Jump to content
BulForum.com

Emulators and roms

lil_stenly

Recommended Posts

Справих се само, че не всички игри искат да тръгнат незнам дали проблема е в рома или в самия mame . Обаче с тези игри се върнах 13 годинки назад :P

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Пробвай небула емулатора .

Доколкото видях имаше скреенове в сайта с тази игра .

Търси в гуугъла с името на емулатора и ще излезнат резултати .

Много хора съм питал как да подкарам това, но никой не успя да ми каже Curunir виждам, че ги разбираш нещата дано ти да си човека.

Подкарва се с по-новите версии на МАМЕ

Това е емулатора (всички използват тази версия за онлайн игра)

Kaillera client за онлайн - тук

rom-а - sfiii3

NO CD bios file - sfiii3n

P2P - http://kaillera.movsq.net/ - подобно е на кайлерата, но без лаг обикновено (но пък иска хост)

Рома и биоса ги слагаш при ромовете, както са си в архиви, кайлера клиента го extract-ваш в главната директория на емулатора. С другото би трябвало да можеш да се оправиш.

hf

Абе викам чакай да питам тука може и да стане чудо. Търся една игра ,но не помня как се казва. Мога да дам много оскъдна информация но се надявам някой да се сети. Играеш с едно самолетче (то се движи от ляво на дясно на екрана) и стреляш по други които идват срещу теб. Имаш 3 вида оръжие само - нормалното(някви единични патрони май бяха),второто нещо като ток (един такъв по широк лъч който пържеше всичко до което се докосне) и третото беше стреляш по 3 червени бомби от веднъж. Помня че играта беше много трудна и там където е играехме имаше само един човек който стигаше над 10-то ниво като на 12-13 вече беше невъзможно да се мине.Другите умирахме още на 4-5. Мисля че съм преровил почти всички игри на Маме32 и не съм я намирал досега.Възможно е също да е на някав друг емулатор, нямам идея. Ако някой се сеща за какво говоря да пише ще съм изключително благодарен!

• 2 weeks later...

Не може да я няма в Mame, пусни си класификатора по жанрожа от дясната колона, пусни си Shooter - Vertical. Като се водиш по графиката на играта, пробвай пое ориентировъчно да нацелиш годината на производство. И щракай една по една, ще изскочи.

Подкарва се с по-новите версии на МАМЕ

Това е емулатора (всички използват тази версия за онлайн игра)

Kaillera client за онлайн - тук

rom-а - sfiii3

NO CD bios file - sfiii3n

P2P - http://kaillera.movsq.net/ - подобно е на кайлерата, но без лаг обикновено (но пък иска хост)

Рома и биоса ги слагаш при ромовете, както са си в архиви, кайлера клиента го extract-ваш в главната директория на емулатора. С другото би трябвало да можеш да се оправиш.

hf

Благодаря за линковете и съватите. Всичко работи както трябва трябва играта беше стабилна близо 2 часа преди да ме драпне обаче за пореден път се убедих, че ръчката и 6-те копчета са незаменими за такива игри и са най-доброто измислено до сега.

Edit: Виждам, че има къстъм бутони ако може как може да си направя специалните удари и по-сложни комбота да се правят с 1 бутон.

• 3 weeks later...

Хора сега играя Naruto Ninja Council 3 за DS и много се изнервям на мисиите като не мога да направя накоя техника .

Някой ще ме светне ли по въпроса как става най-лесно .

Използвам no&gba емулатора .

хаха пич

да играеш емулатор на дс ,омг...

дс игрите освен натискане на бутони искат рисуване по тъч скрийна,понякога викане в микрофона,освен това конзолата има едни дупчици ,в които трябва да се духа в доста игри

Хахаха аз това го знам , голяма тръпка е .

Между другото Crash Of The Titans работи без никакви проблеми на новата версия .

Абе иначе е зарибявка .

Един мой приятел като играе на тая игра и си крещи нещо на японски , ама той като гледа анимето пак си ги крещи тея работи , крещи ги и като кара колата ... не ми казвай , че така се праат , щото ще подлудя съседите .

:laughing:

• 4 months later...

Нови емулатори и по-нови версии на стари .

Xebra/Arbex - За PS1 Xebra иска Bios , а Arbex работи със собствен , вграден , а емулатора пуска много игри ... не използва плъгини и директ екс поддръжка и все пак е добър .

Mame Plus Plus 119 - Едвам успях да е намеря , сложих всички Bioses , които са нужни и има kaillera клиент , като съм сложил и p2p със другите dll файлове в архива на линка долу .

Epsxe 1.7.0 - Всеки го знае и от няколко години на сам не е излизала нова версия , но ето е и нея вече .

п.п. Всичко си е качено и ако има нещо може да питате тук .

ЛИНК

Еми , деволперите решили да продължат работата по емулатора и ето нова версия .

Виж в сайта на нгему какво пише .

Тази тема малко е позабравихме и излезнаха много нови неща .

п.п. Смятам по-често да слагам някакви новини ... все пак темата е за това .

• 1 month later...

Новини:

Старият Dolphin (GameCube Emulator) става с отворен код , като се анонсира , че вече може да пуска wii заглавия , но не се радвайте толкова ... трябва да имате чудовищно мощен процесор за да подкарате някоя игра близо до нормалното ниво и все пак е нещо повече .

Източник - ЛИНК

Ще те разочаровам човек , не пуска сносно игри ... само някой заглавия .

Поне пак е новина , а след време ще изкочи нещо повече .

Сега се надявам на Гекко емулатора , който е само за кубът и хората доста сериозно са се захванали да подминат този в горният ми пост по скорост на игрите .

п.п. Дано да успеят .

Забележка: Сега пс2 емулатора успешно подкарва някой игри с до 60% фпс или повече при мен .

• 2 weeks later...

Та искам да си пусна този емулатор за PS2 - PCSX2 0.9.5 защото пише че ще подкара новия silent hill.Знам че ще се намери някой който да каже че е по добре да си взема конзолата но искам да пробвам дали изобщо ще тръгне.Свалих емулатора от тук http://www.pcsx2.net/downloads.php?p=publicbeta но само с това не става.Някой може ли да обясни как се пуска изобщо тоя емулатор че хич не ги чаткам.

Оправих се до някъде но незнам какъв е този биос дето го иска....

Кажи какъв ти е компютъра ... то си има някакви изисквания все пак .

Трябва да е с двойно ядно над 1900мхз едното .

На мен някой игри ми вървят почти 100% и се играят добре .

Въпреки , че това е публична бета версия и се надявам следващата да подкарва игрите малко по-добре за да не крашват повечето .

И сега по твоя въпрос да премина .

Всяка игра върви на различни настройки .

Първо кажи какъв ти е компютъра и да се види в сайта дали играта е маркирана каот работеща в момента .

След това вече се почват опити с настройките и как ще върви добре .

Това е всичко и наистина е трудно да се нагласи .

Има начин да се подкарат някои игри .

п.п. После ще пиша пак .

Уф уж намерих всичко го нагласих но играта не тръгва.В смисъл зарежда но стига само до началния екран и чакам да зареди но нищо не става.

Това трябва да значи , че играта не работи ... щом замръзва и не продължи със зареждането или няма смисъл да се пробваш .

НОВИНИ

Емулаторът JPSX (пс1 емулатор написан на джава) се раздвижи малко .

Създателят Грахам Сандерсън твърди , че всичко е почти готово по този проект и сега само търси хора за да го тестват .

Знае се за този емулатор , че може да подкара 3 игри без проблем и заема много по-малко памет от всички други емулатори .

Който иска може да прати ПМ на човека (grahams) и да получи кода на програмата .

Новината идва от сайта нгему (ngemu.com където може да се свържете с човека) и се вижда голям напредък .

п.п. Ето няколко скреена от преди седмица на емулатора в действие .

th_jpsx3.png

th_jpsx1.png

th_jpsx2.png

• 2 months later...
Трябва ми сайт, в който да има ромчета от Game Cube?

Ето ти линк към такъв сайт , не е с торенти , използват се сайтове за споделяне (като рапид и прочие) , дано си намериш нещата ... има доста игри там .

ЛИНК

:)

Мерси ЛИЛ! :]

Нещо пак се вманиачих по тия конзоли.... в последните няколко дена играя само на такива игрички, а пък и с други не ми се занимава... та искам да пробвам Dolphin-a с една игра [:

Ъъъ, каква беше разликата м/у NTSC и PAL format (в такива файлове, игри).... с кое върви по-добре? И ако е в NTSC, но с PAL върви по-добре, как да преработя NTSC -> PAL?

Нямам си и на представа , аз чакам Gekko емулатора , дев тийма на делфина изобщо не им се занимава със скоростта на емулацията , за това игрите ще ти вървят с много малко фпс ... иначе пробвай новите версий или просто не се мъчи в момента .

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...