, Help me, he's MAD! Очаквам развръзката скоро... засега само се обикалят и съвсем за малко се сбиха но се пуснаха. BTW записах 2 яки филма за тарантули от Animal Planet. Има доста добри макро кадри. По-нататък ще ги енкодна и ще ги кача някъде... <{POST_SNAPBACK}> Паякът може да получи сериозни кръвоизливи. А ако ми я дадеш ще черпя . За филмите виж в колибката, най-вероятно там ще ги има ДВД рип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Паякът може да получи сериозни кръвоизливи. А ако ми я дадеш ще черпя . За филмите виж в колибката, най-вероятно там ще ги има ДВД рип. Едва ли с тези скромни шипчета ще пробие хитина на паяка. А в колибката няма май нищо за тарантули... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Едва ли с тези скромни шипчета ще пробие хитина на паяка. А в колибката няма май нищо за тарантули... <{POST_SNAPBACK}> Хъм... тези "скромни" шипчета ще пробият хитина без проблем, една дупка му стига, ти си решаваш. Кажи кои филми си свалил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Хъм... тези "скромни" шипчета ще пробият хитина без проблем, една дупка му стига, ти си решаваш. Споко, няма да го пробият - вижда се. Кажи кои филми си свалил? Tarantula - Australian's King of Spiders и The Real Spiderman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Споко, няма да го пробият - вижда се. <{POST_SNAPBACK}> незнам какво се вижда, но знам аз какво съм виждал. Tarantula - Australian's King of Spiders и The Real Spiderman <{POST_SNAPBACK}> Няма ги в колибата. Ако ми ги запишеш, ще ги метна там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 незнам какво се вижда, но знам аз какво съм виждал. То няма какво да се види. Богомолката видимо губи пред тарантулата. *edit: Филмите са много интересни, видях как гигантската южноамериканска оса - тарантулница, парализира паяка и снася яйцето си в нея и малкото расте и се ражда от паяка точно като пришълеца Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Не подценявай богомолката-машина е няма да се даде без бой.Ако снимаш като я копне ще е интересно .В колибата филми за тарантули няма както и за каквито и да е паяци.Ако качите ще е много добре. Вярно ли че в България има Черна вдовица .То човек да не може да се разкара по чукарите спокойно вече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Не подценявай богомолката-машина е няма да се даде без бой.Ако снимаш като я копне ще е интересно .В колибата филми за тарантули няма както и за каквито и да е паяци.Ако качите ще е много добре.Вярно ли че в България има Черна вдовица .То човек да не може да се разкара по чукарите спокойно вече. <{POST_SNAPBACK}> Мола моля в колибата има филми за паяци, но ако пишеш в търсачката "тарантули" естествено, че няма да намериш. Въпросният паяк е от род Latrodectus. От същия род са северно американската, европейската, африканската и австралийската черна вдовица. Разликата, е че нашенският е чисто черен(затова се и нарича черен паяк ) без характерните червени точки на абдомена. Ухапването му може да е опасно, но няма известни смъртни случаи. Интересно, е че отровата му недейства на овце. Среща се доста на юг, но последните години наблюдавам разпространението на южни видове доста на север, пример - богомолките в Пловдив и няколко вида гръцки педомерки в Родопите. sMARTBomber аз ти казах, достатъчна е една дупчица на корема или крак и край с паяка. Надявам се да се е справил с богомолката безинцидентно, но за мен това е безсмислен риск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Мола моля в колибата има филми за паяци, но ако пишеш в търсачката "тарантули" естествено, че няма да намериш. sMARTBomber аз ти казах, достатъчна е една дупчица на корема или крак и край с паяка. Надявам се да се е справил с богомолката безинцидентно, но за мен това е безсмислен риск. Ами прегледах ги всичките и освен 8-те части на Insectia, където може и да дават некой паяк, друго за паяци не видях. А иначе за богомолката, виж с какво се хвалят хората във форума на versicolor: колко ти е голямо вагансчето знаеш ли пола, мойта плюшти големи богомолки ,направо ги чупи на две иначе кво да му стане от ларвите освен да се изкефи друго нема да и стане *edit: още не са се сбили... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 А иначе за богомолката, виж с какво се хвалят хората във форума на versicolor: <{POST_SNAPBACK}> Казах ти, всеки си решава, но има реален риск. Ами прегледах ги всичките и освен 8-те части на Insectia, където може и да дават некой паяк, друго за паяци не видях. <{POST_SNAPBACK}> World`s biggest and baddest bugs - форматът е HDTV и трябва мощна машинка.Built for the Kill - бая епизоди са и не помня в кой точно имаше паяци и скорпиони. Засега е това, чакам един за австралийският Атракс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Гледай да ги качиш по-скоро Отдавна не съм качвал големи неща и сега като се разтърсих установих, че всичко е орязано яко. Някой ако има идея да каже къде може да се качат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Tarantula - Australia's King of Spiders The Real Spiderman 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Tarantula - Australia's King of SpidersThe Real Spiderman 10x <{POST_SNAPBACK}> Супер, може да ги метна в колибката. Какво стана с богомолката? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 sMARTBomber-големи благодарности.Филмчетата са много интересни.Аз откога търся филми за тарантули .Помня имаше едно време едно предаване по DISCOVERY The ultimate guide имаше 1 епизод за паяци-никъде не мога да го намеря някой ако даде линкче много ще съм благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Аз вземам да се притеснявам вече моя паяк не е сменил кожа още а вече станаха два месеца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted September 6, 2005 Share Posted September 6, 2005 Нормално - става по-възрастен -> по-рядко сменя кожа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Няма промяна, не ми остава време от изпити. Трябва да намеря стъклар и да купя торф и изкуствени растения. Може би утре ще обикалям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Няма промяна, не ми остава време от изпити. Трябва да намеря стъклар и да купя торф и изкуствени растения. Може би утре ще обикалям. <{POST_SNAPBACK}> Като вземеш торф се обаждай. Моите два красавеца сега са навирили крака и в понеделник ще трябва да ги слагам в по-големи терариуми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Едното от филмчетата е супер зле.Това което гледах The Real Spiderman е за хора, коиъо си нямат идея от паяци.И м/у другото режисьора се казва Питър фон Путкамер мандиримуниак какво стана с терариума занимавал ли си се? Тоя спайдърмен от филма има около 300 паяка в къщата си (гледах го преди да почна да записвам, даваха кратко автобиографично за него). И жена му се оплакваше че обичал паяците повече от нея... Но пък може и да е нагласено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.