Jump to content
BulForum.com

Пътеводител на Галактическия Стопаджия

charovni

Recommended Posts

Гореща новина за всички почитатели на Дъглас Адамс и Пътеводителя! Филмът излиза на 29 април. Трейлър може да видите на линка по-долу. Но не и да го сейвнете локално на диска. Поне аз не успях. Ако може някой да го свали и да го качи на сървъра ще е перфектно (request)

Ето и линка: http://www.amazon.com/exec/obidos/subst/ho...8502046-3969630

Чавдар

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Ха-ха-хааа!!! :laughing: Велико!

Знаех, преди време, че се снима такъв филм, но тъй като той се забави, помислих, че след смъртта на Дъглас са се отказали да го правят. Е, явно не са! И явно ще надмине очакванията ми. :punk

Да и аз го бях дочул преди време и днес го видях в IMDB.Аз обаче не очаквам много от филма.Просто не мисля че е възможно да се адаптира добре книгата...Все пак задължително ще го гледам...

PS Пък и Форд Префект негър... :unsure: :huh: :unsure: ...не че съм расист ама не ми се вписва в представите...

Аз мисля, че ще е добро филмчето, освен ако съвсем не са прецакали сценария при адаптирането. Преди време гледах някакви мини-серии на ВВС (май..) и въпреки допотопните ефекти и типично английското "преиграване" от 80-те години на миналия век пак се смях. Книгата е толкова велика, че и най-некадърния режисьор би се справил.

Много добра новина! Ще ми се да очаквам нещо грандиозно, но се съмнявам да е нещо, което да съвпадне с изградените ми представи! Щом Форд Префект е негър, да се надяваме, че поне моят "човек" (Марвин :) ) няма да е пластмасов (примерно)! :D

Филма ще е луд. БТВ, charovni, много си зъл.. накара ме да го потърся, но го няма никъде. И докато си търсех попаднах на няколко добри и ги свалих. Но нещо фтп-то не работи. След малко като се оправи ще ги кача. Намерих само оригиналния на Пътеводителя.. само логото де :)

Ето една картинка да видите как изглеждат героите. На мен лично изобщо не ми харесват. Зейфод има прекалено суперменско излъчване, докато в книгата е пълен мухльо (Впрочем къде му е втората глава? Май са я резнали :) ). Форд е негър(?), а Марвин има глобус вместо глава! Само Трилиън горе-долу се връзва, макар че според Дъглас Адамс тя би трябвало да е мургава... Ама това са бели кахъри в сравнение с другите гаври. Направо се чудя дали няма да е по-добре да пропусна филма, за да не ме е яд после, както стана със "Специален доклад".

photo_09.jpg

Я пояснете точно за какъв жанр става въпрос.И нещо за книгата може да кажете.Мнения и т.н. Че аз нещо не включвам

Трудно е да се говори за Пътеводителя. Трябва да се прочете. Класически Sci-Fi шедьовър, но със силен комедиен елемент. Или както я определя Агоп Мелконян "карнавалната фантастика на Дъглас Адамс". Намирам тази дефиниция за много подходяща.

Все пак не искам да вдигам твърде много очакванията ти. Всеки възприема книгата по своему. Някои хора я прочитат с безразличие или с умерен интерес. Аз я прочетох за първи път през 89-та и досега не съм престанал да я чета. И всеки път се заливам от снях.

Независмо дали ще гледаш филма или не, ти препоръчвам да прочетеш книгата. Силно си заслужава. Освен това ще откриеш отговора за живота, вселената и всичко останало - 42. Запомни това число, то е важно.

Иначе за филма и на мен доста ми се свива сърцето. Защото тази книга се филмира изключително трудно. Основния хумор е в авторовата реч а тя не подлежи на филмиране. Затова мога само да се надявам че са подходили творчески и се е получило нещо свястно за гледане.

Чавдар

Много добра новина! Ще ми се да очаквам нещо грандиозно, но се съмнявам да е нещо, което да съвпадне с изградените ми представи! Щом Форд Префект е негър, да се надяваме, че поне моят "човек" (Марвин :) ) няма да е пластмасов (примерно)! :D

Alan Rickman  ....  Marvin the Paranoid Android (voice)

Предполагам ще е компютърна анимация.BTW и на мен ми е любимия герой... :)

Качвам трейлъра, но не е този, който charovni иска. БТВ, филмите са супер яки: тук. За да ги гледате, трябва да имате QuickTime. Който няма - Quick Time Alternative :).

P.s. След няколко часа ще са качени. ВИЖТЕ "Be Cool"!!! :punk :punk

Ще очаквам филма с нетърпение и се надявам дае добър колкото книгата.......

Ето една картинка да видите как изглеждат героите. На мен лично изобщо не ми харесват. Зейфод има прекалено суперменско излъчване, докато в книгата е пълен мухльо (Впрочем къде му е втората глава? Май са я резнали :) ). Форд е негър(?), а Марвин има глобус вместо глава! Само Трилиън горе-долу се връзва, макар че според Дъглас Адамс тя би трябвало да е мургава... Ама това са бели кахъри в сравнение с другите гаври. Направо се чудя дали няма да е по-добре да пропусна филма, за да не ме е яд после, както стана със "Специален доклад".

Kartinkata i na men opredeleno ne mi haresva. Ako nqkoi uspee da napravi svesten film po tazi kniga, 6te go priznq za nai velikiq rejisior. V nai-dobriq slu4ai se nadqvam da se vryzva s knigata pove4e, otkolkoto 'I, robot' ima ne6to ob6to s Azimov. Dano i "Pytevoditelqt" ne e nqkoq podobna boza. Vse pak e edna ot lubimite mi knigi.

Трейлърът определено надъхва! (музиката към него е на Дани Елфман от "Планетата на Маймуните" на Тим Бъртън)

Това с негъра ще го преглътна някак си (малко неуместно сравнение, но примерно Кинг Пин го направиха негър в Деър Девил, но Майкъл Кларк Дънкан направи такъв готин Кинг Пин, че простих смяната на цвета на кожата - просто пресъздаде героя много добре)...

Само филмът да е добър!!! Има потенциал за много повече в тая история отколкото за поредния летен блокбъстър

Музиката на Дани Елфман ми вдъхна малко доверие...

Аз казах че музиката на трейлъра е негова, след What a Wonderful World... пък на филма...

Original Music by

Joby Talbot

Тоя май не съм го чувал...

Както казаха тая книга е просто велика :) Но ако Марвин наистина изглежда така, просто се чудя кой гении го е измислил :D

Дано е поне останалите неща са на ниво...

Съгласен съм че това е една от най-откачените книги в историята на научната фантастика:)

Но определено трябва да кажа че очакванията ми от филма са твърде ниски.

Като основа за това са и коментарите от предварителните прожекции, които ако разбирате английски можете да прочетете например Тук

Ей, сега ще видя дали мога да сваля trailer-а, иначе свалих един teaser, който е просто по-добра версия на този в ftp-то.

Можете да видите и малко готини снимки Оттук

• 3 months later...

Гледах днес филмото. Хич не е зле. Тъпо е интерпретиран номерът с двете глави на Zaphod и много е тъпо, че Ford е негро, ама като цяло е добре направено в духа на книгата. Много са се поучили от BBC сериите, което е похвално. Кефи и че много са се придържали към книгата...има само незначителни разлики в сценария, някои от които дори одобрявам.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...