Jump to content
BulForum.com

MySQL - заявка

spirit

Recommended Posts

Здравейте,

Предвид моите скромни познания по MySQL и PHP, и неблагоприятното структуриране на базата данни (грешка, от моя страна), бих искал да ви попитам следното:

възможно ли е с някаква заявка към базата данни, да се замести една дума, която се повтаря в различни таблици, със друга, използвайки PHP MyAdmin.

Благодаря предварително!

Може да. Но не с една заявка.

Самият phpMyAdmin си има интерфейс, чрез който можеш да променяш данни в таблиците.

Иначе следваш познатия синтаксис за всяка таблица:

UPDATE table_name SET column_name='nova duma' WHERE some_condition

Проблема е , че не ми се занимава едно по едно - таблицата е много голяма, пък и думата се среща на много места в разлини текстове

Проблема е , че не ми се занимава едно по едно - таблицата е много голяма, пък и думата се среща на много места в разлини текстове

е добре де, ти сам си противоречиш, първо бяха повече таблици, сега казваш една голяма..

Това може да стане с една заявка, всичко зависи от формата на таблицата и другите подробности, в кои колони, какви типове данни и т.н., структурата на таблицата е важна.

За да ти помогнат, структурирай добре въпроса си. Бях се зарекъл да не се обаждам в теми, в които липсва голяма част от нужното за решаване на проблема, докажи, че тази няма да се превърне в една от многото, в които постовете са от рода на Ама каде е тва, Ама обясни по подробно, и т.н.

Айде със здраве, не се обиждай, дай инфото което трябва и ще се намери някой да помогне ,просто хората не са врачки ;)

Опитай с

UPDATE table SET column = REPLACE(column, find_string, replace_string);

където трябва да замениш table с таблицата, column — с колоната, в която ще заменяш, find_string — това, което ще заменяш, replace_string — това, с което ще заменяш.

Естествено, силно препоръчително преди всякакви такива манипулации е да направиш backup, което предполагам ти е известно. Стринговете във REPLACE трябва да са обградени от кавички.

е добре де, ти сам си противоречиш, първо бяха повече таблици, сега казваш една голяма..

Това може да стане с една заявка, всичко зависи от формата на таблицата и другите подробности, в кои колони, какви типове данни и т.н., структурата на таблицата е важна.

За да ти помогнат, структурирай добре въпроса си. Бях се зарекъл да не се обаждам в теми, в които липсва голяма част от нужното за решаване на проблема, докажи, че тази няма да се превърне в една от многото, в които постовете са от рода на Ама каде е тва, Ама обясни по подробно, и т.н.

Айде със здраве, не се обиждай, дай инфото което трябва и ще се намери някой да помогне ,просто хората не са врачки  ;)

Tedy, далеч съм от мисълта да се обиждам - може би сбърках в литературния род на думата - "таблица" / "таблици" (не се замислям за тези неща много много). А пък има ли някакво значение - ако става за една таблица, лесно може да се приложи и за много тблици (някои от които са големи).

Благодаря ти , и на DeZoeker също.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...