Jump to content
BulForum.com

работа

psihokilar

Recommended Posts

Ами аз съм 2-ри курс KTT и мога да ти кажа че каквото и да учиш без допълнително самообучение няма как ... Определено не ме е яд много че не се прехвърлих КСТ след първи курс. Така че.. не знам до колко си се прецакал. Учи си там и успех със Пейо Стоилов втория семестър ;)

Az sam IM i moga da kaja sa6toto 4e trqbva samostpqtelna podgotovka , za da moje6 posle vav CV-to si da napi6e ne samo zavarshil TU , ami i naprimer : perfekten angliiski i profesionalni umenia po ....

Ina4e Iliev e mnogo gotin men me kefi :) , daje mi pisa 6 :)

i sa6to e ot tezi koito ne smenqt zada4ite, taka 4e .. qsno

Iliev e super intelegenten 4ovek , mnogo seriozen , ne slu4aino e dekan

A sled TU nakade ?

Mi ???? Dano nqkade ni vzemat na jelanata dlajnost :) ako ne 6te tarsim alternativi

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Пейо Стоилов е малкия дявол, имай напредвид, че имаш 2 електротехники и да не забравяме Измервания при Коце Илиев, който ти е и декан на факултета  :punk

И двете електротехники са супер лесни но с тертата час "Теория на електромагнитното поле" може да имаш проблеми :P , а Коцето Илиев си е много точен на мен много ми помогна :punk

Искам да кажа и че ТУ П-в дава много добър старт за хубава работа B)

След университета... Записваш се в Бюрото по труда и се надяваш да си намериш работа по специалността. :D Връзките... Не мисля, че са толкова важни-по-скоро контактите. От личен опит зная, че когато се търси персонал, първо се питат познати. И сега като се замисля май само познати са ме препоръчвали...Но, ако трябва да се явяваш на интервюта....Без стаж за никъде(обява във вестника:Търся счетоводителка до 23 г. с минимум 5 години опит :lol: )

А дипломата... Ах, дипломата. Тя наистина не служи за нищо(поне за мен е така), но е нужна за съжаление. Хората обикновено са овчици и предпочитат да гледат красиви рамчици на стената пред способностите. Точно сега се сетих за една функционираща учителка по Български език, която е приета в ПУ с 2 на изпита по езикова култура(как ги приемат тия хора така беееееееееее!!!).

Живяла съм известно време насам-натам извън България и мога да гарантирам, че и там е същата работа, само дето не е е на показ, както тука.

Няма как да е иначе.

Истината е че колкото и да си добър ако няма кои да ти помогне да почнеш по специалноста си ще стане трудно,и отиваики в бюрото по труда ще се хванеш на каквото ти предложат и така като се почне може никога да не работиш по специалноста си.Особено тежко е при специалностите с голям брои студенти например правото,докато при мен с моита химия дори ни търсят а няма достатъчно хора :)

И двете електротехники са супер лесни но с тертата час "Теория на електромагнитното поле" може да имаш проблеми  :P , а Коцето Илиев си е много точен на мен много ми помогна  :punk

Искам да кажа и че ТУ П-в дава много добър старт за хубава работа B)

Не си прочел че той е КСТ. Не учат 3та Електротехника

Тоя, от ВМIII, нали? Малко странен ми се видя на първата лекция, много ли е заядлив на изпитите?

Човече взимай ВМ3 от първия път щото после има да я влачиш до 4ти курс. На поправките пуска по 5-6 човека от зала, освен ако не си с къса пола и дълбоко декулте спукана ти е работата.

Човече взимай ВМ3 от първия път щото после има да я влачиш до 4ти курс. На поправките пуска по 5-6 човека от зала, освен ако не си с къса пола и дълбоко декулте спукана ти е работата.

Отпусни се и решавай много задачи,но трудни и ще успее6 да си вземеш изпита :punk :punk :punk

Отпусни се и решавай много задачи,но трудни и ще успее6 да си вземеш изпита :punk  :punk  :punk

Малко нахално, ама да питам: друго освен 3 пише ли? И какви са тези курсови задачи, в които трябва да му препишеш всичките лекции? Той показа някаква, която беше поне 300 стр, всичко написано на ръка с хиляда цвята и перфектни чертежчета на някакво момиче, което "малко се е престарало" от преди 2 години. Това е направо лудост!

Малко нахално, ама да питам: друго освен 3 пише ли? И какви са тези курсови задачи, в които трябва да му препишеш всичките лекции? Той показа някаква, която беше поне 300 стр, всичко написано на ръка с хиляда цвята и перфектни чертежчета на някакво момиче, което "малко се е престарало" от преди 2 години. Това е направо лудост!

Пише ама прябва да си решиш задачите. А тези курсови задачи са, в които трябва да му препишеш всичките лекции, са за да те допусне до поправителен изпит извъ редовната сесия :wacko: , а пногоцветните писания наистина :sick са задължителни ако желаеш 6 от поправка :bgrin:

Пише ама прябва да си решиш задачите. А тези курсови задачи са, в които трябва да му препишеш всичките лекции, са за да те допусне до поправителен изпит извъ редовната сесия  :wacko: , а пногоцветните писания наистина  :sick  са задължителни ако желаеш 6 от поправка  :bgrin:

Е тогава от утре :) почвам много сериозно ;) Задачи, задачи, задачи.......... :D

Абе икономисти няма ли тука бе :D Само някакви жичкаджии :P Айде някой данъчен да се изкаже ;]

След университета... Записваш се в Бюрото по труда и се надяваш да си намериш работа по специалността. :D Връзките... Не мисля, че са толкова важни-по-скоро контактите. От личен опит зная, че когато се търси персонал, първо се питат познати. И сега като се замисля май само познати са ме препоръчвали...Но, ако трябва да се явяваш на интервюта....Без стаж за никъде(обява във вестника:Търся счетоводителка до 23 г. с минимум 5 години опит :lol: )

А дипломата... Ах, дипломата. Тя наистина не служи за нищо(поне за мен е така), но е нужна за съжаление. Хората обикновено са овчици и предпочитат да гледат красиви рамчици на стената пред способностите. Точно сега се сетих за една функционираща учителка по Български език, която е приета в ПУ с 2 на изпита по езикова култура(как ги приемат тия хора така беееееееееее!!!).

1. Ако си търсиш работа чрез бюрото по труда трябва да си най-изпадналия циганин, или задръстен човек...

2. Какво толкова има в обявата 23 год счетоводителка с 4-5 год стаж? Аз мога да ти намеря на 20год с 3 год, стаж, работи с майка ми...Хората не почват работа на 26-7 години от вече 16-тина години, а доста по-рано.

3. Дипломата хем служи хем не служи...абе то и тоалетната хартия уж служи, ама не служи чак толкова...

4. Еми ако нямаш визия за някоя работа която е свързана с контакти с клиентите как да те вземат? По добре да вземат някоя по-хубава и да я обучат :D То и негър скиор няма, ама това че в обява за "негри-скиори" търсят такива, няма да предпочетат теб която караш про-ски, ами някой негър и ще го обучат, образно казано.

5. В ПУ-то езиковата култура е пародия за изпит...по-скоро гледат как да си запълнят филологиите, физиките и другите рал'ти.

? Аз мога да ти намеря на 20год с 3 год, стаж, работи с майка ми...Хората не почват работа на 26-7 години от вече 16-тина години, а доста по-рано.

3

Дрън дрън ..............и как ще си докаже стажа като когато е работила е била непълнолетна

Дрън дрън ..............и как ще си докаже стажа като когато е работила е била непълнолетна

Според българското законодателство всеки навършил 16 години може да работи. Като добавим и здравни и трудови осигуровки които са и текли през тези години, мисля че ще е по-трудно да изпиеш една бира, околкото да може да се провери дали има легален стаж.

Да, а какво ще работиш на 16-18!? Квалифицирана работа ли? И все пак половината ти ден минава в учене (ходене на училище, кафета и всичко останало). Кой ще те вземе на 'сериозна' работа? Да не говорим за купоните и зверските напивания през ден. :D

Когато си на 16 трябва да учиш, да се веселиш, изобщо да добиеш нормална представа за живота. Не е нужно още от ранна възраст да ставаш 'машинка'. :)

Според българското законодателство всеки навършил 16 години може да работи. Като добавим и здравни и трудови осигуровки които са и текли през тези години, мисля че ще е по-трудно да изпиеш една бира, околкото да може да се провери дали има легален стаж.

На 16 още не си завършил гимназия, значи имаш само основно образование. Каква работа ще си намериш? Тук става дума за клалифицирана работа с добра заплата и отговорности. Какви отговорности ще поемеш ако си на 16? На 16 може само да станеш човек за всичко в някоя фирма. Другия вариант е майка ти или баща ти да те вземат на "тежка и отговорна" работа в тяхните фирми, ако имат такива. Тва не е истинска работа!

"На мама детето работи 4 часа (игра на Solitaire, направи таблица на Excel и премести три кашона), браво мама! Ето ти парите, днес направо се преумори вземи си ден почивка! "

Съгласен съм, че работата от 16-18г. на пълен работен ден е трудно постижима, ако трябва да я съчетаваш с училище и домашни, това е време и за подготовка и за кандидатсване в университет, но почасова работа или такава през ваканциите е нещо мнго полезно за всеки, защото изгражда работно навици у индивида, а да не забравяме, че по този начин се помага на родителите, за които никак не е лесно.

Първите ми, изкарани с труд, пари ги спечелих през ваканцията след навършване на 16г. работих един месец на строеж като общ работник, защото там плащаха по-добре от която и да е видеотека или магазин. Не мога да опиша радостта от лично спечелените пари и пълната свобода да ги харчиш по свое усмотрение. Е, аз отидох за 10 дни на море в "бермудския триъгълник за пари" Слънчев бряг-Несебър-Равда, прекарах си страхотно.

Така че работа във всякаква форма му е майката,а пък който може с далавери- евала!! B)

Toва е вярно, пише го в Кодекса на труда, НО условията при които може да се наеме служител на възраст между 16 - 18 г са прекалено много, и ако тази девойка наистина е била официално служител във фирмата, в която работи до навършването на 18тата и годишнина, то тя работи при най образцовия работодател в България :love ........................... ще си отворя една бира :punk

Аз смятам, дай боже, живот и здраве ако завърша биотехнологии да се ориентирам в тази сфера. Дано да стане! Смятам да пробвам в "Чайка Фарма АД". Хем е ново, хем е в Пловдив, хем ще ми е по специалността!

Когато си на 16 трябва да учиш, да се веселиш, изобщо да добиеш нормална представа за живота. Не е нужно още от ранна възраст да ставаш 'машинка'. :)

Има хора които искат да изкарват собствени пари, или са пред такава необходимост поради невъзможност на техните семейства да ги издържат. Лапетийски изказвания от този сорт, можете да си ги запазите за училище, това е относно изказванията на accel,notor1ous,Japanese,eek. Не всички хора имата заможни родители и могат да си позволят това онова, даже и основните работи като храна и дрешки. Най-лесно е да живееш на гърба на вашите, да спиш по цял ден да ти дават по 5-10лв джобни на ден. Отностно споменатото момиче, което е на 20 години с 3 год сттаж, завършила е средно образование и работи по специалността си. Какво толкова, нищо странно не виждам? Трябва ли да си завършил 2 висше образования че да почнеш да работиш? notor1ous, ако ти си си изкарвал парите на 4 часов работен ден при мама и тате, си е твоя работа. eek чети внимателно какво съм написал, не перифразирай думите ми.

Лапетийски изказвания от този сорт, можете да си ги запазите за училище, това е относно изказванията на accel,notor1ous,Japanese,eek.

Дори не си си направил труда да провериш ходя ли на училище :P Както и да е, пак казвам - за всичко си има време. Разбира се, че ако ти трябват пари за да водиш нормален живот ще работиш. Никой не твърди обратното - ти чети внимателно (и мисли). Не се самоизтъквай и не съди другите. Ако ще си говорим наизуст - няма смисъл.

EDIT:

И ти се взимаш изказванията си насериозно? Ако съдя по изказванията не бих ти дал повече от десети клас в някой техникум по аграрно земеделие.

Кажи ми къде съм споменал нещо за себе си? glasses?

Абе незнам, кой е 10-ти клас, ама имам профил (брейййй), който можеш да разгледаш, там си пише на колко съм години. Продължаваш да си упорито недосетлив. Очила не ми трябват, със самата си преценка спрямо другите се самоизтъкваш, но не ми се обяснява...няма смисъл :D

Да, за трети път - взимам се на сериозно - това е действителността, ако не си забелязал. Така е било, ще бъде и ти или някой друг не може да промени това, поради простата причина, че трябва да се мине през това. На който му се работи - да работи! Който иска пари - ще работи, който ги има - нека изживее тези прекрасни години, както му е реда!

Кой ще те вземе на 'сериозна' работа? Да не говорим за купоните и зверските напивания през ден. :D

И ти се взимаш изказванията си насериозно? Ако съдя по изказванията не бих ти дал повече от десети клас в някой техникум по аграрно земеделие.

Не се самоизтъквай и не съди другите

Кажи ми къде съм споменал нещо за себе си? glasses?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...