Jump to content
BulForum.com

Win XP install

Dragonfly^

Recommended Posts

Nqkoi probval li e Win XP ot tezi, koito sa na warez.ru, da go install-va pod DOS. Ako ima kajete mi koe to4no, za6toto moeto XP dava gre6ka a mi trqbva spe6no.

10x

p.s. Ako mojete da mi kajete kak da install XP prez LAN-a su6to 6te e ot polza

Ха Pero ти откъде разбра че не ставало под Dos?Трябва то единствено smartdrv(има я в "C:/windows" на Win98-копирай я на дискета).. стартираш я и пускаш инстал-а- от харддиска си.Това при положение,че имаш само command prompt.Другия вариант е да дадеш на пц-то ти да буутва (зарежда) от CD-ROM-a като първо устройство.Грешки при този тип инстал рядко може да ти се получат... и ако станат ще ти е от хардуера.

Не виждам и какво може да им има на тия Win XP-та дето са на вареза...има три(доколкото знам) версии на XP-Home Edition(която поне според мен не струва..гледам че я има по залите),Proffesional Edetion и Corporate Edition със вграден SP1 и поне за мен последната е най-добра.

Еми тва е..надявам се да съм бил полезен

Pri men situaciqta e KO6MARNA

1. tva sus smartdrv.exe go probvah i vsi4ko OK dokato ne stigna edna faza na install-a i do tam. Vadi gre6ka i restart :(

2. CD-to mi e boot-able (100%), no na ma6inata, na koqto install-vam, ne 6te da boot-ne :(

3. Probvah da install-na XP-to vurhu hard-a, no na drugo PC, s nadejdata posle da si razpoznae hardware-a. Vsi4ko OK ama posle kato slojih na pc-to -- sin ekran :(

4. OStava mi samo edna vuzmojnost - win98 -> WinXP

Не е проблема въобще в дъното. Ако инсталираш 2000/XP на една машина и след това преместиш харда на друга, най-логичното, което ще стане е забването със син екран. Причините са много, но най-вече, че XP не е 98 (и правилно). По-скоро странното е, че съответното дъно не може да бутира от CD, пробвай с друго CD, закачи го на secondary master, ако е било primary slave, понякога в подобни случаи бутирането сработва (или обратно :rolleyes: ).

1. tva sus smartdrv.exe go probvah i vsi4ko OK dokato ne stigna edna faza na install-a i do tam. Vadi gre6ka i restart :(

Godfather, imah predvid tova izrechenie.

Pitah za dunoto, zashtoto i az imah sashtia problem sas edin Abit (dalboko uvazavana ot men marka), na koito posmurtno nemozesh da instalirash XP. Opitah smiana na BIOS, install ot Win98, DOS i kakvo li oste ne dokato ne prochetoh vav neta neshto, koeto mi napravi silno vpechatlenie. A imenno:

Niakolko proizvoditelia na duna sa polzvali vav produktite si (dunata) niakakva partida chipove (made in neznam si kade) i vav vaprosnata partida chipove imalo neznam si kakav problem i zaradi tva XP neshte da se instalne.

Tova obache dokato go nameria zor vidiah. Tochno zaradi tva popitah kakvo e dunoto.

Imal sam podoben problem sas edni ZIDA duna i NT 4.0. Problema beshe che dunata biaha 7 broia i ot men se iskashe da im instaliram NT. Okaza se nevazmozno. Samite ZIDA mi kazaha che vidish li imalo takav problem, no nemozeli da mi pomognat......... :( Kolko psuvni otnesoha togava......... :( Kogato izlezna 2000 se opitah da go instalna na tia duna, no rezultata beshe sushtia. XP sashto ne pozela da se instalne. A be nikakvo NT i t'va e. Samo 95, 98 i Me. Ako i toi e naletial na niakoe takova duno......... kofti. :(

Konkretno po vaprosa.

Dragonfly^, opitai da smenish BIOS-a. Moze da pomogne. Vazmoznite varianti sa dosta ako govorim za softueren problem. Ako e hardueren ....... reshenieto e novo duno (kolkoto i grubo da ti zvuchi) ili prosto da zabravish za XP.

Да де, може и такива дъна да има (аз поне не съм срещал, а доста дъна са ми минали през ръцете, е боклуци не взимам и може това да е причината). В случая обаче човека инсталира XP на една машина, а след това се опитва да го подкара на друга "автоматично". Е, те тва не става :wir

Iavno ne si popadal na istinsko DARVO blaze ti. :) Predpolagam obache si chuval za takiva neshta deto nemozesh da poviarvash che sa se sluchili. Primeri bol, kakvo li ne se prodava na nashia roden pazar. Uvi......

Dano Dragonfly^ nameri izhod ot sazdalata se situacia. Mnogo e gadno da imash problem i da ne mozesh da go razresish. ;)

Абе попадал съм за съжаление, ама преди време, когато не зависеше от мен какво да се взима като техника. Такива дърва, че свят ми се завиваше :wir - с разни "зарзаватчийски" имена :sick от фирми, дето вече ги няма...

Predi vreme na ednoto PC mi se beshe pretsakal harda i razbirase az si kupih nov (120 GB), koito go slaogih na drugoto PC, a ot drugoto PC vzeh hard-a, koito imashe WindowsXP, i go slogih na PC-to s pretsakanie hard - razbirase shtom go vkluchih dade sin ekran. Formatnah c:-to i si go installnah XP-to taka: Win98 -WinXP i vsichko stana perfect

3. Probvah da install-na XP-to vurhu hard-a, no na drugo PC, s nadejdata posle da si razpoznae hardware-a. Vsi4ko OK ama posle kato slojih na pc-to -- sin ekran :(

hahaha e che mnoo iasno a we as mn sam si igral s XP :P ama e suxnq ili ot disk bootvash ili kachvash 98 posle puskash Setup-a pod 98 i tamai ma da updatenesh current windows ( recommended ) i oshte tama edin variant otdolo da formatnesh partion davash format i davash sashtiq partion sigorno sha stane

btw kato update ne e dobra ideq da se kachi XP ... sq ne mi se obqasnqva zakvo ama e bozarsko posle

Пак на мойто дойдохме ама какво да се прави.

На ме диска с Windows XP не ми е буутващ защото съм го правил 2001 и то страшно пиратско копие.

Качвай 98 после Windows XP и готово прави Backup.bkf и забравяш за инсталация докрая на този Windows.

Това със синия екран не е случайно това се вика защита. И първо при лаптопите е прието(защото много ги крадат). В следствие ако нямаш парола не можеш да видиш в дяла. Е и това си има цака. :blink:

Това със синия екран не е случайно това се вика защита. И първо при лаптопите е прието(защото много ги крадат). В следствие ако нямаш парола не можеш да видиш в дяла. Е и това си има цака. :blink:

Точно тва със синия екран не е никаква защита, ама нейсе :rolleyes: и защо трябва да се правят тия магарии с 98, толкова ли е трудно човек да си направи един бутиращ XP :wir . Ако пък не, то инсталацията на XP тръгва и от "DOS" с \i386\winnt.exe ;). Иначе все едно да ходиш до София през Видин (и всички разбити второкласни пътища :woot )

Mnogo pisano nikakva polza.

Kakyv e toja sin ekran , kakyv mu e problema

Ostava da e s RAID controller i da ne mu e slogil driver-a/ne vjarvam da e sys SCSI /

Davajte po-detajlno info ,kato iskate pomost

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...