Jump to content
BulForum.com

Сериала "LOST"

stu

Recommended Posts

епизод 22. минута 33:02, докато бен и михаил говорят по радиото. дълга права бяла линия по склона зад бен вляво на екрана. не е водопад, защото при такъв наклон водата няма да побелее. естествено е размазано защото не е на фокус, но седи доста неестествено насред гората.

малко след този момент малката застава до дърво, маркирано с бяла боя и поглежда многозначително към бен, който обяснява на михаил колко важно заглушаването.

малко по-късно бен и алекс си говорят до една скала. на скалата до главата на бен има драснато с бял тебешир и в по-голямата част от разговора им косата на алекс го закрива, но се вижда. това сигурно са маркировки за артистите къде да застанат. но да бъдат оставени да се виждат си е много селски пропуск......

Е добре бе мой човек, за кво да слагат маркировки, където да застанат артистите!?Това е абсолютна ама абсолютна простотия!!!!!!! Къв е смисъла?! Нали могат да спрат снимането да отидат да си застанат,където си искат, както си искат, в квато си искат поза и да продължат снимането!!?За кво маркировки ти луд ли си?! Ти май много си се "вкарал във филма" и както казаха някои по-горе направо издребняваш...аз не знам как следиш сюжета на филма като гледаш такива абсолютно незначителни неща, като бял тебешир на скалите или Бога ми като няква си тръба на някъв си ВЕЦ, която даже и като прочетох поста ти и като пуснах в 33:02 мин гледах 5-6 секунди в екрана на 19 инчовия ми монитор за да видя!!!! Батка гледай филма и стига пълни топика с такива безсмислени постове!!!

А относно филма, мисля следното....какво им пречи на сценаристите да дадат един поглед в бъдещето, за това как Джак и Кейт са се спасили, но....какво им пречи да развият 2-3 сезона още на острова...какво толкова, че вече дадоха че Джак и Кейт са се спасили и че Кейт е с някой друг, в това бъдеще, което представиха в последната серия...нищо чудно и в следващите сезони, който ни очакват да дават погледи в бъдещето:) Какво толкова какво ли не видяхме в този сериал, че да се очудим и от този режисьорски похват (който според мен беше просто гениално завършване на сезона). И така очакват ни нов сезон с нови развръзки и съм сигурен че те ще са на острова и съм сигурен че Джак има още през какво да премине....за да се стигне до това бъдеще в което той каза на чернокожия лекар "Ти не знаеш през какво съм преминал" в крайна сметка за да каже това трябва да е преминал през още неща (нещя който ще видим през другите сезони които остават) и тези неща ще доведат до този момент, който представиха в края на тази серия....а защо не и да го променят.....

ФИлма е върха!!! :punk

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply
Е добре бе мой човек, за кво да слагат маркировки, където да застанат артистите!?Това е абсолютна ама абсолютна простотия!!!!!!! Къв е смисъла?! Нали могат да спрат снимането да отидат да си застанат,където си искат, както си искат, в квато си искат поза и да продължат снимането!!?За кво маркировки ти луд ли си?! Ти май много си се "вкарал във филма" и както казаха някои по-горе направо издребняваш...аз не знам как следиш сюжета на филма като гледаш такива абсолютно незначителни неща, като бял тебешир на скалите или Бога ми като няква си тръба на някъв си ВЕЦ, която даже и като прочетох поста ти и като пуснах в 33:02 мин гледах 5-6 секунди в екрана на 19 инчовия ми монитор за да видя!!!! Батка гледай филма и стига пълни топика с такива безсмислени постове!!!

блах-блах-блах

не се познаваме лично, не желая и да се познаваме. няма начин да съм твой човек, нито пък "батка". избягвай ако обичаш подобни обръщения към мен. темата не е твоя лична собственост, та да определяш кой какво може да говори в нея.

това че забелязвам повече детайли в една картина, докато гледам някоя серия за сефте не виждам кво ти бърка в здравето. още по-малко ме засяга размера на монитора ти, който все пак не е по-голям от моя ;) попитаха ме къде съм го видял - отговорих. там ли е? там е. не виждам кво ти пречи.

маркировки се слагат винаги при снимане на филми, дали за заставане на артист или за насочване на камера, но има винаги някъде. това са помощни материали, също както яркосините фонове и костюми при някои специални ефекти. после се преглеждат кадрите, ненужното се изрязва и се монтират само "чисти" кадри. затова и процеса на монтиране на един филм отнема време почти колкото самото му заснемане със всички дубли. ако си гледал поне едно от хилядите филмчета "the making of....." ще ме разбереш. ако не - твой проблем.

за пръв път отбелязвам подобни детайли в някой епизод. преди не ги забравяха толкова очевидно.

не се познаваме лично, не желая и да се познаваме. няма начин да съм твой човек, нито пък "батка". избягвай ако обичаш подобни обръщения към мен. темата не е твоя лична собственост, та да определяш кой какво може да говори в нея.

това че забелязвам повече детайли в една картина, докато гледам някоя серия за сефте не виждам кво ти бърка в здравето. още по-малко ме засяга размера на монитора ти, който все пак не е по-голям от моя ;) попитаха ме къде съм го видял - отговорих. там ли е? там е. не виждам кво ти пречи.

маркировки се слагат винаги при снимане на филми, дали за заставане на артист или за насочване на камера, но има винаги някъде. това са помощни материали, също както яркосините фонове и костюми при някои специални ефекти. после се преглеждат кадрите, ненужното се изрязва и се монтират само "чисти" кадри. затова и процеса на монтиране на един филм отнема време почти колкото самото му заснемане със всички дубли. ако си гледал поне едно от хилядите филмчета "the making of....." ще ме разбереш. ако не - твой проблем.

за пръв път отбелязвам подобни детайли в някой епизод. преди не ги забравяха толкова очевидно.

Първо обръщението БАТКА и МОЙ ЧОВЕК го изпозлвах, за да прозвуча приятелски (нито ме интересува дали се познаваме, нито нищо)...но ти определено превръщаш всичко в спор и защитната ти реакция те е направила връждебен към всеки, който не е на мнението ти, като не веднъж забелязвам в не един топик....което смея да отбележа е голяма твоя слабост не само тук, но предполагам в реалния живот...предполагам ти изобщо не търпиш критика, което МОЙ ЧОВЕК е много лошо за теб! Но тва си е твоя работа(не е моя)..Написах това за да ти покажа нещо ето аз търпя критика по повод твоята забележка за маркировката на декорите...може и да си прав...но.......не възможноо е да.... а беее както и да е *бал съм ги в декорите не ми се пише! Работата е там че нямаш право да ми казваш как да се изразявам, особено като не съм те обидил по никакъв начин, така че МОЙ ЧОВЕК, не ми казвай към кого как да се обръщам....

второ за размера на монитора не се изтъквах, а просто исках да кажа че е доста големичък и пак отнема време да забележиш тея "изключително интересни и важни неща" които ти си видял, а ти си имай по-голям (добре го отбеляза)

Трето искам да ти кажа ПРИЯТЕЛ, че тука се дават мнения и коментари относно сериала, относно действието и т.н. а ти просто описваш декорите...нещо, нещо в което не виждам смисъл

сега.....знам ще изкопаеш от къде ли не каквото и да е да ме нападнеш и да продължиш спора,....в което както отбелязах си доста добър, (все пак ти забеляза тръба която седи отляво на главата на Бен говорейки с Михаил по уоки токито и написа цял пост за това ЕВАЛА, с теб на глава не бива да се излиза :P )

И още нещо искам да добавя.Думичката "quote" е от английски произход и означава цитирам! Като говорим за етикет и обръщения, само да ти напомня, че когато цитираш някого в цитата му нямаш правото да добавяш свой думи мисли и прочие дори и междуметия от рода на цитирам "блах блах-блах"

Ама няма нищо де... не се притеснявай и ти можеш да научиш нещо от другите :)

НЕ, моя е грешката, че започнах този спор (дори и без да искам)

жив и здрав БАТКА!!!

Такива постове, като по горния моля пращайте си ги чрез системата за лични съобщения.

Аз искам да съм свидетел на една добра дискусия относто сериала, благодрая!

Spoiler:

1. Според мен на Джак баща му е жив. Като му се появяваше по едно време и той нали отиде да види ковчега - беше празен. Ама ако е така - ще е тъпо.

2. Мъртвия е Джеймс

3. Изобщо нямам идея какво става! Въпросите ми са повече от отговорите -

Кой е Якоб?

Какъв е тоя черен дим?

От къде полярни мечки?

Кви бяха тея двамата пичове в Антрактида?

Защо Уолт е на острова?

А между другото ако сте забелязали(а и в The Answers го казаха) Когато черния дим се появи на Кейт и Джулиет, той сякаш ги снима! Много странно!

Подозирам, че Лок е много свързан с Джак - може той да го е оперирал.

И нещото, което най-много ме очуди в целия сериял е - Когато Саид, Джин и Сън тръгнаха с яхтата към другите и видяха крак на статуя, Саид каза: Не знам от какво да се притеснявам повече - дали от това къде е останалото или защо е с 4 пръста!

Много сериозен SPOILER!!!!!!:

Който е силно зарибен да си изгледа серияла както си му е реда, да не чете следващия ред! Става въпрос за това как свършва 6-ти и последен сезон:

Не съм 100% сигурен в това, но едно70-80% - Цялата тази работа се оказва, че Джак я сънува!

А, според мен пък :)

1. На Джак баща му не е жив, това беше просто ирония.

2. Мъртвия е тепърва нов характер, който ще видим в идните сезони.

2.1 Съдейки по книгата, която седи до ковчега, може и да Бен и неговия бележник.

3. Якоб не е никой..според въпрос от фен към сценаристите: "The role of Jacob has been cast? "false"

4. Черния дим: "Science and real pseudo-science".. цитат от сценарист

5. Полярните мечки са там за иследване (сигорно са мъжка и женска), клетките им ги видяхме в 3 сезон, там където бяха Сойер и Кейт заключени

6. Статуята с 4'те пръста, Най вероятно е този храм който Бен каза на Ричард да заведе хората от тяхния лагер от последните епизоди.

Относно за сериозния спойлер, също сценаристите казаха, че немогат да си позволят такъв край на такъв филм, това го каза мисля Еванджелийн Лили в едно от нейните интервюта в някой американска телевизия.

Найстина има мноооого въпроси, който тепърва ще станем свидетели на техните отговори, е поне се надявам :)

Такива постове, като по горния моля пращайте си ги чрез системата за лични съобщения.

Аз искам да съм свидетел на една добра дискусия относто сериала, благодрая!

Прав си, просто трябваше да се защитя, но не и тук наистина (детски работи) Сори! :rolleyes:

Съгласен съм че напоследък доста попретупаха нещата. Има доста въпроси които се потулиха и на които няма май да разберем отговорите... Какво стана с числата ? Какво стана с ел.магнитоното поле, да не би да го неутрализираха ? Дразни ме факта че недоразвиват някой даста интересни неща които стават на острова...

Не съм 100% сигурен в това, но едно70-80% - Цялата тази работа се оказва, че Джак я сънува!

Е тва е лишено от смисъл закво иначе ще ни запознават с живота на всички :) То ше е баси сънят 6 години сън :D

...

6. Статуята с 4'те пръста, Най вероятно е този храм който Бен каза на Ричард да заведе хората от тяхния лагер от последните епизоди...

Всичко, което каза има логика, а как е в същност ще разберем след година, живот и здраве. Но за статуята - дори и да е така, пак не мога да си обясна защо е с 4 пръста. Предполагам, че ще се намесят и извънземни. Джулиет намекна за това, когато Сойер я попита защо са трошали камъни. ТЯ му отговори - "За летище" - "Летище за какво?" - "Извънземните" и после се усмихна и каза: "Да не мислиш, че и на мен ми казват всичко?".

Всичко, което каза има логика, а как е в същност ще разберем след година, живот и здраве. Но за статуята - дори и да е така, пак не мога да си обясна защо е с 4 пръста. Предполагам, че ще се намесят и извънземни. Джулиет намекна за това, когато Сойер я попита защо са трошали камъни. ТЯ му отговори - "За летище" - "Летище за какво?" - "Извънземните" и после се усмихна и каза: "Да не мислиш, че и на мен ми казват всичко?".

Е дано не поемат в такава посока, щото ще бъда адски разочарован :angry1 :angry:

Ако не сте гледали обобщаващия епизод с резюме за всичко станало дотук ето какви са първите думи на продуцентите:

-------

Бяхме въвлечени в куп мистерии...

и необикновени разкрития.

Но тази история е само началото...

Така, че е време да си припомним всичко, което научихме.

-------

Повече приказки и сънища на постващи - на пазара.

LOST сега започва.

LOST сега започва.

Честно да ти кажа незнам дали сега започва ,но мога да кажа едно нещо със сигупност-Сценаристите или са най-извратените мозаци в щатите или са забатачили яко

П.П. Благодаря на админа за светкавичната реакция(той си занае кой е !) :)

Още в началото на втория сезон казах че сценаристите няма да да могат логично да обеснят това което става. Е, за сега май се оказвам прав. И все пак има още няколко сезона, ще се надявам чудото да стане и сериала да не завърши глупаво :).

Много силен край на 3-ти сезон и още нови загадки за разплитане. Сценаристите си вършат перфектно работата засега и дано не се оплескат. Радващо е, че фиксираха края, сериите според мен не са много, а и другия сезон няма да има паузи. От Twin Peaks насам нямаше толкова як сериал с чудесен оригинален сюжет и сериозна мистика, като сложим и супер визията, която създава острова, добрата музика и готините актьори, всичко се получава на 6. :rolleyes: Някъде първи сезон сценаристите бяха казали, че всичко си има естествено обяснение и нещата случващи се на острова не са фантастика, но не виждам вече как това ще е истина. Ако все пак го измислят и това направо трябва да се позлатят.

Жалко че бастисаха Чарли, беше ми любим персонаж, но пък поне смъртта му беше красива. :D

Абе тоя Чарли не можеше ли да затвори вратата отвънка? :blink:

Мне ..... Защото дръжката (чрез която се харметизира стаята) беше отвътре и щяха да умрат и двамата

Може би, за да не се напълни всичко с вода, въпреки, че това чисто физически не е възможно.

Или за да се изпълни видението на Дезмънд за спасяването... нали се сещатя, хеликоптера дето щял да дойде, да спасе Клеър и др-те. Все пак пича си изпълни замисъла след като както се видя в бъдещето докторчето и Кейт си говориха за миналото :)

Абе тоя Чарли не можеше ли да затвори вратата отвънка? :blink:

задължително е трябвало да може. никоя себеуважаваща се подводна станция нема да си турне врати които да се запечатват само ОТВЪН и да губи персонал при всеки пробив на сектор. ами ако при пробива нема човек отвън?!

но нали е нужно да е ДРАМАтично и сълзливо. явно великия избор е бил дали да излезе от вратата и да я запечата и да отебе Прекъсвача или да се залости отвътре и да дръпне Шалтера. въпреки че местенето на един лост не би трябвало да отнеме повече време от запечатването на една врата.

Другия забавен момент е че на Михаилчо постоянно му излизаха мехурчета от устата и въздуха все не му свършваше (сцената е около 40 секунди, остават му още толкова за изплуване). Освен това руснака губи време да се бъзика с Чарли. Нормален човек, извършващ саботаж, дали ще се занимава със садистичното удоволствие да предупреди жертвата преди да я прецака?

но на този остров няма нищо нормално. въдят се само изверги с характери, изкривени за каузата на телевизионния драматизъм.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...