spirit Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Zdraveite, Pyrvo se izvinqvam, 4e pi6a na latinica, no sega pravq pyrvi stypki v Linux i o6te ne sym konfiguriral vsi4ko. Vyprosyt mi kym vas e sledniq: Pri izpisvane na localhost v browser-a se poqvqva startovata stranica na apache syrvyra, koito sym instaliral. Vyv direktoriqta /var/www/html sym slojil edna direktoriq, do koqto iskam da osy6testvq dostyp. Kogato izpi6a v browsera http://localhost/_projects, mi izvejda syob6tenie: ?You don't have permission to access /_projects/ on this server.? Ako nqkoi moje da pomogne - 6te 4erpq Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirit Posted February 14, 2005 Author Share Posted February 14, 2005 Zdraveite, (sorry za latinicata) Instalirah si Macromedia Dreamweaver na Linux sys CrossOver Office, i kogato se opitam da zapi6a fail, koito se namira na var/www/html/ mi kazva 4e: Access to Z:/var/www/html was denied Ot terminala mu davam su , oba4e tva ne promenq ne6tata 6te mi obqsni li nqkoi za6to stava taka i kak da go opravq Blagodarq predvaritelno P.S.: Tazi tema q povtarqm (da me izvinqt adminite), no mi e problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 В терминал използвай команда su и после напиши chmod -R 777 /var/www. След това не би трябвало да имаш проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirit Posted February 14, 2005 Author Share Posted February 14, 2005 tova da go izpi6a nezavisimo v koq papka se namiram li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 tova da go izpi6a nezavisimo v koq papka se namiram li? <{POST_SNAPBACK}> да, но като root Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirit Posted February 14, 2005 Author Share Posted February 14, 2005 Blagodarq mnogo, boys Sq otvarqm nova tema za phonetic v linux, ako imate jelanie za HELP, otivaite tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 Сложи на папката пермишън да се чете от всички. Точния номер не помня. С MC може да го направиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 chmod 755 /var/www/html/_projects или провери в /var/log/http/ какво пише в error logs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=27157 Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 В терминал използвай команда su и после напиши chmod -R 777 /var/www. След това не би трябвало да имаш проблеми. <{POST_SNAPBACK}> И за какво точно са му write permissions. 755 е подходяшия chmod Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 14, 2005 Share Posted February 14, 2005 Нека не навлизаме в спор. Просто сметнах, че ще е добре да има пълни права за да не му се налага пак да пита по тази причина във форума . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.