Aquila Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Имам 10-15 големи щуреца, ако на някой му трябва да свирка понеже няма какво да ги правя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Последното ми Нанду си смени хитина ! Вече си имам три чисто нови паяка Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Моята тарантула вече 5-6 дена си стои в дупката (даже и отвора си е запушила, добре че е до стъклото че да виждам какво става вътре)и само от време на време си шава с крака. На цвят не забелязвам никакви разлики като потъмняване например. Възможно ли е да не харесва нещо защото от доста време е така а пък не иска да линее. Сигурно вече 2 седмици не е яла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Моята тарантула вече 5-6 дена си стои в дупката (даже и отвора си е запушила, добре че е до стъклото че да виждам какво става вътре)и само от време на време си шава с крака. На цвят не забелязвам никакви разлики като потъмняване например. Възможно ли е да не харесва нещо защото от доста време е така а пък не иска да линее. Сигурно вече 2 седмици не е яла. <{POST_SNAPBACK}> Споко, и моята е така, но от 1 седмица. Всичко това е подготовка, все ще излинее някой ден. Не яде защото се е наяла и сега само чака да и дойде музата за да се съблече Ти само поддържай влажността и температурата и сe приготви да гледаш Striptease Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Алилуя ! И геникулатата ми приключи с линеенето! Ликувай, народе !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Направил ли си снимики на линеенето? Дай да видим Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Направих каквото можах, но геникулатата ми живее в една чаша за уйски, бая дълбока, та не се вижда много добре. Пък и имаще перде от паяжина. То при мене бахти пиянската история дето стана, всичките ми паяци живеят в чаши за алкохол - Нанду-тата са в керамични чашки за греяна ракия, албопилозата - в порцеланова Не знам как не са пропяли още "Градил Илия килия". По-добри станаха снимките от линеенето на едното ми Нанду. Виждат се хелицерите, яркочервени, преди още да се втвърдят. Ще гледам да постна снимките в понеделник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Направих каквото можах, но геникулатата ми живее в една чаша за уйски, бая дълбока, та не се вижда много добре. Пък и имаще перде от паяжина. То при мене бахти пиянската история дето стана, всичките ми паяци живеят в чаши за алкохол - Нанду-тата са в керамични чашки за греяна ракия, албопилозата - в порцеланова Не знам как не са пропяли още "Градил Илия килия". По-добри станаха снимките от линеенето на едното ми Нанду. Виждат се хелицерите, яркочервени, преди още да се втвърдят. Ще гледам да постна снимките в понеделник. <{POST_SNAPBACK}> Дай им едни карти и да разцъкат белот Чакаме снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Е ми снимки - утре. Между другото албопилозата ми си смени пак кожата. Само две седмици след предния път. А моята менажерия се умножи с хамелеон. Направо съм като Айс Вентура у нас. Уж имах намерение един паяк да гледам само, а то какво стана ... http://warez.ru:8080/FTP/Pictures/Tarantuli/Menageria.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Моята също смени кожата снощи. Моите добитъци са повече. След месец-два може да те освободя от някое джвотно Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 А пък мойта албопилозка още си стои в дупката и нищо не прави. Вече взе сериозно да ме притеснява. Трета седмица е в това състояние и не ще та не ще да се съблича. Възможно ли е да има някаква причина за това (нещо температурата, влажноста ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Може да и е малко влажността, аз мойто прасе го бях зарязал на сухо до преди 2 часа за около седмица и само в хралупата си стоеше. Но взех едно шише от 0.5l, надупчих капачката ситно и наръсих обилно субстрата, точно преди границата на подгизване. Сега е влажно и Тарантулата веднага излезе на разходка Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 mandirimuniak , пробвай моя номер с камъка, аз съм много доволен. Намери нещо поресто (един приятел ми се похвали, че използвал купена от аптеката търкалка за пети , така нареченана "морска пяна" ), тури го под крушката и го мокри със спринцовка ежедневно. Идеално държи влага! При тебе явно не е наред нещо, три седмици са много време. Моята албопилоза в рамтике на двадесет дена два пъти сменя кожа !!! Давай мощно влажност !!! Като начало наистина вземи да наръсиш торфа здраво, за да се овлажни, пък после с порестия камъкщ само поддържай влагата. Колко ти е голямо терариумчето? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Колко ти е голямо терариумчето? <{POST_SNAPBACK}> Ха, Ха "терариумчето" е буркан 1 литър а паяка съм го взел от малките преди 40 дни сигурно Май май ще смена всичко EDIT: Абе викам си аз да става каквото става и му отворих дупката да го вида и .... не можах да си позная паяка: станал черен като негърски гъз Определено е време да си смени кожата. Само дано не съм направил нещо лошо с отварянето на дупката Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Че обади се, ще ти лепнем на бързо едно 20х20х20 см Черпиш една бира и една цаца и сме на чисто Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Ха, Ха "терариумчето" е буркан 1 литър а паяка съм го взел от малките преди 40 дни сигурноМай май ще смена всичко EDIT: Абе викам си аз да става каквото става и му отворих дупката да го вида и .... не можах да си позная паяка: станал черен като негърски гъз Определено е време да си смени кожата. Само дано не съм направил нещо лошо с отварянето на дупката <{POST_SNAPBACK}> Не го пипай в никакъв случай хайвана. Няма нужда да сменяш още нищо, моите ги държа в буркани от лютеница и са добре. Като стане колкото капачка на малко бурканче, тогава го мести. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Щом е черен - давай мощно влага и жега и до утре ще излезе чисто нов от дупката Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Моя си е сменил кожата .Беше се заровил в пръстта 2 седмици .Сего му отворих дупката и го видях че си я е сменил.Обаче едно нищо ме разтревожи.Целия беше черен само края на единия крак беше розов все едно там липсва кожа или нещотакова .Незнам от какво му е станало така.Може ли да му има нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Розов ли!???? Как така розов? На моите краката са сивосинкави след смяна на кожата, независимо от вида (аз имам три вида). Червенеят само зъбите. Ти сигурен ли си, че си видял точно крак??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Не бе друго имам предвид и на мен краката са ми сиви обаче има един крак на който края му е розов все едно няма кожа по него нито косми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Не бе друго имам предвид и на мен краката са ми сиви обаче има един крак на който края му е розов все едно няма кожа по него нито косми <{POST_SNAPBACK}> Твоите крака ли са сиви или на тарнтулата . Дефекти по краката се оправят най-лесно, може да е докоснал нещо преди да засъхне хитина и затова, при следващото линеене ще се оправи. Нхандуто си смени кожата за втори път, бахипелмата също, станаха космати рижи дзверове . Ще пробвам да ги снимам с моята сапунерка и ще покажа снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Ей тука - http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/Tarantuli/ има снимки на моите животинки Обърнете внимание на това - http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/Tarantuli/HPIM3849.JPG Товаа е едно Нанду, което си е свалило старата кожа преди минути. Зъбите са червени още. На преден план се вижда старата кожа. А тук - http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/Tarantuli/HPIM4215.JPG е същото Нанду, след като се втвърди и взеда яде отново Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Хелицерите са бели, червеното е покрай тях и служи за сплашване на враговете при заемане на оттбранителна поза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Да ви кажа, явно и за паяците важи , че всеки си е "башка луд" . В къщи има три броя Нанду. Еднаква възраст, едно и също люпило. Единият си стои в къщичката (чашка за греяна ракия). Другият не ще да ползва къща и си кара на отркито. Третият копае дълги тунели в торфа и всеки ден СИ ЗАРИВА паничката за вода с торф. Луда работа P.S. В едно магазинче на ул. Жолио Кюри продават много готини панички за вода, съвсем малки ,не знам за какво животно са. Събират точно две супени лъжици. По 40 ст бройката са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.