djadomraz Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 толкоз и за гаранцията им от 5 години - винаги могат да намерят начин да не ти я уважат. Могат да не ти я уважат ако има ВИДИМИ следи от удар. Ако си го изтървал но не е очевидно просто НЯМАТ ПРАВО да ти откажат гаранция. Това е като в съда - невинен си до доказване на противното. Е има и фирми чиито имена се изкушавам да споделя, при които положението е обратно, но засега ще се въздържа. Имах един случай когато според фирмата дисковете бяха наред а според мен не. Тогава им дадох следната дилема да мислят - или ми сменят дисковете от 2бр по 80гб на 4бр по 60гб (понеже няма проблем и са още в гаранция и ми ги сменят на нулева цена) или си ги взимат тези и ми дават 2 нови. Решиха че са на далавера да ми продадат още 2бр Аз пък съм доста щастлив с 4 диска и честно казано RAID-а си заслужава отвсякъде! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 taka az 6te ti prepora4am da si zeme6 SEAGATE ....... dosega sam imal 6.4Gb Seagate na 7 godini e i ne e mradnal !!!!!!!! sega imam i edna 40GB Seagate i ve4e e na ~1 godina i pak ne e mradnal !!!!! i nai vajnoto e da ti go dadat v nerazpe4atana antistati4na turba , kutiika i serial-a da e sa6tiqt kato na garancionnata karta !!! na Seagate 80Gb davat 5 godini garanciq !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 a moq vapros e tozi hard dobar li e: 200GB MAXTOR 7200/8MB CACHE 109.00 113.00 118.00 che shte si vrashtam moq i shte mislq da doplata za toq Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 HITACHI просто купиха производството на IBM за хардове, защото IBM се отказа от развитието в тази насока. завода на IBM в Румъния вече не работи, така че каквото и HITACHI да вземеш все ще е малоазийско, т.е. качествено. ........ <{POST_SNAPBACK}> a moq vapros e tozi hard dobar li e:200GB MAXTOR 7200/8MB CACHE 109.00 113.00 118.00 che shte si vrashtam moq i shte mislq da doplata za toq <{POST_SNAPBACK}> За HITACHI точно това и аз бях чувал. За гаранциите на Seagate знам, че е 3 години пълна, а следващите две може да се купи нов диск от същия или подобен клас с голяма отстъпка. За Maxtor - аз имам 10GB вече повече от 5 години. Съвсем в началото имаше дефект и от фирмата ми го смениха, но с новия не е имало никакви проблеми и съм доволен. Тези дни реших да взимам ново PC с 160GB HDD и първоначално исках MAXTOR, но от Пловдивските хардуерни фирми единодушно получих съвета, че Seagate са по-стабилни и са за предпочитане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzie Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 как се държат хардовете <{POST_SNAPBACK}> "Ламя Идно" дисковете се държат в ръце или в ония пликчета дето са защитени от магнитни полета (сещаш се сиурно ако не се сещаш ще ти дам),а най добре е да си държиш харда в кутията Аз съм с макстор и моя да ти кажа че не моа да се оплача от нищо въпреки че е модел от преди 4 години! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 HDD 80GB WD, 7200rpm, 2MB cashe Аз съм с тоя и вече две години не е мръднал, от гаранцията ми остава още една. Тих е в момента единствения по сериозен шум идва от захранването на кутията. За греенето което всички се хващат, много здраве от мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.