Jump to content
BulForum.com

Измама в тотото

lubo1972

Recommended Posts

Смисъла е аз като имам 5000 лева да дам 1500 но да мога след това да си харча спокойно останалите 3500, а първоначалния притежател - да се оправя - лакомията е голяма работа - защо да не лапне 1500 вместо 1000? При заплата тогава 120? Иди я предложи тая далавера на един комбайнер в ТКЗС да видим няма ли да клъвне. Ако и това трябва да ти обяснявам... Точно по татово време пък да е станала тая врътка дето ми я разправяш - е няма как... дори и сега да ми кажеш, че лично ти си я врътнал, а не твой роднина. Цялата работа е, че фишовете тогава се снимаха на лента преди тиража и лентата се запечатваше в архива - и се вадеше от там, когато дойдеш с фишчето за печалбата, за да се провери дали наистина е подаден такъв фиш, дали е същия (зачертавания и прочие) или ти просто си решил да се пробваш. А тук вече се замесват много хора, ако трябва да се добави фиш към лентата впоследствие - никой няма да се навие да участва в това заедно с още 10 човека - от къде да знам, че един от тях няма да изпее?!

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Обърнахме го на село

В селото каквото каже кмета това става

По времето за което говорим и не само Б-я (парите на Б-я) са се управлявали от партията(всяка една партия се състои както от членове така и от псевдочленове) а кой управлява в деиствителност партията неините псевдочленове достатъчно е един такъв човек да има добрата воля за да се осъществи начинанието

А колкото до фишовете незнам да са ги снимали но не е невъзможно

И за накрая само ще кажа, че държавата няма полза да Въ лъже! Дали тези пари ще отидат в някой късметлия или за спортистите на тях им е все тая, повярвайте ми.  Още от самото начало идеята на ТОТО е да се играе за някакви наистина приятна печалба, същевременно да могат да отиват пари за някакъв вид културна дейност.

Държавата няма полза да ви лъже :) пи4 ти ме разби та кво значи държавата - тва да не е няква чиста и свята сила? ти кой мислиш, че върти държавните пари - някви роботи дето не можеш да ги подкупиш?

Пичове исках да ви кажа само, че няма начин да замесени много пари и да няма далавера. Казах ви за Нефтохим, че беше единствената нефтена рафинерия в света дето работеше на загуба преди приватизацията, отделно МТЕЛ, що си мислите, че в България нестават далавери когато става въпрос за много пари. Виждали ли сте кво става с постъпленията когато има джакпот - знаете ли кви печалби им носи това?

Според вас какви са вероятностите за печалби в тези игри ? Някой въобще печелил ли е ? Според мен това е чист пладнешки обир поредната глупост в тази държава ! Българският спортен тотализатор има за цел да набира парични средства за подпомагане на физическото възпитание и спорта в България като гледам спорта в наща страна е в разцвета си !!!

Според вас какви са вероятностите за печалби в тези игри ? Някой въобще печелил ли е ? Според мен това е чист пладнешки обир  поредната глупост в тази държава ! Българският спортен тотализатор има за цел да набира парични средства за подпомагане на физическото възпитание и спорта в България като гледам спорта в наща страна е в разцвета си !!!

~ 1 : 14 000 000 за 6/49, ако не се лъжа :) Няма лъжа няма измама, стига с тая параноя :P

Според вас какви са вероятностите за печалби в тези игри ? Някой въобще печелил ли е ? Според мен това е чист пладнешки обир  поредната глупост в тази държава ! Българският спортен тотализатор има за цел да набира парични средства за подпомагане на физическото възпитание и спорта в България като гледам спорта в наща страна е в разцвета си !!!

Естествено, че има хора, които са печелили :angry: (преди няколко години маика ми имаше петица в 6/49). Въпросът е дали има манипулация в това, когато дълго време джакпотът не се пада и така с всеки следващ тираж постъпленията неимоверно се уголемяват, защото хората се надяват да вземат парите. Иначе за спорта наистина нищо не се прави, а парите си изтичат някъде. :angry1

Вероятностите за улучване от 6 до 0 числа в играта “6 от 49” са следните:

(6)- 1 : 13 983 816

(5)- 1 : 54 200,84

(4)- 1 : 1 032,40

(3)- 1 : 56,66

(2)- 1 : 7,55

(1)- 1 : 2,42

(0)- 1 : 2,29 - на всеки два фиша - един няма нито едно познато число

Вероятностите за улучване от 6 до 0 числа в играта “6 от 42” са следните:

(6)- 1 : 5 245 786

(5)- 1 : 24 286,05

(4)- 1 : 555,11

(3)- 1 : 36,74

(2)- 1 : 5,94

(1)- 1 : 2,32

(0)- 1 : 2,69

Вероятностите за улучване от 5 до 0 числа в играта “5 от 35” са следните:

(5)- 1 : 324 632

(4)- 1 : 2 164,21

(3)- 1 : 74,63

(2)- 1 : 8,00

(1)- 1 : 2,37

(0)- 1 : 2,28

При тия шансове за печалба на кой му трябва да организира манипулации и да трепери да не избухне скандал?!? Набийте си го в главите - манипулации няма, просто така е изчислена играта, че шанса за удряне на джакпота да е не минимален, ами минимално минимален! Толкова ли е трудно да видите очевидното? Явно фантазиите на някои са прекалено развинтени...

Искаш да кажеш че няма манипулации в тотализатора не съм съглесен с тебе !!! То като се замисля няма нещо в тази държава да не е манипулирано от някой . Разбира се всеки има собствена гледна точка по въпроса. :online2long:

ov3rm4n,

а може ли да уточним, че така изведените от теб вероятности се отнасят за случайни равновероятни некорелирани събития? и изчисляването им има само теоретичен характер.

а истинската характеристика на разпределение на вероятностите се определя чрез опитна статистика, при условие че има възможност за еднакво възпроизвеждане на експериментите и отчитане на точни стойности от извадките. тъй като обаче, както на няколко пъти се спомена, топките биват сменяни доста често, сгъстения въздух с който се духат топките не е с постоянно налягане (например днес атмосферното налягане е по-ниско, съответно сгъстения въздух излиза с по-голяма скорост от контейнера) и още куп други непостоянни параметри, опитите не могат да бъдат възпроизвеждани при абсолютно еднакви условия. тогава възприетото от теб допускане за равновероятност на комбинациите не е опитно потвърдено. в такъв случай както ти твърдиш, че са равновероятни, така и аз мога да кажа, че не са и то с точно същата достоверност като на твоята теория.

да не говорим за нормалния (Гаусов) закон на разпределение на вероятностите на случайните процеси, който се отнася за всички природни неконтролирани процеси. също така е изведено и доказано, че случаен процес, представляващ сбор от случайни процеси с различни закони на разпределение, притежава точно гаусово разпределение на вероятностите. а то има вид на камбанка, има си математическо очакване(максимум на функцията) и дисперсия(област на съсредоточаване на вероятностите), които могат да бъдат определени от произволна извадка с различна точност и вероятност за достоверност.

а за некорелираността на комбинациите мога само като начало да спомена. че връзка има - например едно и също число не може да участва два пъти в една комбинация и че вероятността да се паднат последователно две еднакви комбинации е толкова близка до нулата, че може да бъде пренебрегната.

извинявай за многословието ми, но исках да кажа, че не си прав за така изведените вероятности и да дам аргументите си за това. и да се опитам да защитя правото на съществуване на позицията ми "има нещо гнило в тотото". тя е точно толкова истинска колкото твоята, вярваща в честността на хората и невъзможността за манипулация на тегленията. и също толкова истинска, колкото която и да е друга.

п.п. а миналия път просто нямах време да си довърша поста иначе имах да казвам още доста неща. и благодаря на всеки, който е издържал да ми прочете целия пост и е разбрал поне част от него.

Вероятностите за улучване от 6 до 0 числа в играта “6 от 49” са следните:

(6)- 1 : 13 983 816

(5)- 1 : 54 200,84

(4)- 1 : 1 032,40

(3)- 1 : 56,66

(2)- 1 : 7,55

(1)- 1 : 2,42

(0)- 1 : 2,29 - на всеки два фиша - един няма нито едно познато число

Вероятностите за улучване от 6 до 0 числа в играта “6 от 42” са следните:

(6)- 1 : 5 245 786

(5)- 1 : 24 286,05

(4)- 1 : 555,11

(3)- 1 : 36,74

(2)- 1 : 5,94

(1)- 1 : 2,32

(0)- 1 : 2,69

Вероятностите за улучване от 5 до 0 числа в играта “5 от 35” са следните:

(5)- 1 : 324 632

(4)- 1 : 2 164,21

(3)- 1 : 74,63

(2)- 1 : 8,00

(1)- 1 : 2,37

(0)- 1 : 2,28

При тия шансове за печалба на кой му трябва да организира манипулации и да трепери да не избухне скандал?!? Набийте си го в главите - манипулации няма, просто така е изчислена играта, че шанса за удряне на джакпота да е не минимален, ами минимално минимален! Толкова ли е трудно да видите очевидното? Явно фантазиите на някои са прекалено развинтени...

ЕДИНСТВЕНОТО СМИСЛЕНО МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА B) Слушаите го човека,и можете да научите нещо....Интересно ми е какви ще ги пеете АКО НЯКОИ ОТ ВАС ГОСПОДА КОНСПИРАТОРИ (ДАИ БОЖЕ :punk )СПЕЧЕЛИ 6-ЦА ААА?

mobo и след всичко това дето го изписа, по-правилно - въпреки всичко това което изписа - продължаваш да твърдиш, че е манипулирано?! Ми пресметни го математическото очакване - ако не си преписвал просто от някъде, то трябва да можеш. И сподели с нас какво си получил. И пак ще говорим. Сам си доказваш, че е нелепо, но продължаваИ да вярваш в нелепостите - това вече е фанатизъм и нищо не може да се направи... аз бях до тук - наистина можеш да заведеш коня до реката, но не можеш го накара да пие, ако той не иска.

Има шанс. Малък, има. Това ми стига. Следващата шестица е моята да знаете. Ако пусна 13 983 816 фиша няма начин да збъркам нали ov3rm4n :).

mobo и след всичко това дето го изписа, по-правилно - въпреки всичко това което изписа - продължаваш да твърдиш, че е манипулирано?! Ми пресметни го математическото очакване - ако не си преписвал просто от някъде, то трябва да можеш. И сподели с нас какво си получил. И пак ще говорим. Сам си доказваш, че е нелепо, но продължаваш да вярваш в нелепостите - това вече е фанатизъм и нищо не може да се направи... аз бях до тук - наистина можеш да заведеш коня до реката, но не можеш го накара да пие, ако той не иска.

продължавам да твърдя че БИ могло, а не че е манипулирано! за разлика от теб избягвам твърдите определения ако не съм сигурен във фактите. не съм преписвал, карах на спомени. математическото очакване не може да бъде изчислено с достатъчно добра точност при такава малка извадка иначе досега всеки да си е впрегнал компютъра да смята и да пуска само печеливши фишове.

и ако съм доказал, че нещо е нелепо, то и твърдата ти убеденост в непорочността на системата и хората участващи в нея е също толкоз нелепа. дадох ти мотиви за извършване на манипулация, дадох ти начини за извършване на манипулация, оборих с математически методи теорията ти за абсолютната случайност на тегленията, какво още искаш? насреща ми даваш само убедеността си, че е невъзможно да бъдат замесени толкова много хора и че нямало начин. погледни ми подписа, а начини винаги има.

и да прав си свръхчовеко, дори и да ти напиша научен труд, за да си обоснова теориите ти пак не би ги приел, т.е. не би пил от реката. то и аз не бих пил, защото не знам кой се е изпикал по-нагоре по течението:)

нека не превръщаме темата в междуличностна разправа. моля, просто остави мнението ми да съществува и ако обичаш не го коментирай с епитети от вида на "нелепо", "безсмислено" и т.н., защото те могат да бъдат употребени и за твоята теза със същата сила и обосновка.

Съгласен съм с мобо, всичко би могло да се манипулира, и ov3rm4n все пак съществува шанс за спечелване на 6цата :P, дали някой ще остави това на случайността :confused , не става въпрос за лев и два :bgrin:

Според мен единствената измама, която евентуално може да съществува в тотото е пране на пари чрез фалшиви печеливши фишове. Това не намалява нашите шансове за печалба, да вреди ни косвено, но не намалява шансовете ни. Тотото няма изгода от друг вид манипулация, това не го ли разбирате? Няма логика.

Според мен единствената измама, която евентуално може да съществува в тотото е пране на пари чрез фалшиви печеливши фишове. Това не намалява нашите шансове за печалба, да вреди ни косвено, но не намалява шансовете ни. Тотото няма изгода от друг вид манипулация, това не го ли разбирате? Няма логика.

Това май няма как да стане защото за да изпереш пари май трябва да нямаш печалба, а така примерно имаш 5000000 "мръсни" и още 5000000 от фалшив фиш ставт вече 10 000 000 за изпиране :woot :)

Не е ли очевидно след всички изказвания до тук че държавата просто няма смисъл да мами тъй като тя печели при всички случаи каквото и да става винаги държавата печели . Просто така е организиран спортния тотализатор и в това няма нищо лошо, не мога да разбера хората които казват има измама само защото не са спечелили ,това е просто смешно ако мислите че има измама просто не играите не е никък сложно за всички останали НЕ ГУБЕТЕ КУРАЖ ДО СЛЕДВАЩИЯ ТИРАЖ

Печелите Вие Печели и Спорта(всъщност не той де но такава е рекламата). :)

1% истина да има в тази статийка може да си правите изводите сами дали има манипулация. Хайде един poll кога ще падне джакпота ;-)

Гледам че тука се заформи словесен двубой на живот и смърт :-)

И аз съм учил статистика /добре забравена вече/ та да питам. ov3rm4n-е знаеш ли какво ме е учил един мой учител на времето за решаване на задачи? Най-важното нещо което можеш да знаеш за една задача е ... ОТГОВОРА. За това сме решавали задачи като луди та ха дано на олимпиадата да се падне нещо дето го знаем ;-) На изпита си по физикохимия изведох 3 диференциални уравнения от отговора който знаех.

Та мисълта ми беше, като знаеш какво трябва да получиш е много лесно да стигнеш до формулиране на условието на задачата.

И тук не става въпрос за манипулиране от страна на държавата а от страна на ОПРЕДЕЛЕНИ ВЛАСТ ИМАЩИ!! И друго, някъде имаше статия но нещо не можах да я открия сега по въпроса къде отиват парите от тотализатора. За 2001 над 10млн лв са отишли при Лео Бърнет за реклама!!! Да са живи и здрави спортистите.

Абе карай, само си чешем езиците.

Хайдее замина си джакпота....на един човек. Да са му честити. Питам сега хората обичащи да смятат вероятности. Каква е вероятността да се паднат 3 (!!!) еднакви числа в две тегления? И още повторения в трето теглене! Май требе да е малка нали? Или се бъркам нещо? За справка на изтеглените числа за който не знае www.toto.bg.

Точно след като казаха по ТВ-то че са зели кинтите исках да го отворя този саит за да видя числата, но го чаках 15мин и пак не се отвори всичко, сега като гледам че се отваря за секунди и си мисля колко ли хора са гледали и са се надявали печалившия фиш да е у тях :)

• 2 weeks later...

да си продължа мисълта за повтарящите числа тука на хората що ли пък няма повторения...хммм аиде статистиците...много се умълчахте нещо...май ще трябва да си припомня математиката да си сметна вероятноста по предния си пост.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...