Guest Phoenix Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 ....Мойта кола също не е моя по твойта логика, беше на баща ми, но той си купи нова и тази остана за мен. Искаш да сложа стикери по нея "тва е на баща ми старата кола" ли? Освен това се пише кОрмило, незнам защо си го написал даже с главно У в предипния пост. А смисъла на гонките е точно да си премерим колите, а не шофьорските умения. На дръпка 400 метра няма какво толкова да покажеш като шофьор. <{POST_SNAPBACK}> И историята на мойта кола е абсолютно същата, като с твойта...и не ме е срам, че е била на баща ми, защото все пак съм на 20 години все още не мога да си позволя да си купя нова кола Мога да си позволя да я потдържам (което в мое случай не е никак лесно), да си сипвам бензин, да си я кича с джунджурии и да си я карам с кеф Но не сте прави за уменията на 400 метра - най-малкото ако сте играли NFSU (колкото и тъп пример да е) ще разберете, че не е просто до карането направо и мощността на колата; трябва да знаеш как да стартираш, кога да сменяш скоростите, колко газ да подаваш...дори и в моя случай с автоматика е трудоемко, защото нямам оборотомер, а пълната мощност и въртящ момент при мойта кола са на около 4500-5000rpm и само на слух превключвам (щото и аз имам скорости, който превключвам, само дето нямам съединител и мойте са 3 ). За това не си мислете, че е толкова лесно, колкото изглежда За невръстните кибици няма да коментирам... The_Ufo като си говорим за "на тате" колата искам да те питам...ти ли си купи жигулата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 The_Ufo като си говорим за "на тате" колата искам да те питам...ти ли си купи жигулата? <{POST_SNAPBACK}> Разбира се че не, хубавите коли не се купуват лесно Аз карам друга кола. А колкото до уменията, на това ако му викаш умения за превключването на скоростите...ръчната спирачка може би значи е като "висше образование" за владеенето на автомобила Като цяло мисълта ми е че 400метра вита баница е гупава хамериканщина, глупаво, шаблонно. offtp: Картинга си е друга работа , айде че като гледам какво време се отворило се чудя кога да отида да джътна към лаута. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Като цяло мисълта ми е че 400метра вита баница е гупава хамериканщина, глупаво, шаблонно. Идеята е да се накефиш на тягата на колата, на усещането от скоростта, от това да надделееш над този до теб. Може да го погледнеш като разликата в бяганията спринт и маратон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feyz Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 На митницата отиваме за да изпробваме колите, а не любимата ви фраза "задкормилно устройство". Така че тия дето искат да ходят по гората..ми нека да ходят, само че на повечето колите са им пълни бараки на по 15 години и след петия завой ще им загреят спирачките, а след шестия ще са в дерето. Та тръпката е да видиш коя кола колко дърпа, а не кой на какъв шофьор се прави. Освен това не ви трябва гората за да се изпробвате. Аз лично съм се гонил в града и е много по яко. Примерно тръгват две коли от Мегамарина в кв.Смирненски, а целта е широката улица пред пожарната в Тракия. Това вече си е супер шоу, защото има и коли и светофари. Риска е по голям, тръпката също. <{POST_SNAPBACK}> Такива като теб трябва да ги затварят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dungeon_Siege_ Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Tova e palna prostotia da vi kaja i az.Da mi se nadbiagvate prez grada .Vie ste palni nenormalnici ei tva moga da vi kaja .I shte pisha po skapanata vi tema zashtoto taka iskam. .I po specialno tozi robin hood iavno dosta se e vpe4atlil ot niakoi film4eta . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Теб като не те впечатлява, никои не ти иска мнението. Темата е за тези, които се интересуват от това! И аз си имам мнение за такива като Feyz, но не го пиша за всеобщо знание нали?! Пак повтарям, писането в темата не е задължително! Даже е препоръчително да пишат хора, които ако не кола, то поне книжка имат, а не някви лапетии! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Теб като не те впечатлява, никои не ти иска мнението. Темата е за тези, които се интересуват от това! И аз си имам мнение за такива като Feyz, но не го пиша за всеобщо знание нали?! Пак повтарям, писането в темата не е задължително! Даже е препоръчително да пишат хора, които ако не кола, то поне книжка имат, а не някви лапетии! <{POST_SNAPBACK}> Ти пък като разкакзваш някви случки, които целят да те изкарат голям пич, и които никой не знае дали са се случили, да не мислиш че те правят голям мъжкар? "Лапетия" не се определя от това на колко години си, а от това какво държание и отношение към живота имаш. И в този смисъл, ти си "лапетията" тук, а не човека, който ти казва самата истина (FEYZ). Заради хора с твоето разбиране, България е на едно от първите места в Европа по смъртни случаи в катастрофи. Така че, преди да говориш, се замисли за това какъв пример даваш на "лапетиите"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Ти пък като разкакзваш някви случки, които целят да те изкарат голям пич, и които никой не знае дали са се случили, да не мислиш че те правят голям мъжкар? "Лапетия" не се определя от това на колко години си, а от това какво държание и отношение към живота имаш. И в този смисъл, ти си "лапетията" тук, а не човека, който ти казва самата истина (FEYZ). Заради хора с твоето разбиране, България е на едно от първите места в Европа по смъртни случаи в катастрофи. Така че, преди да говориш, се замисли за това какъв пример даваш на "лапетиите"! <{POST_SNAPBACK}> Айде като ще си говорим за статистики...знаеш ли колко процента от катастрофите са предизвикани от шофьора? Аз ще ти кажа - 12%. Знаеш ли какво значи това? Ами това значи, че е почти всеки 2ри пешеходец пресича без ИЗОБЩО да се огледа, на червено и кадето му хрумне. Еми извинявай, ама от личен опит ще ти кажа, че повечето пешеходци са абослютни малоумници! Някои даже са и нагли - пресича на червено и като му свирна с клаксона почват едни псувни, едни простотии...случвало ми се е и подобно нещо с ЖЕНА, бутаща КОЛИЧКА С БЕБЕ. Наистина, не е правило да се правят надпреварите в града, за това сме избрали митницата на Кукленско шосе, защото там няма жива душа и единственото нещо, което можеш да блъснеш е някой друг стълб. Понякога и в града правя изпълнения, но на места, където знам, че риска да се случи нещо по моя или нечия друга вина е абсолютно минимален. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Еми извинявай, ама от личен опит ще ти кажа, че повечето пешеходци са абослютни малоумници! Някои даже са и нагли - пресича на червено и като му свирна с клаксона почват едни псувни, едни простотии...случвало ми се е и подобно нещо с ЖЕНА, бутаща КОЛИЧКА С БЕБЕ. <{POST_SNAPBACK}> Тук си напълно прав, че 90% процента от пешеходците са като овце, пресичат по диагонал, мотаят се и не гледат, но аз се ядосвам на това, че някой си разправя как да се състезаваш в града е по-яко, защото има коли, които едва ли не са някакви препятствия, които се преодоляват на слалом. Сега като го прочете някой, утре и той ще реши да го пробва, и на връщане от някой купон, порядъчно пийнал, ще го направи за да се издокара пред гаджето и ще размаже някой! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Пич, като не одобряваш цялата тя работа за кво пишеш в тая тема? И каква е тая мания дето я показваш към колите на татковците. Може би баща ми примерно ще е решил да ми купи кола и аз ще му кажа "Не не я ща баща, няма да я карам тая кола понеже не съм си я купил аз и в такъв случай не е моя" И трябва да ме е срам да движа по улиците с нея понеже някви такива твои съмишленици ще разправят че съм голямо леке понеже карам кола която "тате" ми е купил. Ще я карам не ами ще и пръсна г..а! И ще ходя и на Митница да видя аджеба колко му е дълга на "тате" пиш***а! <{POST_SNAPBACK}> хахаха, бих добавил само: аз кво съм виновен че баща ми си е скъвал гъза от бачкане, докат вашите са се наливали с ракии в местната кръчма. затова сега той може да ми купи кола и аз си я карам. затова и скоро и на мен ще ми се скъсва задника от бачкане, а дотогава ще късам шортите на всички хейтъри с "грозния дизел на тате". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Ти пък като разкакзваш някви случки, които целят да те изкарат голям пич, и които никой не знае дали са се случили, да не мислиш че те правят голям мъжкар? "Лапетия" не се определя от това на колко години си, а от това какво държание и отношение към живота имаш. И в този смисъл, ти си "лапетията" тук, а не човека, който ти казва самата истина (FEYZ). Заради хора с твоето разбиране, България е на едно от първите места в Европа по смъртни случаи в катастрофи. Така че, преди да говориш, се замисли за това какъв пример даваш на "лапетиите"! <{POST_SNAPBACK}> Който ме познава, може сам да прецени дали е истина или не. Ходил съм на митницата още преди 3 години, достатъчно хора ме знаят. На теб явно ти се вижда много мъжкарска тази постъпка, аз не я виждам като женска или мъжка, просто ми прави кеф. Който може да мисли с главата преценя ситуацията, къде и кога какво може да се направи. Много ясно че няма да тръгна в пиковия час да карам като луд. А ти си стой увас пред компа на сигурно и гледай картинки и филмчета на хорските коли, щом идеята не ти допада. И напълно споделям мнението на mobo отгоре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Е някой от галемите чофеори, може ли да ми посочи преди колко месеца последно е спирал на пешеходна пътека, за да мине някой пешеходец?!? 0-1? Не 12% са виновни пешеходците, а 99% сме виновни шофьорите! Колко шофиори са блъснали пешеходец, след нормално каране с 50кмч в града? на 1000000 един. Айде стига глупости, ако всички спазвахме ограниченията нямаше да има 1 ранен, да не говорим за убити. Но така е щото всички гледат по-големите бакофци (хамериканците) какво правят и гледат да подръжават на тях. Поради ниското жизнено равнище на българина колата се е превърнала в светия гралл. mobo: говорим за коли, не за дизели, е освен ако баща ти не кара някой еС пестин', което ме съмнява. Гледай да не скъсаш някой москвич на старта, докато на комшията "тяхните се наливат с ракия"м хаха...пази боже сляпо да прогледа...Това е само в България, защото по другите държави си нямат приказката "Дядо Йоцо", а някои са прекалили с четенето и. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaa Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 : Абе напоследък нещо взе да се затопля времето, няма да е лошо да се организира нещо пак на Митницата, щото пследния път направо си беше кучешки студ още The Ufo: "Говорим за коли а не за дизели"- Аз ли не схванах шегата или ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Е някой от галемите чофеори, може ли да ми посочи преди колко месеца последно е спирал на пешеходна пътека, за да мине някой пешеходец?!? 0-1? Не 12% са виновни пешеходците, а 99% сме виновни шофьорите! Колко шофиори са блъснали пешеходец, след нормално каране с 50кмч в града? на 1000000 един. Айде стига глупости, ако всички спазвахме ограниченията нямаше да има 1 ранен, да не говорим за убити. Но така е щото всички гледат по-големите бакофци (хамериканците) какво правят и гледат да подръжават на тях. Поради ниското жизнено равнище на българина колата се е превърнала в светия гралл.mobo: говорим за коли, не за дизели, е освен ако баща ти не кара някой еС пестин', което ме съмнява. Гледай да не скъсаш някой москвич на старта, докато на комшията "тяхните се наливат с ракия"м хаха...пази боже сляпо да прогледа...Това е само в България, защото по другите държави си нямат приказката "Дядо Йоцо", а някои са прекалили с четенето и. <{POST_SNAPBACK}> Ще ти дам пример: наскоро четох във вестника, че АВТОБУС блъснал някакъв младеж. Сега, без да прочитам подробностите започвам да мисля логически: какъв ТЪПАК може да си за да те блъсне АВТОБУС, който се движи с НЕ ПОВЕЧЕ от 50км/ч?? Добре, може да е карал по-бързо...тук прочитам вестника и откривам, че улицата, на която е станало произшествието не позволява скорост, по-голяма от 60км/ч, ЗА КОЛА, камо ли за АВТОБУС!!! Какво следва - ThE_UfO искам да ми отговори А по мнението ти - ами аз винаги спирам на пешеходна пътека, даже наскоро ми се случи да спра насред булеварда (където НЯМАШ ПРАВО ДА ПРЕСИЧАШ!!!) за да пресече една бабичка (за 38-те коли зад мен, които щяха да ми дойдат на гости в багажника и милионите псувни, които съм изял няма да говоря ). Преди около 4 години бях в Германия и установих, че абсолютно всичко, ставащо на пътя В ГРАДА е в следствие на ПЕШЕХОДЦИТЕ. Ще ви кажа защо. Булевард, кръстовище, светофар, пешеходна пътека. На края на бордюра има много дебела БЯЛА линия. Свети зелено за автомобилите, червено за пешеходците. Въпреки, че бялата линия е на около 1 метър от самия път (има и мини-платно за колоездачи и мотопеди), хората НЕ ДОКОСВАТ бялата линия, чак докато не светне ЗЕЛЕНО. Шофьорите на автомобилите не си чупат скоростните кутии само и само да хване жълтото, а в момента, в който то светне - спират(или намаляват и спират)! Има едни много полезни "таймери" за обратно броене, които броят колко време остава до "края" на светлината (за щастие в София вече са масово по светофарите). А за героя-стриийтрейсър РОБИН - приателю аз съм сигурен, че си мислиш, че можеш да преценяш ситуацията, но сигурен ли си , че останалите го правят ? Както си преценил,че е безопасно и се святкаш с бясна скорост по някоя пуста улица сигурен ли си , че няма пияния колоездач да кривне в дясно ? Или пък че човека, който върви по тротоара няма да се спъне и да ти падне пред гумите ?Или че този от насрещното няма изведнъж да се окаже срещу теб ? И как ще спреш ? Със суперяките си керамични спирачки ? Такива като теб в повечето случаи знаеш къде свършват...Да, правилно, не си безсмъртен... А ти сигурен ли си, че не може да ти падне метероид на главата докато си ходиш на улицата? Всичко е адски относително, но все пак трябва и да има известна тръпка - иначе няма да е интересно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Аз не съм фен на такива състезания,още повече,че не мисля,че сме готови за това.....Не че аз много разбирам де,ама като гледам нашите и тези по чужбина и мога да направя разликата...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Да де, аз също обичам тръпката, но си е безумие да си правиш гонки в града, при това състояние на пътищата и тази ниска култура на шофьорите. БТВ изтрих си поста, защото е много извън темата и ще доведе до твърде много конфронтации. А при положение, че тук четат 80% хлапета които броят дните да навършат 18 и да вземат книжка е малко необмислено да се пишат такива неща...просто на някой утре ще му хрумне "абе ей, онея там, в ония форум какво си разправяха, дай да взимам форд сиеарата и да ходя до чепеларе да видим кон боб яде ли...резултата е ясен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted February 16, 2005 Share Posted February 16, 2005 Всички трябва да имаме едно на ум ВСЕКИ път, в който се качим в колата и тръгнем с нея за някъде, без значение, дали ще е до магазина на 200 метра (защото аз така правя понякога ) - АВТОМОБИЛЪТ Е ОРЪЖИЕ, КОЕТО УБИВА!!! ПАЗЕТЕ КАКТО СОБСТВЕНИЯ, ТАКА И ЖИВОТА НА ОКОЛНИТЕ !!! 80% хлапета които броят дните да навършат 18 и да вземат книжка е малко необмислено да се пишат такива неща...просто на някой утре ще му хрумне "абе ей, онея там, в ония форум какво си разправяха, дай да взимам форд сиеарата и да ходя до чепеларе да видим кон боб яде ли...резултата е ясен. Тук вече идва възпитанието на родителите. Аз, например, когато взех книжка първите 2-3 месеца карах ВИНАГИ с баща ми, въпреки, че поне 8 години преди да взема книжката, всеки път, когато ходихме на лов карах всевъзможни видове коли (верно, на къра, ама си е каране) и баща ми прекалено добре знаеше, че МОГА да карам, но въпреки това настояваше първите 2-3 месеца да се вози с мен. Явно е имало полза, за което му благодаря. Карам вече 3та година "официално", демек с книжка и за сега (чукам на дърво) нямам нито един инцидент, като изключим счупването на мигача на една Фиеста на Митницата, докато паркирвах Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Аха, какъвто си в живота, такъв си и зад волана... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 .......mobo: говорим за коли, не за дизели, е освен ако баща ти не кара някой еС пестин', което ме съмнява. Гледай да не скъсаш някой москвич на старта, докато на комшията "тяхните се наливат с ракия"м хаха...пази боже сляпо да прогледа...Това е само в България, защото по другите държави си нямат приказката "Дядо Йоцо", а някои са прекалили с четенето и. <{POST_SNAPBACK}> като начало дизелите не са това което бяха. с въпросния дизел съм изяждал преспокойно БМВта 525и. нагоре не съм се пробвал защото не ми е това целта в живота. като продължение поста ми беше силно емоционален срещу хората като теб, които не ме харесват само защото колата не е моя. но нищо не казват по въпроса, че аз мога с чужда кола да карам по-добре отколкото те собствената си. последно, няма да ти отговоря на евентуалното предизвикателсто да ти късам на теб щортите, щото не ме влече. edit: @stefann: почна се. ма кво ви говоря и аз на вас. карайте си квото искате и си живейте живота. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Опа, опа, леко, че ще излетиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 ала-бала джиджи-биджи... <{POST_SNAPBACK}> И все пак не каза какъв дизел имаш? Щом "изяждаш" бмв525 бензин, значи трябва да караш нещо след 2000 година и нагоре. Да не е някоя Fabia 1.9 TDi RS 130коня? Или някое Ситроенче ЗХ, 1.9дизел което върви по малко от Лада 1.3? . Ще обясниш ли на дизел хейтърите Ти ми напомняш на един съсед който постоянно си ремонтира колата, и като го питам, кфо става бе, що не върви пак, и той-абе върви бе, 6+ е, малко профилактика...и така всеки ден, през ден stefan:"Аха, какъвто си в живота, такъв си и зад волана... " - не е така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 И все пак не каза какъв дизел имаш? Щом "изяждаш" бмв525 бензин, значи трябва да караш нещо след 2000 година и нагоре. Да не е някоя Fabia 1.9 TDi RS 130коня? Или някое Ситроенче ЗХ, 1.9дизел което върви по малко от Лада 1.3? . Ще обясниш ли на дизел хейтърите Ти ми напомняш на един съсед който постоянно си ремонтира колата, и като го питам, кфо става бе, що не върви пак, и той-абе върви бе, 6+ е, малко профилактика...и така всеки ден, през ден stefan:"Аха, какъвто си в живота, такъв си и зад волана... " - не е така... <{POST_SNAPBACK}> Тъй като съм още "малък" и не мога да си позволя да си купя нова кола, няма да ти цитирам какъв дизел имам, пък и нямам дизел. Но мога да ти кажа че баща ми, половината ми роднини и доста семейни приятели карат нови коли и всички те да дизел. От 136 до 313кс в зависимост от конкретния автомобил. Лично съм присъствал (не карах аз) в БМВ Х3 3.0д автоматик на дръпка на един светофар с Додж (джип) незнам какъв модел е, но е червен, той е един единствен в Пловдив. 4500(ако не и повече) кубика, бензин, незнам си колко стотин конски сили..остана на 2 коли отзад на следващото кръстовище. Така че ако ще прехвърляме темата на дизел vs бензин, като за начало не се изказвай с такава надсмешка срещу нафтата.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataman Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 Наистина е факт, че дизела не е това, което беше...И като ги замесихме в темата за митницата нека KingPin като редовен там каже как се представят дизелите(на митницата) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted February 17, 2005 Share Posted February 17, 2005 BMW 525i Е34 или Е39 с ДИЗЕЛ НЕ ПО-МАЛЪК от 3000cc V6 (при това СЛЕД 2000 година, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трубиниран) е НЕВЪЗМОЖНО да дръпнеш! Наистина в момента дизела превъзхожда бензина по всички параграфи, но това е заради последните разработки на всички марки за 2005-та година. Допреди 2 години единствения дизелов агрегат, който се тачише с известна слава беше 1.9 TDi на VW, който се среща в повечето други модели и марки на концерна. Аз, лично, винаги ще предпочета бензина пред дизела, защото просто...дизела НЕ става за какъвто и да било спортен вид каране, па ако ще и 500 коня да е... Свалете си на Top Gear едно предаване, в което водещият Джереми се опитва да мине пистата Нюрбургинг за ~10 мин. с....дизел, при това Jaguar S-type, който е нещо от порядъка на 300 коня Е, успя...след 100 опита и самоубийствено шофиране Но някъде по средата той си го казва "Това е....дизел, просто НЕ става!" ROBIN по въпроса с оная гонка, дето си бил в Х3...ако не се лъжа Додж-а е модел РАМ, демек е с двигател от Viper, който е 8.0 V10 - 500 коня. Другия Додж за който се сещам е един Дуранго, който не му знам двигателя, ама пак ме съмнява изобщо да успееш да му се покажеш отпред с това Х3 (въпреки, че съм фен на BMW) Моето мнение за дизелите е...ако искам градска кола, с която да върша работа - ще е дизел; ако искам кола, с която да си правя кефа - (ще) е бензин! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.