Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

Добре де, да му се не види, някой може ли да ми обясни защо моя паяк си зазида отвора на дупката със торф?

Твоята дупка каква е.Може да е ровил в торфа и да е изхвърлял пръстта навън и затова да ти се е сторило че затваря отвора

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply
Не, само обикаля и си търси нещо за хапване. Като тръгне да линее тогава ще копае. Не знам какво толкова се шашкате с тея укрития, не са задължителни, на паяка общо взето не му пука, ако му трябва ще си направи, само за някои трябва да има и то не винаги искат да го ползват.

Ами в крайна сметка и аз стигнах до такъв извод.

Сега ми е много интересно, понеже си яде полагащия му се за деня щурец и периодично се чеше със левите си задни два крака по корема и отстрани. Чудно, дали има някакво принципно обяснение или си е просто до арахнопсихология? :)

И моя отказа да яде.Свил се е до стената на буркана и не мърда.Дори когато го докосвам(преди това много го дразнеше)само променя положението си.По стените на буркана има паяжина.Ще линее ли или има нещо по сериозно??

До колкото съм виждал само големи паяци могат да се привикват да ядат трупове и парченца месо, едва ли ще иска да яде мъртви щурци, все пак тарантулите не са лешояди.

С какво го топлиш?

Аз пък си изтрепах половината щурци по най-тъпия начин.

Сложих им 2-3 малки късчета зеле и памук с вода, от това на другия ден зелето се беше навлажнило от памука и беше почнало да загнива. От тази комбинация явно са се отделили вредни съставки, защото половината бяха измрели а другата бяха мудни.

Добре че ги прехвърлих в друг съд иначе щяха да си измрат до крак...

Взимаш от магазина 100 грама насипна и си готов. Може с разни зеленчуци и плодове (да не са цитрусови).

Хора, оказа се, че е адски важно каква крушка се ползва! Значи - аз купих първоначално една насочена, с рефлектор, чернева отпред. Но се оказа, че не е достатъчно закъмнена, или достатъчно червена ,не знам. И животинките се изпокриха. Вчера купих от Викиват една крушка, дето нямаше никакъв фасон, приличаше на натопена в некачествена лютеница, оранжевееща и прочее. Сложих в терариума нея и нещата се оправиха - паяците се оживиха, взеха да си хапват и прочее. Така че внимавайте какви крушки купувате !!!!!

А за укритието - аз стигнах до извода, че укриетието е полезно, щото когато паякът си има готово такова, не си копае сам. Тоест ние решаваме къде и какво ще е укритието. И ползата е, че ще можем да го наблюдаваме, когато се е скрил в приготвеното от нас укритие. Иначе си прави дупка и се скрива напълно. Моите са така - в терариумите или въобще не се виждат, или от дупката се подава само един космат задник :D

Та така. Полезно нещо са укритията !!!

P.S. SmartBomber, може паякът ти да е фен на Контрол и да си пада по песента "Де е любовта" , та за това да си чеше корема :D

Нема да се плашиш, докато не е почнал да си реже ноктите на кракака нещата са под контрол .

:P

:P

Къде се намира това място от където си си купил крушката.Може ли някаква снимка на старата и на новата крушка

Магазин Викиват, това е до моста на Герджика. Снимки нямам, но мога да ти обясня подробно. Значи старата е с метализирана задна част, като рефлектор, а отпред е червена. Като лампите за цветомузика по дискотеките, само че малка . А новата, дето е по-добра, е просто кръгла крушка с малък цокъл, изцяло намазана с плътен слой боя, и в неработещо положение изглежда оранжева. Никакъв фасон, направо си е грозна. Английска е, колко струва не знам, щото с нея купувах и още много неща - термостати, други крушки и т.н.

P.S. Продават се два вида - кръгла от 25 вата и остра (елипсоидна по-точно) от 40.

Магазинът се намира таизточния бряг на Марица (откъм центъра) , в началото на моса на Гердгжика. Иди горе-долу там и питай, всеки ще те упъти, това е най-големият и най-добре снабденият (според мене) магазин за всякакви електрики в града! Известен е.

P.S. Между другото въбзожно ли е по някакъв начин паяците да са изяли щурци изцяло? Щото на моите им пуснах последно по един-два, от които на сутринта не намерих НИЩО. Да не би да заравят остатъците? Някой знае ли нещо по въпроса?

Магазинът се намира таизточния бряг на Марица (откъм центъра) , в началото на моса на Гердгжика.  Иди горе-долу там и питай, всеки ще те упъти, това е най-големият и най-добре снабденият (според  мене)  магазин за всякакви електрики в града! Известен е.

P.S. Между другото въбзожно ли е по някакъв начин паяците да са изяли щурци изцяло?  Щото на моите им пуснах последно по един-два, от които на сутринта не намерих НИЩО.  Да не би да заравят остатъците?  Някой знае ли нещо по въпроса?

Ами аз си мислех че моя паяк яде щурци докато не започнах да ги намирам на пода в хола.Та възможно ли твоите щурци да са излезнали по някакъв начин

danio, категорично няма начин да са излезли! Кутиите ми се затварят много плътно. Но от десетина изядени щурци намерих само една "кожа" и няколко кълки. Другото го няма никакво. Мистика :allien

Твоята дупка каква е.Може да е ровил в торфа  и да е изхвърлял пръстта навън и затова да ти се е сторило че затваря отвора

Не, направо си я е запушил и така вече около 3-ти ден! Дупката той си я направи и сега няма излаз на повърхността! :) Не знам защо! И още не е линял само си стои и нищо не прави! А мойта червена крушка явно е видима за него! Като я светна и се премества!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...