Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Аз да питам как се вади гадинката от терариума и всеки път ли ако искаме примерно да вадим някви остатъци от храна трябва да извадим преди това и паяка? И с кво се махат тия остатци?

благодаря предварително :)

Аз да питам как се вади гадинката от терариума и всеки път ли ако искаме примерно да вадим някви остатъци от храна трябва да извадим преди това и паяка? И с кво се махат тия остатци?

благодаря предварително :)

Няма нужда да вадиш паяяка, остатъците ги вадиш с дълга пинсета или нещо такова, и паяка нищо няма да ти направи, земните видове са доста кротки, а ако искаш да я вадиш изчакай малко да порасне.

Та нали ако искаш да можеш да си я държиш в ръка и трябва по-често да я вадиш?А колко трябва да е голяма, за да я свикнеш?

Айде който има и да каже каква му е :) Моята е брачипелма смити.Тук има снимки. :)

Казва се Брахипелма смитхи. И по добрее да не се държат в ръце, но при нужда няма проблем да се държи в ръце. Ами не знам за какво ти е да държиш в ръка паяк голам 2-3 см. иначе трябва да е колкото един лев за да е безопасно (за нея) да я взимаш в ръка. Когато е малка е плашлива и може да ти хвърли власинки.

От къде си взел твоята?

Колко ти струваше и колко е голяма?

Имах чилийска роза обаче както вече писах "леко" беше поизядена :(

Една египетска бодлокожа мишка избяга от клетката и... Твоята колко е голяма.

Паяците лесно се научават да ядат мъртви насекоми ама за хамелеона не знам.

Някой да се навие и ще има бая клиенти. В предната тема писах горедолу как се прави щуркарник.

Червена крушка можеш да намериш почти на всякъде където продават и обикновенни.

Моят паяк е Албопилоза и аз имам един два въпроса:

1) Как да разбера дали е достатъчна влажността в терариума?

2) Има ли проблем ако сложа нагревател за аквариум, т.е. дали няма да се пръсне като е на сухо?

3) Моя паяк не съм го виждал от 3 дена, а го имам от 4 - изкопа си дупка под един камък и там си стои! В началото май изяде един щурец, после му пуснах друг, а той още си стои и се крие между камъните и стената на терариума, съответно паяка явно не може да го намери - та въпроса ми е какво да правя да излиза и да може да си намира щуреца?

Моят паяк е Албопилоза и аз имам един два въпроса:

1) Как да разбера дали е достатъчна влажността в терариума?

2) Има ли проблем ако сложа нагревател за аквариум, т.е. дали няма да се пръсне като е на сухо?

3) Моя паяк не съм го виждал от 3 дена, а го имам от 4 - изкопа си дупка под един камък и там си стои! В началото май изяде един щурец, после му пуснах друг, а той още си стои и се крие между камъните и стената на терариума, съответно паяка явно не може да го намери - та въпроса ми е какво да правя да излиза и да може да си намира щуреца?

Ами единствения начин е да си купиш съответния уред. Този паяк обича доста висока влажност около 80%.

Нагревателя веднага ще гръмне.

Колко е голям този терариум, на малък паяк му трябва едно бурканче от детска харана с дупки на капака. В голям не се чувстват добре, крият се плашат се и не могат да си уловят храната. Внимавай щуреца да е по малък от паяка, защото може да стане смяна на ролите "хищник", "жертва".

Хмм не видях къде си писал, но е много кофти да :( ама какво я изяде?Ми моята я взех 40 заедно с торфа.

Ми към 2 см заедно с краката.Даже май е по-малка.

А някой навит ли е да прави щуркарник?

А айде някой ако знае къде има червени крушки да каже.

I az si tarsq 4erveni krushki ama nesto ne namiram

Бях видял някъде бокрай пожарната. Още по лесно е да вземете парче червен плексиглас и да сложите крушката зад него.

Ооопс! Паяка е бебе - колкото 1лв. с краката! Значи трябва да го гледам в бурканче? Ама възниква въпроса - как да го извадя от терариума като е под един камък? Трябва ли да има торф във бурканчето? А ако бурканчето е от лютеница няма ли да е по-добре?

По-малко бурканче по-добре. Изваждаш всички камъни и той ще се покаже с един молив леко бобутни да влезе в кибритева кутийка и след това внимателно го изсипи в буркана. Трубва да има торф.

Ами как ще се топли - на парното? :)

Ти как я топлиш в терариума?

Атерариумът е отоплен още по лесно. Изпразваш го слагаш вътре буркана с едри депки на капак, (но да не може да си провира краката) а до буркана слагаш плитък съд с вода и готово.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...