Aquila Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 3 за mandirimuniak <{POST_SNAPBACK}> Много бе, какво ще ги правиш? По добре си вземи различни видове, няма смисъл от толкова бройки един и същ. Днес ще си слагам тарантулата в терариум и искам да ми дадете идеи как да го оформя-какви растения да си сложа или някакво укритие, или парче дърво по което да се катери.Дайте и някакви линкове към снимки или нещо друго... <{POST_SNAPBACK}> Не ти препоръчвам естествени растения, искуствените трябва да са тежки и добре закрепени. Аз съм сложил на моите борова кора, от старо дърво без смола и добре изчеткана и измита. http://gallery.dierenparadijs.be/showgallery.php/cat/527трябва да си голям маниак за да направиш такива неща. Аз смятам да се пробвам, но след едно линеене <{POST_SNAPBACK}> Виждал съм такива. Бях на гости на един от тераристите на филаделфийският зоопарк. Два етажа и задният двор бяха с терариуми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
`evil`inside` Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Смитито ми сменя кожа!! Aquila,кажи кога ще е срещата,че да пробваш да определиш пола на гадината Надявам се старата дрешка да е в добро състояние snatch,пиши и за мен един от малките паяци + щурци (малки и средни) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Смитито ми сменя кожа!! Aquila,кажи кога ще е срещата,че да пробваш да определиш пола на гадината Надявам се старата дрешка да е в добро състояние snatch,пиши и за мен един от малките паяци + щурци (малки и средни) <{POST_SNAPBACK}> Ами никой нищо неказва за среща, вас чакам да кажете кога. Кожичката ще я разпъна с минерална вода и е готова . Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
`evil`inside` Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Aquila, ами аз я поразгънах вече Иначе за среща аз мога почти по всяко време.Да кажат хората,които са с ограничено свободно време, кога им е удобно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Та реших и аз да се захвана с правенето на терариум. Спрях се на тази идея тук Харесах: Вида и задната стена Смятам да смена: размера (да е само едната половина)и в подходящи размери и настилката: вместо пясък да е торф.Сигурно ще има и укритие в основата. Може да добавя и искуствени растения Въпросите ми са: С какво лепило се лепи стъкло, Дали при такава конструкция вратата (това стъкло, което е под наклон) ще стои достатъчно натиснато(затворено) от собствената си тежест, за да не може да я отвори голяма тарантула. . Или най добре ще е да сложа някакво резе. Смятам да е с някаква гума по ръбовете. . Хубавото е, че при толкова голяма врата ще има хубав достъп. Как се закрепват панти за стъкло (по-точно как да пробия стъклото за пантите) Вентилацията смятам да е от горната страна по цялата дължина под формата на метална решетка (от къде ли пък мога да се сдобия с подходяща такава ). Облицовката дали е естествена или искуствена и как се прави в такъв случей - чух че става със стиропор, напръскан със спрей, но в никакъв случей няма да стане с такава форма. По-скоро е направено с някаква пяна. Ако има нещо готово - още по-добре. Хубавото е, че мястото за водопой може да се направи като част от пейзажа (зависи какъв е материала де - трябва да е водонепропускаем) Дали в крайна сметка е по-добре да си го поръчам на един стъклар и колко ще ми излезе Иначе наистина е време за поръчката Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Пантите можеш да залепиш върху стъклото, не е нужно да го пробиваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Та реших и аз да се захвана с правенето на терариум.Спрях се на тази идея тук Харесах: Вида и задната стена Смятам да смена: размера (да е само едната половина)и в подходящи размери и настилката: вместо пясък да е торф.Сигурно ще има и укритие в основата. Може да добавя и искуствени растения Въпросите ми са: С какво лепило се лепи стъкло, Дали при такава конструкция вратата (това стъкло, което е под наклон) ще стои достатъчно натиснато(затворено) от собствената си тежест, за да не може да я отвори голяма тарантула. . Или най добре ще е да сложа някакво резе. Смятам да е с някаква гума по ръбовете. . Хубавото е, че при толкова голяма врата ще има хубав достъп. Как се закрепват панти за стъкло (по-точно как да пробия стъклото за пантите) Вентилацията смятам да е от горната страна по цялата дължина под формата на метална решетка (от къде ли пък мога да се сдобия с подходяща такава ). Облицовката дали е естествена или искуствена и как се прави в такъв случей - чух че става със стиропор, напръскан със спрей, но в никакъв случей няма да стане с такава форма. По-скоро е направено с някаква пяна. Ако има нещо готово - още по-добре. Хубавото е, че мястото за водопой може да се направи като част от пейзажа (зависи какъв е материала де - трябва да е водонепропускаем) Дали в крайна сметка е по-добре да си го поръчам на един стъклар и колко ще ми излезе Иначе наистина е време за поръчката <{POST_SNAPBACK}> Копуваш си силикон за стъкло, малка мека тубичка, а не от големите. Пантите също се залепват, няма нужда да дупчиш стъклото. Тежестта е достатъчно голяма, дори доста големи паяци немогат да отворят такава врата. Вентилацията по-добре да е отзад на височината на субстрата, а отгоре само малко квадратче (при голяма вентилация въздухът бързо исъхва). Решетка можеш да купиш от жерезарският зад четвъртък пазара, гледай да е поцинкована, за да не ръждясва (също се залепва със силикон). Това е направено от стиропор или една строителна вата-непомня как се казваше. В пловдив малко стъклари ще се наемат да правят подобно нещо, евтино е и е голяма играчка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Май ще стане с пяната където я използват за хващане на дограма към стена, но там май ефекта няма да е съвсем същия. Кажете какво лепило (за пяната) и каква боя може да се използва, защото това са работи пълни с химикали. Доколкото знам пяната е безвредна, но да не се окаже че хайвана е алергичен. А някой знае ли дали тази пяна издържа на топлина заради ланпата ако е много близо Идва ми идея ако е стиропор да се потопи в рядкък гипс и така ще заприлича на камък За какво са ти тия щуротии? Паяка ще омота всичко с паяжина и трудно ще се чисти. Сложи кора естествени камъни...За боядисване ползвай латекс. <{POST_SNAPBACK}> Ами .... изглежда красиво, пък и ми е мерак edit: Намерих снимков материал. Нещата стават точно с въпросната пяна (за основа), малко ножче (за дялане) и голямо въображение (за дизайна) edit: сигурен ли си че тизи терариуми са за паяци? <{POST_SNAPBACK}> Абсолютно съм сигурен че не са за паяци , но смятам че моя няма да има нищо против особено след като през последната половин година е живял в еднолитров буркан, а преди това сигурно още по-зле . Незнам, ей сега ще го/я питам дали му харесва ... П.С.: Каза, че ще ме разцелува ако му направя такава къща П.С. Мисля, че идеята е на мен да ми хареса, а не толкова на него/нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Май ще стане с пяната където я използват за хващане на дограма към стена, но там май ефекта няма да е съвсем същия. Кажете какво лепило (за пяната) и каква боя може да се използва, защото това са работи пълни с химикали. Доколкото знам пяната е безвредна, но да не се окаже че хайвана е алергичен. А някой знае ли дали тази пяна издържа на топлина заради ланпата ако е много близо Идва ми идея ако е стиропор да се потопи в рядкък гипс и така ще заприлича на камък <{POST_SNAPBACK}> За какво са ти тия щуротии? Паяка ще омота всичко с паяжина и трудно ще се чисти. Сложи кора естествени камъни... За боядисване ползвай латекс. edit: Добре, но имай предвид, че имаш земен паяк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 @snatch нищо неказваш за пратката За наклонена врата резе не ти трябва, snatch и ти гивидя в София, че нямаха (само златната звезда, ама за нея си е ясно ). Предлагам, когато дойде колета, да седнем на по биричка и всеки да си носи кожичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Ако срещата е много скоро няма да мога да донеса кожа защото паяка ми ще линее след около една седмица, а останалите кожи които имам не стават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Ако срещата е много скоро няма да мога да донеса кожа защото паяка ми ще линее след около една седмица, а останалите кожи които имам не стават <{POST_SNAPBACK}> Защо да не стават? Ти ги донеси и ще видим стават ли . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 има ли някакъв шанс разпознаването да стане със снимка отдолу, защото нямам кожи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 има ли някакъв шанс разпознаването да стане със снимка отдолу, защото зямам кожи <{POST_SNAPBACK}> За толкова малки паяци никой неможе да ги определи така. При теб не е ли линял, откога го имаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 ми имам го от началото на март (от тогава смени 4 пъти). Тогава да е бил 1,5 см примерно. Последния път като линя и кожата за нищо не ставаше и я хвърлих. От преди това не ги пазя защото незнаех. Паяка е 7 см. с краката. Роднини са с на danio паяка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Защо да не стават? Ти ги донеси и ще видим стават ли . <{POST_SNAPBACK}> Разкъсани са и точно коремчето го няма.Незнам как е станало толкова ги пазих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 ми имам го от март (от тогава смени 4 пъти). Тогава да е бил 1,5 см примерно. Последния път като линя и кожата за нищо не ставаше и я хвърлих. От преди това не ги пазя защото незнаех. Паяка е 7 см. с краката. Роднини са с на danio паяка. <{POST_SNAPBACK}> ЕЕЕ как така ще ги изхвърлиш ? Разкъсани са и точно коремчето го няма.Незнам как е станало толкова ги пазих. <{POST_SNAPBACK}> Донеси последните две да ги видя. А и не помня кой беше питал, но щурците този път едва ли ще са по 5ст, защото са по-малко като бройка, а и се плаща транспорт. <{POST_SNAPBACK}> Близо 400 броя са, за каква бройка са по 5ст? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 За мен няма проблем, утре ще ида да изтегля. Разгъвал съм кожи на по месец и няма проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Дали е възможно разпознаване по такава снимка: Цялата снимка е тук Снимката е от днес, седмица след смяната edit: Между другото кога е най-добре паяка да се мести в нов терариум. Имам предвид след смяна на кожа, посредата между две смени или преди смяна на кожата. Ако има някакво значение де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 24, 2005 Share Posted August 24, 2005 Дали е възможно разпознаване по такава снимка: <{POST_SNAPBACK}> Нестава, така се определя много несигурно, а затолкова малък паяк е направо невъзможно. Снимката е правена скоро след смяна на кожата, нали? Прилича на женска, но искам кожа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.