Jump to content
BulForum.com

Да Дао

Дочо

Recommended Posts

благодара на TAZ, че отвори темата за малко.

искам да Ви помоля, всичките дето се мислите за велики и се заплашвате кой кого ще набие, да седнете и помислите малко над долните редове...

ДОЖО КУН /КЛЕТВА/

Ще тренираме сърцата и телата си, за да постигнем твърдия и непоклатим дух.

Ще търсим истинското значение на бойното изкуство, така че с времето нашите сетива да бъдат готови.

С истинска жизненост ще търсим съвършенството на духа, на себеотрицанието.

Ще следваме правилата на учтивостта, уважението и зачитането на по-висшите и ще се въздържаме от насилие.

Ще следваме нашите богове и никога не ще забравим добродетелта на смирението.

Ще гледаме нагоре към мъдростта и мощта, без да търсим други желания.

През целия си живот, чрез мъдростта на каратето, ние ще се стремим към изпълнение на истинското значение на изкуството.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Помолен бях от името на toporas да постна това:

takaaa, sorry za 6liokavicata, ama imam problemi s Flex Type-a!

6te te pomolq v rolqta ti na Moderator da post-ne6 ot moe ime sledniq post!

1.DA DAO kletva:

Vinagi, v stremeja si kym samousyvyr6enstvane, 6te sledvam pytq na DA DAO!Nikoga nqma da predam svoqta 6kola i boino izkustvo!S gotovnost 6te sledvam syvetite na svoq instruktor i 6te poemam pylna otgovornost za deistviqta i postypkite si!Otna4alo kato u4enik,a sled tova kato instruktor,6te spazvam DA DAO DODJO ETIKECIQTA! 6te za6titavam spravedlivostta i nqma da izpolzvam boinoto izkustvo za napadenie ili v slu4aite,kogato moje da byde izbegnat konfliktyt!S tvyrda re6itelnost 6te sledvam pytq na DA DAO i 6te izgrajdam nepokolebim boen duh!

nadqvam se tova da dava otgovor na vyprosa na vsi4ki za6to,adjeba DA DAO praktikuva6tite sa tolkova nadyhani za boi! A 6to se otnasq do 4astta v kletvata "kogato Moje da byde izbegnat konlfliktyt" - emi kaji ne6to za leeeeko nekorektnata tema!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.AZ, a i koito i dae drug praktikuva6t DA DAO seriozno, ne bi si pozvolil da govori za drugite bioini izkustva po razli4en na4in osven s respekt, nezavisimo dali toi e realen ili kolegialen!

3.Ne pomnq koi be6e pisal 4e e treniral DA DAO predi,no v DA DAO ima 2 vida praktikuva6ti - mu6mulite, tip "idvam da svalq 2-3 kilca i da stna nindja", koito se otkazvat do 1 godina i horata, koito idvat s naglasata, 4e 6te izvyrvqt pytq na DA DAO!!!

4. ne pomnq koi me be6e obvinil,4e sym go zapla6val s boi,no az kazah, 4e DA DAO mi e pomagalo, kogato sym bil na ulicata i sa me napadali!!!!

5.puka mi, ta mi traka dali niakoi me misli za kompleksar, no ako ima takiva, koito smqtat DA DAO za glupavo - DA DAO plakati ima v celiq grad-da zvynne edin telefon na NQKOI ot instruktorite i da si organizira dvuboi kato e tolkova nadyhan!!!

Milsq 4e ste postypili dobre,kato ste zaklu4ili temata, no milsq 4e sled 30 post-a sre6tu DA DAO, 3 neutralni i samo 4 za DA DAO, to tozi moi post zaslujava da vidi bql svqt!!!

Добрият тон е задължителен, но явно някой смятат, че тази тема с нещо се отличава и пренебрегват това правило! Съжалявам и се извинявам за затварянето на темата, на тези, които си го заслужават (те си знаят кои са) и същите тези, които наистина знаят как да си изкажат мнението и да спорят, без да нагрубяват. На другите просто им съчувствам, за лошото възпитание и държане към останалите във форума, а съм сигурен, че това държане не е само тук. Той Ванчо като не се е научил, чакай Иван да се научи.

~EDIT~

Нека с този пост се приключат споровете. Темата си оставя затворена, поради острите нападки и обидите на други участници във форума от няколко души, които се изявяваха тук!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...