Jump to content
BulForum.com

Преписването на изпити

PSYCHOSIS

Recommended Posts

3курс "уж" се оправят нещата ама май само на хартия

Дам... и при нас нещата май са само на хартия. :angry1 Като четеш програмата на специалността 3 и 4 курс би трябвало да е почти изцяло избираем ама всъшност май няма такова нещо. :angry: Ако се окаже, че няма значи лъжат хората, щото аз заради тея избираеми дисциплини се записах там. Абе воубще - мани, мани истината е сам.. ама кофтито е, че ти губят времето.. :sayjin

• 2 weeks later...
  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply
Дам... и при нас нещата май са само на хартия.  :angry1 Като четеш програмата на специалността 3 и 4 курс би трябвало да е почти изцяло избираем ама всъшност май няма такова нещо.  :angry:  Ако се окаже, че няма значи лъжат хората, щото аз заради тея избираеми дисциплини се записах там. Абе воубще - мани, мани истината е сам.. ама кофтито е, че ти губят времето.. :sayjin

Ако ВУЗ-овете пишат само истината в кандидат-студентски брошури едва ли някой ще се запише (освен тези, на които не им се ходи в казармата). В България няма достатъчно подготвени преподаватели, и като количество, и като качество. Особенно в бързоразвиващите се специалности, където трябва да си непрекъснато в крак с нещата. Ако човек не си помогне сам няма кой да му помогне :( Но наистина е супер криво, че хем не ти помагат, хем ти губят времето и ти пречат!

Днес излезнаха резултатите от един изпит на който 90 % от хората бяхме преписвали. Всички бяха изкарали 4,5,6. Само 4-5 човека не преписваха (отличниците на курса) и всички те имаха двойки. Въобще получи се много гадна ситуация. Вместо да се радваме на оценките ни беше ужасно гадно заради останалите (които знаеха много повече от нас и бяха положили много повече усилия) :sick: :unhappy:

ti slichaino da ne govorish za Algebrichni strukturi pri Kulekov???  :D

Ne, za stopanska istoriq

Ina4e pri kulikov si spomnqm 4e ot dva kursa (okolo 120 4oveka) po lineina algebra pusna samo edin s 3 (tova be6e predi 4 godini a az go vzeh ot 12-ti put :bgrin: )

Edit: Ne sum se qvqval pove4e ot 2 puti na drug izpit. Koito go znae Kulikov (s prqkor OSAMA) znae za kakvo stava vupros.

Днес излезнаха резултатите от един изпит на който 90 % от хората бяхме преписвали. Всички бяха изкарали 4,5,6. Само 4-5 човека не преписваха (отличниците на курса) и всички те имаха двойки. Въобще получи се много гадна ситуация. Вместо да се радваме на оценките ни беше ужасно гадно заради останалите (които знаеха много повече от нас и бяха положили много повече усилия) :sick:  :unhappy:

Тва е много гадна ситуация. Но е поредното доказателство, че оценките нямат никакво значение. Само проблеми създават. Понякога знаеш 5 теми от 25 и ти се падат точно тези който знаеш, друг път знаеш 20 от 25 и познайте какво става :) ........ яко, а? Е за това оценките не винаги са обективни. Като почнеш да работиш обаче се гледа какво можеш и няма никакво значение какви са ти оценките, дали си преписвал или си имал късмет. За тва според мен се учи само това, което е полезно, а с глупостите - човек ги взима и повече въобще не им обръща внимание! Ама ти с тая математика си бил на олимпийския принцип ;) 12 пъти ?

Според мен, всеки който се яви на изпит с достатъчно добър пищов, трябва да му се пише тройка. Защото дори за пищов се иска да имаш достатъчно системни познания за да го направиш.

Замислете се, че не бихте взели нито един изпит ако някой ви пъхне пищов в джоба преди изпита. Трябва системно да познавате съдържанието на предемта и да знаете какво се пише по даден въпрос - тоест кое е по темата. А човек който е научил до толкова заслужава за тройка.

Малко off-topic. Завършил съм българска и английска филология и считам че в тази специалност има само един изпит който е невзимаем. Това е изпита по българска диалектология. Него взех с пищов (единствено). В тази връзка ще е интересно и други да споделят какво са завършили и кой изпит смятат за невзимаем.

Чавдар

Дам... и при нас нещата май са само на хартия.  :angry1 Като четеш програмата на специалността 3 и 4 курс би трябвало да е почти изцяло избираем ама всъшност май няма такова нещо.  :angry:  Ако се окаже, че няма значи лъжат хората, щото аз заради тея избираеми дисциплини се записах там. Абе воубще - мани, мани истината е сам.. ама кофтито е, че ти губят времето.. :sayjin

Абсолютно - по-точно не мога да го кажа!

Според мен, всеки който се яви на изпит с достатъчно добър пищов, трябва да му се пише тройка. Защото дори за пищов се иска да имаш достатъчно системни познания за да го направиш.

Така е/особено теорията/. Аз за какво да уча глупости като гледам как даскала ни диктува неща които и той сам не знае и не разбира?

Na lekcii ne hodq izob6to :bgrin: hodq samo na izpitite i vinagi prepisvam po vsi4ko :D .Vsa6nost ideq si nqmam kakvo u4im :wacko: predstavqm si kato zavar6a ako nqkoi me vzeme na rabota s taq diploma :lol:

Ей това ме разби вече :punk Дано не го чете някой чужденец, че съвсем ще омаскарихме нещата :) :laughing: :D Иначе ако искаш да си работиш по специалността мисля че няма да имаш проблем :D - и без това специалностите, които настина дават нещо на студента в България се броят сигурно на пръстите на едната ръка :devil

. За тва според мен се учи само това, което е полезно, а с глупостите - човек ги взима и повече въобще не им обръща внимание!

А как може да се определи кое е "глупости" и да не му обръщаш внимание :confused Аз имам много примери за това как съм мислел някои неща за глупости, а след това когато ми потрябваха........ :wacko:

Na lekcii ne hodq izob6to :bgrin: hodq samo na izpitite i vinagi prepisvam po vsi4ko :D .Vsa6nost ideq si nqmam kakvo u4im :wacko: predstavqm si kato zavar6a ako nqkoi me vzeme na rabota s taq diploma :lol:

и аз съм почти така. карам редовното кат задочно :) прочитам малко за изпитите, ако изкарам късмет съседа ми мята пищов и минавам. на мен квото ми трябва вече го знам и работата я имам. останало ми е само да ми подпишат заветната хартийка на която да пише "дипл. маг. инж. Мобо". а кат знам аз какъв инженер съм НАИСТИНА МЕ Е СТРАХ ДА ХОДЯ ПРИ ДОКТОР!

А как може да се определи кое е "глупости" и да не му обръщаш внимание :confused Аз имам много примери за това как съм мислел някои неща за глупости, а след това когато ми потрябваха........ :wacko:

E има известен риск ;) Особенно на изпити стават понякога инфекции :)

.....Исках да кажа, че нещата трябва да се разбират, а не да се учат на изуст. А всяка специалност си има периферни дисциплини, в които човек не трябва да се задълбава повече от необходимото.

Какво да ви кажа зависи от преподавателя дали ще си взема изпита защото ако излезе от стаята и има някакъв заместник и знам че може да се препише а не съм имал време да уча заначи използам пищови :). Аз рядко използвам пуищови не ги права аз взимам ги наготово тъй като за да направиш пищов това изисква време и познания. Ако тръгна да го уча и пиша едновременно по-хубаво предпочитам да го науча. Пищова го нося за кураж :punk да си взема изпита. Винаги почвам да уча с чувството че ще имам 2-ка и ефекта е наистина невероятен ако материала голям най-много седмица ми трябва за да го взема(с добра или отлична оценка) иначе аз повече от 2 или 3 дена не отделям а понякога и няколко часа уча и пак не ме късат(е това не значи че нямам двойки де просто не уча в повечето случаи повече от 2 дена преди изпита). А и нещо много важно наистина да не ви пука с колко си взимате изпитите в университета. Ако кандидатствате за работа гледат дали имате диплома и на второ място успеха(примерно ако сте 20 висшисти). И аз гледам канал Discovery много хубав канал. Дори понякога има доста интересни предавания след 0:0 часа. Носете пищовите като талисман за успех за вземане на сесията :punk и учете. Понякога при самото писане на пищовите научавате материала така че и писането(или преписването) на пищови го препоръчвам.

А един от моите преподаватели каза : "Аз съм тук за пари - имам си проготвено какво да ви говоря, ще си го изговоря и ще си тръгна. Оттам нататък за вас не ми пука"...ноу комент.

Абе кой го е казал това?! :angry: Помня нещо такова, ама не помня кой беше... Оня по МПТ лу като че ли?!?!?! :angry1

Ne, za stopanska istoriq

Ако си при кацаркова, взимаш нейните лекции, или пищови на нейните лекции и имаш 6. От учебника който тя е издала се изкарва максимално 4, ако ще и цялата тема да препишеш дословно от там. Просто си иска това което е дала на лекциите. :bgrin:

Аз уча маркетинг в ПУ, и предпочитам да препиша на смотаните изпити като стопанска история, математика и други общи лай*а, които са сложени в програмата само за пълнеж, и да се концентрирам върху икономическите дисциплини. Като цяло ако искаш да постигнеш нещо с висшето си образование, трябва да забравиш както вече някой спомена, ученическото мислене. Неходене на лекции, киснене по кафета и пилеене на време...Все пак всеки решава за себе си ;)

Поздрав за всички студенти:

Кристали - Студентски Живот.емПЕтри :)

Аз уча маркетинг в ПУ, и предпочитам да препиша на смотаните изпити като стопанска история, математика и други общи лай*а, които са сложени в програмата само за пълнеж, и да се концентрирам върху икономическите дисциплини.

Поздрав за всички студенти:

Кристали - Студентски Живот.емПЕтри :)

А кой курс си?

Щото ако си 1-ви значи караме заедно математиката и информатиката :P

Mi izpita si pyrviq semestyr po matematika go vzeh izcqlo s prepisvane. Dori ne pomnq ve4e kakvo u4ihme. Vtoriq semestyr ne sym stypval po matematika. Oba4e spored dumite na kolegite mi nishto ne sym izpusnal shtoto shtoto na daskala nishto nikoi ne mu razbiral

А кой курс си?

Щото ако си 1-ви значи караме заедно математиката и информатиката :P

Ами аз в момента работя и не ходя на лекции. Питай за Мартин цесекаря и ще ти кажат B)

Само с пищови не става. За да се справиш с цялата тази информация върху тях, трябва поне малко да си чел. :online2long:

Elemntarno e hora primerno az sum industrialen menijment ... injinernite izpiti hi4 ne gi 4atkam prepiswam si , ikonomi4eksite se u4at i taka se postiga balans :-) puk i w kraina smetka w universiteta polu4aash nekwi ob6ti znaniq po specialnostta a osnownoto gradi6 sled zawur6waneto :-) :punk

:P koi lujem!? aide az sega sum 12sti klas i o6te ne mi e do6tlo vis6eto ama ....i v u4ili6te si pripisvame vsi4ki mnogo qko!!!

i rezultata e qven! ama da vi kaja ne6to, koeto mnogo me qdosa zav4era! znaci otivam na u4ili6te i v 1 svooben otivam s blizkoto kafe/ az u4a v frenskata a kafeto a Bachi/ ta znaci vutre nqma6e kude da xvurli6 1 qidse!Be xora!I Vse ZABELEJETE 8mi klas! Zaisite na kafe - 12 klas v 4as:())))))))))))))))))))

:devil :devil :devil :devil :devil :devil :devil :devil :devil :devil :devil

Tuka ne6to oburkano ima! I nie togava sme bqgali ot 1-2 4asa! Ama da mi sedqt tam s 4asove, dni i sedmisi .......! I si spmqm 4e kogato bqgaxme ot 4as togava pone sme prepisvali q doma6na q ne6to drugo a te mi idvat na u4li6te s .... abe s NI6TO! a kato im kaje6 ne6to i nemoje6 da im zatvori6 ustitee!

Ribata se vmirisva otkum glavata! :sayjin

Na lekcii ne hodq izob6to  hodq samo na izpitite i vinagi prepisvam po vsi4ko  .Vsa6nost ideq si nqmam kakvo u4im  predstavqm si kato zavar6a ako nqkoi me vzeme na rabota s taq diploma 

Като гледам повечето от вас го карат по леката част,аз лично не си давам зор гледам да взема всичко което мога,като от сега казвам уча химия 3 курс в пловдивския и следването ми е тежко въобще немога си позволя да отсъствам или да си губя времето камо ли като в цитата да не ходя по лекции и тх. да преписвам няма смисъл нещата си ги разбирам пак и то няма от кои да се препише :) :blink: иначе имахме разни колеги които опитваха с пищови и тн но вече не са в курса : :huh: а за дипломата маината аз уча защото ми харесва и се кефя вярно ще имам средно 3 диплома ама кво от тва аз ще си знам нещата а тези които преписваха ще са пълна нула : ;) а за резачки във всеки университет има такива мен сега ме мъчат двама тъпака по МА 1 и 2. но ще им тегля маината и на тях :punk :devil :excl: :devil

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...