Krank Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Кофти.Няма ли да свикне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Цъ. Това е едно от сетивата и. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Момчета и момичета, тия хайванчета не са ли опасни, не причиняват ли остри алергични състояния ? Помня, преди време в шоуто на Слави Трифонов беше на гости някакъв научен фактор от Софийския зоопарк, беше донесъл тарантула и не даваше на оня пъпеш да я пипа (да му беше дал барем ), че било опасно. От власинките с които и покрито животинчето можело да стане беля. Освен това носеше ампула урбазон за всеки случай, въобще бая се стреснах. Проучили ли сте тоя въпрос ? Да не би да става дума за специфичен вид паяци, или за всичките ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Никой не те кара да ги галиш.Там е тръпката.А и не всеки проявява алергична реакция.Също така НЕ ДОБЛИЖАВАИТЕ ПАЯКА ДО ЛИЦЕТО СИ защото защитните косъмчета могад да попаднат в очите ви а тогава става кофти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Вероятността да се получи алергична реакция епочти 0. Аз съм супер алергичен, изпадъл съм в алергични шокове, но от контакта с паяци (някои доста опасни) съм нямал проблеми. А тези са абсолютно безобидни, власинките им могат да причинят единственно лек обрив, но все пак трябва да се пазят. За отровата въобще не трябва да се притеснявате, си лно отровните паяци са на цени 100$ нагоре Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Кранк, не ме занасяй бе, братче, просто питам !!!! Нали знаеш, който пита е глупак за пет минути, който не пита, е глупак за цял живот Не става дума за галене, а за моментите, когато трябва да се чисти терариума и прочее. То не че жената ще позволи да внеса такова добиче у нас де, ама ... В случай, че я кандърдисам , ще ми трябва информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Еми пак нямаш проблем с тези видове.Държенето в ръка е много по-опасно за тях отколкото за теб защото паяка може да падне от ръката ти и да се нарани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Познавам хора с по 40 паяка и определено не ходят с урбазон в джоба гледай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Аз май бая го стресирах моя паяк като го преместих - свря се до стъклото на буркана и не ще да мръдне сложих му памуче с вода, обаче няма как да го сложа на парното, защото не може да се задържи буркана на радиатора. Все пак температурата не е много ниска 20 градуса е(ако може да се вярва на термометъра за аквариуми т.е. воден със спирт) А относно отровата - ако те ухапе възрастен паяк не е ли възможно да умреш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 От всички 800 вита тарантули опасните за човека се броят на пръсти и както казах по горе те са на подобаващи цени. Така че стига паника, а се радвайте на хубавите животни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krank Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Отровните не са толкова скъпи.Например тези http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=2638...%ED%F2%F3%EB%E8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Хахаха тоя някой бая го е наплашил. Гледай, какви самоубийци има само .Не вярвай на всеки, а само на професионалистите Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeAdMaN_PoRa Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Интересува ме от каде и коллко ще ми струва ЕДНО Хамелеонче.А също така и информация с какво да го храня и как да го гледам. Някой ако има представа нека да драсне някой друг ред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Някой може ли да ми каже по какво се разбира дали един паяк ще линее, освен че спира да яде? И колко време след появата на белезите започва линеенето!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Ами в сайта си пише. При толкова малък паяк не можеш да разбереш затова просто изчакай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 22, 2005 Author Share Posted February 22, 2005 Интересува ме от каде и коллко ще ми струва ЕДНО Хамелеонче.А също така и информация с какво да го храня и как да го гледам.Някой ако има представа нека да драсне някой друг ред. <{POST_SNAPBACK}> moqt xameleon e ot tozi 4ovek koito prodava6e i paqcite cena 70lv xrani se s 6turci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Интересува ме от каде и коллко ще ми струва ЕДНО Хамелеонче.А също така и информация с какво да го храня и как да го гледам.Някой ако има представа нека да драсне някой друг ред. <{POST_SNAPBACK}> Йеменски хамелеон Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Moq paqk izvar6va edni stranni dvijeniq sas prednite si kraka i zabite, vse edno se mie - kakvo v sa6tnost pravi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_AUDI_A3_TURBO_ Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 na4i moita kostenurka e testudo graeca ibera -tva e vid sredizemnomorska kostenurka i se sre6ta v gurciq i turciq na mene mi e donesoha ot turciq nqkoi ako e po zapoznat da pi6e 6toto spi ve4e 3 meseca zimen sun i tva normalno li e >??/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
_AUDI_A3_TURBO_ Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 imam o6te edin vupros interesuvat me hameleonite nqkoi da znae v Plovdiv prodavat li se hameleoni i ako da kade mersi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 na4i moita kostenurka e testudo graeca ibera -tva e vid sredizemnomorska kostenurka i se sre6ta v gurciq i turciq na mene mi e donesoha ot turciq nqkoi ako e po zapoznat da pi6e 6toto spi ve4e 3 meseca zimen sun i tva normalno li e >??/ <{POST_SNAPBACK}> Тези костенурки ги има и в българия. Гледал съм доста. При бързата смяна на климата от Гърция в България е изпаднала в летаргия. Пробвай постепенно да я затоплиш в помещението в което (и през ноща), а след това я примести в по топла стая. Това би трябвало да помогне, 3 месеца зимен сън са достатъчни, моите ги приспивах горе долу за толкова. Ако имаш проблеми кажи. Колко е голяма костенурката. imam o6te edin vupros interesuvat me hameleonite nqkoi da znae v Plovdiv prodavat li se hameleoni i ako da kade mersi! <{POST_SNAPBACK}> В Пловдив от две години съм виждал да продават хамелеони, но както виждаш можеш да си поръчаш. Първо прочети как се отглеждат в сайта, който съм дал по-горе и чак когато си апсолютно сигурен, че можеш да му осигуриш оптимални условия за живот си вземи. Така се става терарист, а не като вземеш животното да се чудиш какво да го правиш и да питаш с какво се храни и как се отглежда. При добро гледане, хамелеонът е чудесен питомник с интересно поведение. Успех!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
_AUDI_A3_TURBO_ Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 ok na4i utre sutrinta 6te po4na da q buda kostenurkata a da znae6 kvo predpo4ita za qdene ili ne e pritenciozna .moita e o6te bebe 5-6-7 santa i e 4erupkata ma e tvurda de 6toto predi mi bqha dokarali edna o6tte s meka 4erupka i ednata mi nemska ov4arka q izqde.ttaa novata ot utre 6te q buda zna4i.za hameleon nqmam nikuv problem da mu osigurq vuzmojno nai dobrata sreda koqto se predlaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 ok na4i utre sutrinta 6te po4na da q buda kostenurkata a da znae6 kvo predpo4ita za qdene ili ne e pritenciozna .moita e o6te bebe 5-6-7 santa i e 4erupkata ma e tvurda de 6toto predi mi bqha dokarali edna o6tte s meka 4erupka i ednata mi nemska ov4arka q izqde.ttaa novata ot utre 6te q buda zna4i.za hameleon nqmam nikuv problem da mu osigurq vuzmojno nai dobrata sreda koqto se predlaga <{POST_SNAPBACK}> Ами свежи зеленчуци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 Някой може ли да ми каже по какво се разбира дали един паяк ще линее, освен че спира да яде? И колко време след появата на белезите започва линеенето!? <{POST_SNAPBACK}> Никой ли не знае? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.