Jump to content
BulForum.com

Затворена механична система ли е вселената?

Antares

Recommended Posts

1 Според някой вселената е безкрайна

2 Ако е затворена система, тя трябва да е изолирана от нещо друго, напр някъква граница

3 Как може безкрайноста да има граница

4АКО ИМА ГРАНИЦА АЗ ИСКАМ ДА СЪМ МИТНИЧАР НА ГРАНИЦАТА :)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Дайте ми пример за затворена механична система.Аз не се сещам нещо.Как е възможно нещо да съществува в затворена механична система?То от самосебе си ли се е породило???

I az si zadavam sushtia vapros...

1 Според някой вселената е безкрайна

2 Ако е затворена система, тя трябва да е изолирана от нещо друго, напр някъква граница

3 Как може безкрайноста да има граница

4АКО ИМА ГРАНИЦА АЗ ИСКАМ ДА СЪМ МИТНИЧАР НА ГРАНИЦАТА :)

Брей егати теорията :D

Само не ми е ясно що всички смятат вселената за безкрайна!!!???

Според мен Вселената е безкайна...макар че в един вестник четох, че вселената имала формата на футболна топка, но била изградена от канали и рани такива бози...

Ako vselena se razgleda kato zatvorena termodinamichna sistema i kam neia se priloji vtoria zakona na termodinamikata, protichastite neobratimi procesi v tazi sistema dovejdat to narastvane na entropiata i. I kogato entropiata dostigne svoia maximum v zatvorenata termodinamichna sistema nastapva termichno ravnovesie pri koeto vsichki procesi se prekratiavat. Togava sbogom jivot, sbogom sastestvuvane...

Dobre che vtoria zakon na termodinamikata se prilaga sas sigurnost samo za usloviata na Zemiata!

*ENTROPIA - miarka za nepodredenost. Mejdu entropiata i neobratimostta sastestvuva vrazka.

Davam vi i edin primer za neobratimost - preminavaneto na toplina ot edno tialo s po visoka temperatura kam tialo s po niska. Izravniat li im se temperaturite - krai. Vsichko spira.

Ta misalta mi beshe che sled kato razgledame vselenata kato zatvorena sistema, v koiato bez samnenie protichat procesi na toploobmen, vse niakoi den temperaturite na vsichki tela v tazi sistema ste se izravniat i na tova horata mu vikat "TEORIA ZA TOPLINNATA SMART NA VSELENATA"

Според мен вселената не е безкрайна ,това не би било възможно след като тя се разширява ,безкрайното не може да се разширява.

Вселената се е образувала след голямия Взрив и от тогава се разширява докато според мен най-накрая ще се разпадне(разсее) по същия начи по който се разсейва една вълна.Мился ,че извън нашата вселена времето(ако има такова) тече по различен начин и от от там този Big Bang може да тряе Секунда.Откаде да знаме ,че когато палим клечка кибрит не създаваме вселена ,която за нас трае секунди ,но те може да изглеждат Милярди години вътре във самата нея.Теорията ,че нашите галактики ,планети са нещо като Атоми за нещо мнооого по огромно ,което ние не можем да възприемем ,нито като мащаб нито като времетраене ми се струва правдоподобна.Според мен такова нещо като НИЩО няма ,с тази дума наричаме нещата който няшия мозък и сетива не са в състояние са разберът и усетят

abe pichove dali vselenata e bezkraina ili ne nikoi ne moje da vi kaje i nadali chovechestvoto shte razbere dokato vyobshte syshtestvyva shto ne vzemete da se zanimavate s po-zemni problemi kato tova kolko pari izkarvate na den a

• 3 weeks later...
От биологична гледна точка затворени системи няма. Енергията винаги намалява при преобразуването от един вид в друг и затова трябва нова енергия, която да доиде от отвънка.

Лоша работа! :(

И после тея смешници Нютон и Хелмхолц ще ми разправят за някакъв си измислен Закон за Запазване на Енергията! И ще ми пишат простотии от типа Ек + Еp + W = const

Пък тя енергията си намалява, както казва Chaos!

Недей така бе човек! Ще вземе да ти прочете поста някой даскал дето ти преподава по Физика, та ще има да се явяваш на поправки до посиняване и загуба на енергията! ;)

Нищо лично! Ти па ся да не вземеш да се обидиш!? Майтап малко да става! :)

Според мен вселената просто няма как да бъде затворена система, по простата причина, че всяко едно нещо е само част от нещо по-голямо! нашата човешка логика не може да си представи , че Вселената изведнъж свършва и след това има само едно голямо НИЩО!!!!! аз поне не мога! от друга страна пък ми се струва неоправдана загуба на прстранство Вселената да продължава до безкрай(каквото и да значи тази дума) :excl: значи достигам до един горе долу компромисен вариант, в който моят мозък си представя, че Вселената не е разположена по една ос, като непрекъснато се разширява, ами на места търпи изкривявания и така се получава нещо като кръговрат :excl: :blink: Малеееее, кви ги наговорих :D А какво има отвъд този кръг, .......... Е-ееее-е-ее, да не съм Господ , да ви отговоря на всички въпроси :lol: :P хахахха

A kogato se razshiri zaema mqsto..kakvo e imalo na mqstoto predi razshirqvaneto? Predi da stigne do tam vselenata...I sled kato zapochne da se sviva vselenata, kakvo shte ima na mqstoto kudeto veche nqma vselena?..mislq che ne moje da se dade 101% tochen i siguren otgovor, kolkoto i argumentiran da e toi.

Материята се разширява и свива не вселената. Вселената е едно безкрайно нищо с капчица материя която се разтваря в безкрая (поне така аз мисля, възможное материята също да е неограничена, което е доста невероятно и таканаречения "голам взрив" да е еднин малък пукот във всемирната канонада).

Въпросът който ме гложди, е от къде се е взела материята в нищото?

Az pyk si mislq "kyv e toq vapros be ?"

Vse edno da pitate 4-godi6no dete "kakyv kapacitet ima kondenzator, koito polu4ava zarqd 6x10^-5 C ot izto4nik s naprejenie 120 V ?"...

Prosto nqmame dostaty4no danni i li4en opit za tova...vse o6te...

Peace...\/ :punk

Ами ако ми кажеш кой е диелектрика и съответно диелектричната проницаемост що пък да не ти кажа :) Е не съм на 4 ама като пия 4 малки и мисля като 4 годишен ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...