Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Момчета и момичета, тия хайванчета не са ли опасни, не причиняват ли остри алергични състояния ? Помня, преди време в шоуто на Слави Трифонов беше на гости някакъв научен фактор от Софийския зоопарк, беше донесъл тарантула и не даваше на оня пъпеш да я пипа (да му беше дал барем :angry1 ), че било опасно. От власинките с които и покрито животинчето можело да стане беля. Освен това носеше ампула урбазон за всеки случай, въобще бая се стреснах.

Проучили ли сте тоя въпрос ? Да не би да става дума за специфичен вид паяци, или за всичките ?

Никой не те кара да ги галиш.Там е тръпката.А и не всеки проявява алергична реакция.Също така НЕ ДОБЛИЖАВАИТЕ ПАЯКА ДО ЛИЦЕТО СИ защото защитните косъмчета могад да попаднат в очите ви а тогава става кофти.

Вероятността да се получи алергична реакция епочти 0. Аз съм супер алергичен, изпадъл съм в алергични шокове, но от контакта с паяци (някои доста опасни) съм нямал проблеми. А тези са абсолютно безобидни, власинките им могат да причинят единственно лек обрив, но все пак трябва да се пазят. За отровата въобще не трябва да се притеснявате, си лно отровните паяци са на цени 100$ нагоре :)

Кранк, не ме занасяй бе, братче, просто питам !!!! Нали знаеш, който пита е глупак за пет минути, който не пита, е глупак за цял живот :D

Не става дума за галене, а за моментите, когато трябва да се чисти терариума и прочее.

То не че жената ще позволи да внеса такова добиче у нас де, ама ... В случай, че я кандърдисам , ще ми трябва информация.

Еми пак нямаш проблем с тези видове.Държенето в ръка е много по-опасно за тях отколкото за теб защото паяка може да падне от ръката ти и да се нарани.

Аз май бая го стресирах моя паяк като го преместих - свря се до стъклото на буркана и не ще да мръдне сложих му памуче с вода, обаче няма как да го сложа на парното, защото не може да се задържи буркана на радиатора. Все пак температурата не е много ниска 20 градуса е(ако може да се вярва на термометъра за аквариуми т.е. воден със спирт)

А относно отровата - ако те ухапе възрастен паяк не е ли възможно да умреш?

От всички 800 вита тарантули опасните за човека се броят на пръсти и както казах по горе те са на подобаващи цени. Така че стига паника, а се радвайте на хубавите животни.

Интересува ме от каде и коллко ще ми струва ЕДНО Хамелеонче.А също така и информация с какво да го храня и как да го гледам.

Някой ако има представа нека да драсне някой друг ред.

Някой може ли да ми каже по какво се разбира дали един паяк ще линее, освен че спира да яде? И колко време след появата на белезите започва линеенето!?

Ами в сайта си пише. При толкова малък паяк не можеш да разбереш затова просто изчакай.

Интересува ме от каде и коллко ще ми струва ЕДНО Хамелеонче.А също така и информация с какво да го храня и как да го гледам.

moqt xameleon e ot tozi 4ovek koito prodava6e i paqcite cena 70lv xrani se s 6turci

Йеменски хамелеон

na4i  moita kostenurka e testudo graeca ibera          -tva e vid sredizemnomorska kostenurka i se sre6ta v  gurciq i turciq na mene mi e donesoha ot turciq  nqkoi ako e po zapoznat da  pi6e 6toto  spi ve4e 3 meseca zimen sun i tva normalno li  e >??/

Тези костенурки ги има и в българия. Гледал съм доста. При бързата смяна на климата от Гърция в България е изпаднала в летаргия. Пробвай постепенно да я затоплиш в помещението в което (и през ноща), а след това я примести в по топла стая. Това би трябвало да помогне, 3 месеца зимен сън са достатъчни, моите ги приспивах горе долу за толкова. Ако имаш проблеми кажи.

Колко е голяма костенурката.

imam o6te edin vupros interesuvat me hameleonite  nqkoi da znae  v Plovdiv prodavat li se  hameleoni    i ako da kade mersi!

В Пловдив от две години съм виждал да продават хамелеони, но както виждаш можеш да си поръчаш. Първо прочети как се отглеждат в сайта, който съм дал по-горе и чак когато си апсолютно сигурен, че можеш да му осигуриш оптимални условия за живот си вземи. Така се става терарист, а не като вземеш животното да се чудиш какво да го правиш и да питаш с какво се храни и как се отглежда. При добро гледане, хамелеонът е чудесен питомник с интересно поведение. Успех!!!

ok na4i utre sutrinta 6te po4na da q buda kostenurkata a da znae6 kvo predpo4ita za qdene ili ne e pritenciozna .moita e o6te bebe 5-6-7 santa i e 4erupkata ma e tvurda de 6toto predi mi bqha dokarali edna o6tte s meka 4erupka i ednata mi nemska ov4arka q izqde.ttaa novata ot utre 6te q buda zna4i.za hameleon nqmam nikuv problem da mu osigurq vuzmojno nai dobrata sreda koqto se predlaga

ok  na4i utre sutrinta 6te po4na da q buda kostenurkata a da znae6 kvo predpo4ita za qdene ili ne e pritenciozna .moita e o6te bebe 5-6-7 santa i e 4erupkata ma e tvurda de 6toto predi mi bqha dokarali edna o6tte s meka 4erupka i  ednata mi nemska ov4arka q izqde.ttaa novata ot utre 6te q buda zna4i.za hameleon nqmam nikuv problem da mu osigurq vuzmojno nai dobrata sreda koqto se predlaga

Ами свежи зеленчуци.

Някой може ли да ми каже по какво се разбира дали един паяк ще линее, освен че спира да яде? И колко време след появата на белезите започва линеенето!?

Никой ли не знае?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...