Jump to content
BulForum.com

Mac OS

XMD

Recommended Posts

Тарсих за подобна тема но не намерих нищо и затова я слагам тук.

Искам да попитам тая Mac OS за какви компютри е става ли на обикновен и как се слага.

• 11 months later...

Искам ей така за тестче да си сложа Mac OS, но нямам и понятие от тази операционна система. Гледам, че на някои сайтове е качен последно Mac OS X. Нека ако някой е качвал пободно чудо, да каже коя версия е добра, тежка ли е, специфики или проблеми с инсталирането, нужни ли са емулатори след инсталацията, сработва ли се с XP на друг партишън и пр.

Абе RIP, поне да беше прочел темата в която постваш преди да постнеш... на всичките ти въпроси е даден отговор в предни постове.

tedy:

MacOS = OS for Macintosh computers. А твоя компютър най-вероятно е PC (ако си с Уиндоус).

shadowhand:

Има възможност да бъде емулиран, но не се препоръча на компютри с по-малко от 512 RAM и 2Ghz процесор.

С две думи- ей така за тестче гледай да не би пък и да си сложиш операцоинна система за Макинтош на РС-то... И сега отново се запитай, след като е за Макинтош дали се "сработва" (не знам какво разбираш под това изобщо) с ХР...

Всъщност четох всичко изписано за Mac в този форум (а това се равнява на няколко поста бтв :) ). Все пак си намерих решение на проблема, а от писаното в темата се оказа, че няма грам вярно освен може би - MacOS = OS for Macintosh computers ;). Има си x86 OS, който се подкарва на PC, но все още не съм сигурен дали е стабилен на AMD процесори. В sab.bz има качена DVD версия, която се пачва с пача на JaS и си работи перфектно на PC с Intel-ски процесор. Да не говорим, че хора, които са го подкарвали са били с доста по-слаби машини от препоръчаната от shadowhand.

За съвместимоста с XP има предвид дали има boot скрийн или нещо подобно, което дава възможност на едно PC да се работи с Mac OS и Win XP. Явно може.

• 6 months later...

Gledam w locala sa kachili nai novata versiq -

http://www.software.co.jp:8085/*OS/Mac.OS/....4.7.X86-HOTiSO

I iskam da pitam dali veche e pachnat i t.n. i tragva bez problem na edno PC...

kato hardware PC-to mi e Intelx86 na 3Ghz, 1GB Ram , mislq che nqma da imam problemi :)

I sashto lesno li se namirat crack-nati programi za Mac OS X Tiger ?

I ima li nqkakvi osobenosti pri instalvaneto na OS-a ?

I shte moje li da prochete NTFS failova sistema ?

• 1 year later...

Apple до колкото знам преминаха напълно от PowerPC архитектура на х86 (intel) преди няколко години.

Няма никакъв проблем да се инсталира на Inel-ски или AMD компютър.

MAC OS X е UNIX операционна система и може само хубаво да очаквате от нея!

Имам приятел, който е заклет Windows фен, който е много доволен от MAC OS X и само ми го хвали. :)

Apple до колкото знам преминаха напълно от PowerPC архитектура на х86 (intel) преди няколко години.

Няма никакъв проблем да се инсталира на Inel-ски или AMD компютър.

MAC OS X е UNIX операционна система и може само хубаво да очаквате от нея!

Имам приятел, който е заклет Windows фен, който е много доволен от MAC OS X и само ми го хвали. :)

Лично съм виждал MacOS на нормален лаптоп. Имаше проблеми с един драйвер, но като цяло си работеше без забележки.

Не са преминали напълно на Интел... Пуснаха модели на Интел, но продължават на PowerPC. Бъдещето ще покаже кое ще изберат, ако изобщо са решили да остават само на едното...

Я дайте линк откъде да я изтеглим, че тоя уиндоус съвсем ми съсипва нервите, а линукса е прекалено първобитен да си губя времето с него.

Я дайте линк откъде да я изтеглим, че тоя уиндоус съвсем ми съсипва нервите, а линукса е прекалено първобитен да си губя времето с него.

Извинявам се че променям темата.

Защо мислиш че linux е първобитен. От доста време вече изобщо нямам Windows на лаптопа си. Изцяло съм минал на linux и не смятам никога вече да се върна да ползвам Windows за десктоп. За сървъри пък да не говоря.

Mac OS е изграден върху UNIX,Linux от своя страна също :)

http://www.apple.com/getamac/viruses.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Linux

Също искам да спомена че Apple напълно преминаха от PowerPC на Intel.Въпреки това все още не е възможно Mac OS да бъде ползван на всяка една х86 конфигурация.Има невероятно много проблеми с драйвърите и е голяма играчка да го подкараш.Но все пак ентусиасти има :)

За мен това е най-добрата ОС.Едва ли има човек който да я ползвал и след това да е искал да мине обратно на Windows ;)

Определено се влюбих в тази операционна система. Преди време ми се наложи да настроя един Mac за безжична връзка с рутер и да си призная - беше ми по-лесно, отколкото на XP-то, през което свързвах друг комп към безжичната връзка малко по-късно. А с MS-ски операционни системи имам уж доста повече опит...

Всичко може, невъзможни неща няма, аз съм с OS X на PC даже инсталацията е доста лесна, стига процесорът ви да поддържа SSE2 и нагоре и харда да не е SATA2 + препоръчително TFT монитор, за да нямате проблеми с честотата му. :)

Има начини да се подкара.

http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Vmware_how_to

"Мнението е било редактирано от liquid: Днес, 03:59"

Човека не е спал цяла нощ, да го подкара :)

Ха-ха, не точно :) Аз MAC не обичам, просто бях на работа :>.Но има начини, макар и да включват съмнителни пачове и рзни подобни неща. Не си струва проблемите обаче.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...