quattro Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 искам мнение, съвет или там както дойде мисля да си купувам TFT Монитор, обаче проблема е че ги различавам само по цвят, та какво бихте ме посъветвали, искам да е 17" до 1000 лв, мисля че мога да се вместя в тази сума, айде някой да каже марка, модел, пък и линк ако даде да вида за какво става дума ще е супер значи предимно ще го ползвам за games, movies, internet, то май друго не остана дайте мнение за този монитор ?? заслужава ли си? днес бях до технополис, ама нещо не можах да си харесам пък и то кат гледам нямаше кой знае какъв избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrator Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Здравей и аз съм се спрял на същото LCD. Виж в PCWorld са му направили едно сравнение на хайвана с още няколко монитора и май излиза, че си заслужава добичето . И сега да питам, къде ги продават тия монитори, казваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted February 13, 2005 Author Share Posted February 13, 2005 ами честно да ти кажа в пловдив идея си нямам откъде може да се намери, а в софия директно от вносителя: 1606 София, ул. "Лайош Кошут" 51, аз и без това цяла седмица ще съм в софия, така че ще ида до го погледна какво представлява да видим дали ще ме убедят да го купя Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrator Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 и аз за там си меслех ама все пак да питам. Пиши после какви ти се впечатленията, ала бала такива работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Аз от TFT монитори не разбирам, но този е твърде евтин, за да е добър. Оценката на PC World е 4 от общо 5 звезди. Това също не е добре, защото като се купува нещо трябва да е най-доброто в момента на пазара. Графиката е оценена като Very Good, което не е "много добре", защото ще играеш на игри. Качеството на текта е отлично, но на теб явно не ти трябва за текстообработка. Освен това монитора е със сертификат TCO'99 - това няма никакво значение за качеството, но означава, че модела е стар (преди или от началото на 2003, затова не е TCO'03) Освен това за режима 1024 x 768 / 60, 70, 75 Hz херцовете по принцип са твърде ниски. Моят монитор е CRT и подържа 120, но не знам може би при TFT-та е друго. Това е мое мнение и може би е грешно, но се консултирай и внимавай какво купуваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Освен това за режима 1024 x 768 / 60, 70, 75 Hz херцовете по принцип са твърде ниски. Моят монитор е CRT и подържа 120, но не знам може би при TFT-та е друго. Това е мое мнение и може би е грешно абсолютно прав си - грешно ти е мнението. за TFT мониторите честотата на опресняване няма никакво значение. 60Hz напълно достатъчно! картината е абсолютно стабилна - от близо 5 години съм с такива монитори и вече не бих искал да работя на CRT никога повече в живота си и бих препоръчал на всеки да си вземе TFT. моите предпочитания са към Sony, ViewSonic и Samsung. но всеки TFT монитор според мен става само имайте предвид че картината е значително по-добра когато и монитора и видеокартата и монитора имат DVI вход/изход. при аналоговия кабел малко се прецаква работата понеже видеокартата един път генерира аналогов сигнал и втори път монитора го декодира обратно за да го покаже на матрицата. ако не вярвате - проверете с лупа и ще видите как бял текст на черен фон и обратното в съседните пиксели има лееека "сянка". Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrator Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Аз от TFT монитори не разбирам, но този е твърде евтин, за да е добър. Оценката на PC World е 4 от общо 5 звезди. Това също не е добре, защото като се купува нещо трябва да е най-доброто в момента на пазара. Графиката е оценена като Very Good, което не е "много добре", защото ще играеш на игри. Качеството на текта е отлично, но на теб явно не ти трябва за текстообработка. Освен това монитора е със сертификат TCO'99 - това няма никакво значение за качеството, но означава, че модела е стар (преди или от началото на 2003, затова не е TCO'03) Освен това за режима 1024 x 768 / 60, 70, 75 Hz херцовете по принцип са твърде ниски. Моят монитор е CRT и подържа 120, но не знам може би при TFT-та е друго. Това е мое мнение и може би е грешно, но се консултирай и внимавай какво купуваш <{POST_SNAPBACK}> Ами защо не чете бе хора, има 4 от 5 заради забележки по ергономичността , нямал възможност за регулиране на височината, на кой му пука по дяволите . Иначе за качество на картината пише че е победител в 6 от 11 теста и е горе-долу на едно ниво с EIZOто, какво повече може да се очаква и освен това го дават 10мсек (вярно, че това е страшно относително, но е чудесно като стойност) и да не забравяме, че е с DVI до колкото съм гледал А това за херците няма нищо общо с CRT-то. И какво като не е ТСО03?! това не го прави непременно лош монитор ТСО включва и изисквания към ергономичността, така че това дали е сертифициран по ТСО03 не е от такова значение, въпреки че е плюс. И как реши, че е модел от преди 2003 като е 10мсек И накрая не е важно да е най-доброто на пазара, важното е да си го харесваш и да си доволен от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 И накрая не е вожно да е най-доброто на пазара, важното е да си го харесваш и да си доволен от него за това наистина си прав. имам един приятел който преди години си купи Сони 19" и ужасно много се кефеше и сподели че колкото пъти погледа му се спре на надписа Сони и му ставало кеф. Ето това чуство с нищо не може да се замени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Pi4 vzimai go !Tova e edna ot nai dobrite marki v sveta ,a gledam 4e i cenata e niska za harakteristikite na modela(ako sa verni de) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Dnes govorih s edin priatel v US. DELL 20.1" (2001FP) tam e kam $550... ako ima zelaeshti da se kombinirame moze da si zakupim njakolko broja che da legne po-eftino transporta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 ами митото и ДДСто ? Виж как стоят нещата с изгорелите пиксели, на колко ги сменят. Аз до колкото знам при мониторите с течни кристали най-добри са самсунг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 Аз до колкото знам при мониторите с течни кристали най-добри са самсунг. <{POST_SNAPBACK}> Abe i az taka sam 4el ama v zapadni magazini kadeto se prodavat stotici monitori vkl da davat edno i sa6to.SONY-Vayo e mnogo ama mnogo pred drugite.Prosto ni6to ob6to Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 сони вайо са лаптопи и кое им е по-доброто на сони LCDтата , освен цената ? За ЦРТ няма спор,че са много добри, но при ЛЦД нещата стоят по-различно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 15, 2005 Share Posted February 15, 2005 сони вайо са лаптопии кое им е по-доброто на сони LCDтата , освен цената ? За ЦРТ няма спор,че са много добри, но при ЛЦД нещата стоят по-различно. Аз съм с 18.1" samsung (вече на 2 години стана) и съм доста доволен. Имам наблюдения над аналогични SONY-та и честно казано според мен са малко по-добри (и ДОСТА по-скъпи - към 2но бяха тогава)... Но всеки си преценява сам за себе си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkaims Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 за да разберете в кои завод се пройзведен даден монитор: http://tco.networks.nu/index_publicsearch.htm така например в завода на LG пройзвеждат SONY, затова ако си вземеш LG единствената разлика със SOny ще бъде в формата на пластмасата и надписа- ако не вярвате - ПРОВЕРЕТЕ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 сони вайо са лаптопи Vzemi po4eti malo pove4e i togava govori.Osven laptop-i imat i nastolni ma6ini Vayo.Monitorat na koito se izkefih be6e nad 20 incha Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 добре тогава, чети поста ми " сони вайо са системи, настолни и мобилни, не монитори" Аз съм с 18.1" samsung (вече на 2 години стана) и съм доста доволен. Имам наблюдения над аналогични SONY-та и честно казано според мен са малко по-добри (и ДОСТА по-скъпи - към 2но бяха тогава)... Но всеки си преценява сам за себе си <{POST_SNAPBACK}> Възможно е, нямам много лични наблюдения, просто казвам това, което съм чувал от достоверни източници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted February 19, 2005 Author Share Posted February 19, 2005 такаааа... разгледах го монитора, за който писах и мисля тази седмица като ида в софия да си го купя, надявам се да излезе качествен, поне като го гледах в магазина не можах да му намеря никакви косури, май като гледам как стоят нещата в 99% от случаите е въпрос на късмет дали ще излезне сполучлив даден монитор Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 20, 2005 Share Posted February 20, 2005 Еми..късмет И да кажеш дали си доволен като го вземеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted February 20, 2005 Author Share Posted February 20, 2005 ок нямаш проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted February 20, 2005 Share Posted February 20, 2005 абсолютно прав си - грешно ти е мнението. за TFT мониторите честотата на опресняване няма никакво значение. 60Hz напълно достатъчно! картината е абсолютно стабилна - от близо 5 години съм с такива монитори и вече не бих искал да работя на CRT никога повече в живота си и бих препоръчал на всеки да си вземе TFT. <{POST_SNAPBACK}> Kaji mi kak 6te obedi6 tezi, koito rabotiat s graphi4ni prilojenia i predpe4atna podgotovka da preminat na TFT. Vijdal sum kak izglejdat gradientite na TFT - stupalovidno. Dostupnite TFT monitori o6te ne sa tolkova dobri, 4e da izmestiat CRT po otno6enie na rabotata s graphika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnogoznaiko Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Ами ако мога да си кажа скромното мнение освен iiyama, LG i BENQ в момента имат страхотни 16 милисекундни монитори, геймедишън Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro Posted February 24, 2005 Author Share Posted February 24, 2005 абе вече седмица го ползвам монитора не е кой знае колко време, ама засега нямам забележки пък и цената е доста добра според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.