wlado Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 прочетох в дата.бг че има някви ножи драйвери за нвидия -71.нещо си и си казах даи да си ги сложа.да ама не като ги инсталира ако изобщо ги е инсталирало компа поиска да бъде рестартиран.направихго и изко4и проблем стартир ХР ок показва син екран за скан на харда и след като си напправи скана премигва един път и вклиу4ва монитора в някакаж режим .свети все едно е в стандбай и не мога да направя нищо ина4е си работи тъпия виндовс . Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Ами до колкото съм запознат,мисля,че проблема ти е не с Windowsa,а с видео картата!Може би от новите драивари,не знам.На мен ми ставаше същото като ми се беше скапала видео картата! Дано при теб да не е това Ако имаш диск с драивари за видеото,пробваи да ги преинсталираш нанаово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Познато... И на мен ми праише същия проблем...начи монитора ти е на стенбай, драйвера казва на видео картата да не дава сигнал на монитора и той се изключва Щом ти прави тоя проблем значи имаш TV-Out на видеото. Ако си намериш кабел да си вържиш телевизора към компа ще видиш че сичко си е наред, просто картината не е на монитора, а на телевизора Единия вариант е с кабела...гледаш на телевизора и си включваш монитора, другия е да напраиш бакъп на Ц-то с windows-а...помпиш F8 ама не влизаш в Save Mod, а избираш от менютата Last Good Known Configuration(или нещо такова), ама при тоя вариант новия драйвер заминава, щото връща Ц-то от преди инсталването на драйвера. Ае успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Другия вариант е драйвера да казва на картата да работи на повече Hz от колкото монитора подръжа. Въпреки, че принципно при обновяване на драйвера трябва да мине на 60Hz при мен се е случвало да работи на 100Hz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Виж в Safe Mode на каква честота ти е картата защото твоят монитор може да не я подаржа Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Малко по-подробно: Стартирай в Safe mode (с F8 при зареждане). По този начин се зарежда VGA драйвер, който подкарва монитора на ниска резолюция. При това положение настрой на режим 800х600 и опресняване 60 Hz. Стартирай нормално Win-а и опитай да подкараш на по-високи параметри, колкото ти позволи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Хора, не е от тва. Просто кат дадеш Properties на дескатопа, в Advanced е избрано Single Display и е избран телевизора, не монитора. Тоя бъг ми се е появявал няколко пъти, винаги след като се опитам да инстална по-нов драйвер върху стария. Тва е някъв бъг на Nvidia...плюс това ако картата дава по-висока честота на монитора, монитора изкарва съобщение. че не може да поддържа тая честота... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 А какво пречи просто да направиш Uninstall на драйвера и да инсталираш новия.. И ако не стане, слагаш този, с който си бил. Аз така правя с новите драйвери и съм нямал никакви проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Тва е някъв бъг на Nvidia<{POST_SNAPBACK}> Сори, но това няма нищо общо с нвидиа. Сменял съм куп драйвъри и проблеми никога не съм имал Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted February 17, 2005 Author Share Posted February 17, 2005 мерси много за съветите! Брат ми махна драиверите във сеив моуд, и се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.