Jump to content
BulForum.com

Пътеводител на Галактическия Стопаджия

charovni

Recommended Posts

Както обичам да казвам "Книгата си е книга" .Аз малко по-различно си представях нещата и затова може би филма малко ме разочарова :dry: Бих прочел отново книгата но не бих гледал филма пак

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply
Гореща новина за всички почитатели на Дъглас Адамс и Пътеводителя! Филмът излиза на 29 април.

Ima go v neta...sas sravnitelno dobro kachestvo e...tegli! ;)

Според мен филма не си струва. Знам книгата наизуст (чел съм нещо като 1000 пъти) и мога да ви кажа че холивудизирането и се е отразило невероятно зле. Но то не е новина : за справка сравни книгата на Омир и филма Троя.

Така че не се лъжете : направили са посредствен филм от велика книга. Много повече ме кефят сериалите на ББС - те поне не се подиграват с книгата.

Филмът е ко-продукция между UK и US... Сниман е в Англия и преобладават английските актьори, режисьорът е англичанин (и е супер пич между другото). Аз лично не забелязах никакво "холивудизиране", което може и да си е мой проблем. Колкото до BBC сериите...адски много приличат на настоящия филм...т.е. обратното, но все тая. Моля те да ми посочиш подигравките с книгата във филма. Може пък и да има такива...

Филмчето не зле. На мен ми хареса.. може би защото не съм вникнал достатъчно добре в книгата (по принцип четенето на книги не ми е любимо занимание) и ми се струва че скоро ще я прочета пак. Пътеводителя е от малкото книги които съм прочел в живота си. :bgrin:

И честно казано филма ми помогна да разбера някои неща които по време на четенето не.. пак поради същата причина.

Затова приемам еднакво и двете крайни мнения по темата. Според мен филма е далеч от това което се е опитала да каже книгата и ми се струва че хора които не са я чели няма да разберат нищо от идеята.. само от филма.

Относно англииските филми - англичаните правят невероятно качествени филми и аз лично досега не съм попадал на боза, така че изпълнението на този не промени мнението ми за тях като цяло.

С две думи: ако не сте разбрали книгата нацяло - филма ще ви хареса. :allien

Drecky винаги първо се чете книгата, после се гледа филма :)

Рядко е възможно обратното. Книгата си е книга.

Чел съм и книгата, гледюал съм и сериала (който по мое мнение беше доста тъпичък), но по глупав филм от този не бях гледал в скоро време. Пълна издънка. Като се замисля каква беше книгата и какъв е филма по нея ми става направо лошо. За фил правен по такава книга можеха да се постараят повече.

Чел съм и книгата, гледюал съм и сериала (който по мое мнение беше доста тъпичък), но по глупав филм от този не бях гледал в скоро време. Пълна издънка. Като се замисля каква беше книгата и какъв е филма по нея ми става направо лошо. За фил правен по такава книга можеха да се постараят повече.

Ми повечето филми , които са направени по книги не струват . Или по-скоро не струват , ако си чел книгата ... Мисля , че повето хора се опитват да сравнят книгата с филма по нея и затова се получава така :( .

• 2 weeks later...

Огромно разочарование беше за мен този филм :((

Едно изсиране (с извинения) върху сюжета и въобще цялата книга... Това е за мен поредното доказателство, че книгата е нещо много по-велико от филма като цяло. От многото филмирани книги последно време - всички са провали, поне според мен. Донякъде изключение прави Властелина, въпреки, че книгата ми хареса МНОГО повече.

Огромно разочарование беше за мен този филм :((

Едно изсиране (с извинения) върху сюжета и въобще цялата книга... Това е за мен поредното доказателство, че книгата е нещо много по-велико от филма като цяло. От многото филмирани книги последно време - всички са провали, поне според мен. Донякъде изключение прави Властелина, въпреки, че книгата ми хареса МНОГО повече.

Абе не вади извод от конкретни случаи (макар, че си прав в известно отношение....примерите са много)....ама нека Спилбърг се заеме със задачата....тогава пак ще си говорим... :)

Адски ще ми е интересно как ще го направят на филм този уникален роман на Д. Адамс( R.I.Р.)!!! Очаквам нещо уникално, дано не греша :punk :excl:

...ама нека Спилбърг се заеме със задачата....тогава пак ще си говорим... :)

А, недей така! Спилбърг вече успя да съсипе великата новела "Специален доклад" и направо го намразих за това! :angry1

• 4 weeks later...

Бихте ли ме светнали какво означава 4е филма е с качество "Telecine"???

Знам 4е най-добро е качеството ДВД Рип!

Може ли да ми кажете кои качества са добри за сваляне.Случвало се е да свалям филм няколко часа и като го пусна или трепти или има някакви други проблеми! :(

Благодаря Ви!!!

liusi1978, мен ако питаш, не е ли ДВД Рип, не го сваляй, без значение какво друго пише.

Тая седмица ще гледам филмчето, дочаках го на Големия екран. Такива филми са за там!

Тоя новия филм е бахти и бозата :angry1 Сериала на ВВС дето го има на сървъра е 1000 пъти по-добър, независимо от "спец. ефектите" Все пак е на годинки.Новия си е напаво подигравка с книгата. Който е чел книгата преди да гледа филма му препоръчвам да си свали нещо друго, а не да гледа тоя филм. Разочораванието е голямо.

Тоя новия филм е бахти и бозата :angry1 Сериала на ВВС дето го има на сървъра е 1000 пъти по-добър, независимо от "спец. ефектите" Все пак е на годинки.Новия си е напаво подигравка с книгата. Който е чел книгата преди да гледа филма му препоръчвам да си свали нещо друго, а не да гледа тоя филм. Разочораванието е голямо.

e стига де

аз съм супер голям фен на книгата и ша ида да го видя тоя филм

ма тия изказвания ме настройват скептично

дано не сте прави

e стига де

аз съм супер голям фен на книгата и ша ида да го видя тоя филм

ма тия изказвания ме настройват скептично

дано не сте прави

Е поне си предупреден. Като гледаш филма, кажи да видим дали сме били прави или сме грешали.

• 1 month later...

Филмът е много зле. Актьорската игра на нищо непрелича, а за галактическият Йори нямам думи :cry . Това е един от филмите, които трябва да се гледат преди да се прочете книгата (като Юрски парк). Никаква динамика, никаква интрига, голяма скука.

Определено сериалчето на ВВС е доста по-добро.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...