Grimjaur Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Heka,аз съм с брада и с коса до раменете.Повечето ми преподаватели миришат на пръст.Досега един-единствен се е заял с мен за външния ми вид(тоя изпит го влача от 1-ви курс ) и то само защото приличам на студент,който преди 10-тина години сигурно,го е напсувал.Иначе с другите изпити нямам проблеми - ако съм учил - вземам,ако не съм-преписвам.Това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 12, 2005 Author Share Posted February 12, 2005 Аз първи курс се явих на изпит с коса на бодли и преподавателката не свали очи от мен Добре, че бях седнал да уча сериозно и си написах всичко. Когато си учил достатъчно, охлюв не могат да ти кажат, дори да си с 34 обеци по лицето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 А тези които само учат и мислят другите за идиоти просто им липсва пространствено мислене, а в някои случаи, изобщо мислене! <{POST_SNAPBACK}> Аз също съм преписвал, което ме изключва от групата на тези дето "само учат", но споделям мнението, че и 6 да изкарам с преписване няма да почувствам същото удовлетворение, отколкото 3 ама със собствени знания! И още нещо може да ви се стори налудничево, но в известна степен е вярно: Това дали преписваш постоянно или не е д някъде въпрос на възпитание и култура! Ако са те възпитали да не си даваш много, много зор, а да гледаш все заобиколния път - логично е да си преписвач, но ако са те учили на труд и усърдие във твоите начинания - успеха ще идва без онова миниатюрно листче в ръкава ти! Пример: Един колега разказваше как баща му го толерирал да преписва, щом дадения изпит е труден - еми извинявайте ама какво ще излезе от този човек? Същият този миналата година си взе 80% от изпитите с пищови, но този семестър самия материал не позволява да се правят пищови поради неговия обем и начин на изпитване и същият този герой загуби 0:5! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Vseki student e prepisval, as vkliu4itelno, no edin dva pati. Ina4e sam u4il mnogo i ne se e nalagalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 ...1) При нас за 2% грешка при измерванията ни пишат двойка за съответното упражнение и трябва да си го отработваме (продължителността му е 4-5 часа), докато във ВСИ няма текущи оценки ... <{POST_SNAPBACK}> @sandman, позицията ти според мен е правилна, но не съм съгласен за 2% грешка да се пише слаба оценка. По-скоро бих писал много добра или отлична оценка на студент, който дори да я е допуснал, съумее да (си) обясни причината и да посочи верния път. В случая е важно познаването на механизма на процесите, а не крайния резултат. Знаеш ли, че в съвременния инструментален анализ отклонението на единично измерване от очакваната стойност ±1-2% се счита за перфектно съвпадение Между другото, ако не си минал "Инструментални методи", има малка вероятност да се видим на упражнения П.П. Извинете за офтопика, не се сдържах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Незнам доколко преписването има общо с културата, но всеки който поне малко уважава себе (и се има изобщо за нещо) не би паднал толкова ниско. Преписвачът казва на другите: вижте колко съм зависим от Вас, Вие командвате парада......Да, но когато част от материала е абсолютно безсмислен за мен, какво да правя?! Да седна и да чета небивалици, е няма да стане! Как може един нормален човек да не вижда смисъл в нещо и същевременно да го учи!? Само не се увличайте прекалено с уроците, че от болни амбиции се става учител. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Незнам доколко преписването има общо с културата, но всеки който поне малко уважава себе (и се има изобщо за нещо) не би паднал толкова ниско. Преписвачът казва на другите: вижте колко съм зависим от Вас, Вие командвате парада......Да, но когато част от материала е абсолютно безсмислен за мен, какво да правя?! Да седна и да чета небивалици, е няма да стане! Как може един нормален човек да не вижда смисъл в нещо и същевременно да го учи!? Само не се увличайте прекалено с уроците, че от болни амбиции се става учител. <{POST_SNAPBACK}> Зависим?!? Защо? те ли са ми казали как да препиша?!? Аз не преписвам от други хора защото няма смисъл... пък да не говорим че в 65-та в СУ като те сложат през 2 реда и през 3 места... ако не си носиш телескоп ще препишеш.... темата на дъската А ти във всичко, което учиш ли виждаш смисъл?!?!?!? няма специалност без баластра! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Зависим?!? Защо? те ли са ми казали как да препиша?!? Аз не преписвам от други хора защото няма смисъл... пък да не говорим че в 65-та в СУ като те сложат през 2 реда и през 3 места... ако не си носиш телескоп ще препишеш.... темата на дъската А ти във всичко, което учиш ли виждаш смисъл?!?!?!? няма специалност без баластра! <{POST_SNAPBACK}> Не просто не го уча, а и пищови не правя понеже времето за изработването на помагалата е равно на времето за което може да се научи материала за покриването на даден минимум да речем Затова като незнам по някой предмет съм зависим от колегите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Не просто не го уча, а и пищови не правя понеже времето за изработването на помагалата е равно на времето за което може да се научи материала за покриването на даден минимум да речем Затова като незнам по някой предмет съм зависим от колегите. <{POST_SNAPBACK}> Кой е казал нещо за пищови?! аз си преписах директно от учебника... а по този предмет 1 няма минимум щото професорът оценява нещата по това колко са близо до неговите собствени изказвания 2 абсолютен абсурд е да му научиш нещата.... ако искаш мога да ти подаря един учебник щото имам два или го погледни в някоя книжарница "Увод в психологията" Леон Леви Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Еми аз си преписвам и до други методи прибягвам и имам 5-ци Уча само това което ме интересува и в което виждам смисъл. Някой беше казал, че който преписва е идиот...само идиот може да се изкаже по този начин Който може и иска, може и иска А тези които само учат и мислят другите за идиоти просто им липсва пространствено мислене, а в някои случаи, изобщо мислене! <{POST_SNAPBACK}> Mного съм съгласен с теб учиш това което те интересува..... което евентуално наистина някой ден можв да ти свърши работа....а ми е много интересно всички говорят за това как не трябва да се преписва и същевременно си признават как преписват... каквото и да говорите просто е неизбежно .... Аз първи курс се явих на изпит с коса на бодли и преподавателката не свали очи от мен Аз съм постоянно такъв рошав и съм с брада и носа разпуснати панталони---аз кво да кажа сичките даскали ме знаят щото pросто съм единствения такъв екземпляр в курса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Кожено яке тип "рокерия", коса, виждала гребен само в бебешките си години, стигаща под раменете, оръфани (нарязани) дънки, колан с метални капси, кубинки... е и? Взех доста изпити в този си вид. Доста от тях с преписване, други смесено - някои без. Е, друг въпрос е, че бях красив и с чар и обаяние, а повечето преподаватели - жени. Фолклора си го взех, след като през годината бях успял да направя положително впечатление със разсъжденията си на преподавателя. Може да съм изглеждал скандално, да съм бил с бунтарски виждания, но това не ми е пречело да оставям впечатлението на интелигентен и мислещ младеж, нещо което се харесва на повечето хора. Е, след като си отрязах косата поолегнах ама това е друга тема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 @Rex Като цяло съм много съгласен с теб за това как трябва да се профилира много тясно. И затова трябва да има избираеми дисциплини и кредитна система. За тези които не знаят какво е това - явяваш се на тези изпити на които прецениш, че са ти интересни и събираш точки при определен брой точки минаваш. Аз уча КСТ в ТУ-Пловдив и няма такива филми при нас. За ПУ-ФМИ не знам как сте? Единствено за СУ-Фми знам, че имат такова нещо. @sandman Това с общата култура наистина е така! Аз примерно обичам да гледам Discovery Channel Ето това е обща култура, а не да те опънат на някакъв супер тежък предмет като Физика примерно (при Стефчо, който е чувал за него ) при положение, че ти искаш да учиш програмиране/мрежи примерно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Има два начина да вземеш изпит :1. със знания; 2. с измама, било то с пищови или с помощ от приятел. Какво мислите за втория вариант? Кого лъже студентът - преподавателя или себе си? И какъв е смисълът на вишето образование като да речем грубо 80% от хората го избутват с преписване, само и само да го избутат? (горя от нетърпение да разбера дали ще получа благословията на Отряда за саморазправа с тъпи теми no hard feelings! ) <{POST_SNAPBACK}> Абе ако си скъсваш гъза 4 пъти да учиш за изпит по алгебра и преподавателя все те връща с оценка 2.95 и думите "Повече трябва да учите колега", май ще се замислиш дали да преписваш. Най-потресавашото беше че след преписа 1:1 от лекциите, въпросния преподавател си намери грешки ... Както и да е взех си изпита @Lotion FMI на ПУ скоро ще въведат кредитната система (ако не са я въвели вече). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Да седна и да чета небивалици, е няма да стане! <{POST_SNAPBACK}> Кажи ми една наука, която е небивалица!? Аз за такава не се сещам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 аз съм си вземал със 6 устен изпит с обръсната глава, тениска на металика от преди 6 години с отрязани ръкави и кални военни панталони... видътне пречи ако си знаеш нещата перфектно... наистина има малко значение ако не си знаеш всичко... но ако го знаеш рядко има проблеми. А за небивалиците... науките наистина не са небивалици но има неща които са включени в програмите без да имат значение... и според мен това е защото програмите са прекалено широки... не са специализирани и съм съгласен, че трябва да има избираеми дисциплини и кредитна система.... в СУ моята специалност има такива, ама само първата година и пак така са направени кредитите, че на практика ти се налага да вземеш куп ненужни неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Кажи ми една наука, която е небивалица!? Аз за такава не се сещам! <{POST_SNAPBACK}> Явно не схвана, прочети ми целия пост отново и ако пак не разбереш накъде бия ще ти обясня. Така извадено от контекста, да няма такава наука Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 @Rex Като цяло съм много съгласен с теб за това как трябва да се профилира много тясно. И затова трябва да има избираеми дисциплини и кредитна система. За тези които не знаят какво е това - явяваш се на тези изпити на които прецениш, че са ти интересни и събираш точки при определен брой точки минаваш. Аз уча КСТ в ТУ-Пловдив и няма такива филми при нас. За ПУ-ФМИ не знам как сте? Единствено за СУ-Фми знам, че имат такова нещо. @sandman Това с общата култура наистина е така! Аз примерно обичам да гледам Discovery Channel Ето това е обща култура, а не да те опънат на някакъв супер тежък предмет като Физика примерно (при Стефчо, който е чувал за него ) при положение, че ти искаш да учиш програмиране/мрежи примерно... <{POST_SNAPBACK}> Първо- да,съгласен съм с написаното от теб.Второ - не, и при нас няма такава система. Това за дискавъри е доста интересен и реален пример. В действителност нещата при нас стоят по следния начин - имаме много преподаватели по математика и съответно доста малък брой по информатика. Тези които преподават по математика разбират материята, но почти никой не може да обяснява дори на едно елементарно ниво. Тези, които преподават по информатика също разбират, но при нас много често на упражнения поради недостига на преподаватели може би назначават студенти, които са "гола вода" откъм преподаване. Иначе във ФМИ има достатъчно компютърни зали, но учителите по информатика са малко а и тези които разбират не са особено мотивирани да преподават както трябва поради една или друга причина. Накрая се получава следната каша-учим по 3математики на семестър и по 1програмиране/3курс "уж" се оправят нещата ама май само на хартия/. Програмирането, което обикновено учим се разделя на теория и практика/теорията в 80процента от случаите е излишна и няма нищо общо с това да седнеш пред компютъра и да сътвориш нещо или пък е прекалено абстрактна за да бъде разбрана от масата начинаещи-независимо в кой от двата случая попадаме теорията е половината от оценката /. Практиката също е интересен вариант, защото досега в повечето от програмиранията, които съм имал накрая на изпита задачата се пише на лист, а не на компютър, което си е жив смях/или плач според зависи/. Получават се и издънки от сорта на тази-няколко семестъра учим математики "които ще ни трябват", а изведнъж разбираме че за един семестър/2 месеца/ трябва да научим езика Асемблер - Смях,смях.... В последствие като се премине в по-горен курс се оказва, че се предполага от предния курс да сме получили огромна база знания и се започва с проекти като например по компютърна графика. А съотношението математика/програмиране е 70/30 примерно. Така че всичко казвам аз е лъжа и измама и да си останат със здраве онези които си мислят че ще научат нещо особено полезно във ВУЗ. Знания получават хората, които се занимават отделно и независимо от преподаването, което прави самия ВУЗ и съответната специалност напълно излишна като изключим хартийката, в която гордо пише че си завършил еди къде си. Ако сте достатъчно умни или разбирате от материята ще си мълчите къде сте учили за да не ставате за смях в очите на хора, които са минали по тоя път и знаят истината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Уф направо като чета какво сте писали и ми се отщява да ставам студент...навсякъде ли е така ? Аз имам мерак да уча, ама май ще ми го убият... А преписването е тъпо. Нали съм записал дадена специалност, за да мога да я работя после ? А как ще я работя, ако да кажем само съм преписвал и нищо не знам ? Само ако имам някой вуйчо/татко някъде, ама тоя номер все по-малко ще минава... Като въведат матурите следващата година ще се оправят нещата, просто сега сульо и пульо става студент,колкото да не отиде в казармата, изобщо няма летва... <{POST_SNAPBACK}> Зависи от специалността. Не всичко, което се учи ти върши работа, а аз даже бих казал, че това, което ти трябва най-много в университета може и да не го чуеш Обаче дипломата е много важна! Без нея добра работа няма. Човек не може да знае всичко, трябва да се специализира в дадена област и там да търси високо ниво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane_Doe Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Зависи от изпита.Но една приятелка преписа на джа от изпитите си и изкара 5 и 6,на третия ре6и да у4и-резултата бе6е 3.50.От тогава ви казвам не е барнала,а кого ли лъже-за всеки е ясно 4е лъже себе си ,но както казах зависи и от изпита Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 До сега съм преписвала само на два изпита. На първият преподавателя каза, че оценява правописа и се надяваше да си носим учебниците..., а на вторият... Ах, на вторият! Явно ми е личало от километри, защото преподавателят изведнъж се втурна с бясна скорост към мен... Вярвате ли, че щях да получа инфаркт и инсулт едновременно...Е, не ме хвана, но през останалото време ме гледаше доста лошо. Разчитам на знанията си и въпреки това нямам една реална оценка в книжката си. Ужасно ме е яд, че не мога да преписвам!Може да ме е яд, но не съжалявам, защото това, което уча ми харесва и си ми е готино да чета за изпити. Само където ми се иска да науча всичко, а паметта нещо ми играе кофти номера... и винаги има доброжелатели, които да ме помъкнат нанякъде... п.с. Съвсем друго си е, когато си наясно с материята, а това винаги може да си проличи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Колеги помогнете!Виждам, че темата за пищовите се радва на особен интерес от форумците.Много спешно ми трябват пищови за изпита по социология l-ви курс в ПУ.Моля ако има някой който може да ми услужи да пише ПМ или тук.Естествено ще платя на този, който помогне!Мерси предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 (горя от нетърпение да разбера дали ще получа благословията на Отряда за саморазправа с тъпи теми no hard feelings! ) Хахах що се притесняваш - не е лоша темата, ето взеха и да търгуват с пищови вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Хахах що се притесняваш - не е лоша темата, ето взеха и да търгуват с пищови вече <{POST_SNAPBACK}> Ми като съм на зор А пък и що някой да не изкара някой лев Link to comment Share on other sites More sharing options...
andod Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Ami bez da prepisvame nemoje, .Kato sam siguren 4e 6a imam 2 ,prepisvam i kvoto stane Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnold Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 kogato moje laji ama ne se ulivai i na zalagvai sebe si. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.