Jump to content
BulForum.com

работа

psihokilar

Recommended Posts

ThE_UfO май нищо не си разбрал от това, което съм написал. Имах впредвид, че няма такова чудо 22/4 годишен/а 4/5 години сташ по дадена професия и в часност за момичето когато е било на 17 и е работело едва ли е била с трудов договор :bgrin: .

Кое намираш за лапетииско изказване :confused :confused :confused

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Лапетийски изказвания от този сорт, можете да си ги запазите за училище, това е относно изказванията на accel,notor1ous,Japanese,eek.

notor1ous, ако ти си си изкарвал парите на 4 часов работен ден при мама и тате, си е твоя работа. eek чети внимателно какво съм написал, не перифразирай думите ми.

Първо: прочети правилата на форума!

Второ: Мама и тате нямат нито фабрики, нито фирми :( (Обещавам отсега нататък да използвам повече картинки, за да може възрастните хора да разбират изказванията ми)

Трето: Дълбоко се съмнявам в успехите на прословутото момиче. Дори тя да е успяла и да е започнала работа на 16 - това е частен случай :excl: Много манекенки на 18-19 вече са спечелили няколко конкурса и са известни - и какво то това :confused - манекенки във форума няма, а те използват красотата си, не някакви лични качества или специални умения! Останах с впечатлението, че в тази тема се говори за средностатистическите хора, които имат (или скоро ще придобият :) ) дадени знания и въпреки това ще им е трудно да се реализират, заради нашата действителност. Явно пак не съм разбрал :confused

Дълбоко се съмнявам в успехите на прословутото момиче. Дори тя да е успяла и да е започнала работа на 16 - това е частен случай :excl: Много манекенки на 18-19 вече са спечелили няколко конкурса и са известни - и какво то това :confused - манекенки във форума няма, а те използват красотата си, не някакви лични качества или специални умения! Останах с впечатлението, че в тази тема се говори за средностатистическите хора, които имат (или скоро ще придобият  :) ) дадени знания и въпреки това ще им е трудно да се реализират, заради нашата действителност. Явно пак не съм разбрал :confused

18-та година -1ва година във фирмата

19-та година -2ра година във фирмата

20-та година -3та година във фирмата

Как сметнахте че е почнала на 16 или 17 години? Не говорим за манекенки и други хора които изкарват парите си чрез позиране и други паралелни неща. Незнам с какви впечатления си останал но само разводнявате темата.

ThE_UfO май нищо не си разбрал от това, което съм написал. Имах впредвид, че няма такова чудо 22/4 годишен/а 4/5 години сташ по дадена професия и в часност за момичето когато е било на 17 и е работело едва ли е била с трудов договор

Aми аз или обяснявам на малоумни или никои от вас тримата не чете какво съм написал. Аз ти показвам бял чаршаф, ти ми казваш че е черен...Пичове вземете се на сериозно, повече няма да коментирам по въпроса.

Вярно. Аз на 18, завърших училище. И след като свърши лятото се хванах на работа. Ако не бях влезнал в казармата и аз щах да наброя 3 години на 20. Обаче съм роден Март. ==> Ако съм бил роден след септември щях да завурша на 17, или ако бях тръгнал от 6 години на даскало, защото аз съм от 7. И тогава със сигурност щях да си ги имам 3 годинки. :woot

Защо се учудвате. Аз пък познавам един приятел, който е почнал от 6 години училище, учил е средно 3 години и на 21 защърши успешно висше, а аз тепърва влизах първи курс студент. А сме на еднакви години. :)

18-та година -1ва година във фирмата

19-та година -2ра година във фирмата

20-та година -3та година във фирмата

от 18 до 19 = 1 г стаж

от 19 до 20 = 2 г стаж

Извод на 20 г имаме 2 г стаж :bgrin:

Кой мало*ия сега :woot

A от 20 до 21 броиш ли ги. Докато не навършиш 21 все още се брои че си на 20, нали B) . Пък и не всички завършват на 18, нали. Ако учиш в 3 годишно и си влезнал от 6 години = ще завършиш на 17.

Извод: на 20 години можеш вече да имаш 3години и половина стаж. :P

ЕДИТ:

Аз също съм зажършил средното на 17. А унижерситета на 22 + 6м казарма = 2 г стаж, още съм 24  ,

Не и ги броях от 20 до 21 защото е на 20 

А мислиш ли че може да е на 20 години и 10 месеца примерно :)

A от 20 до 21 броиш ли ги. Докато не навършиш 21 все още се брои че си на 20, нали  B) . Пък и не всички завършват на 18, нали. Ако учиш в 3 годишно и си влезнал от 6 години = ще завършиш на 17.

Извод: на 20 години можеш вече да имаш 3години и половина стаж.  :P

Аз също съм зажършил средното на 17. А унижерситета на 22 + 6м казарма = 2 г стаж, още съм 24 :) ,

Не и ги броях от 20 до 21 защото е на 20 :P

Как сметнахте че е почнала на 16 или 17 години? Не говорим за манекенки и други хора които изкарват парите си чрез позиране и други паралелни неща.

Незнам с какви впечатления си останал но само разводнявате темата.

Aми аз или обяснявам на малоумни или никои от вас тримата не чете какво съм написал. Аз ти показвам бял чаршаф, ти ми казваш че е черен...Пичове вземете се на сериозно, повече няма да коментирам по въпроса.

Е, след това сравнение с чаршафите всичко ми се изясни. Напълно си прав. Признавам си толкова съм мързелив и глупав, че хем не чета всичко каквото пишеш, хем това дето съм го прочел не мога да го разбера. Сега започвам да се замислям и защо по дяволите влезох в университета?

Само още нещо не ми е ясно, нали съм малоумен, защо темата е "работа, накъде след университета", когато ThE_UfO от една седмица говори, че се може да се почне работа на 16 и за момичето, започнало на 18 по специалността си (явно от гимназията).

• 4 months later...
Важното е какво можеш да предложиш на трудовия пазар.Една диплома изкарана с преписване на изпитите не е начина да намериш хубава работа.Относно връзките мисля ,че по скоро контактите са важни и средата в която се движиш.Няма кой да те вземе на работа и да ти плаща заплата само защото някой те е предпоръчал и без да имаш достатъчни знания!Поне в сериозните фирми е така.

Така е, но сериозните фирми в Пд не са никак много!!!!!

След университета... Записваш се в Бюрото по труда и се надяваш да си намериш работа по специалността. :D Връзките... Не мисля, че са толкова важни-по-скоро контактите. От личен опит зная, че когато се търси персонал, първо се питат познати. И сега като се замисля май само познати са ме препоръчвали...Но, ако трябва да се явяваш на интервюта....Без стаж за никъде(обява във вестника:Търся счетоводителка до 23 г. с минимум 5 години опит :lol: )

Тук съм съгласен напълно!!! Но как да натрупаш стаж е въпросът????

Я четете тука и припадайте :) Особено се отнася за тези които завършват Информатика, КСТ, КТТ, АИУТ и тям подобни специалности, не че и другите не могат да си извлечат някаква полза от това което го пише там, но в по-малка степен.

P.S.

Доста се борих със себе си преди да постна тоя линк в интерес на истината :allien

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...