Jump to content
BulForum.com

Свързване на 5+1 с Live! звукова карта...

Recommended Posts

Значи купих си наскоро аз една системка luxeon 5+1 дето има вход състоящ се от 3х2 тоест 6 чинча. които като ги свържа от другата страна на кабелите получавам 3 такива стерео жакове или както се казват... проблеми ми е къде да ги тикна на саунд картата щото даже и на пръв поглед всичко да е перфектно нямам бас :( . Всъщност т'ва ми е проблема... няма бас. Всичко останало е окей.

po princip cato samata pesen ili film nqma zwuk 5+1 nqma kak da 4aka6 5+1

a ima6 samo stereo,ima na4ini za iskustweno simulirane no ne si zaslugawa

kato sawet wargi parwo 4in40wete s prehodi dwe w edno i togawa kam gaka

taka 6te gi wklu4wa6 samo w edin gak i wsi4ko 6te ti raboti

SB Live! 5.1 предполагам... имам една такава в чекмеджето :) ако си поиграеш малко не би трябвало да има каквито и да е проблеми с 5.1 високоговорители... аз на моята и 7.1 съм и връзвал... само дето не може да ги захранва както трябва... но с 5.1 не съм имал никакви проблеми... но пък и колоните ми са creative.... sorry

edit: Това, че не му работи съб-а няма общо с песни или филми и тн. няма нужда от никакво симулиране. Картата по принци би трябвало да подържа 5.1 (ако е 5.1 модел).

Абе ся значи изнамерих си необходимите там кабели и свързах всичко както си му е реда... Като си пусна тест-а всички канали работят (всъщност на теста няма суб така че за него не съм сигурен, но поне центъра си бачка) а като пусна някоя песен през уинамп например ми свири само през предните два и задните два канала... Ся суб не знам дали е свързан както трябва ама поне център трябва да има щото на тест-а бачка уж...

Абе с всички програми е така и филми и музика и всичко!

Проблема опира до това да разбера от къде "изтича" канала за субуфера както казах

Така и аз сам със същата карта и 5.1 колони на creative.На картата първия канал е за преди, втория е за задни, третия е Line in, а последния е Digital за център и суб.Така и трябва да се свържат.А за това че центъра не ти бачка като слушаш мп3 е нормално.Той се включва само в някои режими на работа(ефектите от настройките на картата). Това е от мен.Айй успех брато. :punk

Ей да му *** *******............

Значи: Нали от първата "дупка" дето е на саунд картата изкарвам предните два, от следващата задните два....

От последната би трябвало да излизат център и суб. Обаче там входа не е нормален стерео жак ами някав по-специален... И съответно си купих такъв кабел специално за каузата... И имам център, обаче няма суб!! Къде сбърках?

Значи: Нали от първата "дупка" дето е на саунд картата изкарвам предните два, от следващата задните два....

От последната би трябвало да излизат център и суб. Обаче там входа не е нормален стерео жак ами някав по-специален... И съответно си купих такъв кабел специално за каузата... И имам център, обаче няма суб!! Къде сбърках?

Както винаги ме мързи да чета по-горните постове.. но да си кажа мнението и аз.. та значи имам същата системка сигурно.. w5.1 и звуковата карта ми е същата.. и аз имах същият проблем значи буксите си ги вързал правилно проблемът не ти идва от там... Значи качваш си драйверите на звуковата карта, ако не знаеш какво точно да качиш.. качваш на full install... след това отиваш в контрол панел и там вече има икона на име AudioHQ.. и от там ... отиваш на Creative Surround Mixer и там трябва:

Speakers: 5.1 Speakers правиш си теста да чуеш дали си вързал всичко правилно.. цъкаш после на Settings и слагаш отметка на Bass Redirection и увеличаваш докрай Crossover Frequency.

Надявам се съм бил полезен..

~offtopic

Честита системка и гледай да не будиш много съседите ;)

Ох! Намерих го!

В настройките на драйверите... AudioHQ>Speaker>Advanced Mode>Settings>Bass Redirection...

Обаче бас-а е много, ама много тих! Едва прави впечатление! А всичко е на мах!...

Така и аз сам със същата карта и 5.1 колони на creative.На картата първия канал е за преди, втория е за задни, третия е Line in, а последния е Digital за център и суб.Така и трябва да се свържат.А за това че центъра не ти бачка като слушаш мп3 е нормално.Той се включва само в някои режими на работа(ефектите от настройките на картата). Това е от мен.Айй успех брато. :punk

Така е при Creative, но и за такива колони.. Той трябва да свърже luxeon-a по друг начин: 1-вия му е subwoofer и център.. 2-рия е line in.. 3-тия microfon... 4-tiq предни.. 5-тия surround [задни..]

Абе свързах го всичко уж перфектно ама като надуя центъра, предните и задните двойки ще ми пробият ушите а баса никъв го няма да дъни...

Радвам се че си успял да си го пуснеш, обаче искам да кажа че на мойта карта изхода за суб и център си е най обикновен стерео жак.Айй

Абе свързах го всичко уж перфектно ама като надуя центъра, предните и задните двойки ще ми пробият ушите а баса никъв го няма да дъни...

Точно и тук бъркаш.. най горната врътка (предни) трябва да ти е на 1/3... следващата (център) където искаш, защото тя работи само при филми... при правилна настройка на ac3 filter... 3-тата на макс.. (задни), защото почти не се чуват.. и w00fer-a е добре да е на средата..

Точно и тук бъркаш..  най горната врътка (предни) трябва да ти е на 1/3... следващата (център) където искаш, защото тя работи само при филми... при правилна настройка на ac3 filter... 3-тата на макс.. (задни), защото почти не се чуват.. и w00fer-a  е добре да е на средата..

Ами нещо не те разбрах... То си има точни места за всички места... не мога да ги размена свързал съм ги правилно уж...

Ами нещо не те разбрах... То си има точни места за всички места... не мога да ги размена свързал съм ги правилно уж...

Не говоря за места... говоря за копчетата (врътките) на w00fer-a ти.. ръчното управление понеже няма дистанционно..

Ами първо можеш да си кажеш ТОЧНИЯ модел на бластера:

Ето тук.

Второ Creative Surround Mixer->Advanced Mode-> 1.EAX (джоб) всичко на OFF,

2. Speakers(джоб) отметваш 5.1 speakers Digital Output Only (без отметка)и даваш TEST.

В момента е важно да чуваш 5 (ПЕТ) колони (без значение дали са в правилен ред (ако си объркал местата на жаковете)).

Ако всичко до тук е така караш нататъка.

Пускаш МР3 с някакъв плеър (без значение за сега колко колони се "обаждат") ако няма бас:Creative Surround Mixer->Advanced Mode->Speakers(джоб)->Settings(бутон)->Subwofer Volume (скролер) до дупка Bass Redirection (без отметка).

Засега това от мен ако има пак проблеми питай .Не казвай моля те най-горната или най-долната дупка защото моят компютър стои "обратно" на останалите и може да се "объркам" за коя точно става въпрос. Точно затова жакчетата на бластера са със цветове.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...