cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Близо е до РДВД, на един ъгъл. Точно зоомагазин е. Ако не го намериш, обади се, аз работя близо до него, ще те заведа. А като говориш за погребване - моята Албопилоза преди време смени кожата, излезе, изсъхна, хапна два щуреца в два поредни дни, зарови се и две седмици след първата смяна смени кожата ПАК! След това изсъхна, хапна и познай в момента какво става? Пак се е зазидала в дупката! Баси, това нормално ли е !?!?? Преди шест дена (мисля) беше предишното линеене! Луда работа! Между другото намерих готини сайтове за всякакви тератиумни гадинки. Дано сте добре с руския. Ето това е единият - http://big-snake.narod.ru/index.htm И това е другият , той е специализиран за рептилии - http://www.mtu-net.ru/reptile/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 http://spiders.nnov.ru/sp/sp_jaws.shtm Вижте това - има микроскопски снимки на хелицери! Snatch, давай здраво влага и жега! Това помага. Аз така си форсирах без да искам линеенето на Геникулатата. Значи - тя се беше наканила да линее, ама нещо не ставаше. Сума ти време не ядеше, беше почерняла, причилаше на сухо листо. Бах се изприщил от притеснение . И - една сутрин, без да искам, съм пипнал терморегулатора и съм го врътнал в посока плюс ... И като се прибрах - какво да видя! По стените на терариума - здрав конденз и термометърът показва 33-34 градуса. Викам си - утрепах хайванчето! Отворих терариума, погледнах и какво да видя - чисто нов паяк, който си изважда последния грак от старата опаковка. Ти недей такива чак температури да вдигаш, но според моето скромно мнение, до към 30 градуса може да попришпориш нещата. P.S. Който от тоя форум гледа хамелеон, да ми обади, че имам питане+зор!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Имаш късмет , че е пристигнал жив и здрав ... Вторият какъв ти е Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Ето 2 снимки на зъбките преди и след, на дзвера: Преди: След: Сега е станал по-голям и му е тясно май в колибката Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Аааааааа, баси изродчето! Тва ако ме ухапе сигурно ще стигна до Свищов за 15 секунди от болка!!!! Ама и фотоапаратчето си го бива и то доста! Чак зъбите му лъщят! А между другото моя паяк изглежда доста странно от 2-3 дни - много тъмен е станал, направо черен. Предния път като линя не стана такъв, а и сега не си е изкопал дупка ами си стои в едно леко вдлъбнато местенце с малко паяжина отгоре. На какво се дължи това явление, някой знае ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Споко линее, така си става черен Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 Днес си смени опаковката Но прави много рески движения и много шава - това ме притеснява да не му стане нещо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 Ох мале, много им се шашкате на тея паяци. Като вземат да кашлят тогава се оплаквайте Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 Може би е така, но е защото много му се радвам и искам да е добре. А между другото някой ще поръчва ли скоро храна до Пловдив? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 Да някой ще поръчвали защото и на мен ми трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Люде, Versicolor.net не бачка ли, или аз нещо не мога да вляза???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Кога ще поръчваме щурци защото ми свършиха Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Аз си поръчах 300 бройки и вчера си ги получих. Поради лични причини вече действам самосиндикално по въпроса с храната. Че то орташката работа ... Така че - който се интересува, да се обади на ICQ 174863440 и да си поръча от човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Ами за какво са ти 300щуреца .Вярно че имаш много паяци ама чак пък толкова.Незнам как се работи с ICQ.А като се поръчам щурци парите как да му ги пратя.Аз мислех че ще поръчваме заедно а то всеки поотделно вече.За какво така.За 30 щуреца отделна поръчка то няма смисъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Ами моето стопанство изяжда по 15 бройки дневно. Паяците ядат поне по един, хамелеонът - по десетина. И костенурката намазва от време на време за разнообразие. Така че двеста щуреца ми е порционът за по-малко от месец А и не съм казал всеки поотделно. Просто аз вече поръчвам само за себе си. Ти, ако искаш, се комбинирай с някого. За мен това е неудобство. А щом не бачкаш с ICQ , мога да ти дам телефона на човека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Вярно че имаше и хамелеон не се сетих Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Имам, да . Заприличал съм на Айс Вентура в къщи. Отгоре на това ми дадоха и една златна рибка, ама нея не я споменах, щото не яде щурци. Подарили я на една съученичка без да я питат иска ли и ... в крайна сметка рибката е при мене. Жена ми малко се шашна в първия момент, но за късмет аз съм човек разумен, не се държа сякаш Светът ми дължи особено отношение, не вземам стероиди и не се карам за всичко с околните, а мога да разговарям спокойно, та по живо - по здраво я убедих, че животните не пречат, даже напротив. И понеже освен това времето и парите за тях не са ми проблем, си ги гледаме с кеф . Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 А как ще му плащам за щурците. Между другото и аз съм гледал други животни.В момента имам гълъби.А съм гледал и бая други-риби, костенурка, папагали, скатии, сокол и сови.Много си падам по птиците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 сокол Яко, от онези ловните ли е бил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Да.Имах някъде снимки но не мога да ги намеря.Сега пак по въпроса за щурците как ще се поръчва защото си нямам представа Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Ами аз нямам нужда засега, моята тарантула не е яла от 3 седмици. Съблече се и продължава да не яде. Щурците ми стоят и дебелеят. Иначе за поръчката, можеш да се свържеш с човека и да си поръчаш, като той ти ги праща по автобус, адресира пакета на твое име и ще ти каже кога и къде пристига автобуса. Парите можеш да му ги преведеш с банков превод (той ще ти каже сметката) или ако искаш му кажи направо да ти ги прати по пощата с наложен платеж - аз си мисля че така ще е най-удобно. Плащаш и получаваш на едно място. За всичко това си се разберете с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 Хрумна ми де споделя с вас опита си по отглеждане на щурци (за сега само отглеждане на купени такива, по-нататък мисля да си ги развъждам). Като начало - по въпроса за храната. Знаем, че каквото ядат щурците, го ядат нашите животни после. Айде, паяците са по-лесни, но други разни хойвончето (като хамелеона ми например), имат нужда от добавки от витаминно и минерално естество. На мен ми хрумна, че всъщност ние не знаем какво има в продаваните добавки !!! Наречете ме параноик, ако искате. И ето какво намислих - значи, към храната за щурците, каквато и да е тя, добавям малко калциев фосфат и малко пчелен прашец (последното се продава на Четвъртък пазара). В тоя прашец има каквото ви дойде на ум от витамините на тоя свят. Аз в къщи по принцип го давам само на подрастващи висши примати , но отделих малко и за каузата на фауната с повече от два крака Друга подробност, тоя път техническа. Всички сме се сблъсквали, вероятно, с проблема на скачащите из къщи щурци. Особено ако човек държи по повечко (като мене), става весело като отхлупи съда, извади един, и след това гони пет из стаята. Та - хрумна ми да сложа в кутията със щурците нарязана на парчета PVC тръба. Като трябва да храня добитъка, отварям, вадя внимателно едно парче, изсипвам си го в шепата и готово ! Без гонитби и къщата и тежки погледи от страна на женурята Трета подробност - пак техническа. Щурците трябва да пият вода. Ако им оставим съд с вода - давят се. Ако сложим памук - бързо съхне и не могат всички да се наредят , ако са много. Реших проблема с надупчен шлаух от инфузионна система. Сутрин изпразвам една спринцовка вътре, маркучът се покрива с капчици и народът пие, като при това е стават локви и никой не се дави. Та така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_AUDI_A3_TURBO_ Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 NA4I IMAM VUPROS . IMAM SUHOZEMNA KOSTENURKA II NE6TO NAPOSLEDUK E ZELA DA I SE BELI KOJATA TA SVIVKITE KUM KRAKATA ZA6TO TAKA STAVA NE6TO VITAMINI LI I LIPSVAT ILI PROSTO TVA SI E NORMALNO ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.