Jump to content
BulForum.com

IIYAMA LCD Монитор

Recommended Posts

искам мнение, съвет или там както дойде :)

мисля да си купувам TFT Монитор, обаче проблема е че ги различавам само по цвят, та какво бихте ме посъветвали, искам да е 17" до 1000 лв, мисля че мога да се вместя в тази сума, айде някой да каже марка, модел, пък и линк ако даде да вида за какво става дума ще е супер

значи предимно ще го ползвам за games, movies, internet, то май друго не остана :)

дайте мнение за този монитор ?? заслужава ли си? днес бях до технополис, ама нещо не можах да си харесам пък и то кат гледам нямаше кой знае какъв избор :)

Здравей и аз съм се спрял на същото LCD. Виж в PCWorld са му направили едно сравнение на хайвана с още няколко монитора и май излиза, че си заслужава добичето :) .

И сега да питам, къде ги продават тия монитори, казваш :confused :)

ами честно да ти кажа в пловдив идея си нямам откъде може да се намери, а в софия директно от вносителя: 1606 София, ул. "Лайош Кошут" 51, аз и без това цяла седмица ще съм в софия, така че ще ида до го погледна какво представлява :) да видим дали ще ме убедят да го купя :)

Аз от TFT монитори не разбирам, но този е твърде евтин, за да е добър. Оценката на PC World е 4 от общо 5 звезди. Това също не е добре, защото като се купува нещо трябва да е най-доброто в момента на пазара. Графиката е оценена като Very Good, което не е "много добре", защото ще играеш на игри. Качеството на текта е отлично, но на теб явно не ти трябва за текстообработка. Освен това монитора е със сертификат TCO'99 - това няма никакво значение за качеството, но означава, че модела е стар (преди или от началото на 2003, затова не е TCO'03) Освен това за режима 1024 x 768 / 60, 70, 75 Hz херцовете по принцип са твърде ниски. Моят монитор е CRT и подържа 120, но не знам може би при TFT-та е друго. Това е мое мнение и може би е грешно, но се консултирай и внимавай какво купуваш :excl:

Освен това за режима 1024 x 768 / 60, 70, 75 Hz херцовете по принцип са твърде ниски. Моят монитор е CRT и подържа 120, но не знам може би при TFT-та е друго. Това е мое мнение и може би е грешно

абсолютно прав си - грешно ти е мнението. за TFT мониторите честотата на опресняване няма никакво значение. 60Hz напълно достатъчно! картината е абсолютно стабилна - от близо 5 години съм с такива монитори и вече не бих искал да работя на CRT никога повече в живота си и бих препоръчал на всеки да си вземе TFT.

моите предпочитания са към Sony, ViewSonic и Samsung.

но всеки TFT монитор според мен става само имайте предвид че картината е значително по-добра когато и монитора и видеокартата и монитора имат DVI вход/изход. при аналоговия кабел малко се прецаква работата понеже видеокартата един път генерира аналогов сигнал и втори път монитора го декодира обратно за да го покаже на матрицата. ако не вярвате - проверете с лупа и ще видите как бял текст на черен фон и обратното в съседните пиксели има лееека "сянка".

Аз от TFT монитори не разбирам, но този е твърде евтин, за да е добър. Оценката на PC World е 4 от общо 5 звезди. Това също не е добре, защото като се купува нещо трябва да е най-доброто в момента на пазара. Графиката е оценена като Very Good, което не е "много добре", защото ще играеш на игри. Качеството на текта е отлично, но на теб явно не ти трябва за текстообработка. Освен това монитора е със сертификат TCO'99 - това няма никакво значение за качеството, но означава, че модела е стар (преди или от началото на 2003, затова не е TCO'03) Освен това за режима 1024 x 768 / 60, 70, 75 Hz херцовете по принцип са твърде ниски. Моят монитор е CRT и подържа 120, но не знам може би при TFT-та е друго. Това е мое мнение и може би е грешно, но се консултирай и внимавай какво купуваш :excl:

Ами защо не чете бе хора, има 4 от 5 заради забележки по ергономичността :sayjin , нямал възможност за регулиране на височината, на кой му пука по дяволите :confused . Иначе за качество на картината пише че е победител в 6 от 11 теста и е горе-долу на едно ниво с EIZOто, какво повече може да се очаква :confused и освен това го дават 10мсек (вярно, че това е страшно относително, но е чудесно като стойност) и да не забравяме, че е с DVI до колкото съм гледал :)

А това за херците няма нищо общо с CRT-то.

И какво като не е ТСО03?! това не го прави непременно лош монитор ;) :P

ТСО включва и изисквания към ергономичността, така че това дали е сертифициран по ТСО03 не е от такова значение, въпреки че е плюс.

И как реши, че е модел от преди 2003 като е 10мсек

И накрая не е важно да е най-доброто на пазара, важното е да си го харесваш и да си доволен от него :)

И накрая не е вожно да е най-доброто на пазара, важното е да си го харесваш и да си доволен от него :)

за това наистина си прав. имам един приятел който преди години си купи Сони 19" и ужасно много се кефеше и сподели че колкото пъти погледа му се спре на надписа Сони и му ставало кеф. Ето това чуство с нищо не може да се замени :)

ами митото и ДДСто ?

Виж как стоят нещата с изгорелите пиксели, на колко ги сменят.

Аз до колкото знам при мониторите с течни кристали най-добри са самсунг.

сони вайо са лаптопи

и кое им е по-доброто на сони LCDтата , освен цената ? За ЦРТ няма спор,че са много добри, но при ЛЦД нещата стоят по-различно.

сони вайо са лаптопи

и кое им е по-доброто на сони LCDтата , освен цената ? За ЦРТ няма спор,че са много добри, но при ЛЦД нещата стоят по-различно.

Аз съм с 18.1" samsung (вече на 2 години стана) и съм доста доволен. Имам наблюдения над аналогични SONY-та и честно казано според мен са малко по-добри (и ДОСТА по-скъпи - към 2но бяха тогава)... Но всеки си преценява сам за себе си :)

за да разберете в кои завод се пройзведен даден монитор:

http://tco.networks.nu/index_publicsearch.htm

така например в завода на LG пройзвеждат SONY, затова ако си вземеш LG единствената разлика със SOny ще бъде в формата на пластмасата и надписа- ако не вярвате - ПРОВЕРЕТЕ!!!!

:)

добре тогава, чети поста ми " сони вайо са системи, настолни и мобилни, не монитори"

Аз съм с 18.1" samsung (вече на 2 години стана) и съм доста доволен. Имам наблюдения над аналогични SONY-та и честно казано според мен са малко по-добри (и ДОСТА по-скъпи - към 2но бяха тогава)... Но всеки си преценява сам за себе си :)

Възможно е, нямам много лични наблюдения, просто казвам това, което съм чувал от достоверни източници.

такаааа...

разгледах го монитора, за който писах и мисля тази седмица като ида в софия да си го купя, надявам се да излезе качествен, поне като го гледах в магазина не можах да му намеря никакви косури, май като гледам как стоят нещата в 99% от случаите е въпрос на късмет дали ще излезне сполучлив даден монитор :)

абсолютно прав си - грешно ти е мнението. за TFT мониторите честотата на опресняване няма никакво значение. 60Hz напълно достатъчно! картината е абсолютно стабилна - от близо 5 години съм с такива монитори и вече не бих искал да работя на CRT никога повече в живота си и бих препоръчал на всеки да си вземе TFT.

Kaji mi kak 6te obedi6 tezi, koito rabotiat s graphi4ni prilojenia i predpe4atna podgotovka da preminat na TFT. Vijdal sum kak izglejdat gradientite na TFT - stupalovidno. Dostupnite TFT monitori o6te ne sa tolkova dobri, 4e da izmestiat CRT po otno6enie na rabotata s graphika.

абе вече седмица го ползвам монитора не е кой знае колко време, ама засега нямам забележки пък и цената е доста добра според мен :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...