Jump to content
BulForum.com

ами много тъп проблем със ХР

wlado

Recommended Posts

прочетох в дата.бг че има някви ножи драйвери за нвидия -71.нещо си и си казах даи да си ги сложа.да ама не като ги инсталира ако изобщо ги е инсталирало

компа поиска да бъде рестартиран.направихго и изко4и проблем стартир ХР ок

показва син екран за скан на харда и след като си напправи скана премигва един път и вклиу4ва монитора в някакаж режим .свети все едно е в стандбай и не мога да направя нищо ина4е си работи тъпия виндовс . :angry: :angry: :angry:

Ами до колкото съм запознат,мисля,че проблема ти е не с Windowsa,а с видео картата!Може би от новите драивари,не знам.На мен ми ставаше същото като ми се беше скапала видео картата! :blink: Дано при теб да не е това :rolleyes:Ако имаш диск с драивари за видеото,пробваи да ги преинсталираш нанаово.

Познато... :D

И на мен ми праише същия проблем...начи монитора ти е на стенбай, драйвера казва на видео картата да не дава сигнал на монитора и той се изключва :lol: Щом ти прави тоя проблем значи имаш TV-Out на видеото. Ако си намериш кабел да си вържиш телевизора към компа ще видиш че сичко си е наред, просто картината не е на монитора, а на телевизора ;)

Единия вариант е с кабела...гледаш на телевизора и си включваш монитора, другия е да напраиш бакъп на Ц-то с windows-а...помпиш F8 ама не влизаш в Save Mod, а избираш от менютата Last Good Known Configuration(или нещо такова), ама при тоя вариант новия драйвер заминава, щото връща Ц-то от преди инсталването на драйвера.

Ае успех

Другия вариант е драйвера да казва на картата да работи на повече Hz от колкото монитора подръжа. Въпреки, че принципно при обновяване на драйвера трябва да мине на 60Hz при мен се е случвало да работи на 100Hz.

Малко по-подробно: Стартирай в Safe mode (с F8 при зареждане). По този начин се зарежда VGA драйвер, който подкарва монитора на ниска резолюция. При това положение настрой на режим 800х600 и опресняване 60 Hz. Стартирай нормално Win-а и опитай да подкараш на по-високи параметри, колкото ти позволи.

Хора, не е от тва. Просто кат дадеш Properties на дескатопа, в Advanced е избрано Single Display и е избран телевизора, не монитора. Тоя бъг ми се е появявал няколко пъти, винаги след като се опитам да инстална по-нов драйвер върху стария. Тва е някъв бъг на Nvidia...плюс това ако картата дава по-висока честота на монитора, монитора изкарва съобщение. че не може да поддържа тая честота...

А какво пречи просто да направиш Uninstall на драйвера и да инсталираш новия..

И ако не стане, слагаш този, с който си бил.

Аз така правя с новите драйвери и съм нямал никакви проблеми.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...