Jump to content
BulForum.com

Малка модификация на безжични слушалки TCM

Recommended Posts

Здравейте, става дума за следното :

Слушалките имат вградена екстра - да се самоизключва предавателя когато в продължение на няколко минути не регистрира аудио сигнал. Само че тази екстра понякога се превръща в bug. Има някои филми, които са с много тих звук. За да ги гледаш се налага да увеличиш звука максимално на слушалките, обаче понеже сигнала е много слаб, предавателя си мисли че няма звук и след като му изтече таймаут-а се изключва и в този момент на слушателя му гръмват ушите от много силен (нали е увеличено на max) статичен шум.

Имам решение на проблема, но не мога да го обясня как е направено, защото не разбирам. Само мога да покажа снимки на платката и надявам се да помогна по този начин на някой.

Ще помоля някой който разбира повече да погледне и да каже дали става ясно какво е направено. Аз само ще поясня къде трябва да се гледа - на първата снимка долу има един транзистор на който от другата страна му е пусната една жичка. Незнам дали жичката е към маса или към +, но идеята е този транзистор или никога да не се отпушва или никога да не се запушва - толкова знам по въпроса :(.

снимка 1 - горна страна с елементите

снимка 2 - долна страна със спойките

ami az ne moga da razbera to4no kakvo e

Незнам дали жичката е към маса или към +, но идеята е този транзистор или никога да не се отпушва или никога да не се запушва - толкова знам по въпроса :(.

снимка 1 - горна страна с елементите

снимка 2 - долна страна със спойките

predpolagam ji4kata e na baza na tranzistora, tyj kato nqma rezistor ako tranzistora e pnp e kim +, ako e npn e kym -

moje da se razbere kakyv e tranzistora, i drugiq kraj kide e na + ili -

ama 6tom si dal podrobni snimki ne vijdam problem kojto iska da si go napravi bez da razbira mnogo-mnogo :rolleyes:

taka az imam pdoben problem s takiva slu6alki samo 4e toq model deto backbone e dal snimka ta oniq den si4ko si ba4kaha normalno i nisto im nqmashe

a neska gi puskam iii izbosto nestat da vklu4at predavatelq sveti 4ervenata lampa no slu6alkite fa666tat li fas666tat i nestat da vklu4at ot kakvo moje da e nz nqkoi po kompetenten ako se sesta za prav pat mi se slu4va takova nesto za merih kabelite nee ot tqh ????????? :(

Едно решение на проблема е да не се ровиш в електронната схема, а да пуснеш с някакъв плеър един файл да се върти нонстоп. Този файл да съдържа някаква ниска честота, която само в момент се увеличава, но така че ти да не я чуваш и да се надяваш, че предавателя я поддържа, или с адобе одишън да направиш един файл, в който да има леко пукане като времетраенето на файла е по-малко от таймаута на слушалките, и да го пуснеш на nonstop тоя файл докато гледаш филма. Пукането може да се направи едва доловимо, колкото да нулира таймаутите :D

Малко нестандартно изпълнение, но поне и няма да увеличаваш константните шумове за да избягаш от таймаута.

ЕДИТ: Разбира се, ако с тази жичка не д обавяш шум, а просто изключваш перманентно таймаута, е по-добрия вариант :)

А така като гледам (доколкото мога да видя де), жичката дава накъсо емитера и колектора на този транзистор. И се предполага, че така се избягва запушването му.

mdam i az go imam toia problem....ae kaji za kuv model slushalki stava vapros.....moia e TCM (ama ne moga da ti kaja tochno kuv TCM) ;)

@tedy: znachi tava e po-dobriat variant am? :)

EDIT: niama znachenie opravih se.......mersi mnogo :beerchug

Някой може ли да помогне с инфо, как тези слушалки могат да се преработят и да предават картина и звук :excl:

По точно например на входа на сендера да се подаде сигнал от изход / чинч/ на DVD например и съответно слушалките или колоните / щот има и колонки/ да се вържат по някакав начин на входа на TV пак / чинч/ и да стане един вид Видео сендер да можеш да осъществиш безжична връзка между DVD и TV.

Благодаря предварително.

/Извинявам се на администраторите предварително ако не е мястото тук на това питане но мисе видя подходящо да допишем темата / :inqn

• 4 months later...

Налага ми се да преработвам едни слушалки по гореописания метод но за жалост не ми се отварят линковете с горните две снимки. Моля някой ако ги има или има работещ линк към тях да пише! Благодаря Ви предварително!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...