snatch Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 На мен ми останаха 4-5 щуреца Паяка изяде 3-4, 10-тина бяха умряли. Май скоро пак ще поръчвам Преди малко реших да пробвам да нахраня животното с един умрял щурец, но паяка като се стрелна и аз изпуснах щуреца с пинсетата и той падна в буркана, апаяка тръгна да излиза от буркана. За това реших да го примамя вътре с друг, жив, щурец. Той го хвана и когато реших да извадя мъртвия - паяка ми го дръпна от пинсетата и с предните крака си го дотъркаля в противоположна посока, след което го захапа и него! Лакумо животно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 За мен два броя + малки щурци за тях Прощавайте за невежеството, но от много време се каня да попитам какво значи 0.0.1 или 0.1.0 .... Meрси за разяснението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 А пък брахипелмата ми не е плела толкова мрежа през целия си живот, колкото днеска. Май тази вечер ще сменя edit1: айдеее гътна се по гръб дано да успея да отворя корема после за разпознаване на пола edit2: готов е Много интересно смени кожата: легнал на една страна. И едновременно с излизането от старата кожа си цепна и кожата на корема, а не първо да изкара краката, а после да се изхлузи от корема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Хора аз вчера намерих един паяк бая бабана Доста голям имного ме кефи Супер яки разсфасова бръмбари мухи и Т.Н Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Хора аз вчера намерих един паяк бая бабана Доста голям имного ме кефи Супер яки разсфасова бръмбари мухи и Т.Н Да де ама темата е за паяци от вида тарантули... Верно, че има и клауза 'сякви гадинки' ама едва ли се отнася за простосмъртни паяци Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Да де ама темата е за паяци от вида тарантули... <{POST_SNAPBACK}> Така, мисля че дойде времето да разбуля заблудата около названието "тарантула". В Европа се срещат представители на семейство Lycosidae (мисля, че така беше нещо ме мързи да го търся), представители на това семейство се среща и у нас Паяк вълк или странстващ паяк (Lycosa tarantula, L. voltuosa, L. singoriensis, L. pregrandis) . Тези паяци не плетат мрежи и живеят в дупки, лятно време в Пловдив разнасят малките си на гръб. В Испания въпросните "вълци"(Lycosa tarantula) се срещат даста нагъсто около град Таранто, и както се досещате оттам идва и "тарантула". Испанците пристигнали в Южна Америка видяли Avicularia avicularia (птицеяд птицеяд) свързали го с родния голям космат паяк и го кръстили тарантула. Въпросните тарантули, които ние отглеждаме принадлежат към примитивните паяци (мигаломорфни ), а вълците към същитнските. От странстващите паяци идва и мита за танца тарантела. Ухапаният от европейската черна вдовица, род Latrodectus, е трябвало да танцува докато отровата излезе с потта. Естествено за ухапването е обвиняван големият Lycosa tarantula и никой не е подозирал малкото черно паяче с червени точки на корема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Днес както си гледаме телевизор с нашите и гледаме паяка се подава изотзад на телевизора и бързо скочих да взема буркан.Беше много подивял и бърз и започна да бяга по секцията после по пода и накрая го хванах с буркана.Първата работа която направих след това е да си намеря буркан с винт защото досега паяка беше в буркан с обикновен капак и заради това избяга.При местенето в другия буркан пак изкочи и този път беше много трудно да го хвана.Много е бърз и едвам го хванах.И сега си почива спокойно в буркана като си хапва един голям щурец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Е, най-накрая ще можеш да спиш спокойно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Хахаха аз си спах спокойно с Нханду на свобода. Тоя престъпник вземи го научи да седи в ръка, моят е като кученце, сега го уча да тича след топка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Мога да се пробвам като няма никой вкъщи.Сега нашите не ми дават да отворя капака на буркана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Бурканите с обикновени капачки (компот) са без винт, нали се сещаш оная реклама "Много добре дръпват - чудесно хващат..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 ...С други по-едри и чисти (отрови) насекоми Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Съкпи ми момци и моми, мисля че вече е крайно време да се видим (аз майче всички съм ви виждал ), а може и едно терариумно клубче да спретнем. Предлагам също всеки да каже какъв добитък има (вид, пол, размер, възраст) и zlobil да ги впише в първият пост. Ако се наканим да се видим, всеки който донесе долните гащи на паяка си ще разбере и полът Йъп. Дайте идея с какво да храня домочадието, останах с 10 щуреца на кръст. (Имам предвид хамелеона, паяците могат и на бели червеи да карат известно време) <{POST_SNAPBACK}> УХХХ колко пъти трябва да ти обяснявам. Хамелеонът е влечуго , едно от влечугите с най бавен метаболизъм, почти толкова колкото и на админ в зала . Тоз гущер може да гладува няколко седмици без никакъв проблем (snatch, стига си я плашил бре ). Също така ти казах, да пуснеш бял червей в терариумът, след няколко дни кривогледия ще цели съвсем чисти мухички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Мамка му никога повече няма да си вадя паяка от терариума.Покатери се на ръката ми както винаги но изведнъж му прищрака нещо и хукна като откачен.Оставих го да се покатери по мен но тая гадина не миряса и взе да се разкарва като невидяло по гърба ми.Когато се присегнах да го взема и то реши да скочи .Така се издялка в масата.Изтръпнах,помислих си,че паяка замина.Идея си нямам как нещо толкова малко(е вече не е толкова малък)може да се шибне така зверски.За моя изненада това въобще не му направи впечатление и се засили вече като невидяло където му видят очите.След няколко минутно преследване го копнах направо с шепата(чудно ми е какво трябва да направя още на тоя паяк за да ме захапе аз го изтормозих направо).Внимавайте като вадите паяците си-уверих се,че това е много по опасно за тях отколкото за мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Мамка му никога повече няма да си вадя паяка от терариума.Покатери се на ръката ми както винаги но изведнъж му прищрака нещо и хукна като откачен.Оставих го да се покатери по мен но тая гадина не миряса и взе да се разкарва като невидяло по гърба ми.Когато се присегнах да го взема и то реши да скочи .Така се издялка в масата.Изтръпнах,помислих си,че паяка замина.Идея си нямам как нещо толкова малко(е вече не е толкова малък)може да се шибне така зверски.За моя изненада това въобще не му направи впечатление и се засили вече като невидяло където му видят очите.След няколко минутно преследване го копнах направо с шепата(чудно ми е какво трябва да направя още на тоя паяк за да ме захапе аз го изтормозих направо).Внимавайте като вадите паяците си-уверих се,че това е много по опасно за тях отколкото за мен. <{POST_SNAPBACK}> Един съвет, вадете само скоро и добре нахранени паяци, доста по-мързеливи са. edit: Ей Aquila изпревари ме <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 Днес ще си слагам тарантулата в терариум и искам да ми дадете идеи как да го оформя-какви растения да си сложа или някакво укритие, или парче дърво по което да се катери.Дайте и някакви линкове към снимки или нещо друго... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 22, 2005 Share Posted August 22, 2005 http://www.versicolor.net/forum/viewtopic.php?t=24 http://www.versicolor.net/forum/viewtopic.php?t=75 ...но предполагам, че си го чел http://gallery.dierenparadijs.be/showgallery.php/cat/527 трябва да си голям маниак за да направиш такива неща. Аз смятам да се пробвам, но след едно линеене @Aquila: Хах, 3-те не са за мен разбирасе. Само една е за мен, а другите са за един фен, и един негов приятел, но той се отказа, така че остават само 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.