zlobil Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 poneje temata za tarantulite v buy/sell stana super flooderska koito ima vaprosi da pita tuka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Я се разберете и направете една тема за тези гадинки без да пускате сто подобни Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 21, 2005 Author Share Posted February 21, 2005 emi eto ti tema pitai kvoto te interesuva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Аз да питам как се вади гадинката от терариума и всеки път ли ако искаме примерно да вадим някви остатъци от храна трябва да извадим преди това и паяка? И с кво се махат тия остатци? благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 21, 2005 Author Share Posted February 21, 2005 trqbva da iz4aka6 da flenat razbira4ite na tema tarantuli az imam xameleon a pri nego nqma takiva problemi kato vadene 6toto e bezobiden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 trqbva da iz4aka6 da flenat razbira4ite na tema tarantuli az imam xameleon a pri nego nqma takiva problemi kato vadene 6toto e bezobiden <{POST_SNAPBACK}> Какъв е хамелеонът ти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Аз да питам как се вади гадинката от терариума и всеки път ли ако искаме примерно да вадим някви остатъци от храна трябва да извадим преди това и паяка? И с кво се махат тия остатци?благодаря предварително <{POST_SNAPBACK}> Няма нужда да вадиш паяяка, остатъците ги вадиш с дълга пинсета или нещо такова, и паяка нищо няма да ти направи, земните видове са доста кротки, а ако искаш да я вадиш изчакай малко да порасне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Та нали ако искаш да можеш да си я държиш в ръка и трябва по-често да я вадиш?А колко трябва да е голяма, за да я свикнеш?Айде който има и да каже каква му е Моята е брачипелма смити.Тук има снимки. <{POST_SNAPBACK}> Казва се Брахипелма смитхи. И по добрее да не се държат в ръце, но при нужда няма проблем да се държи в ръце. Ами не знам за какво ти е да държиш в ръка паяк голам 2-3 см. иначе трябва да е колкото един лев за да е безопасно (за нея) да я взимаш в ръка. Когато е малка е плашлива и може да ти хвърли власинки. От къде си взел твоята? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 22, 2005 Author Share Posted February 22, 2005 a we vie ste nenormalni s tiq paqci Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Колко ти струваше и колко е голяма? Имах чилийска роза обаче както вече писах "леко" беше поизядена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Една египетска бодлокожа мишка избяга от клетката и... Твоята колко е голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 22, 2005 Author Share Posted February 22, 2005 na 6turcite znam 4e se dava da qdat qbalka ili morkov i dokolkoto znam nito moq xameleon nito tvoq paqk 6te gi qdat "trupove" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Паяците лесно се научават да ядат мъртви насекоми ама за хамелеона не знам. Някой да се навие и ще има бая клиенти. В предната тема писах горедолу как се прави щуркарник. Червена крушка можеш да намериш почти на всякъде където продават и обикновенни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Моят паяк е Албопилоза и аз имам един два въпроса: 1) Как да разбера дали е достатъчна влажността в терариума? 2) Има ли проблем ако сложа нагревател за аквариум, т.е. дали няма да се пръсне като е на сухо? 3) Моя паяк не съм го виждал от 3 дена, а го имам от 4 - изкопа си дупка под един камък и там си стои! В началото май изяде един щурец, после му пуснах друг, а той още си стои и се крие между камъните и стената на терариума, съответно паяка явно не може да го намери - та въпроса ми е какво да правя да излиза и да може да си намира щуреца? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Моят паяк е Албопилоза и аз имам един два въпроса: 1) Как да разбера дали е достатъчна влажността в терариума? 2) Има ли проблем ако сложа нагревател за аквариум, т.е. дали няма да се пръсне като е на сухо? 3) Моя паяк не съм го виждал от 3 дена, а го имам от 4 - изкопа си дупка под един камък и там си стои! В началото май изяде един щурец, после му пуснах друг, а той още си стои и се крие между камъните и стената на терариума, съответно паяка явно не може да го намери - та въпроса ми е какво да правя да излиза и да може да си намира щуреца? <{POST_SNAPBACK}> Ами единствения начин е да си купиш съответния уред. Този паяк обича доста висока влажност около 80%. Нагревателя веднага ще гръмне. Колко е голям този терариум, на малък паяк му трябва едно бурканче от детска харана с дупки на капака. В голям не се чувстват добре, крият се плашат се и не могат да си уловят храната. Внимавай щуреца да е по малък от паяка, защото може да стане смяна на ролите "хищник", "жертва". Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Хмм не видях къде си писал, но е много кофти да ама какво я изяде?Ми моята я взех 40 заедно с торфа.Ми към 2 см заедно с краката.Даже май е по-малка. А някой навит ли е да прави щуркарник? А айде някой ако знае къде има червени крушки да каже. <{POST_SNAPBACK}> I az si tarsq 4erveni krushki ama nesto ne namiram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Бях видял някъде бокрай пожарната. Още по лесно е да вземете парче червен плексиглас и да сложите крушката зад него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Ооопс! Паяка е бебе - колкото 1лв. с краката! Значи трябва да го гледам в бурканче? Ама възниква въпроса - как да го извадя от терариума като е под един камък? Трябва ли да има торф във бурканчето? А ако бурканчето е от лютеница няма ли да е по-добре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 По-малко бурканче по-добре. Изваждаш всички камъни и той ще се покаже с един молив леко бобутни да влезе в кибритева кутийка и след това внимателно го изсипи в буркана. Трубва да има торф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Ами топлина и влага как ще му осигуря? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Ами как ще се топли - на парното? <{POST_SNAPBACK}> Ти как я топлиш в терариума? Атерариумът е отоплен още по лесно. Изпразваш го слагаш вътре буркана с едри депки на капак, (но да не може да си провира краката) а до буркана слагаш плитък съд с вода и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.