Дочо Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Имам близки контакти с хора които тренират Да Дао и повечето от тях са пълни комплексари!Не знам защо си мислят че са богопомазани и защо имат пренебрежително отношение към всички останали спортисти.Тоя Ренсей пък се мисли за полубог.Обаче да обиждат Стоичков,това вече е светотатство... Какво мислите вие за бойните изкуства като цяло и за Да Даото в частност? Edit: Цялата работа е, че хората дето тренират някакви такива бойни работи, не уважават другите спортове освен тяхния. И Стойчков просто беше пример. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Що? На Стоичков какво му е? Да не би той да няма една уста и един гъз, като всички останали?! Като си представя как се напъва и той в кенефа и нещо не ми се струва много свръхчовек... Светотатство било... Бре, бре, бре... Ицо Стоичков - свещената крава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted February 16, 2005 Author Share Posted February 16, 2005 Какво мислите вие за бойните изкуства като цяло и за Да Даото в частност? Що? На Стоичков какво му е? Да не би той да няма една уста и един гъз, като всички останали?! Като си представя как се напъва и той в кенефа и нещо не ми се струва много свръхчовек... Светотатство било... Бре, бре, бре... Ицо Стоичков - свещената крава. <{POST_SNAPBACK}> Пич пиши по темата. Оff: А и Стоичков е дал много за България... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Чакай сега...това да дао не е ли някаква нинджа-хава?Кво е общото между Стоичков и Да Дао?И що е светотатство,Стоичков да не са го канонизирали?я обясни цялата история каква е,за да е ясно на всеки,щото аз в момента мисля,че или си употребил някакви вещества или временно си се смахнал. Бойните изкуства-спорт,нищо лошо не виждам,но аз нямам нерви да се занимавам вече с подобни щуротии.А да дао си нямам и представа какво точно представлява Цялата работа е,че нямаш правото да обобщаваш по този начин само заради беглите ти наблюдения върху няколко човека.По-добре си едитни първия пост и остави само "Какво мислите за бойните изкуства и за Да Даото в частност",за да ни е мирно на главите Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Какво мислите вие за бойните изкуства като цяло и за Да Даото в частност?Пич пиши по темата. Оff: А и Стоичков е дал много за България... <{POST_SNAPBACK}> А ти щото май си наясно с темата?! Минал си покрай бойните изкуства, след като ги наричаш "спорт"... Не пишете за неща дето не разбирате. Че ще стане смешно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Бойните изкуства са нещо велико. Тренирането им ти дава много повече от умения да се биеш, стига да са ти отворени очите, за да го видиш. Това, което описваш си е чиста гордост. Величаенето на бойното изкуство, което тренираш, на което тренираш околните е едно според мен нормално явление и го забелязвам поне в три школи. Аз примерно харесвам най-много АйКиДо-то, но това си е преди всичко лично мнение и нямам право да го натрапвам на другите. А да плюеш по едно бойно изкуство, забележи, не определена школа и Сенсей, ами бойно изкуство, само защото един определен Сенсей, от определена школа се е изказал против футболист, който е известен с просташкия си манталитет - това според мен е повече от глупаво. А и я ми кажи какво е дал по-точно Стоичков на България? Нахранил е бедните ли? Или е повишил жизнения ни стандарт? Не се опитвам да умаловажа постигнатото от него, но да го величаеш и изкарваш едва-ли не светец, при това докъто е още жив - това според мен е инфантилно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 do4okarako4ev, очаквам мнението на Lotion с интерес Аз не съм тренирал и няма да тренирам каквито и да е бойни изкуства, но специално в Да Дао, като че се търсят твърде извисени и душевни неща...... ама нещо все не се вързва. Не смятам, че бойните изкуства трябва толкова много да се обвързват с философията. А за комплексите си зависи от човека. Комплексари има навсякъде. За Стоичков тука не е мястото да се говори. Разбира се, че е нормален човек като всички нас, но е професионалист в своята област и заслужава уважение за това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 velvet_underground не е употребил някакви "вещества" може би ракийката е по-силна . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Да се изучава карате е едновременно изкуство и начин на живот. Истинската природа на бойните изкуства е път към себе си, един начин да се превъзмогне конфликта в неговата същност. Затова трябва да се изучава прилежно и всеотдайно, със същата интелигентсност и последователност, със същото разбиране, което човек има за себе си. Да се практикува карате означава, да се намери отговора за смисъла на човешкото съществуване във всеки миг, във всяка дейност от живота Ви. Да се практикува карате означава, да се гледа навътре в нещата. Нека не Ви отбягват нито собственото им качество, нито стойността им. М. Ояма Това за изказванията, че бойните изкуства са спорт. Иначе аз съм тренирал Киокушинкай и мога да дам малко информация ако някой желае Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 И аз тренирах Киокушин! Не смятам, че хора некомпетентни по даден въпрос е редно да дават каквото и да било мнение - визирам do4okarako4ev! Виж какво приятелю, ако попиташ някой запален футболист има ли по-добри спортове от неговия, какво мислиш, че ще ти отговори? Нормално е всеки да обича спорта, с който се занимава! Аз също много уважавам Стоичков, но той не е светец! По-горе някой беше задал въпрос "Какво толкова е направил?" и до някъде е прав! Мислиш ли че докато е тренирал, състезавал, побеждавал и т.н. е мислел за доброто на България, за мен, за теб или по-скоро е мислел за личното си благо? Радвам се че е направил България известна, но не ми е улеснил живота като Джон Смит от Невада или Сантяго Перес от Барселона знаят, че съществува България и има един футболист Стоичков! Ако беше чак такъв патриот, щеше да отвори школа по футбол в България, не в Чикаго! А относно тези твои познати "каратисти" явно не са научили 1-вия урок, който са имали - дисциплина и уважение! Следователно не можеш да ги наречеш каратисти! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Емй то ако става за въпрос и аз съм тренирал Киокошин и до нашата зала имаше зала и за Таекуондо . Така че беше яко И знам че уважавам другите спортове и всички , които бяхме там уважавахме другите спортове , не си мислете това Link to comment Share on other sites More sharing options...
RozovoKote Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 А и я ми кажи какво е дал по-точно Стоичков на България? Нахранил е бедните ли? <{POST_SNAPBACK}> Амммм... да. Или е повишил жизнения ни стандарт? <{POST_SNAPBACK}> Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Тренирах 6 години кикбокс (от 2ри до 8ми клас), израстнах с бойното изкуство и искам да ви кажа, че то развива психиката по противоположен за себе си начин - кара те да НЕ СЕ БИЕШ, да НЕ СЕ МИСЛИШ ЗА БЕЗСМЪРТЕН и ВИНАГИ да уважаваш способностите на "врага"(както и много други неща на психическа основа). За мен хора, които се занимават СЕРИОЗНО с бойно изкуство, без значение какво е то и се мислят за ВЕЛИКИ и БЕЗСМЪРТНИ са просто едни комплексари и сульовци, който се занимават с този спорт колкото да се изфукат пред някое гадже с "аз съм каратист" . Истинския спортист никога няма да използва уменията и знанията си за собственото си его, а само за да защити себе си или някой друг, камо ли да се опитва да критикува или изобщо да дава некомпетентно мнение за друг спорт, които той очевидно не разбира За това на тия момченца бих им препоръчал да спрат навреме, докато някой не ги е накарал.. :ph34r: Стоичков не е баш светец, но е направил наистина много за България! Извинявайте, ама колко от вас са настръхвали и умирали от щастие, когато Камата за пореден път е белязал за Националния отбор по футбол, демек за България? Наистина подходи доста егоистично, но от една страна адски правилно като замина за САЩ и Япония; всички знаете на какъв хал е БФС, каква е корупцията и как се ръководи тя - за това евала му правя, че все пак се върна в България и стана треньор на националите и съм сигурен, че ще направи много (да не кажа, че ще повтори лято '94 ), защото най-малкото е, че сегапните ни футболисти, колкото и зле да са половината биват обединени и сплотени от самото име Стоичков, да не говорим за футболните му умения и качества За това Ицо не е ЧАК божество или светия, но е нещо наистина голямо, поне според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
RozovoKote Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 А ти щото май си наясно с темата?! Минал си покрай бойните изкуства, след като ги наричаш "спорт"... Не пишете за неща дето не разбирате. Че ще стане смешно. <{POST_SNAPBACK}> Някой бойни изкуства са спортове, дори и олимпийски. Освен това: 1. Добрият тон е абсолютно задължителен! Уважавайте останалите участници във форума, дори когато не сте съгласни с тях. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с Вас. <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
RozovoKote Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 За хората, които ходят да се учат да се бият: Можете ли да спирате куршуми от автоматично оръжие с голи ръце? Ако можете, браво, вие сте танкове! <{POST_SNAPBACK}> Не, могат единствено да ги ловят със зъби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint_jorjo Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 na4i az si mislq 4e edin profesionalen boksior ot roda na maik taisan bi pre4ukal ama bez nikvi problemi daje bih kazal samo s edna raka toq nasran sensei bahtii sme6nicite pak da ne govorim 4e negovite u4enici bi gi pre4ukal vsqko boksior4e treniralo pove4e ot 2 godini pove4e nqma da obsyjdam Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhal4e Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Имам близки контакти с хора които тренират Да Дао и повечето от тях са пълни комплексари!Не знам защо си мислят че са богопомазани и защо имат пренебрежително отношение към всички останали спортисти.Тоя Ренсей пък се мисли за полубог.Обаче да обиждат Стоичков,това вече е светотатство...Какво мислите вие за бойните изкуства като цяло и за Да Даото в частност? Edit: Цялата работа е, че хората дето тренират някакви такива бойни работи, не уважават другите спортове освен тяхния. И Стойчков просто беше пример. <{POST_SNAPBACK}> Abe tuk mai nikoi ot vas nqma ni6to ob6to s Da Dao i ne znae vyob6te za kakvo stava vypros a za toq deto e postavil tema ne znam kakvo da kaja po typa tema ne sym vijdal pyrvo ne e konkretiziral vyob6te za kakvo stava vypros ,posle zaradi nqkakva grupi4ka ot sme6nici negovi priqteli slaga pod ob6t znamenatel vsi4ki zanimava6ti se s boinoto izkustvo i v 4astnostr samoto nego .Kolkoto do do negovite poznati sym siguren4e trenirat ot edna sedmica:))))))))))))Mnogo typa tema Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Уви, няма нищо странно в това българинът да се държи, все едно е хванал Господ за шлифера, щом е понаучил нещо, независимчо дали е бойно изкуство, ритане на топка или търкаляне на фъстък с носа. Простаци има между феновете и практикуващите всякакви спортове. Най-добре не спорете с тях, щото е безсмислен труд. Оставете на тях да се разправят кой е по-велик -Стоичков или Ояма (дано не бъркам името). А тия, дето се надуват, оставете ги да си се надуват! Едно от най-приятните и полезни свойства на надуването е, че човек не може дза се види отстрани, и поради тая причина прави приятни и забавни за окото спектакли. Така че гледайте ги и си се усмихвайте под мустак. Безплатно е, ако не друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Имам близки контакти с хора които тренират Да Дао и повечето от тях са пълни комплексари!Не знам защо си мислят че са богопомазани и защо имат пренебрежително отношение към всички останали спортисти.Тоя Ренсей пък се мисли за полубог.Обаче да обиждат Стоичков,това вече е светотатство...Какво мислите вие за бойните изкуства като цяло и за Да Даото в частност? Edit: Цялата работа е, че хората дето тренират някакви такива бойни работи, не уважават другите спортове освен тяхния. И Стойчков просто беше пример. <{POST_SNAPBACK}> pi4 az treniram Da Dao ot 11 godini ne sam kompleksar, daje imam super visoko samo4ustvie i ako te hvana 6te te sgyna na osem ne znam koi kvo ti e kazal ama az ne sam 4uval nqkoi da e zabarkval Stoi4kov a imam i edin kup poznati, trenira6ti Da Dao koito mnogo uvajavat Stoi4kov zaradi tova koeto e napravil za bylgarskiq futbol ama da mi pravi6 generalni zaklu4eniq za stila samo 6toto nai-veroqtno nqkoi koito trenira e izkazal sobstveno mnenie razli4no ot tvoeto e super glupavo i govori za nisko IQ A za Renseq, kvo da ti kaja poznavam go ot mnogo vreme i moga da ti kaja 4e e super zemen 4ovek i s nego stava super qk laf Prosto stava6 sme6en kato pravi6 takiva konstatacii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 я кажете нещо за да дао. щото от цялата тема нищо не разбрах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMX Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Мързи ме да чета талаша на някои хора.Ще кажа само,че познавам доста хора от които тренираха Киокушин и за мен това си остава най-мъжкото карате.Ходил съм на състезания да ги гледам (и не само в републикански размери)Школата ни е една от най-добрите.А що се отнася до Ка Као,ми то брат ми го тренира.Смешно е да се каже,че има българско бойно изкуство Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Ami bravo na brat ti mejdu drugato ne znam 6to vsi4ki pliuete na6iq stil samo za6toto e bylgarski A posle vsi4ki razpravqte kvi ste patrioti... smqh! A za onq razbira4 deto razpravq6e za maik taisan i boksiorite... ami kvo da kaja na4i tolkova i razbira... pak i ne misla boksior treniral 2 godini 6te me nabie muahahhahahha A za kioku6incite... ne ni priznavate za6toto sme bylgarski stil no e fakt 4e osven vas ima samo edin drug stil koito moje da pomogne pri uli4en tarkal i tova sme nie 6toto da dao e predimno orientiran za realni situacii da me izvinqvat drugite ama malko ste nau4na fantastika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 pi4 az treniram Da Dao ot 11 godini ne sam kompleksar, daje imam super visoko samo4ustvie i ako te hvana 6te te sgyna na osem Пич..тъкмо започна добре изречението и накрая се осра Нужно ли е да коментирам тъпотията, дето каза? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted February 17, 2005 Author Share Posted February 17, 2005 pi4 az treniram Da Dao ot 11 godini ne sam kompleksar, daje imam super visoko samo4ustvie i ako te hvana 6te te sgyna na osem********** <{POST_SNAPBACK}> Виж се бре Чел ли си Език 1. Добрият тон е абсолютно задължителен! Уважавайте останалите участници във форума, дори когато не сте съгласни с тях. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с Вас. 2. Не е разрешено използването на псувни, обидни думи, преки характеристики или самоцелни саркастични забележки, особено когато целят разпалване или подклаждане на конфликт. 3. Отправянето на заплахи (вкл. и чрез системата за лични съобщения) е недопустимо. Здрасти и днес на удърната група сериини убиици Аз затова говорех, че като излезнете извън залата си оставате .... Като говоря с някой трениращ Да Дао и като му кажа за Айкидо или Таекуондо всички казват:"О, тия на еди кое си състезание ги спукахме от бой". Същото става като кажа думичка на някой от Таекуондо:"Да Дао школата на еди кое си състезание ги спукахме от бой. А и са български спорт ". И така колкото различни хора познавам всеки ми разправя колко е жалък чуждият спорт и колко са ги били били на еди кое си състезание. Нелепи и жалки са ми, така че не ми разправяйте същото. А за това, че било начин на живот и т.н....същото е и за всеки друг спорт. Пълна отдаденост и всичко което казахте досега. Не си мислете, че е нещо различно....ама всеки си има право на мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Какво мислите вие за бойните изкуства като цяло и за Да Даото в частност? Edit: Цялата работа е, че хората дето тренират някакви такива бойни работи, не уважават другите спортове освен тяхния. <{POST_SNAPBACK}> За да тренираш бойни изкуства не се иска само здраво тяло,но и здрав дух.Бойните изкуства са си точно тренинг за духа,а не за тялото.Това,че се раздават май гери,хо-даи и прочие ритници,че се чупят стойки в разни кати не е кой знае какво.Всеки празноглавец може да прави по 200 коремни преси и да подскача като заклан петел.Но да ги умееш наистина се иска мисъл.Тези изкуства не са спорт. Щом мислиш,че са спорт - я по-добре не поствай такива неща,че ставаш за смях.Тренирал съм и да-дао,и киокушин,и джудо(сега мисля и за кендо,ма немам време) и въобще не приемам нещата,които те развиват духовно за спорт.Все едно бързото четене на дебели книги е спорт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.