Kirk_H Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Споко бе човек ! Все едно ти уби детската илюзия!И да има измама никой няма да разбере освен някой вътрешен да се разприказва Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 събуждам темата заради една статия в www.standartnews.com на която попаднах днес. цитирам я тук, защото линка който ще дам няма да работи утре като преместят весника в архивите. става дума за един от начините, по които се точат пари от тотото и защо все улучилия шестицата остава неизвестен..... статията може да бъде прочетенаТУК Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 събуждам темата заради една статия в www.standartnews.com на която попаднах днес. цитирам я тук, защото линка който ще дам няма да работи утре като преместят весника в архивите. става дума за един от начините, по които се точат пари от тотото и защо все улучилия шестицата остава неизвестен..... <{POST_SNAPBACK}> И защо улучилият шестицата все остава неизвестен, че не намерих никъде нищо по въпроса в статията?! В статията с основание се критикува измислинения "Втори Шанс" (спор няма, че е голяма тъпня), но никъде и дума не видях за другите игри на тотализатора, като изключим реването срещу трето теглене и цените на комбинациите. То е разбираемо обаче - иска му се на човека хем да има големи печалби, хем да ги печели редовно - ми ако измисли как да стане това да каже направо, не да реве, нобелова награда ще му присъдят за откритето на метод "хем вълка сит, хем агнето цяло". И какво за специалните тиражи? Специални и извъндредни тиражи има в тотализатора от 1000 години. Работата е там обаче, че май няма никакви идеи - освен една - да поплюем малко по Ирена Кръстева. Което е разбираемо - току що я изхвърлиха от БОК, а връзките й в министерския съвет и насам-натам явно изпокапаха, няма кой да я покрива вече - тоест сега е момента да се удари по падналия - типично... А къде беше този Кожухаров докато Кръстева още имаше връзчици? Тогава сигурно не е имал възражения и съмнения... В цялата статия се занимава с "маститата директорка", но не и с тотализатора - щото не това е и целта му де. А за тая глупотевина, дето "никой не идвал да ти донесе парите и колата" просто нямам думи - ебати дивотията. Има един много хубав израз по този повод - "Кьорав карти не играе" - казал го е народа, който знае какво говори, за разлика от господин Андрей Кожухаров. Можеше да си спести труда да драска по листовете - можеше простичко и накъсо да тегли една майна на Кръстева, да каже, че е брантия и шаврантия и да стане кристално ясно мнението му на всички. Не така плоско с подвеждащи заглавия да се прави на интересен - "Непотърсените печалби се крадат от джоба на данъкоплатеца" и два реда по-надолу става ясно, че говорим за печалбите във "Втори Шанс", не за тези от тегленията - тоя за тъпан ли има читателя или да?! И на всичко отгоре - печалбите не били откраднати, а били раздадени на федерации - тоест пак отишли за спорта. Стана малко като в оня виц за радио Ереван: -- Вярно ли, че на Гагарин му подарили Мерцедес в Москва? -- По принцип е вярно, но не на Гагарин, а на другария Иванов, и не Мерцедес, а велосипед, и не в Москва, а в Киев, и не му го подарили, ами му го откраднали... да си продължа мисълта за повтарящите числа тука на хората що ли пък няма повторения...хммм аиде статистиците...много се умълчахте нещо...май ще трябва да си припомня математиката да си сметна вероятноста по предния си пост. <{POST_SNAPBACK}> Малко късно го виждам това, но все пак... Какво да ти кажа, приятелю... Малко задачи си решавал за разните олимпиади, ако изобщо е вярно, че си ходил - съмнявам се, щом задаваш такива "въпроси". Елементарно е да се светнеш, че в тегленето взимат участие 49 топки. Повтарям - 49 топки. И вероятността да се падне която и да е от тях е равна за която и да е от тях. Схващаш ли? Чисто математически погледнато от гледна точка на теорията за вероятностите тук цифрите нарисувани върху топките нямат никакво значение и не играят никаква роля за определяне на вероятностите - със същия успех можеше отгоре на топките да ти нарисуват 49 барбарона от филмчето за татко Барба, ако това ще ти е по-лесно за възприемане. Но това е ясно на хора със съответната подготовка. За останалите, дето се изказват "компетентно" за неща дето хал си нямат е истинска мистерия на мистериите как се били паднали три/пет/десет поредни/повтарящи се цифри. Вероятността да се паднат 6 поредни/повтарящи се цифри е точно толкова колкото да се паднат и 6 непоредни/неповтарящи се - това отговаря ли на "въпроса" ти? Ако не отговаря - отиди при учителя си, дето те бил съветвал, и му кажи да си удари един шамар и да си изяде дипломата - на нищо не те е научил. Ето ти няколко интересни и мистериозни тегления от http://www.bbc.co.uk/lottery/ където според теб нямало повторения и поредни цифри - смятай си вероятностите да се упражняваш. Sat 03 Sep 05 14-26-34-35-36-45-32 Wed 24 Aug 05 1-40-43-44-48-49-2 Wed 20 Jul 05 4-29-39-41-43-45-42 --- а ето това са ти за юни тегленията им: 993 Wed 29 Jun 05 7-12-23-26-29-44-31 992 Sat 25 Jun 05 15-23-27-38-44-49-34 991 Wed 22 Jun 05 1-4-7-44-47-48-14 990 Sat 18 Jun 05 4-7-26-41-42-49-37 989 Wed 15 Jun 05 7-11-12-37-42-45-4 988 Sat 11 Jun 05 1-2-18-25-34-45-31 987 Wed 08 Jun 05 11-13-26-34-44-48-2 986 Sat 04 Jun 05 6-8-13-15-21-40-35 985 Wed 01 Jun 05 3-11-17-19-20-41-6 мдам... няма повтарящи се цифри в поредни тегления, да... или и там са измамници - ебаси конспирацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 овермане, благодаря за критиката относно недоизказаното ми мнения за непотърсените печалби. просто статията ме наведе на мисълта че има и други начини за прибиране на пари. шестиците никога не ги оповестяват, тогава как аз мога да знам че те наистина съществуват? срещнал съм само една статия за един от русенските милионери, който профукал всичко и сега пак бил беден. но вече са раздадени няколко печалби по над милион лева, а единствените които се вижда да живеят дорбе са мутрите и депутатите. надявам се сега мисълта ми да е била проследима, но в случай че не е: непотърсените печалби и начина им на разпределение са още един метод да бъдат прибрани парите. сега отново за твоята любима постановка с равновероятните комбинации. май вече ти бях казал, че за осъществяване на истинска равновероятност са необходими лабораторни условия, пък и дори и тогава не са абсолютно независими тегленията. тегленията са равновероятни в определени граници. засега единственото напълно случайни събития с равновероятни пътища на развитие са квантовите явления. и то просто защото науката не е навлязла достатъчно дълбоко в тях за да ги разбере.... и статията освен намерението на автора да плюе по бившата си шефка показва, че все пак е възможна организацията на голяма група хора с цел присвояване ан голяма сума пари. това оборва още един от дадените от теб доводи относно невъзможността да се манипулират резултатите от тегленията. п.п. утре като преместят статията в архива обещавам да я махна и да сложа само линк за да понамаля малко поста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 че все пак е възможна организацията на голяма група хора с цел присвояване ан голяма сума пари. От все пак възможна, до реална и действаща нали се сещаш каква е разликата? Много неща са възможни. Например е възможно аз да изям 30 килограма черен хайвер, но... Възможно е да има извънземни, но... Възможно е и Елвис да не е умрял, а да е отвлечен от тях... И така нататък. Лабораторните условия са ми ясни, но и на теб ти е ясно за какво говоря. Дори и да приемем, че понеже тегленето не се извършва в идеални условия, без никакви влияния върху топките освен въздушната струя - мисля ще се съгласиш, че нарисуваните цифри върху тях са последното нещо което ще промени вероятностите. Теглото на топките - да, равномерността на налягането на струята - да, ако щеш и влажността на въздуха в сферата. Ама цифричките или барбарончетата - айде сериозно да говорим, виждам че можеш. Така че - все още не виждам нищо странно, мистериозно или необяснимо в това, че се падали поредни цифри или се повтаряли. Хайде да поставим въпроса по друг начин - хайде излезте с решение на тоя проблем - как да направим така, че при метода който се използва в момента за теглене на тиражите, да елиминираме вероятността да се изтеглят поредни цифри в едно теглене или да се повтарят цифри в трите тегления?!? Хайде да видим дали е осъществимо това... Май няма как, а? И ти е ясно защо няма как. Защото единствения начин е - като се изтегли примерно 30 - да извадим всички топки от 31 до 39 от играта - само тогава ще е сигурно, че няма да се получи повторение... Защо е така няма да обяснявам пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 ov3rm4n, в мен заговори някаква рицарска чест и реших да не ритам падналия. затова ще спра дотук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Има добри начини да излезеш от един спор с чест наистина - и този който си избрал не е от тях. Овъртяхте се като патета в кълчища и единственото което остана да кажете е - ама е възможно, а щом е възможно, значи така е! Страшен довод, смешен довод. Тогава всяка жена да съди държавата/работодателя си за детски надбавки - защото е възможно да има деца, а щом е възможно, значи има - значи полагат й се пари! Нали така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 22, 2005 Share Posted September 22, 2005 Има добри начини да излезеш от един спор с чест наистина - и този който си избрал не е от тях. Овъртяхте се като патета в кълчища и единственото което остана да кажете е - ама е възможно, а щом е възможно, значи така е! Страшен довод, смешен довод. Тогава всяка жена да съди държавата/работодателя си за детски надбавки - защото е възможно да има деца, а щом е възможно, значи има - значи полагат й се пари! Нали така? <{POST_SNAPBACK}> не бе, овер, аз ако имах солидни веществени доказателства щях да си ги държа вкъщи и нямаше да ги давам на съда. ей така щях да си ги стискам за мене и да си знам че съм прав, пък на виновните щях да им се радвам кви са хитри и нямаше да правя нищо друго освен да съобщавам на произволни участници в произволен форум какви манипулации са извършвани. а ти имаш ли солидни доказателства. че тегленията НЕ са манипулирани? точно липсата на опит и лични наблюдения в сферата на държавната лотария и на двама ни предполага, че спора ще се води на принципно ниво. и в кръга а догадките твойта презумпция за честност на хората губи пред суровата реалност на човешката алчност. дотук НЕ си успял да ме убедиш нито в абсолютната честност и НЕподкупност на организаторите на тази лотария, нито във физическата НЕвъзможност за манипулация на резултатите. да видим сега на какъв достоен начин за излизане от спор ще ме научиш.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.