Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

Днес гледам буркана на тарантулата и моята пак е изровила дупка и е пуснала малко паяжина.Тя вече си е сменила кожата един път преди няколко седмици възможно ли да си я сменя пак .Невярвам да си е направила дупка за да се скрие там защото изкара доста време без дупка и и беше добре

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Абе като ви слушам на всички ви тарантулите се занимават с някаква дейност - копаят, плетат паяжина. А моята само лази насам натам и се тъпче кат прасе.

По едно време се беше заела да коси до основата грижливо посадените от мен растения и да ги носи на предното стъкло на терариума, но сега и това и омръзна, особено след като и ги смених с изкуствени, макар че още след смяната беше отрязала едното пластмасово листо, но слава богу спря дотам :devil

Сирене, твоята прави ли нещо по-активно, паяжини това-онова или е същата работа?

Ами преди време беше направила нещо като паяжини, бяха хаотични, вче едно са правени на пет ракии. А в момента леко си е замрежила входа на укритието с паяжина. И нещата отиват към линеене май.

Няма братче, моята си е влизала в укритието, което и е купено специално, само 2-3 пъти. Иначе си кисне отвънка и само като и пусна щурец скача и го хваща. После като го яде се върти св кръг и покрива земята около нея с лека паяжина - не знам защо го прави.

И това е - никаква активност.

Ще почна да и намалям температурата, да видя да не би да и е жега и затова да я мързи...

Ааа, моята доста си цени къщичката ! Не излиза от нея :D

Въобще всичките ми паяци са домошари .

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Внимавайте къде си държите щурците. Моите са в цигарена кутия на бюрото ми с няколко дупки направени с игла. Досега мислех, че няма проблеми обаче днес за мое най-голямо учудване както си ровя нещо в интернет и гледам един щурец се разхожда по монитора :confused . Поглеждам аз кутията и виждам една бая голяма дупка (някой е изял картона) и от нея се подава главата на друг щурец. Мале добре че бях наблизо и го видях това нещо иначе всичките щурци щяха да избягат. :bgrin:

А иначе моята тарантула от една седмица си е направила дупка (добре че е до стъклото на буркана та да мога да виждам какво става вътре) и постоянно си стои в нея и не излиза (само от време на време шава с крака). Бях решил, че ще си сменя кожата но това продължава вече седмица. Днес реших да пусна един щурец ей така профилактично и той с всичкия си акъл право в дупката. Още щом се докосна до паяка и той веднага му скочи и ся си го яде в дупката. Въобще незнам ще си сменя ли кожата или не :confused . Паяка ми е от втората партида (май беше в началото на март). Някой друг има ли с такъв паяк и дали си е сменил кожата вече?

Ти не го гледай че си е направил дупка и си го храни редовно, когато спре да яде тогава ще си я сменя.

Баща ми откри един на стената :bgrin: (да се надявам че няма повече) и ми Вика че някой ден и паяка може да види :devil

Хора кажете в какво си държите вашите щурци. Предишните ми бяха в буркан (с дупки на капака) но за 2 дни измряха. Ако са на терасата дали ще умрат от студ :confused (то вече се позатопли ама де да знам)

Моите ги държа в кутия от салата и са си добре.

Днес гледам буркана на тарантулата и моята пак е изровила дупка и е пуснала малко паяжина.Тя вече си е сменила кожата един път преди няколко седмици възможно ли да си я сменя пак .Невярвам да си е направила дупка за да се скрие там защото изкара доста време без дупка и и беше добре

Младите паяци си сменят често кожата, защото растат по-бързо, так че нищо чудно, кога леня твоя?

Ааа, моята доста си цени къщичката ! Не излиза от нея  :D

Въобще всичките ми паяци са домошари .

Е, ми то така още по-гадно, аз поне си го гледам :)

Абе уж активни били ама са бахти мързелите тия Геникулати.

Ами моят ще линее, за това се скатава сега, иначе преди си се разхождаше.

То моите хайвани всичките решиха да линеят едновременно, та сега няма никакво движение в терариумите :zzz

Днес съм приятно изненадан.

Понеже ми писна да го гледам отвънка, взех че го избутах лекичко така че да си влезе в къщата.

Сега след 3-4 часа като се прибрах гледам, че си е събрал клечки и сламчици и е направил нещо като барикада пред колибката и е измаисторил и нещо като "Решетки" над нея от паяжина.

Абе ето ви снимката кво ви обяснявам:

Tarantula032small.jpg

Tarantula031small.jpg

Много ти е хубав терариума! :) Аз чакам моя паяк да порасне и аз ще си го стегна терариума. Сега какво мога да направя в тоя буркан от детски храни :) :) :)

Едното ми Нанду си смени опаковката !  Ураааааааааааааааааа !

Бравоооо на момчето, тея твойте много срамежливи излезнаха :P

на мен ми се освободи един 130l аквариум та се чудя може ли в него да сложа тарантули или е много голям?

Ми за крокодил е нормален :) 35х35х35 е за най големите земни паяци, може и малко по голям ако ще е декоративен.

Хора, видяхте ли ТОВА!!!!!!???????????

http://tarantulas.ru/tex/nonsens.htm

Ааааахахахаха много яко, ще има да пълни два тумбака.

Ми за крокодил е нормален :) 35х35х35 е за най големите земни паяци, може и малко по голям ако ще е декоративен.

ми да ти кажа и за крокодил съм навит само кажи от къде да си го купя.

1000 кинта Варна, само че като порасне да не го пуснеш в Марица

При мене пада здраво линеене! От пет паяка, на които едновременно им скимна да сменят целофана, три още не саго направили. Само са станали черни като нигериец.

Между другото - май намерих решение на проблема с влажността! Значи - поставил съм под крушката на най-големия терариум едно парче шуплест утаечен камък, от типа, дето му викат "бигор" . И всяка сутрин изпразвам една малка спринцовка вода в него. Лампата го топли, водата се изпарява, чиста работа :D

Е, те не са всички за мене, два от тях се продават (два Нанду).

Ще запазя за себе си три (за щастие).

Така или иначе госпожа Cheese вече ме смята за изкукуригал ... :D

Важно!!!! Не ползвам бутона Едит, защото намерих (и поствам) статия, дето НЕПРЕМЕННО трябва да я прочете всеки от нашето паешко братство!!!!

Дано не ме бият началниците!

Ето я и статията -

http://www.bighairyspiders.com/poec.html - това е оригиналът,

http://tarantulas.ru/tex/ukus.htm - това е руски превод.

Внимавайте какво купувате, хора! И питайте разбирачи преди това! Сега, след като вече понатрупах познания, ми се изправя косата като си помисля какво можеше да стане, ако направо бях купил първоначално харесаните от мен паяци, без да питам !!! Бях се насочил към Тринидадска дървесна (http://www22.brinkster.com/tarantulasbg/p_cambridgei1.html) и към Африканска орнаментна (http://www22.brinkster.com/tarantulasbg/h_maculata6.html) , представяте ли си! Дървесни паяци от Стария свят за новобранец! Да е жив и здрав Aquila , дето ми наля акъл в кухата тиква, та взех по-сговорчиви и спокойни хайванчета !!

Днес зоомания отрази фелиноложката и кинолжката изложби в Панаирните палати, очаквайте скоро много снимки от двете събития и една добра новина за danio :), направихмме и доста снимки на гълаби B)

Днес зоомания отрази фелиноложката и кинолжката изложби в Панаирните палати, очаквайте скоро много снимки от двете събития и една добра новина за danio :), направихмме и доста снимки на гълаби B)

В кои палати беше, защото онзи ден бях там и съм ги пропуснал.

До кога е изложбата?

*Edit: Не ми казвай видях вече

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...