Shmi Posted February 20, 2005 Share Posted February 20, 2005 Много се чудих как да озаглавя темата за да бъде ясно за какво става дума, но ... както и да е. Онзи ден се сдобих с видео карта Asus Radeon 9550 GE/TD. Естествено веднага свързах щайгата към телевизора и започнах да се израждам в запален киноман :о) Вчера гледах "the grudge" и всичко беше нормално. Днес обаче си пуснах "saw" и ми направи впечатление, че има леко накъсване на образа при някои от сцените. Прегледах и няколко клипа на песни, както и други филми и навсякъде е така. Предполагам, че се дължи на честотата на опресняване на TV-то, но все пак имам известни притеснение да не би да е от нещо друго, защото вчера не забелязах нищо такова ... Та има ли нещо нередно в това? :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted February 20, 2005 Share Posted February 20, 2005 Може да се получи по куп причини, но проблема не е хардуерен. Споко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted February 20, 2005 Author Share Posted February 20, 2005 Може да се получи по куп причини, но проблема не е хардуерен. Споко. <{POST_SNAPBACK}> Забравих да спомена, че на монитора всичко е наред ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaden Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 i pri men se e polu4aval podoben problem no mislq 4e kato smenih driverite se opravi ... probvai i uspeh problema 100% ne e v kartata Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubb Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 пробвай да махнеш/пуснеш овърскан-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 От две седмици съм с абсолютно същата карта.СУПЕР РАБОТИ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hishtnika Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 IZKLU4I SI KABELNATA!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted February 21, 2005 Author Share Posted February 21, 2005 i pri men se e polu4aval podoben problem no mislq 4e kato smenih driverite se opravi ... probvai i uspeh problema 100% ne e v kartata <{POST_SNAPBACK}> Ми пробвах, но пак същото. Сега съм с последните. пробвай да махнеш/пуснеш овърскан-а <{POST_SNAPBACK}> Къде е тази опциика, че нещо не я съзирам. До сега бях с nVidia и някои неща ми обягват все още :о) От две седмици съм с абсолютно същата карта.СУПЕР РАБОТИ!!! <{POST_SNAPBACK}> Идеята ми беше да получа някакъв съвет, а не всеки който има такава карта да си каже :о) Благодаря за коментара все пак. Дано ти работи безпроблемно и за напред :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted February 21, 2005 Author Share Posted February 21, 2005 Хм ... Сега пуснах същите клипове като онзи ден и всичко изглежда наред. Изниква въпроса защо само понякога се получава това неприятно накъсване :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Хм ... Сега пуснах същите клипове като онзи ден и всичко изглежда наред. Изниква въпроса защо само понякога се получава това неприятно накъсване :о) <{POST_SNAPBACK}> Много е вероятно да е от кабела с който си ги свързал. Има голямо значение, как и кой го е правил, а също така и колко ти е усукан до телевизора. Купи си един кабел от някои магазин който да не е по дълъг от 1,5м и пробвай с него, ако го има същия проблем, си провери буксите на телевизора, ако и там не виждаш нищо нередно смени тогава драйверите на картата. Не ти препоръчвам да си сменяш драйверите при всеки проблем, който имаш с видео картата. Това най - много да доведе да пълно омазване. p.s. Преди да си пуснеш някой филм отново провери дали кабела не е навит много или е пречупен на места. УСПЕХ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted February 21, 2005 Author Share Posted February 21, 2005 И аз това си помислих, но ... Кабела е купешки. Кабел за видео, от онези с по 2 жака във всеки край. размених ги и положението беше пак същото. Дължината му е 5 метра, не е прегънат грубо никъде. Иначе първоначално пробвах със същия вид кабел, но от по-късите, както ме съветваш. Просто такъв ми се намираше под ръка. Този метод обаче не би ми помогнал особено, т.к. с този, 5 метровия кабел, в момента всичко е наред. надявам се да нямам повече този проблем, но все пак ако евентуално се появи отново поне да знам от какво е. Благодаря на всички, които пишат по темата. :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BapBapuHaT Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 И аз това си помислих, но ... Кабела е купешки. Кабел за видео, от онези с по 2 жака във всеки край. размених ги и положението беше пак същото. Дължината му е 5 метра, не е прегънат грубо никъде. Иначе първоначално пробвах със същия вид кабел, но от по-късите, както ме съветваш. Просто такъв ми се намираше под ръка. Този метод обаче не би ми помогнал особено, т.к. с този, 5 метровия кабел, в момента всичко е наред. надявам се да нямам повече този проблем, но все пак ако евентуално се появи отново поне да знам от какво е. Благодаря на всички, които пишат по темата. :о) <{POST_SNAPBACK}> Няма за какво и със щастлив, че сме успели да ти помогнем! Ако имаш и някви други проблеми с тази карта, просто пиши и няма да ги имаш вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted February 22, 2005 Author Share Posted February 22, 2005 Няма за какво и със щастлив, че сме успели да ти помогнем! Ако имаш и някви други проблеми с тази карта, просто пиши и няма да ги имаш вече... <{POST_SNAPBACK}> Аз така и не разбрах на какво се дължеше тоя неприятен ефект, но важното е, че сега го няма :о) Ще се обаждам ако се появи пак :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.